| Buna ziua stimabililor,
Am un Clio IV 2018 0.9 tce de 90 cp. Problema mea consta in o fluctuatie a turatiei intre 1000 si 2000 de rotatii/min, mers sacadat in suturi, chiar daca mentii turatia constant. Motorul merge in suturi, turatia fluctueaza chiar si daca mentiii turatia constanta sau la frana de motor, apare o sacadere drusca de turatie.
Mentionez ca este o masina de scoala si ca uneori se mai intampla ca elevul sa ramana cu pedala de acceleratie apasata, iar eu sa apas frana. Masina intra in limp mode pentru cateva secunde si aopi isi revine, dar ramane cu sacadarea aia descrisa mai sus.
Am fost la Meridian, la Serus....si cica masina este ok. Am schimbat bujiile regulat, mententanta facutta la 10.000 de km, dar se pare ca este o problema de electronica. Am mai vorbit cu baietiii cu scoala, care au aceasi masina si lor nu li se intampla saracia asta de problema.
Am fost la un mecanic, care mi-a gasit o eroare legata de pedala de acceleratie, am schimbat pedala, am schimbat si senzorul de la pedala de frana, dar nimic. Eroarea ramane inregistratat in calculator si nu pot decat sa o sterg decat de pe tester, moment in care masina devine normala in utilizare.
Va rog, stie cineva despre ce problema este vorba, pemtru ca a ajuns sa ma exaspereze buba asta?
|