Polish sau ceara?, Ce recomandati pentru luciu?
![]() ![]() ![]() |
Polish sau ceara?, Ce recomandati pentru luciu?
darem |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|||
mihaicoporan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 4 September 04 ![]() |
Salut forumisti reno!
Am urmarit cu interes dezbaterile pe tema polisharii si lustrului si vrea sa va spun cate ceva. In uram cu cateva posturi cineva spunea ca isi spala masina cu Pur. Nimic mai rau! In nici un caz daca tineti la masinile voastre sa nu le spalati cu detergenti de uz casnic! Ok, eu inteleg ca "fac spuma", dar ele va ataca chimic lacul (sau vopseaua) iar in timp masina va arata mult mai rau decat una de aceeasi varsta si culoare spalata cu sampon special pt masina. Samponul de calitate pentru masina are in compozitie si anumiti lubrifianti care fac sa alunece mult mai usor buretele sau manusa de spalat, are un pH echilibrat, poate avea si ceara. La fel, eu personal, nu mi-as lasa masina la indemana baietilor din spalatoriile autohtone pentru o polishare profesionala. Polisharea profesionala se face intr-un mediu curat, uscat, de un personal calificat care stiu exact ce fac in momentul in care tin o masina de polishat in mana. Nu ati vrea bineinteles sa vi se reduca exagerat din stratul de lac care ofera masinii tale protectia de care are atata nevoie in fata contaminantilor care ataca permanent vopseaua. Am cunostinte care au venit la mine in urma unei astfel de polishari realizate de un "profesionist" intr-o spalatorie auto (nu dau numele) cu vopseaua pur si simplu arsa, stratul de lac fiind subtiat fara nici un discernamant, fara sa pot face nimic sa retusez acest lucru. Pentru acest gen de defecte nu le-a ramas decat revopsirea suprafetelor. Eu am inceput ca un hobby aceasta operatie intretinandu-mi masina personala, achizitionand produse profesionale nedisponibile pentru publicul larg in supermarketuri sau benzinarii, ajungand acum la un nivel, zic eu, profesionist. De aceea, daca mai aveti intrebari sau eventual doriti sa aplelati la serviciile mele de detailing, aveti un mesaj cu datele mele de contact la rubrica "bursa" a acestui forum. Inca odata, va rog: Daca tineti la masinile voastre, lasati profesionistii sa se ocupe de intretinerea lor cosmetica! |
-------------------- |
|
turbo20010 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 12 June 04 ![]() |
Salutare.
Azi am fost in Cora cu gand sa-mi iau o ceara pentru masina. Am vazut Turtle Wax Platinum, la 20 RON. Era un fel de lapte batut la consistenta si la aspect. In afara de asta, am mai vazut la 12 RON o ceara (gel) italieneasca, la cutie. Mentionez ca nu vreau sa-i dau cu polish, deoarece masina am luat-o de doar o saptamana si are luciul natural (nu doresc scoaterea la suprafata a unui alt strat de vopsea). Ma intereseaza doar sa-i dau cu ceara, ca sa o protejez de apa. Vreau sa va mai spun ca ceara Turtle spunea pe prospect ca are in compozitie hidrocarburi si este inflamabila si de aceea am evitat sa o cumpar. Ce parere aveti ? Voi ce imi puteti recomanda ? Thanks. |
-------------------- Toyota Avensis 2.0 D4D 2008
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Eu folosesc de foarte mult timp Turtle wax si sunt foarte multumit de ea, am recomandat-o la foarte multa lume si v-o recomand si voua.Daca tot va ceruiti masina folositi ceara solida protejeaza mult mai bine masina decat cea lichida,deoarece are aderenta mai buna.La lustruire nu ramane pe carpa asa multa ceara,cum ramane la cea lichida.Pentru cei mai comozi cea lichida poate reprezenta solutia dar e folosita mai mult pentru aspect decat pentru protectie.Bafta si nu va grabiti masinile merita atentia voastra.
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Noi folosim pentru masinile de showroom sau alte prezentari, o solutie de la Wurth.
Unu, doua capacele de substanta dizolvate in 10 litri de apa calduta cu care se strerge masina dupa ce a fost spalata. Se obtine un luciu deosebit, apa in contact cu suprafata tratata aluneca si nu mai lasa nici o urma, praful nu mai adera pe suprafata masinii. Un bidon de 1L - aprox. 50 RON. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Hellcat, ai idee de unde se poate cumpara o solutie din aceea Wurth? Din cate inteleg nu este sampon auto, masina trebuie spalata inainte de a aplica solutia dizolvata in apa, nu?
|
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
turbo20010 |
![]()
|
Fratilor, sunt nedumerit.
Mi-am ceruit masina cu ceara solida FORMULA 1 (cu ceara CARNAUBA braziliana, scria pe cutie), 20 RON pe cutie din Carrefour (cred ca sunt 200g sau mai putin). Ce sa spuh, arata foarte bine. Problema este ca astazi a plouat si dupa aceea, cand m-am uitat la masina, am vazut ca apa se stransese in picaturi (broboane). Erau destul de dese (la distante de circa 0.5 cm intre ele). Eu ma asteptam ca apa sa se scurga de pe ea, nu sa se stranga in broboane... Este normal sa se intample asa ? Sau ceara este proasta ? |
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Foarte normal.
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
turbo20010 |
![]()
|
Pai de ce este normal ?
Inainte de a da cu ceara, apa nu statea asa pe masina... Sau nu o vedeam eu ? ![]() Acum ai impresia ca toata ploaia se aduna pe masina sub forma de broboane ![]() |
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
..Cand apa nu va mai sta asa pe masina..nu se va mai forma in acele broboane..atunci efectul cerii date nu mai exista si va tb o noua ceruire.... ca apa sa nu mai stea pe masina...trebuie sa folosesti alte tipuri de produse!!!
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
turbo20010 |
![]()
|
Si, daca nu sunt indiscret, cam despre ce fel de produse este vorba, ca apa sa nu "stea" pe caroserie ?
In plus, daca cu ceara apa "sta" pe masina, nu ar fi mai bine sa nu-i dau cu ceara, ca astfel sa se usuce mai repede ? |
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@octav: In Bucuresti n-am idee, noua ne aduce un agent al firmei Wurth.
Nu, nu este sampon, dupa ce se spala masina solutia se aplica, spre exemplu, cu o laveta Vileda pentru caroserii - se gasesc pe la benzinarii. Ce mi-a placut e ca dupa aplicarea acestei solutii, firicelele de apa care se mai scurg din manere, oglinzi laterale, etc., pe caroserie, odata cu uscarea lor nu mai ramane absolut nici o urma sau pata. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Turbo,si ce daca sta apa pe masina?Rugineste?Nu,este protejata de filmul de ceara?
![]() Si broboanele de care vorbesti tu sunt doar picaturi razlete doar nu sunt broboane de juma de litru? |
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
turbo20010 |
![]()
|
Corectati-ma daca gresesc in rationament :
- fara ceara pe ea, pe masina sta mai putina apa, si masina nu este protejata (chiar daca, sa zicem, se usuca mai repede); - cu ceara pe ea, pe masina sta mai multa apa (sau cel putin este vizibila, deoarece or fi ele broboanele mici, dar sunt "cata frunza si iarba"), insa masina este protejata (chiar daca se usuca mai tarziu). Corect ? |
|
|
gamezcdr |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 5 June 04 ![]() |
Da de ceruirea de la OMV (la autoservire) ce parare aveti merita ?
|
--------------------
Reanault
Kadjar
1.2 TCE
|
|
make |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 15 November 05 From: Cernavoda ![]() |
Picaturile de apa care raman pe masina dupa ploaie, in urma ceruirii, au, in opinia mea, 2 efecte negative:
- sub actiunea razelor de soare se comporta ca niste lentile care focalizeaza; - dupa ce se usuca, pe locul lor raman pete albe, probabil minerale din apa. |
--------------------
Renault
Megane
2006 / Sedan Renault Megane Sedan II.2 Confort Expression 1.6 16V Beige Poivre aprilie 2006
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Pete albe raman intradevar daca masina nu e data cu ceara.
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
ct74vly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 26 September 06 ![]() |
ce parere aveti de produsul Silicone Glaze de la Amway? L-ati folosit? Daca da, e bun de ceva? Vreau sa-mi cumpar si nu sunt sigur daca merita banii. Astept raspunsuri. Va multumesc.
This post has been edited by ct74vly: 3 Oct 2006, 10:36 |
--------------------
Renault
Clio
2005 Symbol
- ct 74 VLY renault Symbol, dec.2005, 1,4 8v, visiniu metalizat
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Este foarte simplu
1.Polisharea se face pentru a reda luciul vopselei,protejeaza foarte putin. 2.Ceara se folosete de preferat dupa polishare pentru a proteja vopseaua si operatia precedenta,are o actiune de aprox.1-2 luni dupa care trebuie reaplicata. Ai foarte mare grija unde o ceruiesti si polishezi pentru ca aia de la spalatorii sunt plante habar nu au cum se face treaba,folosecs materiale proaste,aparatura inadecvata(iau un polizor cu care taie fier si pun un cap la care poti sa atasezi un burete circular si baga frate in vopseaua ta pana se incinge si iti fac mai mult rau, iti nenorocesc vopseaua iremediabil).Si eu am tot masina neagra si arata f.bine dupa polishare,schimba aspectul total. |
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Dupa ce spal masina fara perie(folosesc spuma activa si aparat KARCHER) usuc cu pielea de caprioara si apoi folosesc ceara rapida de la AREXONS.
|
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
SorinN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 26 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Poti sa dai mai multe detalii despre spuma activa? firma, pret, de unde?
|
-------------------- Ex Clio Bicorp 1.2 16V, 2002
Actual Ford Focus TDCI 115 CP 2003 |
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
QUOTE(ghetau dan @ 19 Sep 2006, 10:00) Am luat un aparat de spalat sub presiune KARCHER,folosesc spuma activa,la urma ceara rapida AREXONS(la tub plastic-spray) iar la interior aspirat si sters cu laveta iar pielea cu LEATHER PROTECT. Spuma o obtin amestecind 50 ml lichid(de la spalatorie) cu apa intr-un pulverizator de 2,5 litri si stropind caroseria uscata. Alte detalii la sectiunea Cafenea-unde va spalati masinile. |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Imi poate recomanda cineva un loc unde se poate face o ceruire profesionala? Am constatat azi cu regret ca masina mea incepe sa arate cei aproape 2 ani de existenta in Romania: zgarieturi, puncte de vopsea sarita, etc.
As vrea sa-i dau un strat de ceara care sa o protejeze, in principal, pe perioada iernii cand va fi expusa la si mai multa mizerie, nisip, sare, etc. Ma intereseaza unde se poate face asa ceva si cat costa. Astia de la expertdetailing nu dau nici un pret pe site, ceea ce ma face sa cred ca sunt scumpi. Poate ma insel, dar numai luni mai pot face treaba asta asa ca ma cam grabesc. later edit: Am aflat niste preturi, 360 ron detailing interior sau exterior, aprox. 650-700 cele doua combinate si 800 ron detailing premium cu 12 luni garantie. Mai vedem, poate mai arunca cineva aici niste informatii? A folosit cineva serviciile lor? Multumiti sau nemultumiti? This post has been edited by padre: 11 Nov 2006, 16:39 |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
"adrianpurcarin" a fost la ei.. multumit
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am fost si eu la ei... am facut un detailing exterior usor, pachetul nr. 1, cu tratament special pentru iarna - 215 ron, TVA inclus, cu factura.
Ce sa zic... Polish usor (grad scazut de abrazivitate, daca exista cuvantul asta) care a scos doar zgarieturile superficiale, de suprafata. Apoi s-a aplicat o ceara care spun ei ca asigura protectie pe perioada iernii (si care este diferita de ceara obisnuita). Baiatul care a lucrat la masina s-a miscat destul de bine, avea o scula profesionala, etc. Nu stiu ce polish sau ceara s-a folosit pentru ca le avea in alte recipiente decat cele originale. A mai dat cu ceva pe anvelope si pe geamuri, la interior si exterior, ca sa nu se abureasca si sa alunece apa mai usor. La 5 minute dupa ce am plecat de la ei s-au aburit geamurile ![]() ![]() Grad de satisfactie mediu. Inainte de a merge la ei am citit ce scrie pe site... daca cititi si voi - inclusiv pe sectiunea unde scrie cum trebuie sa fie angajatul - ai impresia ca sunt dintr-o alta tara, asa de frumos scrie. In realitate sunt tot din Romania, adica nu se incadreaza cu ce scrie acolo. Raman neutru, nici nu recomand, nici nu zic de rau. Cine are de dat banii astia pentru a arata ceva mai bine masina, sa-i dea. Cine are de dat mai mult, sa dea si mai mult, detailingul exterior complet e 360 ron fara TVA. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
mariusperniu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta: am mici zgarieturi, pe portbagaj, pe capota motorului, etc. Astea cu ce le scot? Cu un polish foarte putin abraziv merge?
|
--------------------
Renault Megane
Sedan 1.9dCi
Expression 2003 Renault Megane Classic_Expression_1.9dCi 102CP_2003
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
In mod normal da. Eu reusesc sa scot sgarieturi finute si polis prevent.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
fiul |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 14 June 07 ![]() |
Neata! Ce pasta de lustruit imi recomandati? Masina nu este matuita, dar stiu ca exista o pasta excelenta pentru lustruit(mai ales dupa perioada de iarna) care da luciu vopselei si acopera zgarieturi fff fine. Este pasta pe care o folosesc si baietii in targ la Vitan, dar desi i-am intrebat pe vreo 2 dintre ei, n-am reusit sa aflu mai nimic. Zici ca-i vreo pasta produsa de NASA
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2001-1.9dti
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
cineva mi-a recomandat produsele Sonax.gasesti cautand la magazinpiese ro
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Sunt destul de bune produsele de la Sonax eu insa iti recomand Meguiars daca reusesti sa ii contactezi pe cei de la Toplac din Bucuresti.
|
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:31 |