Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema la rulare

gamihai
post 5 Sep 2011, 19:16
Post #1

Gradinarul

Group: Members
From: Bucuresti

Sal ,

De cateva saptamani masina din semnatura a inceput sa aiba niste simptome pe care nu le-am gasit in celelalte topicuri :

- se aude un zgomot care pare ar fi un harsait al cauciucurilor pe carosabil care se intensifica cu viteza crescuta. E un zgomot de fond care pare sa fie o frecare mai altfel pe carosabil ca si cum ar fi zgrunturos pe jos si o mica vibratie care o simt in pedale.
- masina se balanseaza stanga - dreapta mai mult si mai des decat inainte (insa nu foarte mult)
- parca la viteze mai mari ar fi o mica vibratie in volan..dar e posibil sa fiu eu paranoic.

I-am facut echilibrarea la roti acum 1 luna si ceva. Simptomele dureaza de cam 2 sapt si ceva deci nu coincide.

PS: zgomotul la rulare il aud doar fara radio pentru ca e destul de subtil.

--------------------
Megane 2 Hatchback 2005 / 1.4 benzina
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
moreinffo
post 5 Sep 2011, 22:17
Post #2

Membru autentic

legat de zgomotul de rulare: ai verificat sa nu se incalzeasca vreo roata? daca se incalzeste mai mult decat celelalte, poate fi rulmentul pe roata respectiva.placutele de frana sunt ok? discurile nu sunt prea uzate? caci am vazut acum ceva vreme un Megane 1, caruia din cauza vechimii i s-au rupt aripioarele de ventilatie de la discurile de frana de pe fata si se despicasera pe alocuri si de-aici bataia in pedala de frana.

--------------------
RENAULT MEGANE 1.6 16V B99W_G
+
ritter
post 6 Sep 2011, 07:31
Post #3

Membru autentic

Sau cauciuc ovalizat in vreo groapa, 100%, dupa simptomele descrise de tine: "- se aude un zgomot care pare ar fi un harsait al cauciucurilor pe carosabil care se intensifica cu viteza crescuta. E un zgomot de fond care pare sa fie o frecare mai altfel pe carosabil ca si cum ar fi zgrunturos pe jos si o mica vibratie care o simt in pedale."

This post has been edited by ritter: 6 Sep 2011, 07:31

--------------------
Fost Renault Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V 2007 Sport Dynamique
+
gamihai
post 6 Sep 2011, 07:46
Post #4

Gradinarul

@moreinffo : Din cauza simptomelor am ajuns cand ma opresc pe undeva sa dau o tura la roti sa verific. Cateodata mai pun si mana pe ele si nu am sesizat o diferenta de temperatura sesizabila. PLacutele de frana le am schimbat acum cateva luni pe spate. Pe fata mi sa zis ca erau bune.

@ritter : Deci sa ma duc prima oara la o vulcanizare sa imi verifice pneurile. Inca nu trecusem pe la ei ca in curand o sa imi iau un set de cauciucuri all season. Cauciucurile pe care le folosesc acum sunt cele din fabricatie. Au fost produse in Februarie 2005 si folosite de atunci all season pana acum (desii sunt de vara ). Inca mai au 'carne' pe ele smile.gif

--------------------
+
ritter
post 6 Sep 2011, 08:04
Post #5

Membru autentic

Se aude pe fata ? Pe o singura parte ? Ai luat de curand vreo groapa ?

--------------------
+
gamihai
post 6 Sep 2011, 08:42
Post #6

Gradinarul

Pai iau frecvent gropi la viteze medii ca fac 30km pe zi prin Bucuresti si ca sa merg o iau prin parcari/spatele blocurilor unde e jale. Zgomotul se aude uniform din ce imi dau eu seama. Parca (dar NU sunt sigur) mai mult pe fata decat pe spate (dar si eu sunt mai aproape de fata decat de spate smile.gif ).

--------------------
+
mariusd4
post 6 Sep 2011, 09:29
Post #7

Membru autentic

Verifica sa nu ai vre-un cui infipt in cauciuc, piatra sau altceva, eu am avut un cui si se mafifesta asa cum ai descris tu. Bafta

--------------------
Renault/Skoda Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia 2007/2010/2014/2012/2019 - B 112 ...
"Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
+
ritter
post 7 Sep 2011, 22:23
Post #8

Membru autentic

Am avut si cui si se aude "tzaca-tzaca-tzaca" nu harsait cum descrie el, pe masura ce ia viteza. 100% este un cauciuc "lovit" blush.gif

--------------------
+
moreinffo
post 8 Sep 2011, 07:06
Post #9

Membru autentic

sau ovalizat...!?

--------------------
+
mariancd
post 8 Sep 2011, 09:47
Post #10

Membru autentic

Eu am cauciucurile 205/16 cu care a venit masina in 2007. Anul asta si eu am sesizat un comportament cam ciudat al masinii. In primul rand mi-a atras atentia faptul ca atunci cand virez maxim si ies/intru in parcare apare fenomenul de "sarit peste hopuri imaginare". La viraje usoare, gen trecut de pe o banda pe alta parca vireaza si spatele. Atunci cand misc masina cu mana pe loc se balanseza pe cauciucuri de zici ca este pe vaulri. Eu cred ca desi cauciucurile mai au carne suficienta, au imbatranit suficient pentru a fi schimbate. Astept sa vina iarna, sa pun rotile de iarna si daca efectele dispar (cand o fi mai frig afara) in primavara trec la cauciucuri noi de vara...

--------------------
Renault Megane 2007 Sedan Lux Privilege - 1.5 dci 85 CP - PH 02 MCD
+
gamihai
post 10 Sep 2011, 13:03
Post #11

Gradinarul

mariancd: sa stii ca faza cu in parcare si apesi pe laterale se balanseaza e si la mine de cateva luni. Dar amortizoarele sunt ok. Schimb un curand cauciucurile cu unele all-season noi si vedem ce si cum.

--------------------
+
ALEX_TUSA
post 7 Oct 2011, 21:00
Post #12

Membru incepator

salut!

Si eu am aceasta problema, dar sunetul nu se aude continu ci ovalizat... discontinu..
Am fost si am echilibrat rotile, si face la fel. Jantele nu pareau a fi indoite.
Am dus masina in service si mecanicul a zis ca sunt bucsile din turbina.
A mai auzit cineva de asa ceva???

Multumesc!

--------------------
RENAULT MEGANE 2004 - CJ xx TAV
+
gamihai
post 7 Oct 2011, 22:50
Post #13

Gradinarul

Scuze ca postez asa tarziu insa am mers cu masina abia ieri la service la AutoCobalcescu. Sau uitat la ea si au gasit :

Bujie + chestia de deasupra ei lunga (scuze nu tin minte numele acum) arse la al 3lea (din 4 in total).
garnitura clapeta acceleratie stricata
joc caseta de directie+ joc bielete directie (parca bielete au zis ).

Am schimbat setul de bujii si chestia lunga smile.gif. Astea cu testare +manopera = 600 ron.
Astept sa vina garniturile alea , o sa fie cam 100 ron.
Caseta e 1700 RON si nu dau banii acum. Mi sa zis ca tine pana in primavara-vara.
De pivot roata dreapta-fata nu mia zis nimic , dar inainte de asta un alt mecanic pe care il cunosc sa uitat 'moca' la ea si a zis ca ar fi pivotul.

Acum merge mai fortos masina , trage mai bine dar inca mai am directia afectata. Nu e grav dar ma deranjeaza ca nu pot lua mana de pe volan prea mult sad.gif.

--------------------
+
clr
post 7 Oct 2011, 23:00
Post #14

Membru autentic

smile.gif
Chestia lunga se cheama bobina.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
moreinffo
post 7 Oct 2011, 23:51
Post #15

Membru autentic

QUOTE(gamihai @ 7 Oct 2011, 22:50)
Scuze ca postez asa tarziu insa am mers cu masina abia ieri la service la AutoCobalcescu. Sau uitat la ea si au gasit :

Bujie + chestia de deasupra ei lunga (scuze nu tin minte numele acum) arse la al 3lea (din 4 in total).
garnitura clapeta acceleratie stricata
joc caseta de directie+ joc bielete directie (parca bielete au zis ).

Am schimbat setul de bujii si chestia lunga smile.gif. Astea cu testare +manopera = 600 ron.
Astept sa vina garniturile alea , o sa fie cam 100 ron.
Caseta e 1700 RON si nu dau banii acum. Mi sa zis ca tine pana in primavara-vara.
De pivot roata dreapta-fata nu mia zis nimic , dar inainte de asta un alt mecanic pe care il cunosc sa uitat 'moca' la ea si a zis ca ar fi pivotul.

Acum merge mai fortos masina , trage mai bine dar inca mai am directia afectata. Nu e grav dar ma deranjeaza ca nu pot lua mana de pe volan prea mult sad.gif.
*

salut
scuze ca ma bag si eu, dar totusi n-a fost cam scump? o bobina sa zicem 200+bujii sa zicem 100+diagnoza 100; manopera 200RON pentru 25 minute de munca? iar caseta la 1700RON iarasi mi se pare destul. eu as mai cauta si in alta parte - pentru ca pe langa astia 1700, mai pui si manopera, mai pui si geometrie....destul de mult.
Succes!

--------------------
+
gamihai
post 8 Oct 2011, 09:53
Post #16

Gradinarul

La ei e mai scump in general din ce am observat pana acum. Manopera a fost 1,60 ore , bobina (mersi clr smile.gif ) a fost 253 RON buji 90 RON si au intrat 2 diagnoze de 90 RON fiecare ca i-am pus eu sa imi verifice tot pe masina.
Apropo : la baterie mia iesit 372 A in loc de 420 A cat are de noua dar testerul a zis ca e bine asa si cei de la service ca ma mai tine fara probleme . Bune bateriile astea daca dupa 6 ani jumatate inca merg bine smile.gif

--------------------
+
clr
post 8 Oct 2011, 10:10
Post #17

Membru autentic

Aoleu, taci, ca eu am inca pe masina bateria cu care am luat-o de la fostul proprietar, sunt 4 ani de atunci si nu parea sa fie noua, sper sa nu ma trezesc in timpul iernii cu vreo boacana smile.gif

Cat despre bobina, au inceput sa se mai apropie si ei de realitate, cand mi-a picat mie prima era 400 lei fara tva la ei, noroc ca venisem cu ea in portbagaj, cumparata cu 165 cu tot cu tva la vremea aia (acum vreo 3 ani).

Iar despre caseta, are dreptate moreinffo, o gasesti mai ieftin in alta parte complet echipata, nu are rost sa te incurci cu ei. Poti vorbi cu 99AIM, el zicea ca urmeaza sa plece in Turcia si ca ar fi dispus sa cumpere componente pentru colegii care doresc cate ceva, la un pret mult mai bun decat aici.

Uite aici:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=198...dpost&p=3140015

This post has been edited by clr: 8 Oct 2011, 10:15

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
ritter
post 9 Oct 2011, 07:43
Post #18

Membru autentic

QUOTE(clr @ 7 Oct 2011, 23:00)
smile.gif
Chestia lunga se cheama bobina.
*

smile.gif))))))))))))))

QUOTE(gamihai @ 8 Oct 2011, 09:53)
La ei e mai scump in general din ce am observat pana acum. Manopera a fost 1,60 ore , bobina (mersi clr smile.gif ) a fost 253 RON buji 90 RON si au intrat 2 diagnoze de 90 RON fiecare  ca i-am pus eu sa imi verifice tot pe masina.
Apropo : la baterie mia iesit 372 A  in loc de 420 A cat are de noua dar testerul a zis ca e bine asa si cei de la service ca ma mai tine fara probleme . Bune bateriile astea daca dupa 6 ani jumatate inca merg bine smile.gif
*

Chestia aia lunga la 253 ron buc, o puteai lua tu din magazin la 120 ron buc (BERU, cele mai bune) iar chestia aia mica de face scanteie sub chestia aia lunga era vreo 30 ron setul. Oricum, daca ti-a picat o chestie d'aia lunga or sa-ti pice in curand si alte chestii d'alea lungi, de aia e bine sa stii de unde le poti lua la jumate' din pretul "nesimtitor de ... lung", din Service-ul Reno'.

Dar nu ne-ai spus inca cu harsaitul la roti ..... sad.gif

This post has been edited by ritter: 9 Oct 2011, 21:56

--------------------
+
floricelu71
post 9 Oct 2011, 09:20
Post #19

Membru

felicitari Ritter pentru simtul umorului.
M-am distrat de minune.
:-)

--------------------
Renault Megane Sedan 2007/1.9DCi/Privilege - B 73 UWU
+
gamihai
post 11 Oct 2011, 18:59
Post #20

Gradinarul

Eu zic ca e pivotul dreapta. Vibratia o simt pe dreapta mai ales la viteza si am inceput sa simt efectiv ca si cum roata din dreapta fata nu e 'regulata'...parca oscileaza ceva acolo la viteze mari.
Cum pot sa testez singur daca pivotul e de vina ? Am auzit ca ridic masina pe cric si trag de roata stanga dreapta sa vad daca are joc ?

--------------------
+
ritter
post 12 Oct 2011, 07:37
Post #21

Membru autentic

Mergi la Service, nu te juca cu elementele de la directie....
Daca este pivotul, si face asa de urat te poti trezi cu roata ca iese frumusel in timpul mersului... sad.gif

--------------------
+
moreinffo
post 12 Oct 2011, 07:58
Post #22

Membru autentic

QUOTE(gamihai @ 11 Oct 2011, 18:59)
Eu zic ca e pivotul dreapta. Vibratia o simt pe dreapta mai ales la viteza si am inceput sa simt efectiv ca si cum roata din dreapta fata nu e 'regulata'...parca oscileaza ceva acolo la viteze mari.
Cum pot sa testez singur daca pivotul e de vina ? Am auzit ca ridic masina pe cric si trag de roata stanga dreapta sa vad daca are joc ?
*

nu te apuca sa tragi de roata pe cric, si mai ales daca nu stii cum. pentru a vedea eventualul joc in pivot, trebuie tras de jos in sus, sau pe interior daca ai posibilitatea sa vezi daca are joc sus-jos (tot in pivot), tragand din lateral, vezi capete de bara, bieleta de directie. Ideea este ca daca tragi prea tare pe cric, sa nu-ti cada masina se pe cric si sa-ti mai prinzi si mainile pe sub roata sau sa-ti zapacesti podeaua cu cricul.cel mai bine mergi intr-un service, unde au un elevator, sau am vazut la Cobalcescu cel de langa Cismigiu ca au rampa de directie - cel putin la ITP. nu-i musai sa mergi la ei, dar mie mi-a placut ideea:)

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 05:03
Dacia