Prezon rupt, prezon rupt la renault megane 2.2
![]() ![]() ![]() |
Prezon rupt, prezon rupt la renault megane 2.2
alexxstb |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 18 April 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.2 , 1.5 dci , 63 kW
2007
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Suruburile de roata pe care le-am vazut rupte nu erau si lungite.....la strangere cu pistol.
S-au rupt ferm(forfecat)ca taiate..material tratat adica. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
gnflorin |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 9 December 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(espacern @ 15 Nov 2013, 18:40) S-a stricat filetul din fuzeta...discul nu are gauri filetate. Mergi la un atelier cu strungari/frezori si cere sa bage un tarod 12x1.5 cu care sa refaca spirele filetului. Multumesc espacern! Am patit-o si eu cu filetul din fuzeta si s-a rezolvat problema cu un tarod M 12 x 1.5. Cel mai greu e sa faci rost de tarod, in rest foarte simplu! |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege 1,5 dci
2007
|
|
verjic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 23 October 12 ![]() |
De unde cel mai bine de procurat prezoane? Si la mine s-a rupt unul.
|
--------------------
Renault
Megane
2004 Privelege 1.5 dCi82hp
|
|
alexxstb |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 18 April 12 ![]() |
Pe la orice magazin care are piese pentru dacia. Se potrivesc cele pentru jante de aliaj de la logan.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 , 1.5 dci , 63 kW
2007
|
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am luat de la reprezentanta Renault, fiind foarte ieftine (aproximativ 20 lei), si nu am vrut sa risc sa fie din cine stie ce fier ordinar si sa se rupa dupa inca 2 montari/demontari
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
Ford Focus Mk4 2021 1.0 EcoBoost Titanium |
|
verjic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 23 October 12 ![]() |
20 Ron bucata?
|
--------------------
Renault
Megane
2004 Privelege 1.5 dCi82hp
|
|
dr.nils |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 398 Joined: 5 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Dap, bucata. Nu mai stiu exact in jur de 20 lei poate sa fi fost vreo 22...
In iarna asta, prin decembrie. This post has been edited by dr.nils: 21 Mar 2014, 15:13 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2005 Sedan 1.6 16V Pack Autentique Renault Megane 2.1 2004 Bicorp 1.4 16V Confort Dynamique
Ford Focus Mk4 2021 1.0 EcoBoost Titanium |
|
ZDDZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 17 February 14 From: Bucuresti ![]() |
Mi s'a rupt si mie un prezon in fuzeta. Am fost la o vulcanizare care avea si service, au dat baietii o gaura in bucata de prezon blocata inauntru, apoi au bagat un extractor.
Problema a fost ca nu au mai putut scoate extractorul, si dupa ce s'au chinuit jumatate de ora l'au rupt si pe ala inauntru ![]() Mi'au recomandat sa merg la autosoft, sa il lucreze acolo cu autogen. Credeti ca e o solutie buna? Btw, e risc mare sa merg in 3 prezoane? Mai merg la drum lung si ii dau cam pana in 160km/h pe autostrada. |
--------------------
Renault
Megane
2003 / 2.1
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Cand se rupe un surub(prezon este altceva)in fuzeta si nu se misca cu daltita+decripant atunci trebuie gaurit cu burghiu perfect centrat cu diametrul din ce in ce mai mare pana se ajunge la dimensiunea apropiata de filet....apoi se scoate cu extractor/daltita.
Se poate rula pe distanta scurta cu viteza mica cu roata fixata in 3 suruburi......dar trebuie remediat URGENT si refacuta prinderea completa. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Hai sa va intreb si eu ceva! Cheia mea de desfacut prezoanele este un pic cam ''TOCITA'' de aia as vrea sa imi cumpar o cheie mai buna.Am vazut la carf o cheie in cruce ,as vrea sa stiu daca este buna de ceva? Sau ce imi recomandati sa imi iau ?
Merci. |
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai cheia originala (aia facuta din teava aia chioara) poti s o arunci ca nu este buna de nimic... cumperi de la magazine de piese auto cheie de logan (este identica la forma si dimensiuni, doar ca este fabricata din otel tratat si este solida din teava plina si cu cap de cheie sudat in capat)... si o pui frumos la locul ei din polistirenul din portabagaj... este ''plug&play''...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
Dap mizerie dinaia din teava am!!
![]() |
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
nutu01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 8 December 13 From: Brasov ![]() |
Cypry eu am cumparat din targ, una din otel forjat.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 Grandtour
- BV55YES
2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
Aha!Cand ne mai vedem la intalniri sa mi-l arati si mie sa imi cumpar si eu una! MS
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(solidconvert @ 6 Apr 2014, 13:09) Daca ai cheia originala (aia facuta din teava aia chioara) poti s o arunci ca nu este buna de nimic... cumperi de la magazine de piese auto cheie de logan (este identica la forma si dimensiuni, doar ca este fabricata din otel tratat si este solida din teava plina si cu cap de cheie sudat in capat)... si o pui frumos la locul ei din polistirenul din portabagaj... este ''plug&play''... ![]() QUOTE(Cypry Brasov @ 6 Apr 2014, 19:11) si eu am celebra cheie goala de 17 (8200548215) , cea de Logan (mai solida) se va potrivi? din cate tin eu minte la logan erau pe 14 parca suruburile Daca suruburile sunt stranse regulamentar la 110nm se pot desface usor cu o astfel de cheie? Eu nu am reusit niciodata sa le desfac dupa ce le strang dobitocii la vulcanizari la pneumatic. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
- DJC
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
soryn94 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 24 June 11 From: Constanța ![]() |
Se desfac usor daca sunt stranse la 110 Nm, daca nu ............
La mine e tocit capul care intra in surub de la cheia de rezerva, folosesc o tubulara identica la lungine ca originala sa desfac suruburile si cand le strang folosesc cheie dinamometrica. |
--------------------
RENAULT
MEGΛNE GrandTour
2.2 , 1.6 16v 2oo6/Expression
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Apropo de strans prezoanele pana transpira si apoi ne miram ca se rup.
Ma uit adesea pe un program DTX cu emisiuni auto. Acolo toti folosesc cheia dinamometrica la stransul prezoanelor. De ce? Pentru ca asa recomanda producatorii auto, dar deh...la noi mecanicii sunt atotstiutori domle'. Ar trebui sa mai afle lucrurile astea si ,,berbecutii'' astia de la vulcanizari. Eu unul nu ma plang, ca nu ajung la ei decat la echilibrat si asta inainte de a le monta pe masina. Am cheie dinamometrica si o folosesc in majoritatea operatiunilor mecanice importante in care se cere un anumit cuplu si cum inlocuiesc rotile acasa, bineinteles ca o folosesc si la aceasta ,,banala" operatiune. This post has been edited by cosmin_69: 6 Dec 2016, 20:18 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
Misu C |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 101 Joined: 29 March 16 ![]() |
pe langa faptul ca ai inviat un topic vechi de 2 ani, hai sa-ti spun un lucru:
- pistoalele pe aer comprimat de strans roti se regleaza cu un aparat metologic si ele "sar" automat in momentul in care se atinge valoarea dinamometrica stabilita. Ca unii nu au asa ceva (probabil vulcanizari de cartier) este alta problema. PS: fiecare service autorizat are o cheie dinamometrica care se metrologizeaza. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2008 1.9dCi 131CP Lux-Privilége
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Hai sa-i mai spun si eu ceva colegului care face autosugesti:in 9 ani de schimbat roti,avand 2 seturi de jante,nu s-a rupt niciun "surub",sa ma exprim corect.Si niciodata nu s-a folosit cheia minune.Nu zic ca este rau sau bine,dar daca faci o pana,scoti dinamometrica din bord?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
MareleR |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 September 15 From: Brasov ![]() |
Cei de la Renault sigur nu au facut degeaba cheia asa de scurta. Asa mai limiteaza fortele ce se pot aplica la strangere astfel chiar daca reusesti sa treci de cei 120 Nm, nu-i depasesti cu mult. Evident daca nu folosesti o prelungire la cheie.
This post has been edited by MareleR: 8 Dec 2016, 15:17 |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Tot inainte ca pionerii !!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 7 Dec 2016, 20:40) Hai sa-i mai spun si eu ceva colegului care face autosugesti:in 9 ani de schimbat roti,avand 2 seturi de jante,nu s-a rupt niciun "surub",sa ma exprim corect.Si niciodata nu s-a folosit cheia minune. La fel nici eu ... pana in toamna asta cand s-au forfecat 2 prezoane la passat cand au fost desfacute ... asa ca de acum incolo eu o folosesc .. chiar daca celor din vulcanizari nu le convine ca le dau cheia sa stranga cu ea .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Pentru Misu C.
Referitor la pistoalele care sunt dotate pentru a strange la cuplu, cunosc despre existenta lor, dar nu mie imi trebuie ci atelierelor de vulcanizari. Insa baietii de la mine din oras, nu prea se sinchisesc sa-si doteze atelierele de vulcanizare cu asa ceva. Si ca sa nu fiu chiar rautacios cu orasul meu, la Pitesti la o firma cu pretentii de top (nu dau numele) am schimbat discurile frana fata-spate si le-am dat cheia dinamometrica sa stranga la cuplu piulitele si suruburile.S-au cam scarpinat in cap, dar....au folosit-o pana la urma. Asa ca te-as invita la C. de Arges unde asa ceva nu s-a inventat pentru vulcanizarile de aici, deci despre ce vorbim? Pentru Catalinmodena Poate sunt putin ,,dus" pentru unii, dar sa stii ca tin cheia dinamometrica in cutia ei si cateva capete de chei, in portbagajul masinii langa roata de rezerva, asa cum tin si trusa de prim ajutor, 2 triunghiuri reflectorizante. stingatorul pe care Doamne fereste nu le-am folosit. Pentru mine asta inseamna precautie. Aprob cj98czh. ![]() This post has been edited by cosmin_69: 8 Dec 2016, 20:24 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:45 |