Probleme EGR?, Bazait la 2000 rpm
![]() ![]() ![]() |
Probleme EGR?, Bazait la 2000 rpm
Clio85 |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 29 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2007/Exception
- B67XXX
|
|||
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred sa fie EGR-ul. EGR nu e o clapeta, e o supapa controlata electric, nu are ce sa bazaie. EGR-ul se defecteaza prin neinchidere etansa la inceput, iar mai apoi prin blocare in pozitia deschis.
Eu banuiesc ca ceva intra in vibratie la turatia respectiva, cel mai probabil vreun scut sau vreo protectie termica de pe evacuare. Mai incearca si la alte service-uri. Problema ar trebui verificata cu test de mers in gol cu masina suita pe elevator. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
Tocmai fiindca este controlata electric, are o bobina de actionare si ea este cea care face astfel...fiind alimentata permanent...nu este un defect...si la cele pe benzina la clapeta de acceleratie tot asa se aude...deci "go, go, go!!!"...
![]() |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
Salutare. Vineri am ascultat cu atentie, sa vad daca se aude vreun zgomot din asta la motor....si nimic. Ei bine, aseara cand veneam spre casa ce credeti ca se aude
![]() Exact sunetul descris de Clio85. Am turat motorul de cateva ori pe loc si cand creste mai repede turatia parca nu am auzit nimic, dar cand scade, pe la 1900-2000 de ture se aude acel zgomot, care numai a functionare normala nu suna ![]() Sper sa nu fie o problema foarte grava, in sensul sa raman masina prin service cateva zile ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4
2014 Dynamique EDC, 1.5 dCI, 90 CP
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
EGR-ul e comandat de un solenoid. Probabil s-a depus ceva calamină, și acționarea valvei se face cu un efort mai mare. De aceea apare zgomotul.
Nu mai mergeți subturat! E diesel, deci consumă puțin, nu mai încercați să faceți o falsă economie, mergând sub 2000 rpm. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
draculiq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 16 November 07 From: timisoara ![]() |
poate sa fie si de la valva EGR dar se mai poate sa fie si de la turbina....acuma 5luni a inceput sa faca turbina mea un bazait asa cam cum spui ca se aude la tine tot pe la 2000 de ture.am fost la cineva si am ridicato pe elevator si atunci am depistata ca e de la turbina...nu am bagato in seama un timp si dupa cam 1000km bumm si pa turbina s-a dus de tot....si am ajuns sa o schim cand puteam poate sa o repar...asa ca te sfatuiesc sa gasesti repede buba la un service bun,ca nu e de joaca cu bazaielile la mototr si te pot costa mult:(
|
--------------------
Renault
megane classic 1.9dci(cu mici modificari)
2003
- TM 30 DAS azi in timisoara maine in toata tara!!!!!
|
|
Fabu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 21 November 06 From: Timisoara ![]() |
@MAERSK : Eu unul subturat nu am mers, deci probabil nu sunt sanse foarte mari sa fie depunerile de calamina problema.
L.E. Acum am observat ca acel sunet se aude numai cand motorul este cald, si numai in habitaclu.... This post has been edited by Fabu: 9 Mar 2008, 18:03 |
--------------------
Renault
Clio 4
2014 Dynamique EDC, 1.5 dCI, 90 CP
|
|
Clio85 |
![]()
|
Va salut inca o data.
Imi pare rau ca nu am mai postat, dar nu am mai avut acces la net pana astazi (sunt abonat UPC ![]() ![]() Acum sa actualizez situatia. Sambata ce a trecut am dat o fuga la Auto MARCUS Group. Oamenii de acolo au fost de mare caracter. Au mers cu mine in masina si au confirmat zgomotul, dar nu l-au putut si localiza. Au urcat-o pe elevator, au mers la gol, au verificat daca toate suruburile sunt stranse si surpriza... zgomotul disparuse ![]() ![]() Exasperat, am incercat seara sa incerc sa depistez exact locul. Turand masina de mai multe ori zgomotul a disparut. De ce? Nu stiu ce sa mai fac. Masina asta ma face sa disper. Mai aveti si alte alternative sau sugestii? Oamenii de la MARCUS au spus ca din punct de vedere tehnic masina e OK. Sa-i cred pe cuvant sau sa fiu un pic mai insistent? PS. Merci pentru raspunsurile primite si nu cred ca schimband treptele de viteza pe la 2200 - 2500 rpm merg subturat. Tocmai asta e problema ca tot timpul trec prin 2000rpm de ma scoate din minti. |
--------------------
Renault
Clio III
2007/Exception
- B67XXX
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi tocmai asta e problema. Motorul e exploatat aiurea.
Schimbă la 3000 rpm, pentru ca turația în treapta superioară să cadă peste 2000 rpm. Dacă tu schimbi la 2200 - 2500 rpm, motorul are în treapta următoare cam 1500 rpm, ceea ce nu e bine deloc. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Clio85 |
![]()
|
3000 in oras? e cam greu de realizat in traficul infernal din Bucuresti.
In afara orasului nu o las sub 3000 si tot se aude. Intr-adevar ca din cei 16000 km parcursi, numai vreo 5000 au fost facuti in afara orasului. In orice caz, o sa fiu pentru o vreme perseverent si o sa incerc sa schimb mai sus de 2500 rpm. In afara de asta, credeti ca as mai putea sa fac si altceva? |
--------------------
Renault
Clio III
2007/Exception
- B67XXX
|
|
max black |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 25 November 07 ![]() |
Salut!
Acelasi lucru il patesc si eu la 2000. Cu toate astea, sunt convins ca zgomotul apare in habitaclu, si este produs de o componenta a bordului care intra in rezonanta. Cu motorul turat pe loc, sub capota nu se aude nimic, deci clar tind sa cred ca ceva vibreaza la interior. Daca reusesti sa identifici sursa, te rog sa ne spui si noua ![]() |
--------------------
renault
clio III
1.5 dci 2007
|
|
history |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 30 April 06 From: Craiova ![]() |
De acord cu tine.
|
--------------------
Citroen
C4
2009
- DJ-26-DIN
|
|
GeT |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 137 Joined: 15 August 06 ![]() |
Salut,
Eu am diesel 65 cp, si la mine se aude un bazait in anumite conditii, inclin sa cred ca vorbim de acelasi lucru. Daca sunt in acceleratie, sau in regim de frana de motor, nu se aude. La o trecere rapida intre aceste regimuri, nu se aude (spre exemplu accelerez si apoi iau piciorul de pe acceleratie). Daca insa, in loc sa las pedala de acceleratie libera, reduc incet, pana ajung ca nici motorul nu mai trage masina, nici nu ajung in regim de frana de motor, tin motorul din acceleratie cam la aceeasi turatie la care l-ar tine masina la acea viteza, in acel raport de viteza, atunci se aude. Se intampla indiferent de turatie sau raport de viteza. Totul e sa nimeresc acel punct de echilibru. E ca si cum exista undeva un mic joc intre 2 componente care in mod normal se antreneaza una pe alta, dar atunci cand merg amandoua liber, din cauza jocului, zdrangane una de alta. |
--------------------
Renault
Zoe ZE50
2020 Clio III 1.5 dci - erat
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Un singur sfat: schimbati peste 3000 rpm, chiar si in oras. Va merge mai zgomotoasa, veti apuca un pic mai rar sa dati a 3-a si aproape deloc a 4-a, dar nu va consuma mai mult, iar motorul va fi mai sanatos. Succes!
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:34 |