Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pot inlocui glaceol al typec cu G12?, vad ca pe foum is singuru momentan cu probleme...

bumsound
post 18 Dec 2010, 14:05
Post #1

Membru

Group: Members
From: Iasi

In manualul de reparatii al masinii scrie ca trebuie "Glaceol AL (type c)". Eu am luat HEPU G12. sa-l bag sau nu?

--------------------
Renault Safrane '93 2,2RXE
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 18 Dec 2010, 14:23
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

O particularitate a sistemului de racire de la Renault este ca pompa de apa se"unge"cu ingrediente care se gasesc in antigelul Glaceol.Daca completezi un pic cu alt fel de antigel nu este nici o problema,dar daca schimbi tipul de antigel se poate intampla sa se defecteze pompa de apa.
Numai bine!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
aly_vo
post 19 Dec 2010, 23:26
Post #3

. . .

Group: Members
From: Nehoiu \ Buzau

Asa e @espacern ca pompa se unge cu antigelul dar nu numai la reno' este aceasta particularitate ci la toate auto care au motoare racite cu lichid; eu am avut G12 decand am luat primul safrane pana la ultimul...si in acest moment tot G12 are si nu a patit nimic. G12 este specific grupului VAG dar merge si la alte tipuri de masini.... La pret e cam la fel. Daca reno' recomanda glaceol...pune glaceol dar merge si G12 100% dar cu conditia sa fie numai g12 in toata instalatia si nu amestecat cu glaceol sau alte tipuri de antigel. G12 cat si Glaceol nu contin silicati care distrug radiatoarele din aluminiu. Da o cautare pe 'gugal' despre g12 cat si Glaceol. Uite si aici o discutie : http://www.daciaclub.ro/ANTIGEL-GLACEOL-pa...-t8225-s30.html

Cheers,

This post has been edited by aly_vo: 19 Dec 2010, 23:42

--------------------
Audi A6 Quattro
Skoda fabia 1.2 HTP; Ex Fabia 1.2HTP 'Mototolita total' de BN03WUW
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 01:07
Dacia