Rechemare Logan in service!, Problema SCAUN SOFER
![]() ![]() ![]() |
Rechemare Logan in service!, Problema SCAUN SOFER
vladiopa |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 31 August 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,6
2005
- B- Oricat de mica ne e leafa, noi tot putem munci mai putin decat ne platesc ei!
|
|||
vladiopa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 31 August 05 From: Bucuresti ![]() |
de pe site-ul agentiei de investitii straine cu privire la Johnson
"World's largest independent supplier of automotive interior systems such as seating systems, electronics, instrument panels, overhead systems, floor consoles, door systems and cargo management systems. Customers include: BMW, DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Renault, Rover, Toyota and Volkswagen." Nu stiu daca e cazul sa se dea vina pe furnizorul de scaune ca din cate vad clucreaza cu greii de pe piata si astia nu-si permit sa li se rupa scaunele. Ati auzit voi de scaun rupt la VW, BMW s.a.m.d. ???? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,6
2005
- B- Oricat de mica ne e leafa, noi tot putem munci mai putin decat ne platesc ei!
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Mai, pe mine tot nu m-a lamurit nimeni ce sudeaza aia de la dacia la scaune cand le prind pe masina "prin sudura"... Sau lumea vorbeste ca sa se auda vorbind?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Am si eu onoarea :
QUOTE Stimate domnule xxxxx, Va multumim pentru mesajul dumneavoastra si va felicitam pentru alegerea facuta privind achizitionarea unui autoturism Dacia Logan.. Referitor la intrebarea dvs., va comunicam urmatoarele: Automobile Dacia S.A, prin preocuparea fata de calitatea produselor sale, urmarind in permanenta evolutia autovehiculelor LOGAN, s-a decis sa efectueze o verificare gratuita a acestora. Aceasta actiune este valabila decat pentru un lot de masini in care nu este cuprinsa si masina dumneavoastra. Ramanem la dispozitia dvs. pentru orice informatie , sesizare si ne puteti contacta de luni pana duminica intre orele 8.00 - 20.00, la numarul de telefon : 0248.500.000, fax : 0248.500.076, e-mail : vocea.clientului@daciagroup.com sau prin intermediul site-ului www.daciagroup.com. Cu stima, Agent Servicii Client Elena P.... |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
LucVer |
![]()
|
![]() Membru foarte autentic! ;-) Group: Members Posts: 240 Joined: 9 October 03 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Renault
Fluence Expression Plus 1.6 16v
2011
- BV xx XXX ex-Logan Laureate 1.4
Fortza fie cu tine! - Star Wars |
|
DFA |
![]() ![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.561 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(bunicu @ 17 Nov 2005, 09:36) la protv aseara au zis ca scaunele nu sint facut de catre dacia ci de o alta firma. pacat ca nu le-au controlat bine inainte sa le monteze. oricum, ma bucura masura luata si dacia a mai dat o lovitura de imagine cu aceasta campanie. Aparent, setul de scaune de la Logan sunt fabricate de "JOHNSON CONTROLS", vezi și http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=29548 pentru alte subansamble. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Este vorba doar de scaunele fara reglaj pe inaltime (deci au scapt cei cu laureate si ambition), 300 de bucati fiind in masini la export, restul fiind in masini de pe piata interna
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
Ok ma cheama la service, si ce o sa faca? Pt ca mie cel putin numi convine sa se apuce sa sudeze ceva la masina mea noua.
![]() Iar daca schimba pur si simplu scaunele [nu inteleg, este vorba despre ambele scaune din fata sau numai al soferului?] avand in vedere ca sunt mai multe tipuri de tapiterii, sau se ia tapiteria de pe scaun si schimba numai scheletul? Eu am primit masina in 16 sept asa ca probabil si masina mea face parte din seria cu probleme ![]() |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
arond |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 29 August 05 ![]() |
QUOTE(vladiopa @ 17 Nov 2005, 13:56) Cred ca ar fi interesant sa vedem marcile de auto pentru care au furnizat ei scaune si apoi sa ne uitam sa vedem daca au existat probleme similare. Daca nu, atunci e grav faptul ca se face diferentiere intre calitatea produselor pentru RO si alea pt afara Diferentierea nu se face intre RO si afara, ci intre un ban si alt ban. Cu alte cuvinte, daca Renault plateste 1 leu pentru scaun si Mercedes 10 lei, ghici care scaune vor fi facute mai cu atentie ![]() Numa' bune. |
--------------------
Logan/Nova
Laureate 1.4/GT
- - People ask for criticism, but they only want praise.
W. Somerset Maugham (1874 - 1965) |
|
collinro2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 457 Joined: 22 August 04 From: Iasi ![]() |
In "Cotidianul" zice ca au gasit un sudor vinovat de problema. Constantin Stroe declara ca nu l-au dat afara, dar la urmatoarea abatere "ii arata poarta". Si cam care ar fi urmatoarea abatere?! Tot comunisti au ramas.
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1,5dCi 80CP
- IS-05-GP? We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
|
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Mda...au gasit Acarul Paun !
|
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
QUOTE(vladiopa @ 17 Nov 2005, 13:45) de pe site-ul agentiei de investitii straine cu privire la Johnson "World's largest independent supplier of automotive interior systems such as seating systems, electronics, instrument panels, overhead systems, floor consoles, door systems and cargo management systems. Customers include: BMW, DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Honda, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Renault, Rover, Toyota and Volkswagen." Nu stiu daca e cazul sa se dea vina pe furnizorul de scaune ca din cate vad clucreaza cu greii de pe piata si astia nu-si permit sa li se rupa scaunele. Ati auzit voi de scaun rupt la VW, BMW s.a.m.d. ???? Fondul problemei nu se afla la cateva scaune rupte. Este vorba de o mentalitate pe care Renault incearca sa o formeze intr-o tara de carcotasi unde fiecare e bun doar de criticat. Da am auzit de lucruri mult mai grave la Audi, WV , Mercedes s.a. Intrucat posed colectii impresionante de reviste auto pot sa fac aceasta afirmatie. Asa ca un sacun sau un cric la Logan sunt nimicuri pe langa ce se intampla la case mai mari. Doar ca acele case isi protejeaza protejeaza produsele si nu le denigreaza. Iar daca in ultimii ani francezii i-au batut pe nemti din aproape toate punctele de vedere inseamna ca sunt mai buni. Daca nu vom invata de la cei cu performante care au dreptul sa critice orice furnizor atunci cand au atins un nivel , vom ramane tot niste codosi nemultumiti .Stiti ca masina anului 2006 este Renult Clio ??? De cati ani nu au mai luat nemtii acest titlu???Poate sunt subiectiv dar Logan trebuie incurajat si nu doar criticat. E drept ca din critici se naste performanta dar observ ca majoritatea criticilor sunt rautacioase. Lasati sa vina criticile din partea altora iar noi sa muncim pentru a le demonstra ca nu suntem doar o tara de Hrebenciuci si Cozmanci. Nu spun ca actualii sunt mai buni dar astia 2 mi-au venit in minte. Am putea scrie pe acest forum si ce e bun la masinile noastre chiar daca e vorba de Logan, SLZ, DSN sau vechea berlina fara de care nu stiu ce ar fi facut romanul. Oare vechile dacii care carau tone de marfuri si zburdau pe drumurile de tara, fara sa necesite costuri mari de intretinere, ar fi putut fi inlocuite cu berline straine??? Cate masini straine ar fi putut sa care ce cara romanul cu Dacia si sa mai si tina zeci de ani cu reparatii in orice curte??? Nu stiu, poate sunt populist, poate sunt subiectiv dar parca prea suntem rai cand ne distrugem propriul progres... |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Faptul ca Dacia recheama in service masinile care au probleme, sau care ar putea avea probleme este o dovada de maturitate si de respect fata de clienti.
Probleme diverse apar la toate masinile. Asa ca daca Dacia recheama in service, pe banii ei, masinile cu un potential sau real defect, acest lucru este foarte imbucurator. Pacat ca unii nu-si dau seama de asta! |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
|
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
adrianF |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 13 November 05 ![]() |
scuze ca intervin dar de vina nu este respectivul sudor, de vina este uzina ca nu i-a facut instructajul corect sau CTC care nu si-a facut datoria in nici un caz nu este de vina sudorul . Inseamna ca undeva in procesul de productie a intervenit o eroare fie ea de instructaj, calitate sau alta defectiune.
PS treaba cu sudorul este minciuna pe fata intr-o uzina asa mare acesta este motivul cel mai penibil care se poate invoca in caz de produse defecte care parasesc poarta ca produse bune This post has been edited by adrianF: 18 Nov 2005, 12:22 |
--------------------
Dacia
SuperNova
2002/Europa
|
|
nightwolf |
![]()
|
- Group: Members Posts: 3 Joined: 14 November 05 From: IASI ![]() |
si pana la urma... a fost careva in service cu masina??? ca sa nu mai comenteze lumea pe "uscat"... si eu cred ca am masina din perioada aia...sa ma uit.. pe niste acte...foi...care le-am gasit prin masina si pa care imi aduc aminte ca scria data fabricatiei...
Momentan eu o tin pe tusa de vreo 2 sapt...sambata imi iau certificatul si numerele... de abia astept .. mi se pare super masinutza... |
--------------------
RENAULT
SYMBOL
2007/1,5 DCI 85CP
- B 76 LSS
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Chestia cu sudorul vinovat e de rasul curcilor. Cine a avut tangenta cu sistemele de asigurarea calitatii gen ISO9001 stie ce spun. Daca un produs neconform ajunge la client, responsabili sunt mai multi, dar in primul rand managementul. Oricum lucruri de astea e imposibil sa nu se mai intample, important este sa aplici masura corectiva necesara in situatia data. In cazul de fata rechemarea tuturor masinilor din lotul unde a s-a constatat eroarea. Chiar daca numai o singura masina din lot e neconforma, dar nu stii care, le rechemi pe toate.
De aceea, ma alatur si eu celor care spun ca rechemarea e o dovada de maturitate. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(nightwolf @ 18 Nov 2005, 13:39) si pana la urma... a fost careva in service cu masina??? ca sa nu mai comenteze lumea pe "uscat"... si eu cred ca am masina din perioada aia...sa ma uit.. pe niste acte...foi...care le-am gasit prin masina si pa care imi aduc aminte ca scria data fabricatiei... Momentan eu o tin pe tusa de vreo 2 sapt...sambata imi iau certificatul si numerele... de abia astept .. mi se pare super masinutza... Da un mail la vocea clientului sa afli daca e in lotul buclucas... ![]() vocea.clientului@daciagroup.com |
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Si eu mi-am luat masina pe 12 septembrie 2005...si am primit ieri scrisoarea de la dacia prin care trebuie sa ma prezint la reprezentanta in Constanta sa faca verificari la scaunele din fata...ciudat.
Oricum e jenant ca fac kestii de astea...sunt curios de cate ori o sa ne mai cheme in cativa ani...ei chiar nu sunt in stare sa faca un lucru bun din fabrica? |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
ghc |
![]()
|
..:::Cautatorul:::.. Group: Members Posts: 411 Joined: 9 December 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Mie mi se pare interesant ca in data de 16 au aparut stirile si a doua zi au aparut deja scrisorile... Se pare ca Dacia isi pazeste foarte bine ograda proprie, nu a rasuflat nimic!
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.669 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Ma bag si eu ca romanasul in discutie.Adica nu se stie exact cate golanuri sunt chemate in service, unii zic 2900 altii 2920.....care este cifra exacta?
Apoi daca nu se stie cifra exacta, ma intreb si eu, de ce zise Stroe ca la acest lot doar 2% ar putea avea problema la sudura. Si acum intreb si eu, ce se pune pe Logan , sau mai bine zis in Logan, nu se testeaza, nu are CTC-ul pe el, sau inca se merge cu baga in masina si vedem noi... ![]() Apoi eu cred ca astia de la Dacia au un sistem de gestiune bine pus la punct, asa au zis ca stiu ce serie si ce numar de serie are fiecare piesa pusa pe masina, atunci de ce nu se stie sau nu se vrea numarul exact de scaune cu probleme. Poate aberez, dar se putea verifica fiecare model de scaun, cel putin la receptia lor in magazia de piese ![]() Off topic : scaunele de pe SLZ-ul meu scartie si se batie spatarul intr-o veselie, ar trebuii sa montez un cantar inainte de urcarea in masina ![]() |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Am trimis mail la V.C., mi-au zis ca am de mers la service.
Am fost azi, au verificat, totul e ok cica (foarte amabili baietii si operativi; Caremil IASI). Eram doar eu si cu inca un tip care a aflat tot de aici de pe forum (deci nu e mare aglomerare). Am dat act de identificare autovehicul (factura sau certificat inmatriculare; certificat in cazul meu ca nu umblu cu factura dupa mine), au preluat masina, au testat/verificat, m-au pus sa semnez o hartie cum ca s-a facut verificarea (n-am primit nici o hartie; hartia aia a ramas la ei) si am plecat fericit si vesel la treburile mele. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
ghc |
![]()
|
Si ce au testat/verificat? Pe hartia semnata nu erau detalii?
|
--------------------
ZKR (Logan by Dacia)
BaLaureate 3.14
1907 toamna
- CJ-01-GHC
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(b64chr @ 18 Nov 2005, 12:50) Chestia cu sudorul vinovat e de rasul curcilor. Cine a avut tangenta cu sistemele de asigurarea calitatii gen ISO9001 stie ce spun. Daca un produs neconform ajunge la client, responsabili sunt mai multi, dar in primul rand managementul. De aceea, ma alatur si eu celor care spun ca rechemarea e o dovada de maturitate. Mai ales, eu sunt curios ce scrie în RAC | RAP. Însă: Automobile Dacia e acreditată ISO9001 sau friends? Și dacă da, daca aș cere la voceaclientului@ "Manualul Calității" mi l-ar da?? ![]() This post has been edited by DragosP: 18 Nov 2005, 20:17 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai, eu cred ca ISO9001 nu zice ca NU POT ajunge produse neconforme la clienti, ci ca trebuie sa existe un mecanism de 'feedback' (adica, sa afli cand se intampla asta, si sa iei masuri pentru a corecta situatia- sa elimini cauza). Deci poate concedierea muncitorului se incadreaza la "eliminat cauza"
![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
vladiopa |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 18 Nov 2005, 18:46) Mai ales, eu sunt curios ce scrie în RAC | RAP. Însă: Automobile Dacia e acreditată ISO9001 sau friends? Și dacă da, daca aș cere la voceaclientului@ "Manualul Calității" mi l-ar da?? ![]() Nu prea cred ca ai sa primesti Manualul Calitatii desi asa ar fi frumos si corect sa faca. Nu am inteles niciodata treaba asta. Pana la editia din 2000 a lui ISO 9001 se intocmeau 2 manuale, unul intern si altul extern, pentru clienti care cuprindea date mai sumare si acolo mai aveai sanse sa vezi ceva dar acum multi spun ca e document secret intern ![]() ![]() Mai intreba cineva mai devreme daca se stie ce s-a scris in RAC si in RAP. S-a aflat ? Asa mai vrea sa mai raspund cuiva care spunea ceva de mentalitate comunista ca nu l-a dat afara pe sudor. Pai mentalitatea comunista era exact sa il dea afara. Cand un angajat greseste pentru prima oara atunci e vina MANAGEMENTULUI ca nu l-a instruit corespunzator. Angajatul va primi doar avertisment. Daca greseste si a doua oara, dupa ce va fi reinstruit, atunci e rea vointa si va fi dat afara. Asta e managementul adevarat. Nicidecum nu e o gandire de tip comunist. Eu zic sa nu mai vorbim aiurea atunci cand nu cunoastem macar ceva despre management. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,6
2005
|
|
vladiopa |
![]()
|
QUOTE(vv @ 18 Nov 2005, 19:09) Mai, eu cred ca ISO9001 nu zice ca NU POT ajunge produse neconforme la clienti, ci ca trebuie sa existe un mecanism de 'feedback' (adica, sa afli cand se intampla asta, si sa iei masuri pentru a corecta situatia- sa elimini cauza). Deci poate concedierea muncitorului se incadreaza la "eliminat cauza" ![]() Corect. Sa elimini cauza astfel incat sa te asiguri ca data viitoare nu va mai aparea o astfel de neconformitate. Si in plus, sa se mai uite si ei in fisele de instruire a personalului si la programul anual de pregatire astfel incat sa nu mai apara pe fluxul de fabricatie operatori nepregatiti. Iar daca e vina furnizorului, poate ca ar fi bine ca auditorii interni de la Dacia sa faca un audit la furnizor. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,6
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th July 2025 - 07:01 |