Retinere permis, neacordare prioritate in parcare....
![]() ![]() ![]() |
Retinere permis, neacordare prioritate in parcare....
danuzz |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 6 May 04 ![]() |
|
||
-------------------- M II Bicorp, 1.5 dci, 80 CP, xenon, clima
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Nasol moment ... din cate stiu ... te duci faci o cerere sa le explici ce baiat finut esti tu ... porma urmezi un curs de circulatie ... si te duci cu chitanta cursului sau ceva dovada la ei si speri sa iti reduca la 1 luna suspendarea ... dar fi si tu mai explicit cu parcarea si prioritatea ... bafta
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
danuzz |
![]()
|
e vorba de parcarea din fata fostului sediu al unei companii de telefonie mobila, pe nrva trasian. este o parcare cu o alee pe mijloc. era o masina in mers pe alee, eu am demarat, gandindu-ma la cat de grea e viata si am demarat exact cand trecea doamna cu masina. Nefiind pe drum public (parcarea nu e considerata in aceasta categorie) mi se pare putin cam deplasat 3 luni de suspendare. Acum caut solutii sa iau permisul mai repede... ca-mi vand masina altfel.. 3 luni
![]() |
|
|
cmandrei |
![]() ![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
pai cam asa tre' sa faci cum am scris eu ... dar cum ti-au suspendat carnetul ? ai lovit masina doamnei si ati ajuns la politie ... era ea de la politie ... era un politis prin apropiere ? ....
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
desi mi se pare o magarie ce ti-au facut, legal vorbind, ca sa obti scaderea de la 3 luni la o luna sau doua, trebuie sa te duci la o scoala de soferi (gen dinu sau altele) sa faci cursul de care spune si cmandrei. Costa cam 150 ron cand am facut eu asta. Oricum, cand le spui despre ce e vorba, stiu ei cum sa faca; ideea e ca iti vor da o chitanta si o adeverinta, iar cu acestea doua (daca tin minte bine; adica mi se pare ca doar cu adeverinta trebuie mers) si cu chitanta de la plata amenzii (daca ai primit amenda de la politie pentru "infractiune") si cu cererea scrisa (de care a spus si cmandrei) te duci la udriste si.....speri. Chestia e ca daca mai ai amenzi neplatite, sau l-ai mai avut retinut, sunt sanse destul de slabe, daca nu, ar trebui sa fie totul in regula.
Sper sa te ajute. |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Curs, audienta la comandant la Udriste si daca n-ai alte evenimente in trecutul apropriat, se rezolva la o luna. Dar vezi ca a doua oara nu mai pupi reducere.
Am doi colegi care au servit asa ceva in ultimul an si tot pentru prioritate. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
rttt_gia |
![]()
|
![]() ExRenoAR Group: Members Posts: 488 Joined: 21 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Chiar asa... cum spunea si cmandrei: cum ai facut? ai lovit masina doamnei si ati mers la politie sau cum?
|
--------------------
Kia
Cee'd
1.6 L
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE Nefiind pe drum public (parcarea nu e considerata in aceasta categorie) mi se pare putin cam deplasat 3 luni de suspendare Daca parcarea este proprietate publica, se aplica in ea regulamentul asa cum e, fara discriminare. Daca parcarea este proprietate privata (adica nu e a primariei, ci este terenul cuiva, firma sau persoana), atunci nu se aplica nici un regulament si nu primesti nici o pedeapsa, nici macar un avertisment. De fapt, nu conteaza regimul parcarii, ci al aleii pe care se deplasa cealalta masina. Daca esti sigur ca este proprietate privata (ceea ce eu nu prea cred), atunci faci plingere pe chestia asta si-ti iei carnetul inapoi. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Neacordarea prioritatii de trecere e una dintre cele mai grave incalcari ale codului rutier (in afara de alcool, dar asta intra la categoria "nesanatosi"). De obicei se pedepseste cu amenda + 3 luni suspendare. Daca din cauza neacordarii prioritatii a rezultat un accident, nu cred ca se poate scapa mai ieftin. Poate doar pentru ca s-a intamplat intr-o parcare (sa fiu eu cel care decide, n-as considera asta o circumstanta atenuanta).
Dar inca nu stim daca a fost si accident, il asteptam pe danuzz sa ne lamureasca. Daca n-a fost, are sanse sa scurteze "vacanta". |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
danuzz |
![]()
|
da, doamna circula pe aleea aia dintre locurile de parcare (stg si dr) si am iesit exact in laterala ei. Acum se pare ca doar cursurile de care spuneti voi ma pot ajuta sa reduc suspendarea la numai o luna! Ce sa fac, ma duk la scoala!
|
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Nasol, sa ne zici si noua cat a costat afacerea si ce mai este de stiut in caz ca Doamne fere'.
Si..te rog frumos, nu ne-ai lamurit, cum s-a ajuns la politie...era Garcea acolo, a sunat doamna. Mersi si bafta! |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
st0rm3ru |
![]()
|
![]() god of the hell fire Group: Members Posts: 175 Joined: 14 December 05 From: Bucharest, .ro ![]() |
probabil au mers la Accidente Usoare... asa am facut si eu acum un an si ceva cand am lovit un harb de dacie care se indrepta cu 2 ciocane... mare idiot am fost, dar deh! am zis sa fiu corect!
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2002 1.4 8v
- Expression Trance eXcess! :)
|
|
NetFlow |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 19 January 06 ![]() |
Pai ai lovit sau nu respectiva mashina? Daca doar nu ai acordat prioritate nu se mai ia permisul acum, doar amenda. Daca ai lovit din pacate, politzistul a procedat corect.
This post has been edited by cmandrei: 17 Mar 2006, 21:32 |
--------------------
Dacia
1310 logan 1.4 cel mai ieftin
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare cam aberant asa o amenda!Nu ar trebui judecat de la caz la caz?
Ca doar nu era omu' pe ditai bulevardul si a trecut pe rosu si a pocnit pe cineva! Atunci mai ziceam trei luni. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Asa ar trebui, dar la SC Politia Romana SRL nu exista discernamint. Daca ti-l suspenda, pai ti-l suspenda bine de tot, mama ta de contravenient, sa te inveti minte sa mai incalci legea alta data.
![]() Plus ca daca nu ti l-ar suspenda pe trei luni ci numai pe una, atunci n-ar mai primi bani pe cursurile alea de scurtare a pedepsei. ![]() Eu inteleg ca s-a lasat si cu tamponare, ca altfel n-am mai discuta acum despre suspendarea permisului, nu? Singurele cazuri in care scapi de suspendare in astfel de situatii sint a) cind terenul este privat, caz in care nu iei nici macar amenda b ) cind persoana lovita este intelegatoare si nu vrea sa te lase fara permis, si atunci declarati amindoi ca masina ei statea pe loc in momentul in care ai lovit-o. This post has been edited by VladSoare: 2 Feb 2006, 16:51 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Plus ca indiferent de vinovat, ambii participanti la trafic trebuie sa sufle in fiola.
Asa ca daca te loveste unul si cumva ai luat o bere inainte, trebuie sa te gandesti bine inainte sa mergi la Politie. Misto a fost ca m-a lovit unul inainte de anu' nou si am ajuns la Politie la vreo saptamana. Evident ca am declarat accidentul ca avand loc in acea zi si evident ca am suflat in fiola |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
danuzz |
![]()
|
s-a soldat cu accident... eu am bara fata si ceva la farul din dreapta. la accidente usoare. sa vad cat costa distractia, oricum pe casco, bineinteles
|
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Mie mi s-a intamplat ceva asemanator, dar in sens invers:
Aveam masina anterioara (VW polo classic) parcata in parcarea complexului LEU si un ('"&&/$!"&&%$) sofer de camion a ferit o dacie (nu ca ar conta ce era) si mi-a taiat aripa fatÀ. rezultatul a fost asemanator unei cutii de conserve desfacuta cu un cutit. Pe moment m-am considerat norocos ca asigurarea respectivului mi-a platit reparatia, pentru ca, in acceptiunea mea, acolo nu e drum public. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Matei |
![]()
|
![]() --M!-- Group: Members Posts: 328 Joined: 21 May 05 From: Bucharest ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() hmmmm, deci eu am auzit (nu e confirmat, o sa ma uit in codul rutier) ca nu se mai ia carnetul pt neacordare de prioritate decat daca rezulta un accident ! voi ce stiti, am dreptate ? |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
2005, 1398 cmc Fericit sau roman ?
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Da. Permisul se suspenda doar in caz de impact. B06fcn poate confirma.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 08:33 |