Portiera ->senzor, nu "vede" usa deschisa
![]() ![]() ![]() |
Portiera ->senzor, nu "vede" usa deschisa
"Besti@!" |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 3 June 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2005 Versiune 1.9 dci
|
|||
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Era un topic cu problema asta pe aici. Scoate lampa din portiera (cu ajutorul unei surubelnite drepte mai micuta asa) si scoate becul din soclu. Vei vedea ca senzorul isi revine miraculos. Ideea e ca becul ala e prea mare consumator pentru circuitul ala si daca ai gasi niste leduri de 12V albe, eventual trei (unul am pus eu si e prea slab) pe care sa le legi in paralel atunci rezolvi problema pentru ca ledurile consuma mult mai putin. Probabil ca se oxideaza ceva contacte in senzorul ala in timp si bineinteles ca problema apare prima oara la usa care e folosita cel mai mult, cea de la sofer.
This post has been edited by dan73205: 25 Jun 2008, 11:54 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Baga cateva zile la rand spray degripant pe incuietoare (acolo e si contactul) si neaparat sa inlocuiesti becurile din portiere cu leduri.
Sunt leduri stas pt asa ceva, nu trebuie sa improvizezi. Eu am albastre la picioare si multicolore in portiere. This post has been edited by $$ilvviu: 25 Jun 2008, 12:13 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
tzavalau |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 438 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
cumparate de unde si daca se poate
![]() |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
myky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 316 Joined: 7 October 07 From: Arad ![]() |
|
--------------------
Renault
laguna II expression
2003 1.9 dci 107CP |
|
"Besti@!" |
![]()
|
Va multumesc tare mult !
Cu siguranta se oxideaza un contact pe acolo dar nu stiam unde sa le caut . O sa pun leduri dar sigur o sa imi curat si aclel contact din portiera ! |
--------------------
Renault
Laguna II
2005 Versiune 1.9 dci
|
|
Dan73 |
![]()
|
Eu am batut toate magazinele de electronice de pe Maica Domnului din Tei si nu am gasit decat intr-un loc leduri de 12V si acelea rosii si cu luminozitate prea mica. Am bagat cateva zile la rand spray degripant si nu isi revenea decat temportar. Daca stie cineva o sursa sigura sa ne aprovizionam cu leduri ar fi foarte bine.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am cumparat de pe okazii prima data, dar in targul vitan gasiti cu siguranta, la tarabele cu piese auto, erau cate 2 pe o folie, nu mai stiu la ce pret, dar nu erau scumpe, parca 4 sau 5 ron / 2 bucati(pe okazii am dat 12 ron / 2 bucati)
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai pe ledul ala am dat 6 lei si parca e un licurici bolnav. Merci de informatie...directia Vitan
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
"Besti@!" |
![]()
|
Eu o sa incerc cu leduri (pe care le gasesti destul de usor la magazine specializate pe accesorii auto) dar dak nu lumineaza destul de puternic o sa las tot becurile k imi place foarte mult la ce intensitate se aprind.
Mi se pare normal sa nu dureze la varianta cu sparay degripant ca nu cred ca acel contact ete chiar pe mecanismul incuietorii total neizolat si chiar daca ar fi mai bine ar merge un spray-contact. Eu o sa desfac capitonajul ka e destul de simplu si o sa scot afara tot ce misca pe acolo sa le curat cum trebuie! |
--------------------
Renault
Laguna II
2005 Versiune 1.9 dci
|
|
mariusa10 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 18 December 07 ![]() |
Spray WD40,leduri albe tip xenon puse la usi si sub bord la picioare scade amperajul la intrerupatoare si nu mai ai probleme.java script:emoticon(':D')
smilie 25 Jun 2008, 21:48: Spray WD40,leduri albe tip xenon puse la usi si sub bord la picioare scade amperajul la intrerupatoare si nu mai ai probleme ![]() This post has been edited by mariusa10: 25 Jun 2008, 20:48 |
--------------------
laguna II
1,9dci
2003 privilege “Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen |
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
QUOTE("Besti@!" @ 25 Jun 2008, 11:31) Salut! De multe ori deschid portiera si relizez ca nu ma avertizeaza de farurile aprinse, nu imi aprinde becurile in interior... Are toane ! cand merge, cand nu! Eu nu gasesc senzorul asta ....dak stiti ghidati-ma putin ! Ms! scoate becul si o sa vezi ca o sa-ti arate usa deschisa pe masinuta (am incercat eu)asta pana gasesti led |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
QUOTE("Besti@!" @ 25 Jun 2008, 16:06) Eu o sa incerc cu leduri (pe care le gasesti destul de usor la magazine specializate pe accesorii auto) dar dak nu lumineaza destul de puternic o sa las tot becurile k imi place foarte mult la ce intensitate se aprind. Mi se pare normal sa nu dureze la varianta cu sparay degripant ca nu cred ca acel contact ete chiar pe mecanismul incuietorii total neizolat si chiar daca ar fi mai bine ar merge un spray-contact. Eu o sa desfac capitonajul ka e destul de simplu si o sa scot afara tot ce misca pe acolo sa le curat cum trebuie! Pune LED-uri ca se gasesc la aproape orice magazin de piese auto. Ai sanse putine sa-l rezolvi prin demontare . Este un microcontact aflat in incuietoare si care-i perfect etans. Eu l-am inlocuit si apoi mi-am pus Led-uri |
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Leduri am gasit la un magazin de piese auto. Au fost parca 7 lei 2 bucati.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Si daca becul din portiera nu se aprinde(desi nu este ars pt ca l-am schimbat cu unul de la alta portiera) care ar putea fi problema. Mentionez ca nu e problema permanenta(dupa toane
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
gicusor2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 September 08 ![]() |
e stricat contactul.in usa sunt 3 in 1.adica sistemul electric nu poate prelua toate celke 3 functii.s-a uzat.daca vrei sa-l inlocuiesti costa 440.dar e mai usor sa pui un led
6 Oct 2008, 19:47: cele trei functii fiind- geamul electric, becul din usa si senzorul din postiera care iti arata pe display usa deschisa inchisa. This post has been edited by gicusor2000: 6 Oct 2008, 18:47 |
--------------------
renault
laguna 2
1.8 16v, 2001, PRIVILEGE
- B 01 KGB
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Scuzati intrebarea, dar ce treaba are incuietoare cu geamurile electrice?
Dupa cum imi imaginez eu in incuietoare exista un singur contact electric. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
budyspy |
![]()
|
ce nu te omoara, te intareste!!!!! Group: Members Posts: 88 Joined: 16 August 07 From: slobozia ![]() |
eu am desfacut usa si am uitat sa-i leg becul. nu s-a mai aprins, dar nici sensorul de usa nu a mai dat vreun semn o perioada de cateva zile, dupa care si-a revenit.
6 Oct 2008, 19:28: cu sensorul de la o roata am patit la fel. un prieten a facut pana si a folosit roata de rezerva vreo suta de kilometrii, roata care nu este prevazuta cu senzor. a doua zi, dupa ce ma facut pana, senzorul nu mi-a aparut pe ecran decat tarziu, in acceasi zi. asa e cu senzorii astia. isi fac de cap cum vro ei. 6 Oct 2008, 19:32: probabil gicusor2000 se referea la tot sistemul electric din usa, care intra printr-un contact mai patratos (scuze de limbaj, nu sunt electromecanic), contact de unde sunt distribuite toate firele in usa. desi nu ar trebui, partea electronica imbatrenste si face figuri. teoretic, ar trebui ca ea sa fie garantata pe viata, deoarece nu contine parti consumabile, dar nuse intampla asa practic. This post has been edited by budyspy: 6 Oct 2008, 19:32 |
--------------------
renault
laguna II
2007/1,9 dci/expression
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Nu cred ca se referea la mufa, ci la incuietoare.
Acolo este contactul de usi inchise. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
gicusor2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 18 September 08 ![]() |
ce trebuie sa intelegeti.contactele se uzeaza in timp, iar curentul ce trece prin acel sistem nu mai poate prelua, ca atunci cand este nou contactul, toate functiile si sa merge impecabil.ledul se pune pentru a nu consuma cum e becul de w5w.intelegeti????nici mie nu-mi convine ce am auzit, dar se pare ca e singura solutie, decat sa dau 440 ron.nu????
o zi buna tuturor |
--------------------
renault
laguna 2
1.8 16v, 2001, PRIVILEGE
- B 01 KGB
|
|
gabriel72 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 23 March 09 From: timisoara ![]() |
eu am o problema interesanta: cind apas pe cartela pentru a descuia usile se aprind becurile din portiere si nu se mai sting decit cind ies din masina si apas functia inchidere usi. asa merg noapte -zi cu luminile din portiere aprinse, nu se sting sub nici o forma decit cind incui masina din cartela. mentionez ca plafonierele se sting normal. deja mi s a topit plasticul de la portiera din dreapta, asa ca am deconectat toate becurile(mufele) si am intuneric si liniste acum
![]() |
--------------------
renault
megane2
2008,1.5 dci
- TM72DAV renault laguna 2.0T 2006
|
|
driver_tavi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 3 March 09 ![]() |
La fiecare usa, in sistemul de inchidere exista un intrerupator minuscul care este actionat de o parghi din plastic. Cand deschizi usa, acea parghie apasa pe intrerupator, obligatoriu se aprinde becul din portiera respectiva, plafonierele si in bord iti arata usa deschisa. Cel putin asa este la mine. Eu personal am desfacut sistemul de inchidere la usa dreapta spate si am remediat mica defectiune. Acum merge perfect.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001, 1.9dci
- xx.12.xxx
|
|
Cap0ne |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 May 08 ![]() |
Salut, dupa cum a zis si driver_tavi exista o pargie de plastic in tot sistemul de inchidere a usii, nu are treaba cu becuri, sau geamuri....., eu am patit aceiasi problema la o laguna II 2003 usa din spate, pana ce nu am desfacut tot ansamblu de inchidere deschidere a usii nu am rezolvat nimic. o sa pun si cateva poze cu ansamblul desfacut sa va dati seama exact despre ce e vorba.
08092009096.jpg ( Size: 277.07k ) Number of downloads: 2174 08092009095.jpg ( Size: 219.38k ) Number of downloads: 2337 08092009093.jpg ( Size: 281.16k ) Number of downloads: 2229 08092009092.jpg ( Size: 231.84k ) Number of downloads: 2158 O sa mai postez cateva poze ! Mencanismul cand portiera nu se incuie cu toate ca tu o armezi din telecomanda ( un mic mecanism zimtat care se rupee ) ! 08092009094.jpg ( Size: 223.66k ) Number of downloads: 2133 08092009097.jpg ( Size: 248.52k ) Number of downloads: 595 |
--------------------
Renault
LAGUNA
II - 2003
- BC 85 RRR
|
|
djidji_thebest |
![]()
|
![]() untest Group: Members Posts: 235 Joined: 6 December 07 ![]() |
Am incercat sa dau jos stopul sa scot becul, si bineinteles ca nu am reusit. Nici mie nu imi vine sa cred cat de neindemanatic sunt. Am rupt deja prea multe cleme si alte picioruse sa le mai rup si pe astea. Am incercat sa introduc o surubelnita in capatul drept al stopului, si sa ridic frumos, dar la un moment dat a crapat si a sarit o bucatica din el. Intrebarea este, cum naiba se da jos stopul ala? Clemele sunt in situate in capetele stopului si trebuie sa introduc surubelnita pentru a le apasa? E de ajuns sa actionez doar la un capat? Trebuie sa o introduc mai adanc atunci?
VA MULTUMESC ca sunt deja stresat de ideea ca nu imi iasa nimic din ceea ce vreau sa fac... ![]() |
--------------------
Renault
Laguna AUTHENTIQUE
2001 1.6 16v
- MS 87 DJI
|
|
victor cristian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 May 07 From: Bucuresti ![]() |
clemele sunt stg-dreapta.nu trebuie sa abuzezi prea tare de surubelnita,doar putin o impingi si tragi usor lampa afara.am incercat si eu la un moment dat sa scot panoul ptr. a umbla la acel microintrerupator dar nu mai tin minte pe unde m-am impotmolit si am renuntat,nu e bine sa te joci cu plasticele prea mult....oricum,daca contactul a obosit,poti sa pui si mama ledurilor,tot figuri o sa faca(probat)
|
--------------------
renault
LagunaII 1.8,16v
2003limousine
|
|
radunrr |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 11 March 10 ![]() |
100% led din targ vitan .
e simplu si daca scoti becul iti vede usa deschisa in bord. |
--------------------
Renault
Laguna II
2001/ Grandtour Privilege 1.6 16v
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
eu am scos toate becurile....inca nu mi-am pus leduri. Imi afiseaza corect in bord fara becuri.
|
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
djidji_thebest |
![]()
|
![]() untest Group: Members Posts: 235 Joined: 6 December 07 ![]() |
Si se aprind beculetele din plafoniera?
|
--------------------
Renault
Laguna AUTHENTIQUE
2001 1.6 16v
- MS 87 DJI
|
|
Geani c |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 1 October 09 ![]() |
si eu am aceeasi pb cu becul care nu se mai aprinde . iar daca nu se mai aprinde becul din portiera nu mai indica nici in bord usa deschisa.
daca scoti becul intradevar o sa-ti vada usa deschisa dar este inestetic pe timp de noapte sa deschizi usa si sa nu se vada nimic...... eu tot nu am prins ideea cu ledurile....ce treaba au daca pui leduri , ce conteaza intensitatea si cat consuma daca de vina este contactul? |
--------------------
Renault
Laguna 2
2005 Expression
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
Va salut
O problema intalnita astazi, cand deschid usa, la sofer, imi arata ca am deschis toate 4 usile si portbagaj-ul, cand deschid usa dreapta, imi apare ca deschid usa pasager dreapta , cele 2 spate si portbagajul! cand deschid oricare din spate sau portbagaj imi arata la fel, 3 usi deschise si portbagaj, mentionez ca nu puteau sa se strice toate 4 odata, pentru ca ieri a mers perfect Stie cineva de la ce ar putea fi ... |
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:06 |