Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Pietricica intre discul de frana si aparatoare, Zgomot groaznic

czs
post 21 Aug 2007, 10:41
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Germania

probabil ca pietricica era intre placuta si disc si a lasat urme in placuta, pana s-a tocit un pic

--------------------
Renault Megane 2 2007/coupe
Megane 2.2 coupe 1.6 16v dynamique full
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
andu911
post 21 Aug 2007, 16:34
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

si de ce nu va scoateti aparatorile alea ?

--------------------
- - -
+
czs
post 21 Aug 2007, 16:54
Post #33

Membru autentic

zicea cineva mai sus ca poate se pierde garantia. eu am fost norocos pana acum, nu am reusit sa adun pietricele biggrin.gif

--------------------
+
ssilviu
post 21 Aug 2007, 17:28
Post #34

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(andu911 @ 21 Aug 2007, 17:34)
si de ce nu va scoateti aparatorile alea ?
*

Pentru ca francezul ala nu a pus-o de prost acolo.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
andu911
post 21 Aug 2007, 17:28
Post #35

Membru autentic

se pierde garantia daca arunci tabla
Cine te opreste sa o pui la loc cand te duci la garantie ? biggrin.gif

Francezul ala a pus-o de prost, ca nu se gandea ca Meganu facut de el o sa ajunga sa faca Camel Trophy prin Romania.

Nu va mai inchipuiti ca tot ce pleaca din fabrica e bun. Sunt atatea exemple, inclusiv pe forum, cand anumite componente n-au fost bine gandite de la inceput.

This post has been edited by andu911: 21 Aug 2007, 17:31

--------------------
- - -
+
ssilviu
post 21 Aug 2007, 17:34
Post #36

F1 Man

Eu ma gandesc ca aparatoare aia e pusa acolo ca protectie impotriva stropirii cu apa. Si decat sa ma aleg cu niste discuri ovalizate la prima ploaie, mai bine risc sa dau din cand in cand roata jos sa stau sa curat la pietricele.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
andu911
post 21 Aug 2007, 17:39
Post #37

Membru autentic

Apa ajunge imediat la disc si cu tabla si fara. Sunt modele de megane care nu au tabla aia si au aceleasi discuri ca ale tale. Nici a mea nu are tabla.
Tu faci ce vrei, eu dadeam un sfat pentru cei care vor sa le scoata. Si cand vor sa le puna la loc, se duc la o vulcanizare si in 5 min le au la loc pe masina.

--------------------
- - -
+
czs
post 21 Aug 2007, 17:57
Post #38

Membru autentic

eu "astept" pana imi intra si mie o pietricica la roata, pana atunci chestia aia e foarte bine acolo. eu zic ca face parte din pachetul drumuri dificile dry.gif

--------------------
+
gabriel05
post 22 Aug 2007, 23:30
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti

cred ca am patit si eu chestia asta! dupa un drum inspaimantator prin muntii Buzaului pe la Manastirea Carnu, (super zona dar te cam doare sufletul dupa masina), am auzit un scartait groaznic, ca de fier pe fier. unii mi-au zis ca s-au incalzit placutele, altii ca am luat o piatra. chestia e ca am avut de coborat niste pante mai ceva ca pe Transfagarasan. oricum nu regreet deloc excursia. recomand zona! voi ce parere aveti ? poate fi de ela incalzirea franelor?? zgomotul a fost ca si cum ai zgaria cu o sarma pe o tabla tongue.gif

--------------------
Renault Megane Sedan Manager Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
+
czs
post 22 Aug 2007, 23:32
Post #40

Membru autentic

eu zic ca nu putea fi de la incalzirea franelor, nu are logica. dar de la pietricica....e alta chestie

--------------------
+
gabriel05
post 22 Aug 2007, 23:49
Post #41

Membru autentic

am uitat sa spun ca de atunci mai scartaie rareori cand o las pe liber si vreau sa opresc. un scartait foarte timid cum faceau Daciile. biggrin.gif Deocamdata nu ii dau mare importanta!

--------------------
Renault Megane Sedan Manager Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
+
Turkish
post 23 Aug 2007, 11:31
Post #42

Membru autentic

am patit-o si eu in baneasa pe drumul spre feeria din pipera cand puneau aia asfalt.

a intrat o pietricica care avea si niste bitum topit pe ea.
zgomot infernal

am ridicat-o pe cric in parcare la feeria am fortat un pic in lateral tabla si am scos pietricica afara cu o lama de briceag

This post has been edited by Turkish: 23 Aug 2007, 11:31

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
cuza26
post 23 Aug 2007, 13:22
Post #43

Membru

From: Bucharest

daca se incing franele teoretic materialul incepe sa se inmoaie si parerea mea zgomotul ar trebui sa nu mai fie. daca ai zgomot e clar o pietricica...te duci in service la renault....dai vreo 500 de mii si ti verifica toate rotile...sau te duci la orice vulcanizare si cu 100 de mii faci aceeasi treaba....

@gabriel05-de cand am luat si eu pietricele mai scartaie si la mine doar cand iau de volan si pun frana in acelasi timp dar foarte rar si la viteza f mica....doamne ajuta astea sa fie cele mai mare probleme care le vom avea la megane smile.gif

--------------------
Renault Megane Sedan - B-07-HLU Manager 1,5 85CP
+
ssilviu
post 23 Aug 2007, 13:25
Post #44

F1 Man

QUOTE(gabriel05 @ 23 Aug 2007, 00:30)
zgomotul a fost ca si cum ai zgaria cu o sarma pe o tabla tongue.gif
*

Aia e! cool.gif . Pietricica ma-sii!

This post has been edited by ssilviu: 23 Aug 2007, 13:25

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
hco
post 2 Sep 2007, 20:01
Post #45

Membru incepator

Am patit si eu "buba" cu pietricica pe drumul dintre Barlad si Murgeni.
Am oprit in primul sat si am scos pietricica.
In acest timp vine un om de-al locului si-mi spune ca si masina politiei a patit la fel !!! Nu l-am intrebat daca era Logan deoarece nu aveam chef de dsicutii dupa o asemenea intamplare (era un zgomot de credeam ca merg cu trenul si oprim in gara!!!!!!!!!).
Chiar nu puteau cei de la Renault sa proiecteze in alt mod aparatorile respective? Pentru ce naiba au tot felul de centre de proiectare si testare?

--------------------
RENAULT MEGANE SEDAN 2006 EXPRESSION 1.5 dci Rouge De Feu Climatronic
+
ssilviu
post 2 Sep 2007, 20:05
Post #46

F1 Man

Eu cand am oprit la vulcanizare mi-au zis baietii ca vin toate marcile la ei cu asa ceva. Drumurile noastre de trei lei sunt problematice.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
catalin_t
post 2 Nov 2007, 19:27
Post #47

Membru incepator

si eu am luat una, eram cu masina in rodaj prin strehaia. cand am auzit zgomotul am zis ca mi-a cazut toba. am oprit in fata unei vile. toate ciorile au venit sa se uite si ei. eu eram bagat pe sub masina. apoi mi-am adus aminte ca am citit pe forum de pietricelele care intra la disc. tare urat face.

--------------------
dacia logan 2006 laureate
logan laureate 1.4 mpi
renault megane privilege gri aciere 1.5dci 105 hp
+
denisCT
post 2 Nov 2007, 19:45
Post #48

Membru autentic

From: Constanta

Bifez si eu prezent, mi s-a intamplat si mie undeva la munte nu mai tin minte exact locatia. Intr-adevar se auzea groaznic, am oprit dupa cativa km, dat jos roata, gonit 4 pietricele. Am avut noroc totusi, intrasera doar la o roata. In timp ce le alergam cu surubelnita a trecut si un BMW prin zona suierand la fel de urat, m-am mai calmat smile.gif

--------------------
Renault Megane 2007
+
cassius_clay
post 6 Nov 2007, 13:02
Post #49

Diesel power

From: Buzau

Problema cu pietricica apare nu numai la Renault Megane.Apare si la Skoda si la VW si la...toate masinile care au o astfel de aparatoare acolo.Deci nu va mai apucati sa scrieti de oamenii care se chinuie sa proiecteze masini ca au pus-o degeaba acolo-ca tot acolo o pune si neamtul.Daca se intampla,opriti,ridicati masina pe cric si o scoateti cu o surubelnita ceva...nu e capat de tara.La service e chin ca nu e caz de garantie si daca te apuci si platesti transport platforma + manopera...

--------------------
Renault Megane Authentique 2007
+
megane1
post 6 Nov 2007, 14:24
Post #50

Membru autentic

From: Moinesti

am patit o si eu la plecarea din Lacul Rosu...daca nu citeam inainte pe forum , ma s fi chinuit un pic sa mi dau seama ce e rolleyes.gif

mare chestiune,dle , impartasirea experientelor wub.gif

--------------------
renault megane2.2 privilege 1,6 16v mai 2007
privilege, gris platine+mp3
+
tagartaa
post 21 Dec 2007, 12:03
Post #51

ZUM

Subscriu si eu la partea cu pietricelele. La servive , masina fiind in garantie primesc raspuns " daca nu e vina renault sa stiti ca suportati cheltuielile" acum am si eu o intrebare a cui e vina trebuie tinuta masina in parcarte ca sa nu intre pietricele? . Problema s-a relolvat relativ repede mai mult au durat actele de intrare in service si gasirea unei rampe libere biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedane - zum 2007/1.6 . 16v
+
papa_mulo
post 21 Dec 2007, 21:45
Post #52

Membru autentic

Am patit si eu asta vara cand aveam masina de 1 luna...mi-a stat inima cateva secunde apoi mi-am dat seama ce e, noroc ca apucasem sa citesc pe aici despre fenomen. Pusesera niste destepti de la drumuri criblura stropita cu zmoala pe 1-2 km de drum(undeva dupa Bicaz mergand spre Vatra Dornei). Era infern sub masina pt ca oricat de incet mergeai pietrele se lipeau de roti si zburau in toate directiile. Am oprit de 3 ori pana am reusit sa curat total. Ideea e ca discul ala acoperit de aparatoarea de tabla are scobitura inauntru in care intra pietrele(in cazul meu cred ca aveam cate 10 pe roata). Ele se rotesc in scobitura aia ca bilele la loto si din cand in cand cate una isi mai gaseste pozitia de a cadea afara...si atunci se blocheaza intre disc si aparatoare si apare zgomotul groaznic. Ideea e cand scoateti piatra care s-a blocat sa invartiti bine de discul de frana si sa va uitati prin crapatura aia daca mai sunt si altele care nu si-au gasit inca pozitia de iesire si sa le scoateti si pe alea...daca le lasati acolo veti merge cateva sute de metri si se va mai bloca una si o luati de la capat.
Din ce am vazut eu acolo remedierea nu ar fi greu de facut: distanta dintre aparatoare si disc e cred ca undeva la 1 cm si permite intrarea pietrelor...daca ar face o buza la aparatoare care sa diminueze luftul la doar 4-5 mm atunci nu ar mai intra pietre asa mari, iar cele mici nu pun probleme pt ca asa cum intra si ies fara sa se blocheze.

PS1: toate Meganurile din vreo 10 care au trecut pe langa mine cat operam rotile faceau la fel. Doar unu nu scartaia, probabil ca era 2.1 si nu avea aparatori. Am mai vazut un A4 facand la fel si un X5 care nu scartaia, doar zornaia(nu i se blocase inca nici o piatra).
PS2: cei care ziceti ca vi se intampla la viteza mica sa auziti o zornaiala e f. probabil sa aveti o piatra care datorita formei(mai plata) nu reuseste sa isi gaseasca pozitia de iesire...si daca nu o ajutati voi o sa stea acolo pana se toceste, ideea e sa nu se toceasca si alte chestii pe acolo o data cu ea.

This post has been edited by papa_mulo: 21 Dec 2007, 21:57

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Alex11
post 22 Dec 2007, 17:01
Post #53

Membru incepator

Am patit si eu bucuria cand eram cu masina in rodaj. Ce pot sa zic un zgomot infiorator. Mai ales pentru o persoana, ca mine, mai necunoscatoare. A trebuit sa suport ceva timp zgomotul pana am gasit un loc sa o urc pe cric. Ce m-a surprins a fost cum a reusit o pietricica sa intre cand eu mergeam cu max 15km/h pe un drum de tara, si culmea eu ala care protejam masina am luat-o, alte 2 masini cu care eram au mers mult mai repede prin zona aia si nu le-a intrat huh.gif . Bafta mea ce pot sa zic.

This post has been edited by Alex11: 22 Dec 2007, 17:03

--------------------
Renault Megane 2 Sedan 2007/Expression
+
aqua
post 27 Dec 2007, 21:42
Post #54

Membru autentic

zgomotul de la pietricele se manifesta constant sau si aleator? intreb pt ca astazi a inceput din senin sa se auda si la mine niste zgomote din partea stanga de parca se rupe masina,singura posibilitate este sa fie vreo piatra altfel nu vad ce ar putea scoate asa zgomot
sa stiu daca ma apuc de scos roata

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
aaddrryyss
post 18 Jan 2008, 12:53
Post #55

Membru autentic

offff...offff...offff...
Tocmai am avut o zi ultra imbecila (cozi, birocratie, mi-a intrat si apa in ghete...)

Tocmai am ajuns la servici, si in timp ce imi cautam un loc de parcare, a aparut infernalul zgomot. Ca si cineva de mai sus, dupa primele minute de suprema mirare, m-am prins ca trebuie sa fie o pietricica (dupa ce am identificat ca sursa zgomotului e roata stanga fata).

Ce as vrea sa va intreb: cu totii ati luat masuri imediat ?
Eu tare as prefera ca diseara sa merg mai intai acasa (vreo 8 km) decat sa m-apuc sa desfac roata pe aleea stramta si intunecata de la servici...
Problema e: doar scartaie dar fara efect asupra franarii, sau e posibil ca si franarea sa fie afectata?

Pareri pana diseara...? (plec de obicei pe la 17:00)
Multumiri.

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
prise
post 18 Jan 2008, 13:04
Post #56

Posesor de megane fericit

From: Birlad

dute linistit acasa ... eu am mers in jur de 50 de km cu pietre la amadoua rotile ... de zgomot numai zic nimic aveam capul varza ... am ajuns acasa am dat rotile jos ... am curatat cu o surublenita ... si gata

--------------------
RENAULT MEGANE SEDANE - VS-03-LCZ 1,5 DCi 80 CP 2006 100.000km fara probleme
+
andrey_dumytrescu
post 20 Jan 2008, 00:38
Post #57

Membru incepator

salutare!
intreb si eu ca habar nu am de aceasta aparatoare. nu am reno smile.gif am avut logan acum am focus, si nu stiu nimica de aceasta aparatoare!mai exact unde e ?eu am jante de aliaj si vad discul de frana vad si etrierii si putin placutele, dar unde e aparatoarea asta? sau poate la focus nu e ? ma poate lamuri totusi va rog, unde este localizat sau eventual o poza sa ma lamuresc si eu..
ps, scuze ca vb aici dar aici am cititi de aceasta problema si sunt curios. mai frecventez acest forum ca vroiam sa imi iau megane....

--------------------
dacia logan 2004 Laureate
+
19vik
post 20 Jan 2008, 01:04
Post #58

Membru

Aparatoarea e cam la orice masina. E pe partea cealalta a discului (opusa jentii), nu ai cum sa o vezi privind printre spite.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
dragos62
post 20 Jan 2008, 03:46
Post #59

Membru autentic

Week trecut am patit-o si eu,la Bran coboram de la partie si drumul era plin de materioal antiderapant...pietris adica,problema rezolvata foarte usor...am luat cheia de roti si am lovit cu ea in etrier si asa am areusit sa scpat de acel zgomot

--------------------
Renault Megan Sedan Manager 2007 1,6 16v
+
andu911
post 20 Jan 2008, 05:55
Post #60

Membru autentic

QUOTE(cassius_clay @ 6 Nov 2007, 13:02)
Problema cu pietricica apare nu numai la Renault Megane.Apare si la Skoda si la VW si la...toate masinile care au o astfel de aparatoare acolo.Deci nu va mai apucati sa scrieti de oamenii care se chinuie sa proiecteze masini ca au pus-o degeaba acolo-ca tot acolo o pune si neamtul.Daca se intampla,opriti,ridicati masina pe cric si o scoateti cu o surubelnita ceva...nu e capat de tara.La service e chin ca nu e caz de garantie si daca te apuci si platesti transport platforma + manopera...
*

Sunt destule masini care n-au asa ceva.
Dar acum te intreb eu pe tine...care e rostul acelei table, dupa parerea ta ?

Ca daca lovesti un bolovan, ala iti indoaie si tabla si roata si disc si tot ce mai ai pe acolo. Deci tabla e facuta sa apere de pietricele. Cum apara de pietricele ?
Poate va zgarie discu si va face vreun sant pe el, sa va vad dupa aia.

--------------------
- - -
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 20:29
Dacia