Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

PROBLEME INSTALATIE GPL LANDI RENZO, Comutatorul nu mai vrea sa imi treaca pe GPL

CosminELM
post 1 Oct 2013, 10:50
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Detin un Renault Megane 2, cu instalatie GPL (1.6L 16 V) Landi Renzo. Am constatat pe drum, in mers, ca aparatul ce comuta pe GPL/benzina a trecut singur pe benzina(conditiile de a trece pe GPL fiind indeplinite deoarece eram in mers de aproximativ o jumatate deora, motorul era cald) si s-au stins becurile de gaz, nemaiputand comuta pe GPL. Fac mentiunea ca am un comutator automat dar cu posibilitate de schimbare manuala(lucru pe care l-am incercat dar in zadar), in aceeasi zi acesta functionand fara probleme. Instalatia GPL este secventiala. Care poate fi cauza? Astept un raspuns avizat pentru a sti ce trebuie sa fac. VA MULTUMESC MULT!

--------------------
Renault Megane 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
STALEX2004
post 1 Oct 2013, 15:43
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

mergi la cei care ti-au montat instalatia....e un contact imperfect undeva sau o eroare in calculatorul injectiei....

--------------------
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011
Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011
+
cosmin_69
post 1 Oct 2013, 19:08
Post #3

Membru autentic

From: Curtea de Arges

Dupa cate imi aduc aminte, cand am avut si eu o masina pe GPL, am patit ceva asemanator si am mers la firma care mi-a montat GPL .
Mi-au schimbat comutatorul de trecere benzina-GPL.
Contacte imperfecte sau oxidate probabil.
Mi-au returnat si piesa defecta dar stiu ca de atunci nu am mai avut probleme.
Atata tot. Este posibil sa ai ceva tot asa ceva.

--------------------
renault Megane IV 2018 renault sedan IV
ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
+
RazvanGhica
post 27 Nov 2017, 08:52
Post #4

Membru incepator

Salutare.Am și eu o problemă cu instalația landi renzo de pe meganul meu.Mai exact mi se pare că trece greu pe gaz. Când plec dimineața cu ea, acum, la temperatura de afară de vreo 5-6 grade îmi trece pe gaz când îmi ajunge acul de la temperatura motorului la 90 de grade.Temperatura de trecere pe gaz fiind setată la de 40 grade. Am fost cu ea la tester și după câteva încercări mi-a spus că nu îi dă voie din soft să treacă mai repede,insa mi se pare o aberație.Va întreb pe voi dacă aveți idee de la ce ar fi,sa incerc la alt service,deși asta la care am fost este dedicat Landi renzo.

--------------------
Renault Megane II 2004 - Ph12GKU
+
nutzzu81
post 28 Nov 2017, 08:38
Post #5

Membru incepator

Verifica nivelul de antigel.
Din cate stiu temp monima de trecere pe gaz e 30 grade. Cine vrea sa protejeze mai bine motorul o seteaza la 40 sau mai sus.
Eu o am la 40.
Cine a montat gazul sau un tester dedicat instalatiei gpl (l.r) poate modica temp. De trecere.
Instalatia l.r nu comuta pe gpl daca ajunge la temp. Optima si nu e motorul turat cam pe la 1500 rpm.

--------------------
renault megane 2005 - bc88kkk
+
RazvanGhica
post 28 Nov 2017, 12:39
Post #6

Membru incepator

Nivelul la antigel este intre minim și maxim,dar nu prea înțeleg care este legătura între antigel și trecerea pe gaz.Normal ar fi să treacă pe gaz atunci când linia ce indică temperatura la motor sa fie la a 2 liniuță nu?Senzorul de temperatura e bun mi-a spus.De turație știu, dar totuși mie îmi trece când liniuță este la jumătate.

--------------------
Renault Megane II 2004 - Ph12GKU
+
alexco
post 29 Nov 2017, 12:47
Post #7

Membru

From: Baia Mare

la mine a fost senzor de presiune gaz defect (150 lei). la inceput sarea inapoi pe benzina. dupa o vreme nici n-a mai vrut sa treaca pe gaz.

--------------------
Renault Laguna 1999 1.6 16V +GPL
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 13:22
Dacia