Pietricica intre discul de frana si aparatoare, Zgomot groaznic
![]() ![]() ![]() |
Pietricica intre discul de frana si aparatoare, Zgomot groaznic
czs |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 6 August 07 From: Germania ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2
2007/coupe Megane 2.2 coupe 1.6 16v dynamique full
|
|||
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
si de ce nu va scoateti aparatorile alea ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
czs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 6 August 07 From: Germania ![]() |
zicea cineva mai sus ca poate se pierde garantia. eu am fost norocos pana acum, nu am reusit sa adun pietricele
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
se pierde garantia daca arunci tabla
Cine te opreste sa o pui la loc cand te duci la garantie ? ![]() Francezul ala a pus-o de prost, ca nu se gandea ca Meganu facut de el o sa ajunga sa faca Camel Trophy prin Romania. Nu va mai inchipuiti ca tot ce pleaca din fabrica e bun. Sunt atatea exemple, inclusiv pe forum, cand anumite componente n-au fost bine gandite de la inceput. This post has been edited by andu911: 21 Aug 2007, 17:31 |
--------------------
-
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu ma gandesc ca aparatoare aia e pusa acolo ca protectie impotriva stropirii cu apa. Si decat sa ma aleg cu niste discuri ovalizate la prima ploaie, mai bine risc sa dau din cand in cand roata jos sa stau sa curat la pietricele.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
andu911 |
![]()
|
Apa ajunge imediat la disc si cu tabla si fara. Sunt modele de megane care nu au tabla aia si au aceleasi discuri ca ale tale. Nici a mea nu are tabla.
Tu faci ce vrei, eu dadeam un sfat pentru cei care vor sa le scoata. Si cand vor sa le puna la loc, se duc la o vulcanizare si in 5 min le au la loc pe masina. |
--------------------
-
-
-
|
|
czs |
![]()
|
eu "astept" pana imi intra si mie o pietricica la roata, pana atunci chestia aia e foarte bine acolo. eu zic ca face parte din pachetul drumuri dificile
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
cred ca am patit si eu chestia asta! dupa un drum inspaimantator prin muntii Buzaului pe la Manastirea Carnu, (super zona dar te cam doare sufletul dupa masina), am auzit un scartait groaznic, ca de fier pe fier. unii mi-au zis ca s-au incalzit placutele, altii ca am luat o piatra. chestia e ca am avut de coborat niste pante mai ceva ca pe Transfagarasan. oricum nu regreet deloc excursia. recomand zona! voi ce parere aveti ? poate fi de ela incalzirea franelor?? zgomotul a fost ca si cum ai zgaria cu o sarma pe o tabla
![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
czs |
![]()
|
eu zic ca nu putea fi de la incalzirea franelor, nu are logica. dar de la pietricica....e alta chestie
|
--------------------
Renault
Megane 2
|
|
gabriel05 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 369 Joined: 28 March 07 From: Bucuresti ![]() |
am uitat sa spun ca de atunci mai scartaie rareori cand o las pe liber si vreau sa opresc. un scartait foarte timid cum faceau Daciile.
![]() |
--------------------
Renault Megane
Sedan Manager
Mai 2007 1,5 dci 85 CP rouge vif
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
am patit-o si eu in baneasa pe drumul spre feeria din pipera cand puneau aia asfalt.
a intrat o pietricica care avea si niste bitum topit pe ea. zgomot infernal am ridicat-o pe cric in parcare la feeria am fortat un pic in lateral tabla si am scos pietricica afara cu o lama de briceag This post has been edited by Turkish: 23 Aug 2007, 11:31 |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
cuza26 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 4 May 07 From: Bucharest ![]() |
daca se incing franele teoretic materialul incepe sa se inmoaie si parerea mea zgomotul ar trebui sa nu mai fie. daca ai zgomot e clar o pietricica...te duci in service la renault....dai vreo 500 de mii si ti verifica toate rotile...sau te duci la orice vulcanizare si cu 100 de mii faci aceeasi treaba....
@gabriel05-de cand am luat si eu pietricele mai scartaie si la mine doar cand iau de volan si pun frana in acelasi timp dar foarte rar si la viteza f mica....doamne ajuta astea sa fie cele mai mare probleme care le vom avea la megane ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
- B-07-HLU
Manager 1,5 85CP
|
|
ssilviu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
hco |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 9 December 06 ![]() |
Am patit si eu "buba" cu pietricica pe drumul dintre Barlad si Murgeni.
Am oprit in primul sat si am scos pietricica. In acest timp vine un om de-al locului si-mi spune ca si masina politiei a patit la fel !!! Nu l-am intrebat daca era Logan deoarece nu aveam chef de dsicutii dupa o asemenea intamplare (era un zgomot de credeam ca merg cu trenul si oprim in gara!!!!!!!!!). Chiar nu puteau cei de la Renault sa proiecteze in alt mod aparatorile respective? Pentru ce naiba au tot felul de centre de proiectare si testare? |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
2006 EXPRESSION 1.5 dci Rouge De Feu Climatronic
|
|
ssilviu |
![]()
|
Eu cand am oprit la vulcanizare mi-au zis baietii ca vin toate marcile la ei cu asa ceva. Drumurile noastre de trei lei sunt problematice.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
catalin_t |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 27 August 07 ![]() |
si eu am luat una, eram cu masina in rodaj prin strehaia. cand am auzit zgomotul am zis ca mi-a cazut toba. am oprit in fata unei vile. toate ciorile au venit sa se uite si ei. eu eram bagat pe sub masina. apoi mi-am adus aminte ca am citit pe forum de pietricelele care intra la disc. tare urat face.
|
--------------------
dacia
logan
2006 laureate logan laureate 1.4 mpi
renault megane privilege gri aciere 1.5dci 105 hp |
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Bifez si eu prezent, mi s-a intamplat si mie undeva la munte nu mai tin minte exact locatia. Intr-adevar se auzea groaznic, am oprit dupa cativa km, dat jos roata, gonit 4 pietricele. Am avut noroc totusi, intrasera doar la o roata. In timp ce le alergam cu surubelnita a trecut si un BMW prin zona suierand la fel de urat, m-am mai calmat
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
cassius_clay |
![]()
|
![]() Diesel power Group: Members Posts: 150 Joined: 6 November 07 From: Buzau ![]() |
Problema cu pietricica apare nu numai la Renault Megane.Apare si la Skoda si la VW si la...toate masinile care au o astfel de aparatoare acolo.Deci nu va mai apucati sa scrieti de oamenii care se chinuie sa proiecteze masini ca au pus-o degeaba acolo-ca tot acolo o pune si neamtul.Daca se intampla,opriti,ridicati masina pe cric si o scoateti cu o surubelnita ceva...nu e capat de tara.La service e chin ca nu e caz de garantie si daca te apuci si platesti transport platforma + manopera...
|
--------------------
Renault
Megane
Authentique 2007
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
am patit o si eu la plecarea din Lacul Rosu...daca nu citeam inainte pe forum , ma s fi chinuit un pic sa mi dau seama ce e
![]() mare chestiune,dle , impartasirea experientelor ![]() |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
tagartaa |
![]()
|
![]() ZUM Group: Members Posts: 48 Joined: 11 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Subscriu si eu la partea cu pietricelele. La servive , masina fiind in garantie primesc raspuns " daca nu e vina renault sa stiti ca suportati cheltuielile" acum am si eu o intrebare a cui e vina trebuie tinuta masina in parcarte ca sa nu intre pietricele? . Problema s-a relolvat relativ repede mai mult au durat actele de intrare in service si gasirea unei rampe libere
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedane
- zum
2007/1.6 . 16v
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Am patit si eu asta vara cand aveam masina de 1 luna...mi-a stat inima cateva secunde apoi mi-am dat seama ce e, noroc ca apucasem sa citesc pe aici despre fenomen. Pusesera niste destepti de la drumuri criblura stropita cu zmoala pe 1-2 km de drum(undeva dupa Bicaz mergand spre Vatra Dornei). Era infern sub masina pt ca oricat de incet mergeai pietrele se lipeau de roti si zburau in toate directiile. Am oprit de 3 ori pana am reusit sa curat total. Ideea e ca discul ala acoperit de aparatoarea de tabla are scobitura inauntru in care intra pietrele(in cazul meu cred ca aveam cate 10 pe roata). Ele se rotesc in scobitura aia ca bilele la loto si din cand in cand cate una isi mai gaseste pozitia de a cadea afara...si atunci se blocheaza intre disc si aparatoare si apare zgomotul groaznic. Ideea e cand scoateti piatra care s-a blocat sa invartiti bine de discul de frana si sa va uitati prin crapatura aia daca mai sunt si altele care nu si-au gasit inca pozitia de iesire si sa le scoateti si pe alea...daca le lasati acolo veti merge cateva sute de metri si se va mai bloca una si o luati de la capat.
Din ce am vazut eu acolo remedierea nu ar fi greu de facut: distanta dintre aparatoare si disc e cred ca undeva la 1 cm si permite intrarea pietrelor...daca ar face o buza la aparatoare care sa diminueze luftul la doar 4-5 mm atunci nu ar mai intra pietre asa mari, iar cele mici nu pun probleme pt ca asa cum intra si ies fara sa se blocheze. PS1: toate Meganurile din vreo 10 care au trecut pe langa mine cat operam rotile faceau la fel. Doar unu nu scartaia, probabil ca era 2.1 si nu avea aparatori. Am mai vazut un A4 facand la fel si un X5 care nu scartaia, doar zornaia(nu i se blocase inca nici o piatra). PS2: cei care ziceti ca vi se intampla la viteza mica sa auziti o zornaiala e f. probabil sa aveti o piatra care datorita formei(mai plata) nu reuseste sa isi gaseasca pozitia de iesire...si daca nu o ajutati voi o sa stea acolo pana se toceste, ideea e sa nu se toceasca si alte chestii pe acolo o data cu ea. This post has been edited by papa_mulo: 21 Dec 2007, 21:57 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Alex11 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 20 October 07 ![]() |
Am patit si eu bucuria cand eram cu masina in rodaj. Ce pot sa zic un zgomot infiorator. Mai ales pentru o persoana, ca mine, mai necunoscatoare. A trebuit sa suport ceva timp zgomotul pana am gasit un loc sa o urc pe cric. Ce m-a surprins a fost cum a reusit o pietricica sa intre cand eu mergeam cu max 15km/h pe un drum de tara, si culmea eu ala care protejam masina am luat-o, alte 2 masini cu care eram au mers mult mai repede prin zona aia si nu le-a intrat
![]() This post has been edited by Alex11: 22 Dec 2007, 17:03 |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2007/Expression
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
zgomotul de la pietricele se manifesta constant sau si aleator? intreb pt ca astazi a inceput din senin sa se auda si la mine niste zgomote din partea stanga de parca se rupe masina,singura posibilitate este sa fie vreo piatra altfel nu vad ce ar putea scoate asa zgomot
sa stiu daca ma apuc de scos roata |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
offff...offff...offff...
Tocmai am avut o zi ultra imbecila (cozi, birocratie, mi-a intrat si apa in ghete...) Tocmai am ajuns la servici, si in timp ce imi cautam un loc de parcare, a aparut infernalul zgomot. Ca si cineva de mai sus, dupa primele minute de suprema mirare, m-am prins ca trebuie sa fie o pietricica (dupa ce am identificat ca sursa zgomotului e roata stanga fata). Ce as vrea sa va intreb: cu totii ati luat masuri imediat ? Eu tare as prefera ca diseara sa merg mai intai acasa (vreo 8 km) decat sa m-apuc sa desfac roata pe aleea stramta si intunecata de la servici... Problema e: doar scartaie dar fara efect asupra franarii, sau e posibil ca si franarea sa fie afectata? Pareri pana diseara...? (plec de obicei pe la 17:00) Multumiri. |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
prise |
![]()
|
![]() Posesor de megane fericit Group: Members Posts: 234 Joined: 4 February 07 From: Birlad ![]() |
dute linistit acasa ... eu am mers in jur de 50 de km cu pietre la amadoua rotile ... de zgomot numai zic nimic aveam capul varza ... am ajuns acasa am dat rotile jos ... am curatat cu o surublenita ... si gata
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDANE
- VS-03-LCZ
1,5 DCi 80 CP 2006 100.000km fara probleme
|
|
andrey_dumytrescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 23 January 06 ![]() |
salutare!
intreb si eu ca habar nu am de aceasta aparatoare. nu am reno ![]() ps, scuze ca vb aici dar aici am cititi de aceasta problema si sunt curios. mai frecventez acest forum ca vroiam sa imi iau megane.... |
--------------------
dacia
logan
2004 Laureate
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Aparatoarea e cam la orice masina. E pe partea cealalta a discului (opusa jentii), nu ai cum sa o vezi privind printre spite.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Week trecut am patit-o si eu,la Bran coboram de la partie si drumul era plin de materioal antiderapant...pietris adica,problema rezolvata foarte usor...am luat cheia de roti si am lovit cu ea in etrier si asa am areusit sa scpat de acel zgomot
|
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(cassius_clay @ 6 Nov 2007, 13:02) Problema cu pietricica apare nu numai la Renault Megane.Apare si la Skoda si la VW si la...toate masinile care au o astfel de aparatoare acolo.Deci nu va mai apucati sa scrieti de oamenii care se chinuie sa proiecteze masini ca au pus-o degeaba acolo-ca tot acolo o pune si neamtul.Daca se intampla,opriti,ridicati masina pe cric si o scoateti cu o surubelnita ceva...nu e capat de tara.La service e chin ca nu e caz de garantie si daca te apuci si platesti transport platforma + manopera... Sunt destule masini care n-au asa ceva. Dar acum te intreb eu pe tine...care e rostul acelei table, dupa parerea ta ? Ca daca lovesti un bolovan, ala iti indoaie si tabla si roata si disc si tot ce mai ai pe acolo. Deci tabla e facuta sa apere de pietricele. Cum apara de pietricele ? Poate va zgarie discu si va face vreun sant pe el, sa va vad dupa aia. |
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 20:29 |