Pivoti Megane 2, Toate motorizarile
![]() ![]() ![]() |
Pivoti Megane 2, Toate motorizarile
Iulikmarinik |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 22 December 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2003 1.4 16v
|
|||
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
QUOTE(constable @ 26 Nov 2012, 12:15) Azi am schimbat si eu ambii pivoti. Lemforder am ales. Pe cutie scrie ca sunt fabricati in Italia. Pret 76 lei/buc.. Au fost montati fara sa fie dati jos bratele fiindca intr-adevar este mai complicat. Aceasi operatiune vreau sa fac si eu. Poti sa-mi spui mai exact ce tip de presa au folosit baietii cand au dat jos pivotii de pe brate (fara sa dea bratele jos)? |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
dany75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 12 ![]() |
Salut si eu am cam schimbat toata articulatia la meganu meu la colegu autonicu cu piese de la el si inclusiv pivotii pe Trw mi-a aratat diferenta dintre pivot de Logan si pivot de Megan si intradevar este, pivotul de Logan este mult mai plapand in nuca de jos unde vine prins in bascula iar pivotu de Megan este mai bombat.
Deci nu a dat jos bascula dupa masina,a dat roata jos, a eliberat zona unde vine pivotul, a pus sub pivot o teava ca sa treaca pivotu prin ea si ia dat un ciocan in pivotu vechi, a iesit instantaneu din locul lui. Pivotul cel nou, a pus pe el o aparatoare de plastec, acolo unde vine burduful acela, la bagat pe bascula de jos in sus a intrat in locasul lui pana in chinturile acelea, dupa care sub pivot a pus o teava care venea la fix pe marginea lui apoi pe partea de sus o teava mai larga care sa nu forteze in pivot si batea direct in bascula,din cateva ciocane a intrat pivotul la locu lui fara presa simplu si eficient, operatia asta mi-a explicato inainte sa o faca la rece cu un pivot nou si cu tevile pt. a ma comvinge ca nu se strica nimic si asa este, sunt foarte multumit de lucrare, 2 pivoti + manopera 150 ron ca timp 40 min. a lucrat duar fratele lui autonicu castuica. |
--------------------
Renault
Megan
2007
- b 75 dny
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Parerea mea este ca ciocanu' n are ce sa caute linga pivot/pivoti niciodata...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Exact din acelasi motiv intrebam si eu de presa la punct fix, pentru pivoti... peste tot unde am intrebat, acelasi raspuns (2 ciocane
![]() |
--------------------
R
M
8
- B
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Parerea mea este ca nu-i bine sa va jucati cu pivori presati in service-urile de 2 lei, daca era pivotul prins cu suruburi de bascula, ca la atatea altele, merge, dar la MEgane e riscant, si personal as schimba bascula cu totul, cu pivotul gata presat din fabrica in ea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dany75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 12 ![]() |
Zamoldac, nu pot da P.M. eu am fost la autonicu am spus si mai sus, cauta si tu la bursa si il gasesti. eu sunt multumit de lucrare.
Pareri si pareri fiecare face ceeia ce crede ca este mai bine, eu am explicat ca in pivotul nou nici nu s-a atins cu ciocanul, pivotul a fost fixat pe o teava facuta la strung exact pe diametrul lui la baza jos pe margine si cu o alta teava mai groasa care intra pe diametrul pivotului exterior pe camasa cu ghinturi, a batut in bascula pe marginea gauri unde intra pivotul, uite ca imi pare rau ca nu am facut poze dar nu am avut interes. Pivoti si bucsile dupa bascule se schimba,eu am un prieten taximetrist pe el l-am auzit ca a schimbat si pivoti si bucsile de mai multe ori pe aceias bascula si are peste 200k in bucurestiul asta nenorocit de gauri. |
--------------------
Renault
Megan
2007
- b 75 dny
|
|
mibuletz |
![]()
|
![]() MIB Group: Members Posts: 184 Joined: 22 September 08 ![]() |
Nu e nici o problema daca sunt pusi prin presare, de ce sa schimb toata bascula daca problema e la pivot?. Am schimbat personal pivotii, au 30 de mii de km de cand sunt pe masina si nu a fost nici un fel de problema.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2013/1.5 DCI 110 / Bose Edition
|
|
autonicu |
![]()
|
![]() AUTONICU & COSTI SERVICE Group: Members Posts: 698 Joined: 8 January 09 ![]() |
Fiecare face cum crede se poate face si cu bascula pe masina, si cu bascula la presa. stati langa mecanic sa nu bata de nici un fel in pivotul nou pe care il pune pe masina.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II
2006 http://www.reno.ro/-t253292.html
|
|
chivu morris |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 30 May 11 ![]() |
Si eu am schimbat un pivot la meganul meu si bucsa rotunda de la bascula pe la 212.000 km, acum am 240.000 si nu am nici o problema. Pivotul il am de logan.
Daca este schimbat de un mecanic bun nu este nici o problema. Numai bine |
--------------------
renault
megane II break
2007, 1,5 dci, 86 cp
- DB XX XXX
|
|
tyej22 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 16 January 12 From: Caransebes ![]() |
Eu am fost azi la service si am facut o constautare,pivotul inferior stanga este dus.De la service mi-au spus ca cel de origine costa 216 lei dar,am fost la magazin si un pivot TRW costa 100 lei .Si cand ma gandesc ca pe masina originali sunt tot TRW....
11 Feb 2013, 21:21: Apropo,meseriasii de la Dacia au spus ca nu pot sa schimbe numai pivotul ca nu au presa si ca trebuie sa schimbe cu tot bratul. This post has been edited by tyej22: 11 Feb 2013, 21:21 |
--------------------
Renault Megane
Megane 2.2
2007 1.5 dci 105 CP(78 KW)
- CS 22 TYE
|
|
taxi4you |
![]()
|
![]() hai cu TATA,Zambilica! Group: Members Posts: 513 Joined: 16 September 10 From: PLOIESTI ![]() |
abureli de doi bani.
ani de zile au incercat sa ne prostesca ca nu se schimba doar pivotul. cum am mai spus si anterior...oare atat de prosti putem fi in cat sa nu intelegem ca totul este sub un control strict,mai ales decatnd suntem in UE? simplu...daca pivotul nu era piesa de schimb legala...gaseam pivotii doar la contrabanda,nu in magazinele de piese auto. si mai sunt destui caposi pe aici care contrazic schimbarea pivotului...sa-mi arate mie unul dintre ei prin ce lege sau ce norme este interzisa schimbarea pivotului ca piesa de schimb daca se comercializeaza ca atare. bafta la toata lumea! |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
nu-mi place sa ma las calcat in picioare
- toti gresim
|
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
Acum 3 saptamani am schimbat si eu ambele brate din cauza pivotilor care aveu joc si troncaneau doar cind viram si existau denivelari(masina are 85000 km reali si fix 6 ani). Jocul s-a observat doar prin ridicarea masinii de fata si prin fortarea cu levierul la pivot facand parghie pe bascula, daca trageam de roata suspendata nu avea niciun joc.
Am schimbat basculele am pus Swag Gemany , la pretul total de 610 lei fara manopera din urmatoarea ratiune: schimb anul asta pivotul si la anul schimb bucsele de la bascula, alt deranj alta munca alti bani cheltuiti. Pivotul pe aceeasi firma costa 60 de lei pe bucata, intradevar... muuuult mai mai putin, dar zic eu, de acum in colo 6 ani sa nu mai am treaba cu directia. Se poate schimba doar pivotul fara probleme si se potriveste fix cu cel de logan dar cu presa nu prin bataie. Sa auzim de bine datorita linistii din masina. ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
mannick |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 270 Joined: 30 April 07 ![]() |
A aparut si la mine un zgomot in partea stanga, in special cand viram pe stazi denivelate. La constatare - pivot inferior uzat (60k+). Mecanicul de la service Renault mi-a spus ca ei nu schimba doar pivotul, dar mi-a recomandat un service particular care face asta cu destul succes
![]() Am preferat totusi sa schimb bratul cu totul, m-am gandit ca s-or fi uzat si bucsile alea pe acolo, eh, am preferat asa. 363 ron, cu manopera inclusa. Ca noua, nici un zgomot ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech
/ 2007 Privilege, 2021 Intens 1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision |
|
taxi4you |
![]()
|
![]() hai cu TATA,Zambilica! Group: Members Posts: 513 Joined: 16 September 10 From: PLOIESTI ![]() |
da...
si totusi bucsa mare 60 lei bucsa mica 60 lei pivot 60 lei total 180 lei...in cazul in care faci singur aceasta operatie. bafta! |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
- toti gresim
|
|
mannick |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 270 Joined: 30 April 07 ![]() |
Nu este chiar asa de simplu
![]() Nu as recomanda cuiva fara experienta sa se apuce de asta de unul singur. Dupa ce am vazut acolo, nu m-as baga nici la schimbatul unui brat nou. Nu zic ca este imposibil, dar este destul de dificil. Fara manopera, costul unui brat nou 'de origine' a fost 280. Diferenta nu este foarte mare, daca ne gandim ca te mai costa si demontatul/montatul pivotului si bucselor ceva. This post has been edited by mannick: 22 Jun 2013, 15:47 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech
/ 2007 Privilege, 2021 Intens 1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision |
|
taxi4you |
![]()
|
nu ne pricepem cu totii la masini,fotbal,femei...dar ne place sa spunem ...ca da!
![]() This post has been edited by taxi4you: 22 Jun 2013, 16:28 |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
- toti gresim
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Aveti idee daca basculele TRW vin cu tot cu cele 2 bucse sau vin doar cu pivotul? Sunt intr-o dilema in a cumpara TRW sau Lemforder pentru ca la TRW nu specifica daca ar contine si cele 2 bucse, iar la Lemforder specifica pivot + cele 2 bucse.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
Da. sunt echipate si cu cele doua bucse.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|
taxi4you |
![]()
|
in momentul in care iti cumperi o bascula inferioara/superioara...
vine echipata cu tot ce este necesar,in cazul de fata avand doar bascula inferioara care contine pivotul inferior vine insotita si de bucsele aferente...o altfel de echipare cu sau fara...nu exista. bafta la cumparaturi si "mecaniceala"! |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
- toti gresim
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri.
|
--------------------
Renault
|
RadulescuRomulus |
![]()
|
![]() Sunt cu ochii pe voi! Group: Members Posts: 1.780 Joined: 7 December 10 From: naufragiat ![]() |
lemforder [calitativ vorbind] este peste trw. recomandarea mea ar fi lemforder. recomandare venita din experienta cu amandoua marci pe pivoti.
|
--------------------
VW Passat berlina
2.0 Tdi CR + DSG
04.2009 - diesel, 140cp
- B 69 COI EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Nu stiu cum sunt basculele/pivotii lemforder decat din auzite insa stiu ca TRW care daca nu ma insel vin din fabrica pe masina sunt bune. Eu am masina din 2007 si nu am schimbat absolut nimic la ea pana acum pe parte de mecanica. Abia acum au inceput sa pice dupa 6 ani, asa ca voi merge in continuare pe TRW.
|
--------------------
Renault
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
O intrebare cam off topic: exista la megane bascula superioara, ca multi vad ca spun bascula inferioara. Din cate stiu eu, megane are doar o bascula.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Asa este, tipul asta de directie are o singura bascula.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
taxi4you |
![]()
|
@skorpio_bog...
cu placere si oricand ![]() @Bejenaru Ionut... se foloseste aceasta expresie "bascula inferioara" datorita faptului ca este montata in partea de jos...de unde si numele de inferioara... la tipul acesta de directie rolul basculei superioare il preia amortizorul,de aceea are montata bieleta pentru bara stabilizatoare,rulment si flansa montate in capatul amortizorului. la cele cu bascula superioara,nu exista rulment sau flansa de amortizor montate in capatul lor si nici bieleta de la bara stabilizatoare...rolul acesta il face bascula superioara prin pivotul superior si sustinerea arcului in comprimare intre bascule inferioara/superioara....amortizorul este fix in caroserie sau puntea fata (depinde de tipul directiei,a constructorului). la megane avem suspensie McPherson. bafta! This post has been edited by taxi4you: 1 Jul 2013, 11:44 |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
- toti gresim
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
Stiu ce fel de suspensie (nu directie) are meganul, nu trebuia sa intri in detalii.
Nu prea inteleg ce treaba are directia cu suspensia in discutia asta. Nu uita ca la dacia 1300 aveai si brat superior si bieleta antiruliu. |
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
|
taxi4you |
![]()
|
1.daca stii...nu trebuia sa intrebi;
2.daca nu intelegi ce rol are suspensia cu directia...mai reciteste odata sau de mai multe ori,poate intelegi ce am scris eu acolo in acea postare.Nu-ti voi da explicatii ce rol are directia cu suspensia,sau care ar fi legatura dintre ele si daca exista,ori putem vorbii despre ele la un loc; 3.dacia 1300 ai avut tu...eu nu am avut. |
--------------------
dacia & renault
sunt un tip onest
- toti gresim
|
|
djthem |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 20 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut!
Poate cineva sa imi recomande un service bun unde sa schimb si eu doar pivotul in Bucuresti? (adica sa aiba presa de montat pivoti) Va multumesc! |
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
oanavas |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 14 April 09 From: Bacau ![]() |
nici un service autorizat nu-ti va face operatia de schimbare a pivotului sau cine o face, schimba pe raspunderea ta.
Pentru siguranta recomad sa-ti schimbi bascula cu tot, dar asta nu inseamna ca nu sunt mesteri care pot sa faca asa ceva dar repet pe raspunderea ta. |
--------------------
skoda fabia
Renault megane
2007 1,6 16 valve GPL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:00 |