Restaurare faruri cu lupa renault megane 2.2, Intrebare
![]() ![]() ![]() |
Restaurare faruri cu lupa renault megane 2.2, Intrebare
xgoldmine |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 11 November 07 ![]() |
Attached thumbnail(s) IMAG0225.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 7280 |
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 Pack Autentique
2006
- DJ 11 AID BMW 320D E90 2005
|
|||
iDoctor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.062 Joined: 12 October 13 ![]() |
nu se poate scoate lupa la faruri h7 ,
|
--------------------
Renault
Megane
2011 / 150 hp
- B-02-TYM Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
|
|
xgoldmine |
![]()
|
QUOTE(iDoctor @ 1 Jun 2014, 15:31) De desfacut din prinderi am desfacuto mai greu dar am reusit, dar de scos prin locasul de vizitare nu a iesit, parca special au facuto sa nu poti sa o scoti, daca locasul de vizitare era mai mare cu 1 cm lupa iesea! La Renault ca la nimeni, schimbi farul pentru lupa. Am vazut colegi pe aici pe forum ca si-au customizat ei farurile, au pus lupe, etc, ma gandeam ca poate e o solutie, eventual dat plasticul din fata al farului jos |
--------------------
Renault
2006
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
farul se demonteaza la cald
|
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
svg_gabriel10 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 17 November 13 From: Madrid ![]() |
Va salut! Am o nedumerire la un Megane II din 2005 1.6 16v.
Am cumparat 2 faruri noi marca DEPO (Taiwan) si nu imi dau seama unde e reglajul manual sau electric. Motorasele vin cu farurile sau sunt ale masinii? Becurike sunt H7 si H1, iar intre ele e un reglaj manual, DAR cand incerc sa invart, se desface acel capacel, dar nu iese complet. O poza ar fi de mare ajutor. Nu am apucat sa vad farul vechi, nu m-am bagat inca. Cu respect, Vlad Gabriel Suceveanu |
--------------------
Volkswagen
Passat 2.0 tdi CR 140cp
2009
- ... Megane2 2005, 1.6 16V,83kW
Vectra C 2008,1.9 16v, Z19DTH 150cp Mazda 626 1998, 1.8 16v 90cp Focus 2000, 1.4 16V, 75cp Vectra A 1993, 1.8 90cp |
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(iDoctor @ 1 Jun 2014, 15:31) Se pot demonta lupele din faruri. -se cumpara un set de lupe morimoto de 3" (cel putin asta am luat pt. mine), se demonteaza lupele vechi si se arunca , sunt niste mizerii ordinare; -se adapteaza noile lupe, doar ca acestea nu vor cadea pe gaurile lupelor vechi, trebuie sa se faca o adaptare de prindere pe mecanismul farului. -lupele aftermarket in care se specifica ca sunt "xenon" merg doar cu becuri hid, cele halogen nu intra in soclu, chiar daca sunt H7. Dar efortul merita, lumineaza cu totul altfel Pt. alte intrebari: brandytdi@gmail.com |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
la sfarsitul clipului, cand scoate lupa o sa vedeti problema:
https://www.youtube.com/watch?v=AkmU0PnSulk |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
xgoldmine |
![]()
|
Folosind sugestiile lui brandy_tdi(multumesc de 1000 de ori), am reusit sa schimb lupele uzate.
Am ajuns la aceasta solutie deoarece farul era bun, doar lupele si oglinzile lupelor erau uzate.(lupele nu mai erau clare, transparente si aveau o depunere pe ele asemanatoare cu video prezentat de eugenTL dar cele mai afectate erau oglinzile, matuite si pe alocuri oglinda lipsind complet) Farurile de la dezmembrari aveau aceeasi problema si bani pe alte faruri noi OEM am considerat ca nu se justifica masina valorand sub 3000 euro. Am sa descriu pe scurt cum am procedat, atentie nu este o procedura usoara, care sa o rezolvi in 30 de minute. Etape: - Am achizitionat o pereche lupe(2 bucati) morimoto 2.5 inch H1 bixenon( sunt potrivite pentru acest tip de far). ATENTIE! Va trebuie kit xenon, nu merg becuri normale tip halogen - Am demontat bara si farurile de pe masina. - Am desfiletat cele 3 piulite ce prind lupa in interiorul farului(cu o tubulara de 6, destul de greu, pozitia fiind greu accesibila) - Lupa si oglinda nu ies prin locasul de vizitare, trebuie demontata in far, cu o surubelnita am insistat si plasticul ce prinde lupa si oglinda s-a desfacut in doua, astfel am putut sa scot oglinda si mai apoi lupa - Lupele morimoto nu se potrivesc la prinderile originale si trebuie facuta o adaptare. Am sa explic solutia aleasa de mine pentru aceasta adaptare: am luat un carton mai subltire, am taiat cartonul astfel incat sa vina bine la 3 din cele 4 prinderi ale lupei, l-am prins in suruburi(3 suruburi de 4, lungime 1cm) si am lasat un adaos in exterior de circa 2 cm pentru a putea centra bine lupa in far si a vedea unde vin suruburile de prindere din far. Am introdus lupa cu acel carton in far, am centrat lupa, am strapuns cartonul in locul unde vin prinderile pe far. Am taiat excesul de carton si astfel am reusit sa fac un mulaj al flansei ce trebuia facuta. Am desprins cartonul de pe lupa si cu o bucata de tabla, o foarfeca de tabla si o bormasina am confectionat flansa. - Am introdus flansa, apoi lupa in far(nu intra flansa si lupa montate in exteriorul farului), am prins cele 3 suruburi pe lupa apoi cele 3 piulite de pe far. - Am montat becul xenon H1 in far si farul pe masina - Aceeasi procedura se aplica pentru al 2-lea far - Am montat bara pe masina, am reglat farurile Acum este alta viata! Farurile lumineaza excelent, este o placere sa merg acum noaptea, farurile lumineaza pe faza scurta mult mai bine decat atunci cand au fost noi! Va stau la dispozitie cu raspunsuri pentru eventuale intrebari. Daca vi se pare dificil sa faceti voi operatiunea si vreti sa schimbati lupele va pot ajuta, detalii pe PM. Drumuri bune sa veti! This post has been edited by xgoldmine: 13 Jun 2014, 02:16 |
--------------------
Renault
2006
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine ca ai rezolvat problema. Mare atentie in continuare cu electromagnetul ce asigura comutarea intre faza lunga si scurta. Daca este conectat, temperatura lui va ajunge la cote mari datorita becului xenon care se incalzeste foarte mult.
Viata lunga nu are. Dar daca face probleme se pot deconecta firele iar din bi-xenon va deveni mono - xenon. Iar faza lunga este asigurata de becurile halogen din corpul dublu optic al farului. Inca ceva important, daca masina a fost conceputa pentru halogen, iti recomand macar un sistem de spalare al farurilor, de autolevel nu pomenesc ca este destul de scump. Dar in conditii meteo nefavorabile, iluminatul xenon bate spre zero. Macar acel strop al farurilor isi face datoria si te ajuta cat de cat si la ITP. Recomandat e si autolevel. Si nu folositi balasturi slim (majoritatea sunt facaturi) dar slim-urile crapa extrem de repede. This post has been edited by brandy_tdi: 13 Jun 2014, 08:36 |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
Nea' Dorel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 March 15 ![]() |
Salutare si multumesc pt m-ati primit pe acest forum.Sunt un membru "bebe" ca sa spun asa si proaspat posesor al unui Megane 2 facelift 2007 1.5 dci 78 kw.Si cum nu exista masina fara probleme, va cer ajutorul:
- am schimbat farurile cu unele sh pt ca ale masinii aveau lupele matuite si oglinzile arse,iar cele cumparate(teapa) sunt de anglia.As vrea sa inversez obturatoarele din lupe si am vazut mai sus ca se pot desface lupele (in far) dupa care se pot scoate pe bucati. -intrebarea este: se mai pot monta la loc? Am sunat pe cineva care detine secretul asta si mi-a cerut 350 lei.Deci cumva se poate.Va rog ajutati-ma cu cateva informatii ca sa ma pot apuca singur de ele.Multumesc anticipat |
--------------------
Renault
Megane 2
2007
|
|
Nea' Dorel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 16 March 15 ![]() |
pt ca nu am primit niciun raspuns, m-am apucat singur de treaba.Intradevar, ansamblul faza scurta nu iese intreg, decat demontat in far si asta cu ajutorul unei surubelnite.Plasticul ce tine lupa si proiectorul se desface in doua dupa care se pot scoate pe bucati.Am inversat obturatoarele si am reluat operatiunile in sens invers.Este ceva mai mult de munca pt ca nu este spatiu de manevra, iar partile componente trebuiesc tinute intr-un oarecare echilibru pana unirea celor doua plastice ce tine lupa si proiectorul.Din faruri de Anglia am facut faruri de UE.Spor la treaba
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
Lupe morimoto 2.5" montate pe Megane 2.2
Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 29.58k ) Number of downloads: 6842 20150630_220043.jpg ( Size: 1.79mb ) Number of downloads: 6102 |
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
Fabian Octavian |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 20 December 14 ![]() |
Acele lupe Morimoto vin tot ansamblul, adica si cu oglinzi?
|
--------------------
Renault
Megane
2007/1.5 dci
- xxxx
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
da, ansamblu lupe - oglinzi
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
goto |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 14 March 12 ![]() |
a incercat cineva sa curete lupele fara sa le scoata? poate o sa se vada un pic mai bine.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.4 16V
2009
|
|
CJ52DNY |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 December 13 ![]() |
salut cine ma poate ajuta si pe mine sa imi zica de unde sa imi cumpar lupe cu oglinzi pentru faruri la megane 2.2 va multumesc
|
--------------------
renault
megane 2
2004
- dany
|
|
bg17aw |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 23 September 15 From: Bucuresti ![]() |
CJ52DNY, al tau nu e modelul fara lupe, daca e din 2004? Ma refer la masina din semnatura.
Si eu am una tot din 2004 si farurile sint chioare rau, nu stiu ce sa fac sa le imbunatatesc un pic. |
--------------------
Renault
Megane II Berlina dCI 82bhp (60kW)
2004
|
|
Fabian Octavian |
![]()
|
pana la urma, care lupe se potrivesc sigur ca diametru, pe aceste faruri? de 2,5" sau de 3"?
Multumesc |
--------------------
Renault
Megane
2007/1.5 dci
- xxxx
|
|
Fabian Octavian |
![]()
|
brandy_tdi, tu ce xenoane ai pe masina? De 35 sau 55w?
|
--------------------
Renault
Megane
2007/1.5 dci
- xxxx
|
|
cristian.iliescu88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 5 October 14 From: Mioveni-Arges ![]() |
Salutare. A incercat careva sa puna lupe Morimoto de 3inch? Stiti cumva daca au loc?
Numai bine! |
--------------------
Renault
Megane Sedane 2.2 1.6 16V+GPL
11/2007 Privilege
|
|
bogdanutzuu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 4 May 13 ![]() |
DIn ce stiu eu la farurile de 2.2 lupele de fabrica de halogen sunt de 3'' si cele de xenon sunt de 2.5''
7,4 centimetri = 2,91338583 inch Nu stiu cum au priderile lupele de la Morimoto cele de 3''vs 2.5'' dc7759cs-960.jpg This post has been edited by bogdanutzuu: 16 Sep 2016, 07:01 |
--------------------
Renault
Megane
2.2 2007 (fost societe :d)
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Și eu am problemele cu lupele la un Megane 2.2, halogen. Nu mai văd nimic. Un far a început să se mătuiască, altul arată ca nou. Dar amândouă sunt la fel de chioare.
După ce am citit pe forum și după discuții cu un coleg care a făcut bricolaj și a schimbat lupele, am decis să mă las păgubaș. Îmi iau două faruri Valeo și gata, nu mă doare capul câțiva ani. This post has been edited by Mr_X: 16 Sep 2016, 07:07 |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
cristian.iliescu88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 238 Joined: 5 October 14 From: Mioveni-Arges ![]() |
QUOTE(bogdanutzuu @ 16 Sep 2016, 06:59) DIn ce stiu eu la farurile de 2.2 lupele de fabrica de halogen sunt de 3'' si cele de xenon sunt de 2.5'' 7,4 centimetri = 2,91338583 inch Nu stiu cum au priderile lupele de la Morimoto cele de 3''vs 2.5'' dc7759cs-960.jpg Prinderile oricum trebuiesc adaptate. Nu stiu daca cele de 3'' au loc suficient pentru montare. Cred ca pana la urma ma orientez spre cele de 2,5''. |
--------------------
Renault
Megane Sedane 2.2 1.6 16V+GPL
11/2007 Privilege
|
|
Marson |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 13 August 09 ![]() |
Se pot monta faruri cu xenon pe Megane 2.2 care are faruri cu halogen si lupa din fabrica? Se portivesc punctele de prindere pe caroserie? Au loc in acelasi spatiu?
Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16 v
2006 / Confort expression
- Bc - 32 CDR
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
normal, numai ca ai nevoie si de alte componente (pe langa faruri) : bara cu spalatoare, senzori auto-leveling + computer, balast.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
Marson |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 13 August 09 ![]() |
Multumesc pentru raspuns.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16 v
2006 / Confort expression
- Bc - 32 CDR
|
|
megane2PH |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 20 February 17 From: ploiesti ![]() |
salutare
sunt proaspat posesor de megane 2 din 2006 a pus cineva becuri cu led pentru faza scurta si lunga ? |
--------------------
renault
megan 2
2006 1.6 16 valve benzina
|
|
zamolxe12003 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 22 January 10 From: Focsani ![]() |
QUOTE(Mr_X @ 16 Sep 2016, 07:04) Și eu am problemele cu lupele la un Megane 2.2, halogen. Nu mai văd nimic. Un far a început să se mătuiască, altul arată ca nou. Dar amândouă sunt la fel de chioare. După ce am citit pe forum și după discuții cu un coleg care a făcut bricolaj și a schimbat lupele, am decis să mă las păgubaș. Îmi iau două faruri Valeo și gata, nu mă doare capul câțiva ani. După curățirea lupelor din farul H7. Voi decideți dacă merită sau nu. Pentru mine a meritat. Curățirea este gratis și foarte simplă. Vă costă doar datul barei jos, care este la fel de simplă, se face în parcare. Farurile se scot ușor, sunt prinse în trei șuruburi. La un service vă ia maxim 60-70 de lei de dat jos bara cu farurile și pus înapoi. Restul e treaba voastră, stersul lupei. Rezultatul, în poze. Aveți, deci, de ales: 60-70 de lei curățatul lupelor sau 1200 de lei, faruri plus manopera, plus 25 de lei reglatul de ootorașe la orice ITP, căci când schimbi farurile se reglează din nou motorașele. Vorbim aici, să ne înțelegem, de faruri cu bec H7, nu xenoane sau alte prostii. Strict pentru cei care au faruri cu H7 și vor să le păstreze H7. Orice altă combinație, e treaba voastră. Spor. Și, dacă observați în pozele de înainte și după, după curățare sunt mai departe de tir și de zid, deci lumina este mult mai puternică dacă stau la același nivel cu prima poză, cu lupele necurățate. Deci, diferența este mai mare. This post has been edited by zamolxe12003: 20 Feb 2017, 20:15 Attached thumbnail(s) 1Lupa_murdara1.JPG ( Size: 181.19k ) Number of downloads: 4867 2Lupa_murdara2.JPG ( Size: 142.3k ) Number of downloads: 4196 3Lupa_intermediara.jpg ( Size: 74.29k ) Number of downloads: 785 Lupa_final2.JPG ( Size: 232.03k ) Number of downloads: 823 Lupa_final3.JPG ( Size: 105.32k ) Number of downloads: 782 Lupa_final4.JPG ( Size: 198.24k ) Number of downloads: 767 Test1.jpg ( Size: 303.02k ) Number of downloads: 887 Test3.jpg ( Size: 373.8k ) Number of downloads: 886 |
--------------------
Renault
Megane 2.2, 1.6, 16v
2008
- VN33ZZZ
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
si cu solutie si ustensila le curatati? un pamatuf din carpa nu merge? sa nu le mai dai jos de pe masina?
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
Mr_X |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 17 October 15 From: Brașov ![]() |
Nu ai cum să le ștergi fără să le dai jos. Trebuie șterse pe interior, prin fanta unde stă becul și nu ai loc.
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16V
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 19:33 |