Pete ulei pe motor - 1.5dci 2007
![]() ![]() ![]() |
Pete ulei pe motor - 1.5dci 2007
crisolro |
![]()
|
||
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
O poza ar fi foarte buna sau poate sa explici mai bine pe unde exact sunt petele. Ai facut vreun schimb de ulei pana acum ? (am vazut cati km are masina dar asta nu inseamna ca nu se poate sa-i fi schimbat uleiul)
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
nu s-a facut nici un schimb de ulei
apoi, abia vedeam eu acolo, ma indoiesc ca pot face poze ... nu sunt pete mari, poate cate o picatura (max) absorbita in praf (stiu ca a zecea parte dintr-o picatura de ulei face in praf o pata de multi centimetrii patrati) in vreo 2 locuri ... nu pare sa se fi scurs ulei pe la busonul de alimentare sau joja nu se pune problema de pete ramase pe asfalt cum vine capacul ala mare al blocului motor asezat, exact la imbinarea cu urmatoarea piesa de dedesubt ... pare a fi si un fel de placa, tabla ceva-o piesa intre piesa asta (prin care pare ca intra injectoarele in blocul motor) si piesa urmatoare de mai jos... sper ca ma fac inteles prin piesa asta intrau bujiile in motor la vechea dacie ... ei, la baza ei sunt petele nici o scurgere, zemuiala, pata nu e buna dar poate exista si lucruri inevitabile ... lamuriti-ma daca stiti ceva This post has been edited by crisolro: 7 Mar 2008, 18:25 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Ai putea sa cureti bine locul respectiv si sa urmaresti daca mai apare. In caz ca da, o vizita la service n-ar strica (masina fiind in garantie).
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
crisolro |
![]()
|
am sters un pic pe acolo cu servetele ... nu s-au imbibat f tare cu ulei ... deci nu era mult ... is vreo doua-trei locuri unde se vede patat ... am sa urmaresc daca mai apare
mda, sunt mici pete de ulei in vreo 3 locuri in zona garniturii de chiuloasa ... unii zic ca sunt normale la diesel ... mai ales la cel condus sportiv sau cu viteze mai mari de 140-150 km/h ... eu conduc sportiv dar n-am mers cu mai mult de 110-120 ... daca a vazut 130 sau chiar 150 a fost pt. 2-3 km (max.) nu sunt pete lucioase si ulei imbibat in praf asdar, cat de ingrijoratoare pot fi asemenea pete? ... ca foarte normale nu cred ca sunt fiind vorba de o garnitura care asigura etanseitatea unui sistem This post has been edited by crisolro: 8 Mar 2008, 23:14 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
crisolro |
![]()
|
vizitat service ... asa, pt. linistea mea si pt. ca mi se pare normal sa-i anunti din timp daca descoperi ceva
concluzie: petele nu reprezita o scurgere/pierdere ulei si nu constituie o problema, cu atat mai mult cu cat nu sunt in zona centrala unde este de fapt uleiul ... data fiind originea necunoscuta a lor, s-a lasat cu o programare pt. curatarea zonei |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
crisolro |
![]()
|
am fost la service
opinie mecanic: nu e normal sa fie pete acolo parere alt inginer: mai apar astfel de pete nesemnificative datorita aburilor de ulei, mai ales in zona jojei solutie: curatarea zonei si revenire la control peste 2000 km sa vedem cum se prezinta si fiindca topicul cu garantia s-a inchis, voi scrie aici cateva cuvinte legate de garantie si problema de mai sus opinie om de la service: pt. doua-trei pete asa mici care nu reprezinta o scurgere, pierdere de ulei nu va rezolva reno pe garantie ... costul (fiind vorba de ajuns la chiuloasa) ar fi pe la 3000 ron si n-o sa accepte reno ... morala: stai cu ea asa toata viata sau, daca se agraveaza sau nu dar o vrei schimbata, o faci pe banii tai ... adica noi recunoastem ca sistemul trebuie sa fie etans (zero urme de ulei), dar picaturile sunt prea mici ca sa ti-o schimbam pe garantie alta chestie enervanta: vede altul pe acolo un fir iesit din nu stiu ce locas si ma intreaba cine a umblat acolo ... ma jur ca exceptand eu, care am bagat mana cu un servetel sa vad cat ulei se absoarbe de acolo (miscare care n-ar fi scos firul ala totusi - iese ff greu chiar cf. mecanicului!!!) si a unui coleg al lor nimeni nu a umblat ... mai oameni buni, nu ma credea ... m-am jurat (MA JUR SI ACUM); am ridicat problema daca n-o fi fost lasat asa din fabricatie ......... zice ala ca ar putea sa-mi sigileze motorul, da' ca au incredere da' sa nu se mai umble ... am insistat sa-l sigileze dar nu au vrut ca mergem pe incredere reciproca si toate astea mi se spun inainte sa se dovedeasca ca ar fi o scurgere desi ar putea sa fie ulei ajuns pe acolo prin cine stie ce imprejurare ... cu alte cuvinte, sa ma fereasca Dumnezeu sa-mi fi dat ei o masina cu un defect ca tot pe banii mei o fac si asta nu se intampla numai la reno |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
crisolro, nu ai si tu o poza cu petele alea?
|
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
eu zic sa iti vezi linistit de viata ta. uleiul ala nu e o problema
|
--------------------
a
a
a
|
|
crisolro |
![]()
|
n-am facut poze pana sa curete locul
daca (Doamne fereste!) mai apar petele, fac poze |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
coles |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 12 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Salut! Am observat cateva pete de ulei in partea superioara a motorului si , pentru ca nu ma prea pricep, am preferat sa expun doua poze cat mai concludente . Vreau sa stiu cum se numesc aceste doua elemente si cat de grava poate deveni problema. Masina merge OK si nu da nici un semn de slabiciune. Multumesc
Attached thumbnail(s) DSC_2265.JPG ( Size: 120.53k ) Number of downloads: 324 DSC_2283.JPG ( Size: 145.26k ) Number of downloads: 380 |
--------------------
Renault
Captur 2
- B-59-MPM
2021
|
|
Dantee |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 7 December 05 ![]() |
petele alea le am si eu si cred ca toti.
|
--------------------
Renault
Megane III
- B21HIM
2010 / Sport Tourer / Privilege Megane III Sport Tourer Privilege 1.5dci 105cp 2010
MeganeII Privilege 1.6 16v 2005 Clio Symbol Fidji 1.5dci 85cp 2006 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 20:11 |