Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme Servodirectie - Clio Symbol 1.5 dCi

AlexSerban
post 27 Aug 2013, 12:04
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut,

Tatal meu are un Renaul Clio Symbol din 2006, varianta 1.5 dCi Fiji cu cei mai multi CP (95 sau 82, nu stiu sigur), si acum doua zile i-a picat pompa de servodirectie (din ce ne-au spus cei de pe la service). Sintomele sunt simple:
- tragi de volan ca la camion iar dupa curba, acesta nu se mai indreapta singur
- nu se aude nici un zgomot neobisnuit
- containerul care tine uleiul pentru servodirectie este plin
- nu exista nici un senzor care comanda distributia uleiului catre pompa care se putea defecta (pompa este electro-hidraulica)

Avand in vedere ca inlocuirea pompei cu una noua este un procedeu costisitor, am cautat variante pe net si aici pe forum, si aveam nevoie de cateva opinii suplimentare, de la cei care au trecut prin asta sau cunosc:

1. Ce parere aveti despre servicii de genul : http://www.trami.eu/ , care reconditioneaza pompele existente sau iti trimit deja o pompa reconditionata? Se merita aceasta varianta si mai ales, se pot reconditiona si pompele electro-hidraulice?
2. Ati cumpara o pompa 2nd hand de la dezmembrari? Intreb deoarece autoturismul in cauza are doar 40 000 km la bord si mi se pare absurd sa se duca pompa atat de repede (desi din ceea ce am citit vad ca este o problema destul de frecventa).
3. Aveti vre-o sugestie pentru variante noi, insa ieftine? Eu am gasit una noua aici: http://www.autokarma.ro/pompa+servodirecti...10112/10692/833 (cea 1260 lei)

Mersi frumos

This post has been edited by AlexSerban: 27 Aug 2013, 12:11

--------------------
Renault Clio Symbol 2006 TDCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Relu11
post 27 Aug 2013, 12:46
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

SEARCH

--------------------
. . .
+
AlexSerban
post 27 Aug 2013, 13:15
Post #3

Membru incepator

QUOTE(Relu11 @ 27 Aug 2013, 12:46)
SEARCH
*

Am cautat, insa fara rezultat. Altfel nu mai postam.

--------------------
+
capry
post 27 Aug 2013, 13:21
Post #4

Membru incepator

From: buzau

Salut ! Exista (sau exista pt ca nu am mai intrat de mult pe forum) un topic dedicat exclusiv acestei probleme ....
Intr-adevar este o problema frecvent intalnita la Symbol , eu iti spun din propria experienta :
1. am schimbat pana acum 3 pompe servo SH , cel mai mult m-a tinut 3 luni , noroc ca mi-am recuperat cu chiu cu vai banii inapoi ;
2. de vreo 1 an si jumatate merg fara servo , m-am obisnuit cu trasul de volan
3. preturile pentru piesa noua la reprezentanta sar de 2300 lei ...

Cred ca cea mai buna solutie este achizitionarea uneia noi (nu de la reprezentanta) , eu am gasit pe undeva in jurul la 1100 lei acum vreun an prin Buzau .

Bafta !

--------------------
renault Laguna 2 1.9 dci 2004
+
AlexSerban
post 27 Aug 2013, 13:31
Post #5

Membru incepator

QUOTE(capry @ 27 Aug 2013, 13:21)
Salut ! Exista (sau exista pt ca nu am mai intrat de mult pe forum) un topic dedicat exclusiv acestei probleme ....
Intr-adevar este o problema frecvent intalnita la Symbol , eu iti spun din propria experienta :
1. am schimbat pana acum 3 pompe servo SH , cel mai mult m-a tinut 3 luni , noroc ca mi-am recuperat cu chiu cu vai banii inapoi ;
2. de vreo 1 an si jumatate merg fara servo , m-am obisnuit cu trasul de volan
3. preturile pentru piesa noua la reprezentanta sar de 2300 lei ...

Cred ca cea mai buna solutie este achizitionarea uneia noi (nu de la reprezentanta) , eu am gasit pe undeva in jurul la 1100 lei acum vreun an prin Buzau .

Bafta !
*

Multumesc frumos. Deci iese din calcul varianta SH. Cat despre topicul dedicat, link-ul pe care l-am gasit eu (http://www.reno.ro/index.php?showtopic=58871) nu mai este activ, de aceea am postat aici.

--------------------
+
Relu11
post 27 Aug 2013, 13:43
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=63185&st=390 care este foarte activ, chiar pe pagina asta

--------------------
. . .
+
ecs17
post 27 Aug 2013, 13:46
Post #7

Membru

From: Bihor, Oradea

Salut,

Pentru reconditionat eu, din punctul meu de vedere, nu as apela la Trami. Eu am avut probleme cu caseta de directie iar mecanicul a trimis-o in Marghita la reparat.
Intre timp am cautat pareri pe internet despre Trami, si am vazut pe un forum ce preturi exorbitante cer.
Acuma depinde de care esti mai aproape, tu stii.

--------------------
Renault Megane 3 2011 hatchback 1.5 DCI 90CP
+
AlexSerban
post 27 Aug 2013, 14:04
Post #8

Membru incepator

QUOTE(ecs17 @ 27 Aug 2013, 13:46)
Salut,

Pentru reconditionat eu, din punctul meu de vedere, nu as apela la Trami. Eu am avut probleme cu caseta de directie iar mecanicul a trimis-o in Marghita la reparat.
Intre timp am cautat pareri pe internet despre Trami, si am vazut pe un forum ce preturi exorbitante cer.
Acuma depinde de care esti mai aproape, tu stii.
*

Salut. La cei din Marghita te referi la http://www.autoefect.ro/ ?

Mersi Relu pentru acel topic, o sa mai arunc un ochi si pe acolo.

--------------------
+
lungan
post 27 Aug 2013, 14:37
Post #9

Membru autentic

From: Focsani

Daca masina are doar 40.000 de km s-ar putea sa scapi doar cu o curatare a rotorului si a platoului cu carbuni. Operatiunea poate fi facuta in orice service, nu e mare lucru. Mie mi-a picat pompa de servo pe la 70k, am curatat-o si a mai mers pana aproape de 100k. A doua oara i-am schimbat platoul cu carbuni si lichidul de servo si merge foarte bine, sper sa ma mai tina vreo 50.000 de km.
Ca si costuri, curatarea a fost doar 50 de lei. A doua oara am dat 150 de lei pe platoul cu carbuni (se gaseste daca dai search pe net), 30 de lei pe lichid si 80 de lei manopera.

--------------------
M3 - Kia Sportage - Fiesta ST-Line Hybrid 2021
Drive carefully!
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 07:40
Dacia