Rugina aripa spate !, pareri- recomandari !
![]() ![]() ![]() |
Rugina aripa spate !, pareri- recomandari !
vepman_ro |
![]()
|
||
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Attached thumbnail(s) DSC01174.JPG ( Size: 328.03k ) Number of downloads: 1016 DSC01177.JPG ( Size: 323.34k ) Number of downloads: 988 |
||
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
2015 Dinamique / 1988 GTS
- IF-80-VEP Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|||
sonkyR19 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 111 Joined: 17 February 07 From: Baia Mare ![]() |
Aceasi problema o am si eu .Mi-am luat segementul din partea dreapta ma costat 65 ron.
Intre timp am gasit un meserias care a spus ca nu e nevoie de segment.Am stornat segmentul.Acum zilele astea o sa ma duc la tinichigiu si o sa fac aripile ,pentru ca am la amandoua probleme .Am convenit cu el sa-mi si dea un strat nou de vopsea(fara sa luam prea multe componente de pe ea) ,deh e vopseaua originala inca . A mea e alba si rugina se vede mult mai bine ,arata ca o masina neingrijita desi am pus pe ea jenti de aliaj si toba Remus. |
--------------------
Renault
19 / Renault Megane Grandtour 2.1
1.7 injectie monopunct / 1.9DCI 120Hp
|
|
gabytzu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 6 November 07 From: bacau ![]() |
aceeasi problema o am si eu.. am gasit la dezmembrari un reno 19 k aripile spate ok si a spus ca poate sa imi taie din aripa atat cat vreau eu la un pret bun...dar faza naspa e ca imi trebuie un meserias bun care sa imi taie aripa pe spate si sa o inlocuiasca fara sa se observe ca a fost taiat....daca nu cu un pic de smirghel si o mana de vopsea iese o tiganie care mai duce 2 3 luni si apare din nou.
![]() |
--------------------
renault
renault 19
1990
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Niste poze cum arata la voi ar fi utile
![]() Ideea mea era sa stiu daca partea mica ( este parte din aripa sau contra aripa ). La 65 RON unde ai gasit ? ai un link ceva ? Atasez poze noi cu rugina si un calcul estimativ : partea mica 94Ron x2 bucati Chit de cutit +chit de fibra = 2 kg - 85RON Vopsea metalizata + lac = 115RON (vopsit aripa toata si intordus la cuptor ) Plus manopera : 200RON tinichigiu + 2OO RON Vopsitor Adica ma duce aprox 800RON toata treaba . La capitolul sudura mi s-a spus ca se foloseste sudura in puncte ! Totusi este posibil lucrul asta ? Din ce stiu eu , cum poate avea acces cu electrod de contact in spatele aripii ![]() Attached thumbnail(s) DSC01280.JPG ( Size: 427.01k ) Number of downloads: 1028 DSC01281.JPG ( Size: 413.54k ) Number of downloads: 1023 DSC01282.JPG ( Size: 442.53k ) Number of downloads: 1019 DSC01284.JPG ( Size: 407.77k ) Number of downloads: 355 |
--------------------
Renault
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Si eu am aceeasi problema, am avut o tentativa de reparat acum vreo 3 ani, dar a iesit din nou.
Image2087_res.jpg ( Size: 279.34k ) Number of downloads: 354 Inca nu am idei, dar calculul tau ma cam sperie... sincer. |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
acolo va rugini tot timpul. solutie de compromis nu exista, cel putin eu nu stiu.
eu am intrebat la renault unde imi fac eu masina si nu am gasit o solutie pentru asa ceva. la mine a tinut maxim 3 ani o reparatie de acel gen. mai exact, inlocuit tabla partial, sudura cu argon, teroson, ceara...dar sunt masini vechi si ruginesc. o solutie ar fi ca sudura sa fie facuta intr-un loc mai putin expus coroziunii si anume sa se schimbe tot panoul. dar asta trebuie facuta cu piese originale si in service Renault. altfel va tine inca un an ![]() |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Dap ..reparatie cu chit cred ca ma descurc si eu ..dar iese rugina repede .
Cred ca solutia cu toata aripa schimbata va tine mult mai mult ( nu mai intervine sudura- decalire tabla, crapare chit , dar 6 milioane o aripa noua nu prea as da, si sunt nevoit sa recurd la versiune emdie ( cea cu aripa mica sa remediez .. dar mare aintrebare : investesc 8 milione ( cred ca etse un service bun) dar cat ma tine ? sau peste 6luni observ ca reapare rugina . In alte ordine de idei vopsea noua si lacuire pe toata aripa ( ambele ) poate ca o s ama duca pana la urma la o vopsire totala a masini ![]() |
--------------------
Renault
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pai serviceul bun nu ofera garantie la lucrare?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vepman_ro |
![]()
|
Da "..citez" ani buni nu vei mai avea probleme ....
este indicata si o vopsre totala etc , s au cel putin in prima faza o "slefuire" si sa dam cu un strat de protectie de ceara .... Si multe alte cuvinte frumoase, pe care dejale stiu...... In ziua de astazi nu poti avea incredere nici in propria ta persoana ! |
--------------------
Renault
|
|
dan_mar |
![]()
|
![]() Membru cu portbagaj Group: Members Posts: 348 Joined: 31 August 06 From: HD ![]() |
Eu as zice sa nu dai atatia bani pentru o banala inlocuire de pasaj sau aripa sau cum i-o zice, mai ales daca iese din nou rugina la suduri.
Ce am facut eu am facut in garaj, fara sudura si fara pretentii si m-a tinut tot 3 ani... investitie minima, rezultat asemanator. Si nici macar nu prea stiam ce fac la vremea aceea ![]() Din lipsa de timp, operatiile de tinichigerie le voi amana pana mai la vara, asa ca nu am o poza "work in progress" sau inainte si dupa reparatie. Dar cred ca de data asta va iesi mai bine. Incearca sa refaci din nou partea aia doar cu tabla in nituri si chit, fara sudura, iar la partea de finisare si vopsire sa acorzi o mai mare atentie (adica da-i aceeasi culoare cu a masinii, nu negru ca nu prea se potriveste, mai ales in partea de mijloc a aripii). Salutari! |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
GTR 1990, C1J / JB1 1.4 57CP RENAULT Megane I hatchback 1997 1.6 75CP 199.000 km
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Incearca cu fibra de sticla...eu asa am facut la Lada si a tinut cativa ani buni. In locurile unde a aparut rugina si a perforat tabla, am curatat bine de tot zona, chiar daca asta a implicat gauri destule, am polizat pana am ajuns la metal curat, dupa care am aplicat cateva straturi fine de fibra de sticla (material + intaritor aplicat cu pensula), peste care am dat cu chit de fibra de sticla. Am mai tinut inca vreo 5 ani masina si cand am dat-o iesise rugina pe alte parti, dar in locurile facute cu fibra nu...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
vepman_ro |
![]()
|
Ceea ce mi s-a spus si mie la service ca se aplica apoi peste sudura in puncte (de fapt din ceea ce am vazut la fata locului nu este sudura in puncte zic eu ci WIG sau WAG nu mai stiu concret - este acel aparat care impinge singur o sarma si creea un arc electric? - aveti idee? ) un strat de fibra ..abia apoi un strat subtire de chit pentru uniformizarea suprafetei ......
Nu stiu sunt in dubii ..... |
--------------------
Renault
|
|
unicooll |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 25 May 07 From: Galati ![]() |
Vepman_ro, am vazut ceva mai sus in poze ca ai aceeasi problema cu capacelul de la rezervor ca si mine, si pe unde mai circul eu am vazut mai multe Renaulturi cu aceeasi problema...ce e de facut??? Stau cu capacelul in portbagaj si nu-mi trece prin minte nici o metoda de prindere la locul lui( e rupta acea balama in care venea prins)...
Pareri??? ![]() |
--------------------
Renault 19
TRE, 1237 cmc, Motor C1G730, Benzina
1989
|
|
aliynutz_84 |
![]()
|
![]() renault 19 Group: Members Posts: 184 Joined: 4 November 07 From: ZALAU ![]() |
si la mine e rupta si am incercat si cu poxipol si cu alt lipici pt plastic si nu am reusit. nu cred ca se mai poate pune la loc daca sa rupt urechea aia. io am si renuntat la usita veche. am de la cineva alta usita numai tre sa mio aduca.
|
--------------------
renault
19
1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
- SJ 65 ALY
|
|
unicooll |
![]()
|
QUOTE(aliynutz_84 @ 8 May 2008, 22:14) si la mine e rupta si am incercat si cu poxipol si cu alt lipici pt plastic si nu am reusit. nu cred ca se mai poate pune la loc daca sa rupt urechea aia. io am si renuntat la usita veche. am de la cineva alta usita numai tre sa mio aduca. Ce folos daca iti aduce alta usita??? Ai cum sa o prinzi de balama? La tine nu e rupta acea "balama" de pe aripa spate???? P.S. : Vad ca masina ta pare vopsita mai recent...cat mai costa acum sa dau si eu o vopsea pe masina mea??? ![]() ![]() This post has been edited by unicooll: 8 May 2008, 22:22 |
--------------------
Renault 19
1989
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Usa aceea este din plastic si dea lungul anilor soarele care a batut in ea ...a copt plasticul ..deci cu alte cuvinte a devenit casant. Daca va aduce usa nu rezolvi nimic , doar usa cu acel sistem de prindere care este prins de caroserie (aripa ) cu doua suruburi ce sunt desfacute din portbagaj din interior
![]() Eu am sa incerc sa ma ocup ...dar :0 sa vedemc and gasim un pic de timp liber ![]() |
--------------------
Renault
|
|
unicooll |
![]()
|
QUOTE(vepman_ro @ 8 May 2008, 22:47) Usa aceea este din plastic si dea lungul anilor soarele care a batut in ea ...a copt plasticul ..deci cu alte cuvinte a devenit casant. Daca va aduce usa nu rezolvi nimic , doar usa cu acel sistem de prindere care este prins de caroserie (aripa ) cu doua suruburi ce sunt desfacute din portbagaj din interior ![]() Eu am sa incerc sa ma ocup ...dar :0 sa vedemc and gasim un pic de timp liber ![]() Multa bafta! si daca obtii rezultate sa imi spui si mie ![]() |
--------------------
Renault 19
1989
|
|
aliynutz_84 |
![]()
|
![]() renault 19 Group: Members Posts: 184 Joined: 4 November 07 From: ZALAU ![]() |
da de ce sa nu rezolv numai ci usita?. la mine nu e rupta balamaua de pe masina ci urechea de pe usita. ce ar avea daca imi aduca usita si o pun pe balamaua care e acuma pe masina...sar certa oare?
oricum mio aduce cu tot cu suport ala ca o zis ca nu vrea sa riste sa o rupa si aia cand o scoate din balama. eu dupa ce am lipito am reusit si am puso la loc in balama, dar usita trebuie sa comprime un arc ce se afla in suport si cand am tras sa o deschid....poc.. a crapat poxipolu 9 May 2008, 11:30: suportul nu se desface din portbagaj ci pe sub aripa. bagi mana printre roata si aripa si acolo gasesti suruburile suportului. in legatura cu vopseaua. masina mea asa a fost cand am cumparato. a zis ala ca el a vopsito. deci habar nam cat e un vopsit da in oricecaz e fara numar. This post has been edited by aliynutz_84: 9 May 2008, 11:30 |
--------------------
renault
19
1991 benzina 1721 cm F3NL740 54 kw
- SJ 65 ALY
|
|
zeu_4u_sweety |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 7 December 07 ![]() |
App de usita asta ca vad ca mai toti aveti probleme cu ea si cred ca o stiti pe derost. Problema mea care e...vreau sa mai slabesc arcul ala sau sa pun unul cu mai putina putere pt ca sa fiu sincer cand deschid usita asta se indoaie de zici k akm se rupe....Aveti careva poze sa postati aici ca sa stiu cum sa procedez pentru ca nu vreau sa mi se rupa si mie cum vi s a intamplat din pacate voua
![]() Astetpt si eu poze cu usita demontata si toate partile componente va rog mult de tot ca sa nu ma apuc sa o demipntez si sa aflu ca nu ii pot face nimic:( |
--------------------
BMW
318
1998/touring/M43
|
|
vepman_ro |
![]()
|
Usita noastra e in plan ...deci s avedem cand este ziua ei de "reparat"
![]() |
--------------------
Renault
|
|
gabytzu |
![]()
|
o parere despre ce as putea sa ii fac pls...
sa inlocuiesc partea ruginita cu fibra sau cu tabla sudata? ms! This post has been edited by gabytzu: 11 Sep 2008, 13:48 Attached thumbnail(s) DSC00156.JPG ( Size: 77.28k ) Number of downloads: 245 DSC00158.JPG ( Size: 70.56k ) Number of downloads: 163 DSC00159.JPG ( Size: 66.14k ) Number of downloads: 159 DSC00157.JPG ( Size: 74.25k ) Number of downloads: 170 DSC00160.JPG ( Size: 71.93k ) Number of downloads: 159 |
--------------------
renault
renault 19
1990
|
|
dan_mar |
![]()
|
Daca vrei sa fi sigur ca nu mai iese, incearca sa refaci pasajul din fibra. Vad in poze ca si contra-aripa din interior e afectata, acolo eu cred ca ar fi bine sa o refaci din tabla.
A mea asa arata in prima faza dupa reparat, inainte de finisare: Image2354_res.jpg ( Size: 588.05k ) Number of downloads: 215 Spor la reparat! |
--------------------
RENAULT
19 Chamade
|
|
dennis67 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 10 June 08 ![]() |
Dupa cum arata obligatoriu trebuie shimbata.Oricum dupa ce ai pus sudura pe ea(indiferent ca este MIG-MAG sau autogen) dupa max. 3ani incepe sa puste rugina.
Ptr.gauri mici folositi fibra de sticla chit si vopsea preparata in laborator(tip spray) iar pe dedesubt izolat cu un strat gros de mastic pensulabil (teroson) Acelasi rezultat cu cheltuieli minime.Rezistenta la rugina-max.3 ani si dupa aceea o luati din nou de la inceput. 12 Sep 2008, 07:25: Cu capacul de la rezervor -schimbat cu un sh.indiferent cu ce incercati sa lipiti balamaua ea tot se v-a rupe. This post has been edited by dennis67: 12 Sep 2008, 07:25 |
--------------------
renault19
chamade
1990
|
|
gabytzu |
![]()
|
eu m am gandit la alta varianta: cu o bucata de aluminiu prinsa cu niste nituri de tabla in stare buna fara rugina si cu fibra de sticla pe o parte si alta finisat cu niste chit dat cu o solutie kill rust vopsea si gata sper sa nu mai apara rugina in urmatorul an
![]() |
--------------------
renault
renault 19
1990
|
|
dennis67 |
![]()
|
Si cum dai forma la spranceana ?
Sa zicem ca reusesti sa indoi spranceana-dar cu rostul dintre imbinari ce faci ? de acolo va incepe sa rugineasca ......i-ti umfla chitul si pusca vopseaua . I-ti doresc multa bafta ! |
--------------------
renault19
chamade
1990
|
|
DUD |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 7 July 07 ![]() |
sa inteleg ca nu sunt singurul cu rugina si nici cu clapita . eu cu rugina am rezolvato acum3 ani la renault .. a costat un pic da merita.pana acum nu a mai aparut , iar cu clapita am rezolvato la dezmembrari e mai simplu
![]() |
--------------------
RENAULT
19.D
1991,CHAMADE
- VN 82 ROX
|
|
dennis67 |
![]()
|
Daca da rugina simplu-fibra
-chit -izolat teroson eu cu rugina am rezolvato acum3 ani la renault .. a costat un pic da merita.pana acum nu a mai aparut Te-au taxat baietii in necunostinta de cauza. |
--------------------
renault19
chamade
1990
|
|
DUD |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 7 July 07 ![]() |
sa fiu sincer am facuto mai pe sub mana ca vechiu propietar avea pe cineva acolo dar a costat
![]() |
--------------------
RENAULT
19.D
1991,CHAMADE
- VN 82 ROX
|
|
gabytzu |
![]()
|
am scapat pt un monent de acele gauri acoperindu-le cu tabla... am curatat toata rugina de pe tabla dupa am aplicat chit care continea fibra,am slefuit, grunduit si vopsit . am incercat sa ii pastrez forma initiala pe la spranceana si sunt multumit de rezultat .
|
--------------------
renault
renault 19
1990
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:45 |