Restaurare faruri cu lupa renault megane 2.2, Intrebare
![]() ![]() ![]() |
Restaurare faruri cu lupa renault megane 2.2, Intrebare
adrian_yza |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 364 Joined: 6 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 1.6 confort privilege
2004
|
|||
roby1308 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 May 16 ![]() |
Ma poate ajuta si pe mine cineva,care dintre aceste 2 lupe morimoto de 2.5 sunt mai bune pt megane 2?
Primele sunt normale de 2.5,iar cele de pe al doilea link sunt HS,scurte 1:http://www.xenon-tuning.ro/Lupe-Bixenon-Morimoto-Mini-H1-25 2:http://www.xenon-tuning.ro/Lupe-Morimoto-Bixenon-Mini-H1-25-HS-scurte-ideale P.S:Nu fac reclama la site sau ceva,doar vreau sa stiu care sunt mai bune |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 dci 86/Clio 3 1.5 dci 86
2007
|
|
bogdydemian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 16 August 17 ![]() |
Va salut! Din categoria "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul" , Am achiziționat si eu un set de lupe... dar bineinteles ca le-am comandat d2s , iar eu am d1s...așadar, cei care aveti nevoie de set de lupe d2s , am eu de vanzare... Nu sunt noi, dar sunt in stare perfecta!
|
--------------------
renault
megane gt
2007
- CJ91DBI
|
|
branzica |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 4 August 17 ![]() |
Salutari! Vad ca nu s-a mai scris nimic in acest topic de ceva vreme. Am si eu un Megane 2.2 2007 si m-am apucat sa reconditionez lupele. Le-am desfacut in interior iar oglina arata ca in poza atasata. Intrebarea era: Sa le las asa cum sunt sau sa le duc la un centru unde sa le dea o noua cromare? Multumesc pt sfaturi si raspunsuri.
Attached thumbnail(s) IMG_20181202_110802_2_3.jpg ( Size: 2.22mb ) Number of downloads: 1771 |
--------------------
Renault
Megane
2007 Megane 2
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
Nu prea au fost folosite farurile alea, oglinzile arata bine fata de cum aratau ale mele. Eu le-am inlocuit cu unele noi.
[attachmentid=1628097036] Daca tot le-ai desfacut si ai posibilitatea sa le refaci fa-o! Rezultatul merita. PS: nici nu am aruncat proiectoarele vechi, dar nici nu stiu unde sa le duc la reconditionat. Ceva sugestii, in Bucuresti? |
--------------------
.
.
.
|
|
branzica |
![]()
|
Eu am gasit pe olx la cineva o pereche cu 350 lei. Si oglinzile astea sunt din acele faruri. "Sticla" e un pic matuita, dar nu rau si vreau sa o reconditionez si pe aceasta. Iar legat de cromare, am gasit o firma (anvelope NFS) care zic ca fac si cromari. O sa dau o fuga zilele astea sa intreb cat ma costa. E undeva pe langa Piata Traian. Eu vreau sa montez in faruri si niste Angel Eye.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Megane 2
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Sticla? Lentila se spala, difuzorul farului (plastic) se rezolva foarte bine cu polish, mai ales daca nu e afectat rau.
Mai bine nu pune ingerasi. Inutili, uriti (aici e subiectiv) si ilegali. |
--------------------
.
.
.
|
|
dobrescul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 6 December 18 ![]() |
Salutare tuturor, are careva o fotografie cu flansele adaptoare pentru lupe ? Urmeaza sa le schimb si vreau sa imi fac o idee despre cum le-au confectionat altii . Am tot incercat sa ma uit prin postari dar nu imi deschide nicio fotografie . Multumesc anticipat.
|
--------------------
renault
megane 2
2007
- b114cci
|
|
branzica |
![]()
|
Salutari. In cazul meu, nu stiu ce sa fac daca sa le inlocuiesc sau nu (lupele cu totul). Apropo, firma care zicea ca poate croma diverse obiecte au zis ca nu se baga sa cromeze oglinzile ca e mai dificil si costisitor ca bani si ca mai bine sa imi iau altele noi. In fine...
Am cautat pe net si am gasit un model de flanse adaptoare. E posibil sa recurg si eu la solutia asta in cazul in care o sa cumpar un set bi-xenon. O sa atasez niste poze cu modelul de flansa. Attached thumbnail(s) LRM_EXPORT_134106304279459_20181207_074918291.jpeg ( Size: 234.66k ) Number of downloads: 1696 LRM_EXPORT_134083304920406_20181207_074855292.jpeg ( Size: 385.48k ) Number of downloads: 1579 LRM_EXPORT_134056501632916_20181207_074828489.jpeg ( Size: 589.28k ) Number of downloads: 1585 |
--------------------
Renault
Megane
2007 Megane 2
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
De ce nu va puneti voi proiectoare originale valeo? Aveti lumina foarte buna si nici nu va complicati cu totul felul de bricolaje ilegale.
|
--------------------
.
.
.
|
|
branzica |
![]()
|
Pana la urma ti-ai inlocuit lupele cu unele originale Valeo de la "faruri custom"? Cat te-a costat perechea de lupe? Am vz pe un alt topic, de-asta intreb.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Megane 2
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Da. A fost 550 cu tot cu montaj, in ziua si ora cind am vrut eu. Proiectoarele au venit si cu becuri osram in ele.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Bocazma |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 October 17 ![]() |
QUOTE(zamolxe12003 @ 20 Feb 2017, 20:09) După curățirea lupelor din farul H7. Voi decideți dacă merită sau nu. Pentru mine a meritat. Curățirea este gratis și foarte simplă. Vă costă doar datul barei jos, care este la fel de simplă, se face în parcare. Farurile se scot ușor, sunt prinse în trei șuruburi. La un service vă ia maxim 60-70 de lei de dat jos bara cu farurile și pus înapoi. Restul e treaba voastră, stersul lupei. Rezultatul, în poze. Aveți, deci, de ales: 60-70 de lei curățatul lupelor sau 1200 de lei, faruri plus manopera, plus 25 de lei reglatul de ootorașe la orice ITP, căci când schimbi farurile se reglează din nou motorașele. Vorbim aici, să ne înțelegem, de faruri cu bec H7, nu xenoane sau alte prostii. Strict pentru cei care au faruri cu H7 și vor să le păstreze H7. Orice altă combinație, e treaba voastră. Spor. Și, dacă observați în pozele de înainte și după, după curățare sunt mai departe de tir și de zid, deci lumina este mult mai puternică dacă stau la același nivel cu prima poză, cu lupele necurățate. Deci, diferența este mai mare. Am megane 2 fabricatie 2008 cu faruri lupa.Am cumparat becuri H7 night break cu 110% dar nu am mers noaptea sa vad diferenta.Deci sa inteleg ca pot da jos lupele fara sa tai vreun plastic din far?merge sa curat decat partea lupei dinspre bec sau in partea dinspre geamul farului este mizeria? |
--------------------
Renault
Megane
2008 1,5 DCI 106CP
|
|
branzica |
![]()
|
Salut. Asa zisa mizerie este defapt o depunere albicioasa, un praf alb care este depusa pe oglinda farului si pe partea interioara a lupei. Ansamblul lupa-oglinda eate incastrat intr-un manson de plastic format din 2 bucati lipite la cald. Folosind o surubelnita mai subtire si insistand la imbinari, ai sa reusesti sa le dezlipesti (asta dupa ce desfaci cele 2 suriburi care tin lupa de far). Dupa ce desfaci imbinarile ai sa poti demonta lupa si apoi a o scoate din far. (tine minte cum era montata fiecare componenta a lupei). Problema o sa fie la montatul inapoi.
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007 Megane 2
|
|
mihai_tomaro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 19 November 08 ![]() |
Fast reply: risti sa muncesti degeaba, lupele alea vor fi deja deteriorate, oglinda de pe ele, o sa constanti ca e mai mult de jumate coapta, nu mai ajuta prea mult.
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=286...dpost&p=4784391 This post has been edited by mihai_tomaro: 27 Feb 2019, 23:10 |
--------------------
Renault
Megane
2008 2.2 Privilege 1.6 16V
- PH 15 MTM
|
|
branzica |
![]()
|
Ai dreptate Mihai, dar eu am luat in calcul situatia in care oglinzile sunt bune si nu sunt prajite. Eu am luat niste faruri OM SH pe care vreau sa le reconditionez. Oglinzile nu sunt foarte afectate, putin afumate. Am incercat sa le cromez dar nu face nimeni aceasta operatie. Am gasit o firma dar au zis ca e prea mult de munca si nu se baga. Asa ca mi-am dat comanda pe Aliexpress de niste lupe bixenon de 3". Farurile actuale au "sticla" deteriorata deoarece au fost polisate si sau uzat rau de tot. Le-au smirgheluit aia care le-au reconditionat de au aparut fisuri in plasticul farului plus ca lupele sunt incetosate, nu au fost curatate niciodata.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Megane 2
|
|
Zaishen |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 24 January 19 From: Mureș ![]() |
QUOTE(branzica @ 28 Feb 2019, 00:40) Ai dreptate Mihai, dar eu am luat in calcul situatia in care oglinzile sunt bune si nu sunt prajite. Eu am luat niste faruri OM SH pe care vreau sa le reconditionez. Oglinzile nu sunt foarte afectate, putin afumate. Am incercat sa le cromez dar nu face nimeni aceasta operatie. Am gasit o firma dar au zis ca e prea mult de munca si nu se baga. Asa ca mi-am dat comanda pe Aliexpress de niste lupe bixenon de 3". Farurile actuale au "sticla" deteriorata deoarece au fost polisate si sau uzat rau de tot. Le-au smirgheluit aia care le-au reconditionat de au aparut fisuri in plasticul farului plus ca lupele sunt incetosate, nu au fost curatate niciodata. Poți să le recondiționezi tu, ai nevoie de un spray crom și lac transparent rezisten la uv, e recomandat să dai cu grund primer, prima mână, dupaia cromul, și ultima mână lacul (coat) să fie ca oglinda. uită-te la aceste videouri, sunt în rusă, dar nu contează, se poate vedea ce face, nici eu n-am înțeles dar am văzut: problema des întâlnită la megane 2 cu lupă, faza scurtă: https://www.youtube.com/watch?v=kdqpKzs3k_k https://www.youtube.com/watch?v=18QzWBxgVTs soluție, recondiționare, probleme asemănătoare: https://www.youtube.com/watch?v=-Xd2P62ulJo https://www.youtube.com/watch?v=olBnolXpTbo https://www.youtube.com/watch?v=1r1D4pw-hto This post has been edited by Zaishen: 2 Jan 2020, 21:44 |
--------------------
Renault
Megane 2 / Laguna 2
2007 Hatchback, 1,5 dCI 86cp, 1.9dci 130cp
|
|
ekisim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 16 August 16 From: Turda Jud. Cluj ![]() |
Sunt foarte păcătoase aceste faruri cu lupă.
La Megane-ul meu, aproape că nu mai luminează deloc, noaptea sunt obligat să rulez cu farurile de ceață aprinse, norocul meu este că până acum nu am luat amendă. Din ce am văzut în primul videoclip, nu e simplu de desfăcut și reparat farul de Megane 2. |
--------------------
Renault
Megane ll 1.5 dci 86Cp facelift
An 2007 combi
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
de fapt e chiar usoara demontarea proiectoarelor din faruri. problema mai dificila e gasirea unor proiectoare noi. dureaza mai putin de o ora inlocuirea, de la momentul opririi masinii pina la plecare.
norocul nu e ca nu ai luat amenda ci ca nu ai avut un alt fel de necaz. mai bine cauta sa inlocuiesti proiectoarele repede. |
--------------------
.
.
.
|
|
mikipcn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 December 10 ![]() |
Meganu 2007 ! Utilizat de sotie doar ziua, si prin oras ( naveta la lucru).
Aseara am fost nevoit sa-l conduc in afara orasului, nu credeam ca pot ajunge chiar asa rau, faza lunga era super ok , dar scurta.......noroc cu proiectoarele. Nu vreau sa ies in afara legi , asa ca as prefera sa incoluiesc lupele si sa folosesc in continuare H7 sau alte faruri. O sa incerc sa sterg lupele zilele urmatoare .Masina avand 150000 km posibil sa nu fie chiar ,,arse,,. Pe site-urile de anunturi se vand faruri noi incepand cu 50euro/buc..pana la xxx Schimbatul lupelor , eventual un polish la faruri...in mare ajunge la aprox 100 euro. Merita sa ma complic cu schimbare lupe sau cumpar faruri noi? Momentan inclin spre schimbarea faruriilor. A mai schimbat cineva faruriile? ce firma ar trebui sa aleg si de care ar trebui sa ma feresc? Multumesc anticipat. This post has been edited by mikipcn: 19 Jan 2020, 12:10 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2007
|
|
is73rik |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 3 September 17 ![]() |
Sunt in aceeasi situatie ca si tine, doar cu proiectoarele de ceata pot vedea noaptea ceva, clar nu merita altceva decat faruri noi Valeo sau schimbat lupele cu unele tot valeo . Restul sunt prostii, bani aruncati pe geam .
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Estate Privilege
2007 1.6 16v
|
|
andreis |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Disperat fiind ca vad undeva la 5 metri in fata masinii, am achiziționat o pereche de faruri noi.
Ma puteti ajuta cu montarea lor? Ma refer la tutoriale sau ajutor fizic (fac cinste, normal)! PS: daca cineva vrea farurile vechi, asa cum sunt, le ofer gratis contra ajutor la montarea celor noi ![]() This post has been edited by andreis: 28 Feb 2020, 20:43 |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Demontezi bara fata si apoi scoți farurile....nu uita sa le reglezi la final!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
andreis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.689 Joined: 30 June 06 From: B u c u r e s t i ![]() |
Mulțumesc espacern, am urmărit link-urile si m-am apucat de treaba. Singura chestie ce nu a fost ușoară a fost montarea suportului de bara de sub far, care este nituit. Dupa cateva ore, fiind prima data (si ultima sper), rezultatul se vede mai jos:
IMG_20200229_200000.jpg ( Size: 2.61mb ) Number of downloads: 873 |
--------------------
ex Renault
Megane
2.2 1,6 16v
|
|
ekisim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 16 August 16 From: Turda Jud. Cluj ![]() |
Cât au costat farurile, și ce marcă sunt?
|
--------------------
Renault
Megane ll 1.5 dci 86Cp facelift
An 2007 combi
|
|
is73rik |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 3 September 17 ![]() |
Ce faruri ti-ai pus ?? Cum e cu vizibilitatea acum pe timpul noptii ?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Estate Privilege
2007 1.6 16v
|
|
gastorro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 27 September 15 ![]() |
Stiti daca Valeo vinde doar reflectorul metalic din proiectorul H7 cu lupa ? ( codul Valeo pentru intregul proiector este 89399747 )
si daca da, de unde pot sa-l cumpar? Sau pote vinde careva intregul proiector Valeo ? Am gasit niste firme in Polonia si Rusia care pot re-metaliza cu aluminiu (in vacuum) aceste reflectoare (cca €50 pentru o pereche) si daca nu gasesc reflectoare noi, voi apela la ei.. Valeo-89399747.jpg Valeo-89399747.jpg Valeo-89399747.jpg |
--------------------
Renault
Megane2 facelift 1.4 16v K4J740
2006.12
- CYO-274
|
|
megan2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 10 September 17 ![]() |
Asa zisa "re-metalizare" o poti face singur acasa in 1 ora.Procedeul se numeste Electroliza si ai invatat-o (daca ti-a placut scoala si ai fost la ore)la fizica sau chimie, in scoala generala.
Pe youtube se gaseste cu :Electroplating. Rezultatul este acelasi cu a cumpara faruri noi doar ca nu te costa mai nimic. This post has been edited by megan2: 12 Mar 2020, 08:00 |
--------------------
renault
megane
2008 https://www.youtube.com/watch?v=E_kMznwmyT8
|
|
gastorro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 27 September 15 ![]() |
Din ce metal este facuta/turnata cupa asta ^^ ? Sa fie din aluminiu? De ce intreb ?
Pai daca-i toata din aluminiu, nu cumva am putea sa-i slefuim/polisha direct (manual) suprafata ei interna pana ce ajunge ca oglinda? |
--------------------
Renault
Megane2 facelift 1.4 16v K4J740
2006.12
- CYO-274
|
|
megan2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 10 September 17 ![]() |
E din zamac sau tabla de fier .Oglinda aia nu se poate realiza prin polishare la acelasi nivel si oricat ai polisha nu tine.Materialul oxideaza si toata munca ta ....
This post has been edited by megan2: 14 Mar 2020, 17:06 |
--------------------
renault
megane
2008 https://www.youtube.com/watch?v=E_kMznwmyT8
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:30 |