Probleme diverse Captur , solutii, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Probleme diverse Captur , solutii, recomandari
Thaddaus |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 283 Joined: 23 November 14 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
- - The coolest car in the world is the one in your possession.
Renault Captur 0.9TCE Cupra Formentor 2.0/190 |
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
ulei elf 5w40, filtre knecht sau mahle (aer, ulei, habitaclu) nu am sarit de 400 ron (piese+manopera)
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Lucian Octavian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 29 September 19 From: Sector 6, Bucuresti ![]() |
Salut
565 lei am platit la Dacoserv pt.revizie In pret a intrat : Manopera Ulei 5 -40 Filtru ulei Garnitura Filtru aer Filtru polen Toate luate de la ei . |
--------------------
Renault
Captur
2019 TCE 90
|
|
Thaddaus |
![]()
|
Am si o nelamurire, pana anul asta am facut revizia la Meridian, mereu mi-au bagat ulei 10w40(am verificat facturile)..acum am facut la un service mai mic si m-au pus sa semnez ca vreau ulei din asta. Ar trebui sa bag altceva? Masina merge mai mult in afara orasului.
|
--------------------
-
-
-
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
5w40, Clio din batatura doar din asta a vazut, atat in perioada de garantie .. cat si dupa ... de ce au bagat 10w ... numai ei stiu, de ce ai bagat tot asa ... numai tu stii .. 😀
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Thaddaus |
![]()
|
Daca in primele 5 revizii facute la Merdian am bagat asta, daca in devizul solicitat la ei anul asta, tot 10w40 era trecut, am zis sa ascult de ei. Sa inteleg ca mai bine bagam altceva?
|
--------------------
-
-
-
|
Tajmahal777 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 15 October 14 From: Bucharest ![]() |
Am dat si eu click pe devizul tau si am vazut uleiul. Imediat am sarit sa compar, pentru ca in ultimii ani am facut reviziile la un Megane 2 cu piesele luate de mine. Stiu ca manopera e mai scumpa in cazul in care vii cu piesele tale, dar si asa ma intreb cum e mai rentabil, care e diferenta. Nu stiu daca masina ta e pe benzina sau motorina, doar ca ELF 4Litri pt benzina 10-40 e 86 RON cu tva pe un site de piese auto, deci Meridian il dubleaza, si ELF 1 Litru benzina 10-40 e 17 RON cu TVA, deci aici il aproape tripleaza. Ma intreb sa stiu pentru urmatoarea revizie, prima la Captur, cum e mai bine. Sau poate ti-au pus alt ulei mai scump.
|
--------------------
Renault
Captur
2019 TCe 0.9 Benzina/Life Evo
|
|
cj98czh |
![]()
|
se pune fix acelasi ulei dar la pret si manopera dubla/tripla ... cat esti in garantie ... asta este ..
Thaddaus - trebuia pus de la bun inceput 5w40, nu stiu de ce au pus 10w, dar tu de acum incolo baga 5w |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Thaddaus |
![]()
|
Masina e pe benzina, 0.9 TCE. Acum am bagat tot asta cu 10w. De anul viitor bag 5w. Ca idee acum am platit 370lei la un service de langa casa(ulei/filtre si manopera).
This post has been edited by Thaddaus: 21 Jan 2021, 16:15 |
--------------------
-
-
-
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.145 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
@Tajmahal777: daca zici ca e prima revizie la Captur si vrei sa pastrezi garantia mergand la Meridian, iti pot spune din proprie experienta (am incercat la GT) ca nu te primesc cu piesele tale. Asta in conditiile in care ma cunosc destul de bine cu unul dintre sefii de service... O o politica recent adoptata, incat pana si la revizia pentru M2 abia mi-au acceptat piesele mele - cu telefon dat sefului...
@Thaddaus: la tractorul mai vechi (M2) cat am fost in garantie m-au tinut pe 10W40. Prin al IV-lea an al masinii am trecut pe 5w40 (tot elf) si acustica motorului s-a schimbat in bine, mai ales in turatie. Acum la peste 250.000 km abia consuma un strop de ulei intre revizii... |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
QUOTE(Thaddaus @ 21 Jan 2021, 16:01) Masina e pe benzina, 0.9 TCE. Acum am bagat tot asta cu 10w. De anul viitor bag 5w. Ca idee acum am platit 370lei la un service de langa casa(ulei/filtre si manopera). Asta e cu uleiul (de la 0.9 al meu. Screenshot_20210127_231731.jpg ( Size: 310.07k ) Number of downloads: 990 |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Tajmahal777 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 15 October 14 From: Bucharest ![]() |
Salut! Am verificat mai multe luni, ca sa fiu sigur de asta: ceasul afisat la consola audio ramane in urma cam 1 minut pe luna, ceea ce mi se pare foarte mult, ca un ceas prost din China.
I se mai intampla cuiva asta? La Megane-ul 2 vechi, din 2005, nu mi-a ramas niciodata ceasul in urma in ani de zile, cred ca nici o secunda nu pierdea. Am radioul standard, fara navigatie sau touchscreen, am bateria noua, masina nu are nici un an de cand am achizitionat-o, ca noua. Nu a fost deconectat de la baterie niciodata. Mi se pare trist. |
--------------------
Renault
Captur
|
|
Tajmahal777 |
![]()
|
Nimeni nu are problema asta, la toata lumea merge ok ceasul?
QUOTE(Tajmahal777 @ 5 Mar 2021, 20:53) Salut! Am verificat mai multe luni, ca sa fiu sigur de asta: ceasul afisat la consola audio ramane in urma cam 1 minut pe luna, ceea ce mi se pare foarte mult, ca un ceas prost din China. I se mai intampla cuiva asta? La Megane-ul 2 vechi, din 2005, nu mi-a ramas niciodata ceasul in urma in ani de zile, cred ca nici o secunda nu pierdea. Am radioul standard, fara navigatie sau touchscreen, am bateria noua, masina nu are nici un an de cand am achizitionat-o, ca noua. Nu a fost deconectat de la baterie niciodata. Mi se pare trist. |
--------------------
Renault
Captur
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.370 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Eu am cu navigație și se sincronizează cu universul (sateliții).
Un ceas prost din China poate mai mult de un minut pe lună. Înseamnă că la revizie ai pe listă și reglarea ceasului. |
--------------------
-
-
-
- - Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
radu 1.6 16v |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 1 May 10 ![]() |
Salut,
Captur 2014, keyless. De cateva zile am urmatoarea problema: Cand deschid usa soferului, nu o mai detecteaza ca si deschisa, adica nu arata in bord si nu se aprind luminile la interior. Am cautat senzorul de inchidere pe caroserie/usa, nu l-am vazut. Va rog sa ma ajutati cu o parere despre aceasta problema si cam care ar fi rezolvare. V-ati mai intalnit cu asa ceva? Multumesc! |
--------------------
Dacia
Logan
2010 Laureate
- B-21-xxx
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
o fi in incuietoare, facut o diagnoza si apoi probabil continuitatea cablajului
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Thaddaus |
![]()
|
Dupa ultima ploaie din Bucuresti, usile de pe stanga s-au umplut de apa.
Filmare de la usa soferului, la fel de multa apa era si in usa stanga spate Oare se pot schimba chederele?Banuiesc ca de la ele e problema... This post has been edited by Thaddaus: 2 Jun 2021, 12:59 |
--------------------
-
-
-
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Sunt colmatate scurgerile de la baza portierelor. Deschide usa si misca / trage de chederul de la baza portierei. O sa observi ca va incepe sa se scurga apa acumulata.
Editare ulterioara Nu m-am uitat la filmare. Ai reusit sa le golesti. Nu ajuta cu nimic schimbarea chederelor. Apa intra in interiorul usilor si ar trebui sa iasa usor prin partea de jos. Mizeria care intra odata cu apa si care se acumuleaza la baza portierelor colmateaza gaurile de scurgere. Solutia pe termen scurt si mediu este curatarea interiorului portierei. This post has been edited by r_vlad: 2 Jun 2021, 14:50 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
Thaddaus |
![]()
|
Au fost demontate protectiile de plastic de pe exteriorul usilor, era plin de mizerie in gaurile pe unde trebuia sa se scurga apa. Au fost spalate, uscate. Au fost curate si scurgerile de la parbriz, erau pline de mizerie si alea.
|
--------------------
-
-
-
|
adistefan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 15 February 12 From: Sibiu ![]() |
Captur 1.3 Tce din 2020
Pompă de benzină din rezervor căzută la 10.000 km, rămas în drum (noroc ca aproape de oraș), adus pe platformă, asteptat 3 săptămâni după piesă cu mașina în service. Răspunsul lor "Tot ce e piesa care are circuite electronice in ea e criză de ele". Ce c@cat de cip electronic o fi într-o pompă de benzină?... în fine. |
--------------------
Renault
Captur 1.3 Tce 130
2020
|
|
bebebebita |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 9 January 22 ![]() |
Salutare am incercat si eu la un Renault Captur (2018) pentru Welcome Home sau follow me home inafara de lumina din plafon.
Partea cu faza lunga nu functioneaza A incercat cineva la reprezentanta cu ea sau la un tester dedicat? Am vazut ceva baietii ca ar activa astfel de functii (stiu ca s-a mai discutat pe treaba asta dar re-aduc subiectul pentru ca chiar nu am gasit o varianta lucida si pe inteles). ![]() ![]() This post has been edited by bebebebita: 2 Feb 2022, 20:11 |
--------------------
Renault
Captur
2018(0.9 Tce Zen)
|
|
magicone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
Salutare, Renault Captur 2015, a avut cineva probleme cu incalzirea in scaune ?
Lumina in buton se aprinde dar nu se incalzesc scaunele, m am gandit la siguranta dar nu am idee unde se afla. Un mic ajutor daca a mai patit cineva, e bine venit. Multumesc. |
--------------------
dacia
opel
- as.12.as
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Atasat cateva capturi pentru incalzirea scaune pe Captur, poate te ajuta, verifica sigurantele F1=10A si F34=15A (mai probabil) din cutia sigurante habitaclu, daca nu sunt acestea atunci trebuie verificat circuitul, comenzile, releele, conexiunile R334 R335, etc...Bafta!
This post has been edited by Gil26: 19 Feb 2022, 08:38 Attached thumbnail(s) CapturIncalzireScaune1.png ( Size: 96.78k ) Number of downloads: 415 CapturIncalzireScaune2.png ( Size: 99.72k ) Number of downloads: 390 CapturIncalzireScaune3.png ( Size: 700.4k ) Number of downloads: 405 CapturIncalzireScaune4.png ( Size: 667.06k ) Number of downloads: 405 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
magicone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 4 November 05 ![]() |
Multumesc mult, verific sigurantele, mai departe nu ma pricep.
Am patit la Flunce cu senzoruk de sub scaun, au scos mufa la spalatorie sau ceva de genu si imi statea airbag ul aprins in bord. A trebuit resetata eroare. Banuiesc ca si aici ar trebui sa se aprinda ceva. Multumesc |
--------------------
dacia
opel
- as.12.as
|
|
Tajmahal777 |
![]()
|
Salut! Capturul meu din 2019 va face 2 ani la sfarsitul lunii mai, l-am achizitionat nou, ramas pe stoc, in 2020. E normal ca dupa un an si jumatate scaunul soferului deja sa scartaie la cea mai mica trepidatie sau miscare pe el? Am avut un Megane 2 din 2005, luat la mana a doua, la care scartaia la fel in ultimii ani, dar dupa 1 an si jumatate mi se pare cam devreme. Iar eu am 70 kg, altcineva nu a stat pe el.
E vreo solutie, avand in vedere ca e in garantie, au ce sa-mi faca cei de la reprezentanta? Sau voi ati gasit vreo solutie la asta, vreun spray? Desi nu stiu nici unde ar trebui dat cu el. Multumesc! |
--------------------
Renault
Captur
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.145 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Pe forumul de Megane4 am vazut cateva situatii de genul asta.
Mergi la garantie - multi au rezolvat la Megane prin inlocuirea cadrului daca-mi amintesc bine. |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
Aerius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 1 April 09 From: Bukarestburg ![]() |
Chiar la Megane 4 RS m-am confruntat cu aceasta problema si a fost solutionata prin schimbarea armaturii pe garantie.
|
--------------------
Cannondale
CAAD12 2019
Renault Megane RS 2020
|
|
Sergiuuuuuuuuuuuuu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 21 April 23 ![]() |
Salutare, daca las masina in parcare cateva zile, frana de mana electrica ramane blocata cand o eliberez la plecare. Trebuie sa accelerez putin si pleaca cu un soc de pe loc.
Ca sa se inteleaga mai bine, pasii pe care ii urmez sunt urmatorii: tin frana de picior apasata (cutie manuala, pe liber), apas butonul sa "dau frana de mana jos", ridic picorul de pe frana de picior si masina ramane pe loc (in panta), pana cand bag in viteza si accelerez ca sa plece cu un soc de pe loc, ca si cum sabotii ar fi lipiti de tambur. A inceput sa faca asta la jumatate de an de cand am primit-o, iar acum sunt pe la 19000 de km si observ ca incepe sa faca din ce in ce mai rau. De asemenea, stie cineva unde se afla "maneta" sau locul de unde pot sa eliberez frana de mana manual? Asta ca sa am o cale de scapare in caz ca mi se blocheaza cu totul si nu mai pot sa plec de pe loc. Am vazut ca alte masini o au in portbagaj, dar la Renault Captur II nu o gasesc nicidecum. |
--------------------
Renault
Captur
2022, 140 Tce
|
|
CatalinValentin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 7 June 20 ![]() |
Salut
Am un captur 2020 1.0 tce. Exact dupa un an a apărut din nou eroarea cu verificare airbag. Dar cand zic exact un an adica in aceeasi zi ca anul trecut . ![]() This post has been edited by CatalinValentin: 23 Apr 2023, 20:16 |
--------------------
Renault
Captur
2020. ZEN.+
|
|
dgeorgel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 1 November 17 ![]() |
Salut.
A mai intalnit cineva sa se aprindă faza scurta singura și să nu o poți stinge decât dacă oprești motorul? Oare ce poate fi defect? Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri. Renault captur 0.9 tce 2017. This post has been edited by dgeorgel: 15 Jul 2023, 21:53 |
--------------------
renault
captur
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 05:13 |