Plafoniera si intensitate lumini in bord, oprire plafoniera si reglare intensitate lumini
![]() ![]() ![]() |
Plafoniera si intensitate lumini in bord, oprire plafoniera si reglare intensitate lumini
serban24 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
|
||
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|||
saftonel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 22 March 08 From: Bucuresti ![]() |
plafoniera o opresti doar cu usa inchisa,iar rotita de reglare a luminilor din bord este langa cea de reglare a farurilor in stanga undeva
![]() |
--------------------
Reno
Clio 1.4 16V
2002
- xxx
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Da, din pacate plafonierele cu 2 becuri nu au pozitie de OFF.
Cand deschizi usa ea va sta aprinsa. Pe de alta parte, cam dupa 25-30 min se va stinge chiar daca usa va ramane deschisa. Are un timer pt. protectie. Despre rotita de intensitate....eu am Symbol asa ca n-am rotita ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Cred ca se stinge si dupa mai putin de 20 de minute...adevarat ca nici n-am stat sa cronometrez.
Iar rotita de reglare a intensitatii luminoase se afla la...magazin. Versiunile de bicorp ce s-au comercializat si la noi n-au fost prevazute cu asa ceva. In vest unele versiuni au. Ce avem noi, aspect verificat de mine, este precablajul acestui reostat, poti descoperi mufa in spatele capacului pe care e amplasata comanda reglajului pe inaltime a farurilor. Asa ca poti comanda la reprezentanta placa frontala, evident cu minim cele 2 sloturi si reostatul [attachmentid=1627557207] |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
va multumesc se pare ca banuielile mele erau bune.lumina nu poate fi oprita cand deschid usa iar reglaj de intensitate nu am
![]() |
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
imi puteti spune va rog daca mi-am pus leduri in plafoniera, cum le reglez intensitatea? Nici macar nu se mai inchid treptat la inchiderea masinii.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu prea ai cum sa reglezi intensitatea, in cel mai bun caz poti sa inseriezi o rezistenta daca le vrei mai "moi".
Daca vrei sa ai intensitatea reglabila, trebuie sa montezi un potentiometru undeva . Singura treaba e ca de la ala vei putea micsora intensiatea, maximul fiind ceea ce ai acum. Mai tari decat le ai nu poti decat cu niste leduri mai puternice. Pe de alta parte, schimbatul becului cu ledul nu prea are de-a face cu stingerea treptata. Adica daca mergea cand aveai bec, trebuie sa mearga si cu led. Acea stingere treptata se face prin reducerea curentului pana la 0 treptat si nu decuplarea dintr-o data. Din acest punct de vedere becul sau ledul se comporta la fel. Eu am leduri si se sting treptat. Deci aici as cauta alta cauza, nu ledurile. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
http://images.okazii.ro/auctions/2009/02/2...6-1-500_500.jpg
cam asa arata ledurile. Eu le vreau mai slabe ca intensitate, le folosesc pe post de lumina ambientala noaptea. Stingerea treptata mergea pana sa pun becoledurile astea.. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
vallixx |
![]()
|
Pentru intensitate mai slaba e simplu, se mai inseriaza o rezistenta.
In functie de ce intensitate vrei, vezi si ce valoari sa aiba rezistenta. Iti puteam face eu calculul dar trebuie sa-mi dai detalii pe care nu cred ca le stii: ce leduri sunt, cate, cati lumeni au fiecare... Cu stinsul treptat, daca esti sigur ca cu bec merg, atunci probabil au ele deja o rezistenta prea mare, care mananca curentul brusc. O temporizare are, dar probabil e prea rapid si nu o sesizezi tu....alta expicatie n-am . |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
ReiMNs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 322 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti / Adjud ![]() |
si eu am tot aceleasi becu-uri in plafoneria si nu am pozie offf..dar fiind roman , am desfacut becu de la "lapa de citit" cea care o poti muta sa bata in alta pozitie.
si acuma fiind becu desfiletat tin pe pozitia aia si am rezolvat problema.asa poti sa faci si tu. |
--------------------
Renault
Symbol
ian-2008 Music Edition 1.4 8V
- VN--BWE Priveste cerul!
dec 2007 - 5km 2013 - 125000 km |
|
c0xty |
![]()
|
![]() c0xty Group: Members Posts: 211 Joined: 23 June 10 From: In carciuma! DNFD!!!! ![]() |
Are careva idee ce tip de LED-uri sunt in ceasurile de clio?
As vrea sa schimb iluminarea acestora, insa nu stiu ce sa cumpar..... Multumesc anticipat |
--------------------
renault
clio
2002
- B 30 AEJ Renault Clio II,1,5 dci
**[B]Cu cat un om gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult[/B]!** |
|
c0xty |
![]()
|
![]() c0xty Group: Members Posts: 211 Joined: 23 June 10 From: In carciuma! DNFD!!!! ![]() |
cand spun ceasuri, ma refer la vitezomentru, turometru si restul
|
--------------------
renault
clio
2002
|
danromania2002 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 323 Joined: 12 June 06 ![]() |
Smd-uri
|
--------------------
Renault
Clio 1.5 DCI , Clio 3
2004 Symbol, 2008
|
|
c0xty |
![]()
|
SMD will be!
Dar, acum exista modeel sau asta e modelul, iar watajul este standard ? |
--------------------
renault
clio
2002
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Observ ca la clioul meu din semnatura, mai nou isi ia un curent slab de undeva la iluminatul din bord. Anume, cand pun contactul am iluminat slab bordul. Cand iau contactul totul se stinge. Mai mult, cand pun contactul se aprinde la 2-3 secunde slab iluminatul in bord si displayul playerului si al afisajului kilometric trece la cel de slaba intensitate, "de noapte". Nu e grav, dar ce sa fie
![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Am gasit bubita, am si reparat-o astazi. De fapt casetofonul meu are un fir de atenuare a luminii, dimm cred ca se cheama, care nu functiona. Intreg arsenalul de probleme generate era:
- pe radio numai, bordul era iluminat slab. numai pe radio si doar atunci cand aveam volum in boxe. Culmea. - La punerea contactului pe prima treapta la fel, se activau slab luminile in bord. Acestea persistau cateva secunde si la luatul contactului, oribil. - Aveam iluminat slab in lampile fata si spate, ziua nu aveam vizibiliate pe diplayul de kilometraj, acesta trecand la iluminatul "nocturn". In sfarsit, am deconectat firul respectiv si merge. CD playerul este un Sony xplode, posibil sa nu fie stricat al meu ci toate sa fie setate diferit de setarile masinii. Cine are imi poate spune si mie, sunt curios. |
--------------------
MK2
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
xxm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 2 December 06 From: Satu Mare ![]() |
eu am o problema cu iluminarea displayul-ui de la casetofon, problema destul de enervanta....
am citit undeva pe forum c-ar fi un bec ars in zona displayul-ui dar n-am reusit sa dau jos plasticareala din jurul lui. Imi spuneti va rog si mie cum sa-l desfac? Nu as mai face un topic nou... Masina e clio bicorp 2002. |
--------------------
Renault/Dacia
Clio/1300
2002/1978
- SM-11-JAC
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru a accesa spatele display-ul unde sunt becurile trebuie sa demontezi complet plansa de bord.
Spor la treaba(gasesti multe info pe forum). Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
xxm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 2 December 06 From: Satu Mare ![]() |
tocmai de treaba asta speram sa scap
![]() am incercat azi sa trag de ele, dar vazand ca nu cedeaza m-am oprit. la timp, fara sa rup nimic ![]() espacern, multumesc pentru raspunsul prompt! |
--------------------
Renault/Dacia
Clio/1300
2002/1978
- SM-11-JAC
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
merge montata o lampa plafon de megane in locul celei de clio?
Adica doar cu un decupaj sau necesita mai multe? plafoniera_clio.jpg ( Size: 56.94k ) Number of downloads: 1198 lampa_megane.jpg ( Size: 82.29k ) Number of downloads: 1165 |
--------------------
MK2
|
|
2fast_ionut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 25 September 11 From: Tulcea ![]() |
serban 24, eu am facut in felu urmator, am desfacut cu o surubelnita lampa de la plafoniera apoi am scos fasungu ala mic in care se afla becu de la lupa, am scos becu si am montat totu la loc, acuma cand deschid usa sau o las deschisa mai mult timp nu mai am treaba cu lumina ptr ca tin mereu butonu apasat pe pozitia ptr lupa dar ptr ca nu are nici un bec nu mai exista comsum
|
--------------------
Renault
Clio
2001 Expression
|
|
adrian2011 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 693 Joined: 30 August 11 From: Isle of Man ![]() |
aceasi smecherie am facut si eu cu becul din lupa.o idee sa nu se se mai aprinda becul in portbagaj cand deschid o usa?alta in afara de cea de a scoate becul
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2011 Collection 1.2 16V
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ai putea lega becul din portbagaj pe acel buton care se apasa.... Asta inseamna sa separi traseul, care e comun cu cel de la usi si sa ii faci traseu independent legat direct la butonul din portbagaj.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
lostris234 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.748 Joined: 16 July 10 From: . ![]() |
|
--------------------
.
.
.
- .
|
|
agmoisa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 16 February 09 From: VASLUI ![]() |
QUOTE(serban24 @ 5 Oct 2009, 20:32) salutare. am o mica nelamurire cum pot opri si eu plafoniera la clio2? am 2 becuri unul normal si unul cu lupa iar butonul de pe ea are 3 pozitii -una pt becul normal,-una pt becul cu lupa,-una pt usa deschisa..eu vreau sa stea inchisa cand deschid usa...si unde se afla `rotita` de reglare a intensitatii luminilor din bord la cele prevazute cu asa ceva...multam eu am renault megane1 la plafoniera am intervenit cu o interfata de 60 lei kkl blue vagcom 409 si softul ddt2000.cred ca la tine este acelasi lucru numai ca tu intri pe clio.ai grija a poti face multe setari cu acea interfata.mai intai fa o poza la setarile originale si apoi "joaca-te" |
--------------------
renault
megane1
break 2002 1,6 16v
- VS 79 AGM
|
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
Salut, la mine plafoniera functioneaza de ceva vreme, doar la semnal stanga/dreapta sau avarii concomitent.
video mai jos https://www.youtube.com/watch?v=KfInhk61E9w 2013_12_18_19.13.12.jpg ( Size: 1.4mb ) Number of downloads: 370 nu am descifrat care este siguranta pentru plafoniera. Daca a mai patit cineva asa ceva... este rugat sa ma anunte. Intrucat este frig si nu prea-mi vine sa iau la puricat firele, astept sugestiile voastre. |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
razvantrc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 7 June 13 ![]() |
nimic, nimic la problema mea?
|
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji
2006 Clio Symbol Fidji 1.4, mai putin de 16 valve - 2006
Born-iunie 2013-112750 km |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 06:58 |