Pierderi ulei din cutia de viteza
![]() ![]() ![]() |
Pierderi ulei din cutia de viteza
wolfin |
![]()
|
||
![]() Haha Group: Members Posts: 9.014 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Intrebare: pierde cutia de viteze ulei ? ai verificat nivelul si ai observat ? ai vazut pete de ulei sub masina ? se efectueaza pe garantie ? ... mai multe detalii.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.014 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
da, cand am facut revizia de un an sau 15mii mecanicul a obs. putin ulei sub cutie.
Recomandarea lor a fost sa ma prezint dupa 500-1000 km pentru verificare (au mai stans cutia, suruburile) ieri m-am prezentat la serus cu aceasta problema - cand au dat scutul jos s-a vazut beleaua.- picaturi de ulei pe toata coama CV+ pe scut o pata mare de ulei. peste 2 saptamani ma prezint din nou la ei pentu demontare cv.au afirmat ca Cv nu este etansa. totul se face pe garantie. Problema este ca nu se vede uleiul pe asfalt, tot uleiul curge/se aduna pe scut. This post has been edited by wolfin: 1 Jun 2007, 10:42 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Pai nu se vede pe asfalt pentru ca, poate e prea mult spus "curge ulei din cutie"...de curs curge cand spargi carcasa cutiei. Acum e in stadiul de "lacrimare" printre 2 piese etansate cel mai probabil necorespunzator.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
wolfin |
![]()
|
da, in fine dar tot nu imi convine sa dea jos cutia, ca doar este masina noua. dar asta este.
Sper sa lucreze cu responsabilitate |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Nu comporta nici un risc demontarea cutiei cu totul si repunerea la loc. Deci sa nu ramai cumva cu impresia ca se umbla efectiv in cutie!
Foarte rar se mai intalnesc cazuri cand carcasa cutiei sau carterul motorului (cum a fost un caz prezentat de userul GeX aici:http://www.reno.ro/Revizie-15-000-km-Prima...43345-s240.html) au pori, adica un mic defect de fabricatie, pe unde uleiul isi face aparitia... |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
wolfin |
![]()
|
multumesc
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
vladr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 5 November 05 ![]() |
Buna ziua,
am cumparat un Clio Symbol in martie 2008 si acum are 5000 de Km. Acum 2 zile am observat in parcare ulei care se prelingea de pe scut. Am fost la service la Autocobalcescu si iei mi-au spus, dupa ce au verificat, ca uleiul curge din cutia de viteze deoarece cutia nu a fost etanseizata bine. Cica masticul din fabrica nu a tinut. Au zis ca au demontat cutia si au inlocuit masticul. Ce parere aveti? sa cer sa mi se inlocuiasca cutia? ce sa fac incontinuare? |
--------------------
Dacia
DSN
- B32 NNN
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Daca nu curge in continuare, stai linistit, e totul ok.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Daca nu mai curge, stai linistit, desi pierderile se rezolva prin inlocuirea unui simering la comanda schimbatorului, nu romaneste prin adaugarea de mastic.
Ai Clio pe benzina? This post has been edited by Laurentziu83: 16 Jul 2008, 17:44 |
--------------------
.
.
.
|
|
berechetvasile |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 25 December 07 ![]() |
am un symbol ,de 6 luni si azi cind am ridicat capota am vazut pe scut urma de ulei.Am fost cu ea azi la apan galati [ dealerul din zona] mi-a demontat scutl ,si mi-a spus ca da imi curge ulei de la un semering de la cautator[parca], si m-a programat ptr vineri sa duc masina acolo ca sa-mi demonteze cutia ,ptr a putea ionlocui acel semering pe care oricum nu il au pe stoc si oricum trebuie comandat.
Intrebarea mea ,ptr cine poate sa ma ajute, este, daca ce am patit, este o problema , grava, minora, si daca exista vreun risc ptr ca imi demonteaza cutia. Si la ce tre sa fiu atent dupa ce o ridic de la sevice. |
--------------------
renault
clio symbol
2007 fidji 1,4 8v
|
|
vladr |
![]()
|
Clio e pe benzina. Nu stiu la ce sa ma astept. Daca nu tine masticul ala si iese din garantie? Au curs cam 300 g, asa au zis la service. O sa mai verific din cand in cand. Sa mai intamplat asa ceva la cineva?
|
--------------------
Dacia
DSN
- B32 NNN
|
|
vladr |
![]()
|
aceeasi problema am avuto si eu ieri, am fost la service si mi-au etanseizat cutia. Vreau sa ma duc peste o saptamana la Renault Mach1 din bucuresti unde ii cunosc pe mecanici si o sa-i pun pe iei sa se uite la cutie. O sa mai incerc aceasta verificare cand o sa ajung si la Pitesti, si daca mai prezinta scurgeri o sa mi-au cu ei de gat sa schimbe cutia.
|
--------------------
Dacia
DSN
- B32 NNN
|
|
MaLyTyOsU |
![]()
|
![]() Membru Ascuns Group: Members Posts: 55 Joined: 20 January 06 From: bucuresti - rahova ![]() |
@berechetvasile
Dupa parerea mea nu este o problema grava.Acel simering ''cedeaza'' destul de usor dupa un anumit numar de kilometri. |
--------------------
Dacia
Logan
- 15-B- 9080
2006 -Geometrie Roti 3D-Incarcare freon-
- Service Roti - Indreptat Jante - - Auto Augusta- |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Problema dupa cate se pare a aparut la unele Symbol-uri euro 4 pe benzina (al meu dupa 3 ani si 51000 de km se prezinta bine).
Pentru cei care au inlocuit simeringul cautator CV recomand sa mai verifice din cand in cand scutul motor, desi nu cred ca vor mai aparea probleme. Operatia se face pe garantie, fara discutii, deci nu va speriati, se rezolva. This post has been edited by Laurentziu83: 25 Jul 2008, 17:46 |
--------------------
.
.
.
|
|
Adielec |
![]()
|
go Clio Group: Members Posts: 96 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Problema cu uleiul din CV pe scut o am si eu si din cate am observat este pe la cautator. Am sters scutul sa vad cam cat ulei se pierde. Am incercat sa verific nivelul dar nu am reusit nicicum sa desfac busonul ala de plasit. Acum intrebarea e pe unde se completeaza uleiul, tot pe acolo? Am mai observat ulei si pe burduful planetarei dar nu stiu cum a ajuns acolo (nu am gasit sursa). |
--------------------
Renault
Clio
- BZ-06-MHR
2001 1.2 16V
|
|
hellcat |
![]()
|
QUOTE(Adielec @ 30 Jul 2008, 00:13) Da, tot pe acolo. Uleiul se introduce cu o pompa pentru asa ceva sau mai rudimentar cu un bidon caruia i se ataseaza un furtun...si apesi pe bidon. In momentul cand incepe sa se prelinga, deci "da pe-afara" opresti pomparea, infiletezi surubul de plastic, stergi bine cu o laveta zona de ulei prelins si...voie buna! Simeringul adus in discutie de la selector este acolo si trebuie sa traim cu el. Daca la clio asa a fost proiectul cu priza cutiei dedesupt si nu deasupra ca de ex. la Megane...pe acolo va plange mai mereu ulei...DAR nu e nici un motiv de ingrijorare. Pentru o masina iesita din garantie nu este nici o rentabilitate sa platesti manopera de milioane (ca sa ajungi la el trebuie demontata cutia de viteze, cadru motor...etc.) pentru inlocuirea acestui simering care dupa o anumita perioada de timp va incepe sa lacrimeze ulei din nou. Si sa zicem ca descopar in garantie apectul de mai sus...mie personal nu mi-ar conveni sa-mi dea cutia jos din acest motiv. Dar spre ex daca contextual se ajunge la inlocuirea kit-ului de ambreiaj e pacat ca odata cu acesta sa nu schimbi si simeringul de la priza. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
Philip |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 3 August 08 From: Bucharest ![]() |
Am si eu o mica problema la masina poate ma ajutati si pe mine cu un sfat...? in locul din CV unde intra bara de la schimbator pierde ulei.....si picura pe asfalt....se poate etansa acolo? masina are 6000km si are 3 luni si ceva
![]() ![]() ATENTIE: limbajul de tip irc ... k sh tz nush np ... este interzis prin regulament This post has been edited by hellcat: 5 Aug 2008, 11:21 |
--------------------
Renault
Clio
- B07WFP
Symbol/2008
|
|
hellcat |
![]()
|
Repejor la service Renault, se rezolva pe garantie...trebuie sa-ti inlocuiasca simeringul de la priza. Pentru asta trebuie sa-ti dea cutia jos. Iar partea nasoala e ca acea zona va fi umezita de ulei mai mereu. Bine, daca tie iti curge destul de tare de ramane pata sub masina trebuie schimbat acest simering cat de curand.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
ess1902 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
La a mea a inceput sa curga cred foarte repede dupa ce am luat-o (masina din semnatura). Acum are 95000 km. S-a inlocuit uleiul din cutie o singura data si nu a mai necesitat completari. Curgerea din cite vad eu nu se agraveaza..adica partea inferioara a cutiei e " murdara de ulei" dar nu este vizibil curs pe scut si nici pe asfalt.
|
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|
Philip |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 3 August 08 From: Bucharest ![]() |
Ma duc la service cred ca peste o luna si ceva....sa schimb uleiul si atunci le zic....pana atunci nu vreau sa calc...am oroare de asa ceva...sper sa nu raman in concediu cu ea pe undeva prin coclauri atata tot daca o fi ceva eu zic ca macar un bec de avertizare ceva tot trebuie sa apara in bord....daca apare ma duc ce naiba sa fac....nu am de ales....ce rol are simeringul?
This post has been edited by hellcat: 5 Aug 2008, 11:19 |
--------------------
Renault
Clio
- B07WFP
Symbol/2008
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
bec de avertizare pt. lipsa ulei in cutia de viteze?
nu cred! |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
hellcat |
![]()
|
@Philip: "Bara" aia de care zici, de fapt tija de selectie a treptelor, intra printr-o gaura in carcasa cutiei...simeringurile au rol de etansare, in cazul de fata a gaurii...dar fiind in partea de jos si faptul ca e destul de solicitat prin prisma schimbarilor in cutie, mai lacrimeaza ulei si se umezeste zona carcasei cutiei.
In cazul in care incepe sa picure de iti lasa pata sub masina peste noapte sa zicem...atunci e mai ingrijorator si n-ar mai trebui amanata o vizita in service. In cutia de viteze e ulei destul, se poate merge si cu jumatate din cantitatea maxima fara a se strica vreun subansamblu in cutie. Dar nu se pierde niciodata o asemenea cantitate...decat in cazul in care o lovesti si ii faci o gaura in carcasa. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
Philip |
![]()
|
merci mult hellcat...o sa ma duc la service...cand vin din concediu si sa vad ce solutii imi dau
|
--------------------
Renault
Clio
- B07WFP
Symbol/2008
|
|
maryval |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 12 March 08 ![]() |
Salut.
Cine stie sa imi spuna si mie cum verific uleiul la CV (nu stiu unde este busonul, si cum ajung la el) |
--------------------
DACIA
Logan 1.0 12V
2017
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
ess1902 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
Are cineva o schema,eventual dintr-un manual de reparatii a semeringului cu pricina? Pentru ca nu inteleg de fapt ce e... Imi imaginez ca e un fel de manson de cauciuc care are o gaura in mijloc prin care trece tija selectorului:D . Acum in alta ordine de idei, pentru cine e patzit sau eventual lucreaza in service: se intimpla sa zicem ca la semering sa piarda ulei " acceptabil " respectiv carcasa cutiei umezita, eventual putin patat scutul si deodata la un drum semeringul sa cedeze brusc si sa pierzi tot uleiul din cutie? Sau el se uzeaza treptat si la un mom dat il schimbi?
A doua intrebare... pe la el se pierde ulei in principiu la schimbarile de viteze sau tot timpul? |
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|
Don_Costello |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 16 November 08 ![]() |
Salut!Am un Symbol de 11 luni cu 6000 de km la bord si am observat de curand pete de ulei pe scut.Am fost la service si mi s-a spus ca e vorba de ulei de cutie "scapat" de un semering defect si ca acest lucru e specific gamei Renault.E posibil sa se defecteze asa repede?S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?
|
--------------------
Renault
Symbol 1,4
2007
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Salutare,
Am fost cu masina in service sa schimb tamponul de la cutia de viteze si motor si am observat si eu acesta "lacrimare" a cutiei de viteze. Dar pe langa acest lucru am observat si arcul de la selectorul de viteze rupt ( asa se explica jocul foarte mare al schimbatorului "pe liber" pe care il am de ceva vreme) ![]() Daca a mai schimbat cineva acest arc va rog sa-mi spuneti cod reper / pret / de unde...etc. ![]() Imi cer scuze daca mai exista topic cu aceasta problema, dar eu nu am gasit. Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Nimeni nu a avut probleme cu acest arc de langa selectorul de viteze...???
![]() Am facut si cateva poze dar calitatea lasa de dorit ca sunt facute cu telefonul. Attached thumbnail(s) Photo_0095.jpg ( Size: 379.26k ) Number of downloads: 1482 Photo_0096.jpg ( Size: 304.07k ) Number of downloads: 1569 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 01:07 |