Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme airbag pasager dreapta, comutator dezactivare airbag defect ?

alex60
post 28 Nov 2012, 23:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Va salut. an sa incerc sa ma fac cat mai bine inteles, este prima data cand postez. Am un Scenic 2 Privilege din 2007 1,9 dci 131 cp. In urma cu cateva luni mi-a aparut in bord mesajul ca nu recunoaste un airbag. Am actionat intrerupatorul din lateral dreapta pentru dezactivare, si dupa cateva repetari a disparut mesajul. Apoi am avut o perioada cand disparea si aparea. Am fost la un service la tester , mi-a confirmat faptul ca este vorba de airbagul pasager dreapta ,dar ca acesta nu e defect. De atunci nu a mai disparut mesajul ,iar cand actionez butonul de anulare apare si mesajul de airbad deschis s-au inchis. Am desfacut acel comutator ,crezand ca e doar un intrerupator. Pe langa microintrerupator mai are si 2 rezistente smd. Masurat cu aparatu de masura ,la borne imi da o rezistenta si pe pozitia inchis si pe deschis,o alta valoare ce-i drept. Intrebarea mea, a mai incercat cineva sa repare, sa shimb acele rezistente ? In speranta ca cineva va da un sfat , numai bine la toata limea.

--------------------
Renault Scenic 2 2007 / privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
betamax
post 30 Nov 2012, 07:38
Post #2

Membru autentic

From: din lumea asta, prost făcută..

Cel mai probabil ai contacte oxidate in conectori. Baga spray corespunzator la conectorul airbag-ului si la cel al comutatorului. Daca vrei amanunte, intreaba.

--------------------
renault Scenic Rx4 2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW
"... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !"
+
alex60
post 30 Nov 2012, 14:35
Post #3

Membru incepator

Va multumesc domnule (betamax ) pentru raspunsul oferit. Ca sa ajung la mufa airbagului este de ajuns sa scot torpedoul ? Intreb pentru ca torpedoul l-am mai scos cand am umblat la regulatorul electronic de la ventilator. Deci daca scot torpedoul undeva sub plansa de bord ar trebui sa se afle airbagul , implicit si mufa lui ? astept raspunsul dumneavoastra. Toate cele bune.

--------------------
+
espacern
post 30 Nov 2012, 14:52
Post #4

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Orice interventie la Air-Bag se face dupa minim 30 minute de la deconectarea bateriei.
Sau cu testerul.....daca este cazul.
Fara respectarea protocolului respectiv este risc de BUM in fata!
La masina ta sunt Air-Bag-uri cu deschidere limitata...adica 2 mufe!

@+

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
alex60
post 30 Nov 2012, 15:17
Post #5

Membru incepator

Multumesc pentru raspuns (espacern) .Dati-mi totusi un sfat , sa incerc sa curat acea mufa , bineinteles cu scoaterea bateriei , s-au sa-l las pe vecie asa cum e acum .

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 20:07
Dacia