Problema cutie de viteze 6 trepte, Treapta 1 si marsarier
![]() ![]() ![]() |
Problema cutie de viteze 6 trepte, Treapta 1 si marsarier
MariusRZR |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Sunt simptomele"normale"ale unei cutii de tip PK6 care este pe"moarte".
La interior sunt cativa rulmenti care s-au uzat. Se poate repara cutia sau schimba cu totul... Daca cauti pe forum este discutata problema. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
andreixyz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 19 November 11 ![]() |
daca intra greu cu masina stand pe loc trebuie sa incerci cum intra si celelalte trepte
in cazul in care intra greu in toate ai o problema de ambreiaj 100% |
--------------------
bmw
325td
e36
- cj11rcv +40 0746127271
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Nu are cum sa aibe probleme cu ambreiajul din moment ce in alta viteza ii intra iar cand motorul este cald cutia merge bine.
Parerea mea in primul rand ar trebuii verificate cablurile de la schimbator in 2 locuri . In primul rand chiar sub schimbator in caz in care masina ta are reglaj acolo, daca nu la cutia de viteza cablurile sunt prinse prin niste (nu stiu exact cum sa-le zic) cleme de plastic daca una din aceasta este un pic uzata atata timp cat motorul este rece merge mai greu. Iar daca solutia nu se gaseste in ce am scris eu m-ai sus atunci nu ramane decat cutia care precum a zis si colegul Espacern ,este pe duca. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
R_1_9 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 28 March 10 ![]() |
Incearca sa schimbi uleiul din cutie, astfel poate va functiona mai bine.
|
--------------------
Renault
Laguna 2, 2003/1.9 dci 120 cp Privillege
Laguna 3, 2015/2.0 dci 180 cp 4Control
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Marius RZR, citeste si acest topic http://www.reno.ro/index.php?showtopic=176005&st=60 de la postul 62.
Daca ai nevoie de lamuriri nu ezita sa ma intrebi. In principiu daca schimbatorul nu vrea sa intre in viteza, parca il blocheaza ceva, atunci se regleaza timoneria, dar daca el intra greu in viteza dar totusi isi face cursa completa in fata si in spate atunci cred ca este din cutie. Nu stiu cum sa explic mai bine fenomenul. Bafta! |
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Da,parca blocheaza ceva.Cel mai mult in marsarier.Dimineata nu pot baga din prima in marsarier fara sa dau a 2-a si a 1-a inainte,
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Aceleasi simptome, masina are 6 ani si 100000km si asa face de noua. In momentul in care este bine incalzit motorul totul este ok. PS: am schimbat si uleiul in cutie pe la 20 sau 30000km, nici un efect. Si eu mestec in cutie inainte de apasarea butonului START la rece prin toate vitezele; o fi placebo sau nu dar parca e mai bine. Cutii de rahat.
This post has been edited by audiofilu': 10 Jan 2012, 22:53 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
In 2008 am schimbat rulmentii din cutie ptr. ca urlau la viteza, insa intra perfect in toate vitezele. Dupa rk intra f greu in viteza i-a si mr. chiar cu rulmentii schimbati (toti 6+ la grup - original). Problema este de la ambreiaj si este o solutie tehnica data de reno ptr. asta. Se greseaza priza la cutie. Bafta!
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
2004 Expression
- PH-XX-XXX
|
|
MariusRZR |
![]()
|
QUOTE(audiofilu' @ 10 Jan 2012, 22:52) Aceleasi simptome, masina are 6 ani si 100000km si asa face de noua. In momentul in care este bine incalzit motorul totul este ok. PS: am schimbat si uleiul in cutie pe la 20 sau 30000km, nici un efect. Si eu mestec in cutie inainte de apasarea butonului START la rece prin toate vitezele; o fi placebo sau nu dar parca e mai bine. Cutii de rahat. Exact la fel. Zici ca iti face de noua.Eu nu stiu,am luat masina in august si ala nu mi-a zis nimic.La rece imi face si mie,dupa ce se incalzeste merge... |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
mergi asa fara probleme. Nu cred ca aiba cineva o laguna si sa intre in viteza 1 la rece la fel cum intra la cald. Si la mine sunt aceste probleme, doar ca mie imi intra din prima (putin mai greu dar intra fara sa mestec prin alte viteze inainte), si asta pentru ca uleiul este rece si totodata mai vascos. Totusi cu prima ocazie cand umbli pe sub masina verifica si nivelul de ulei din cutie. Bafta
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 07:36 |