Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 3 4 5 6 7 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Motociclisti in trafic

dorindumitru
post 19 Jan 2007, 13:03
Post #121

sofer potolit in trafic

Group: Members

Parerea mea:
In general numai de bine. Personal ii evit pe cat se poate si le fac loc. Insa pentru ca sunt constient ca de asta depinde viata lor. Acelasi lucru nu este constientizat insa de marea majoritate a lor. Vad o gramada de "kamikaze" pe 2 roti care care franjureaza in viteza printre masini. Ma rog, dupa ei regulile sunt altele... Sunt total impotriva acelora care merg intre benzi ca sunt ei mai jmecheri si au loc sa se bage (cred ca din treaba asta rezulta majoritatea accidentelor moto), dar repet, asta nu ma obliga sa nu le fac loc din respect pentru viata.
Asta e parerea mea si nu mai fac alte comentarii !
Altii ce experiente au avut cu motociclistii.

--------------------
Dacia Sandero Stepway 2017 - 0.9TCe Easy-R
https://www.spritmonitor.de/en/detail/874482.html

Renault Clio Symbol 2005 - 1.4MPI
https://www.spritmonitor.de/en/detail/153371.html
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
crn
post 19 Jan 2007, 13:48
Post #122

Membru

De acord, mersul intre benzi si depasirile multiple printre masini sint cele mai mari greseli. Nici nu-ti dai seama cind apare un "figurant" de genul acesta.

Stateam la semafor pe prima banda si vroiam sa fac dreapta (semnalizam ca atare). Cind se pune culoarea verde, apare intre coloana de masini de pe prima banda si trotuar un motocilist ce depasea toata coloana si vroia sa mearga inainte. Noroc ca am oprit sa acord prioritate la pietoni ca eu nu-l vazusem. Ce cauta respectivul sa depaseasca coloana pe partea dreapta?

--------------------
Renault Symbol 2005
Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
+
RamsesII
post 19 Jan 2007, 13:58
Post #123

Membru autentic

Nu am nicio prejudecata de niciun fel legata de motociclisti. Si ei au uscaturilor lor dupa cum si noi le avem pe ale noastre. Am vazut motociclisti inconstienti dupa cum am vazut si motociclisti responsabili.

Singurul lucru de care ma indoiesc este procentul de 80% de accidente produse din cauza automobilelor.

Pana la urma motocicleta este un mijloc de transport si atat. Daca ti-ai luat-o ca sa crosetezi masini si sa mergi pe o roata in oras, mai bine o vinzi pana nu ajungi in vreun copac.

Mi-am adus aminte de o cunostinta care vroia sa-si ia motocicleta (si si-a luat) si pe care am intrebat-o: -Stii sa conduci? Raspuns: -Pai am mers 8 ani pe bicicleta, deci stiu. blink.gif

This post has been edited by RamsesII: 19 Jan 2007, 14:00

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
pretender`
post 19 Jan 2007, 14:50
Post #124

Membru incepator

nici eu nu am crezut ca proportia accidentelor in care conducatorii auto poarta vina este atat de mare, insa am studiat cu atentie sectiunea `accidente` de pe forumul moto pe care activez si uneori inclin sa cred ca procentul este chiar mai mare.
vorbesc aici de accidentele in care actorii se inscriu in clasa auto si moto. nu intra in discutie accidentele in care motociclistii se varsa pe sosea datorita carutelor, noroiului, petelor de ulei sau motorina, gropilor, pietrelor etc.
pot da ca exemplu un accident de duminica trecuta. pe Barbu Vacarescu, aproape de Billa un sofer auto cu un Ford Focus alb a ignorat faptul ca din contrasens se apropia o motocicleta. a virat stanga fara sa ii acorde prioritate de dreapta motociclistului, iar motociclistul a intrat in el si a fost catapultat. a scapat doar cu mana stanga rupta intrucat nu rula cu viteza.
intamplator treceam pe acolo, iar cei ce se adunasera la locul accidentului spuneau ca soferul auto a motivat cumva accidentul spunand ca: `am crezut ca are loc si timp sa ma ocoleasca`.
acesta a ignorat totalmente particularitatile pilotarii unei motociclete sau probabil ca nu avea habar. si aici nu este numai vina lui! din cate stiu in scoala nu ti se furnizeaza informatii de acest gen.
in curand va incepe noul sezon moto si se pare ca anul acesta vom avea o explozie a numarului de motociclete, scutere si mopeduri. sper ca noul regulament de circulatie sa reduca semnificativ numarul accidentelor de pe sosele.
numai bine

This post has been edited by pretender`: 19 Jan 2007, 14:51

--------------------
Renault Twingo 2002
+
sqryn
post 19 Jan 2007, 15:02
Post #125

Clio rulezzz

From: München

personal nu am nici o problema cu ei dar daca e vorba sa cautam vinovati sunt sigur ca putem gasi si in o parte si in alta. atat timp cat nu se respecta unii pe altii mereu vor exista si accidente si discutii de genul asta. proportional si din experienta proprie am vazut pe sosele insa mai multi motociclisti inconstienti si nesimtiti decat cei care conduc corect si frumos.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v Alize/1999 - B-xx-xxx
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
Marius81
post 19 Jan 2007, 15:45
Post #126

Membru autentic

From: -

Nu am nimic impotriva lor, pentru ca mereu mi-au placut motocicletele si imi doresc una de foarte mult timp. Incerc sa le usurez drumul cat pot, sa le fac loc, insa sunt foarte multi care risca inutil punand in pericol si alti oameni. Cand vezi ca vine din spate mai tare un motociclist si il vezi ca merge ca disperatul in zig-zag pana se hotaraste pe ce parte sa te depaseasca, te deruteaza si pe tine pana la urma. Cu toate intentiile bune pe care le ai poti sa il lovesti fara sa vrei daca nu circula normal ca sa poti intelege si tu exact ceea ce vrea sa faca, pentru a te da din calea lui.
Consecintele acestor manevre iresponsabile din partea motociclistilor au avut din pacate de multe ori efecte mortale.

--------------------
- - - - -
+
Pegasus
post 19 Jan 2007, 16:30
Post #127

Membru incepator

From: Bucuresti

Trebuie spus ca la noi nu exista obisnuinta conducatorilor auto cu traficul mixt auto-moto ci doar cu cel al autobuzelor, camioanelor si camioanelor de oras(a se citi jeep-uri) de unde vine si nesimtirea unora care gandesc la modul "sunt mai mare si restul se feresc de mine ca sunt mai mare...."

Legislatia si materialele invatate in scolile de soferi sunt de asemena sarace in exemple in care sa apara si motociclisti. De exempu se scrie cum se face depasirea unei autoturism de catre alt autoturism dar nu si de catre un motociclist. Cum trebuie de exemplu conducatorul sa aiba grija sa ii faca loc sau macar sa nu il deranjeze pe motociclist pastrand distanta, neorbindu-l cu proiectoarele in oras, etc.
Motociclisti trebuie sa fie constienti ca sunt mai greu de observat in trafic, sitrebuie sa aiba rabdare ca soferii auto sa se mai obisnuiasca cu ei, zi de zi mai ales daca se vor inmulti.
Ca exista si kamikaze intre motociclisti...treaba lor...este pe raspunderea lor.
Am vazut anul trecut langa Piata Obor(unde de obicei este o aglomeratie ca naiba spre colentina) un motociclist acrosat de o dubita, cel cu duba nu l-a vazut pe motocilcistul care se strecura pe dreapta(intree duba si masinile parcate). Cine este de vina? cred ca amandoi! dubita nu s-a asigurat si motociclistul depasea prin dreapta. Pe cine sa pedepsesti?

Cred ca aceleasi lucruri se pot spune si despre biciclisti, doar ca ei nu circula cu vitezele motociclistilor, dar trebuie respectati in egala masura.

--------------------
Clio Symbol - Fidji 1.5dci(80cp)
Clio Symbol Fidji 1.5 dci/80cp, rosu vif, iunie 2005
+
FireChief
post 19 Jan 2007, 17:46
Post #128

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Big berceni ,veneam dinspre fintina mergeam spre vacaresti ,deabia plecasem de la semaforul de unde intorc troleele,cind m-am trezit ca din stinga mea pe contrasens( linie continua etc )ma depaseste un tip cu motocicleta in tromba,imi taie fata si-l depaseste prin dreapta pe cel din fata!!! ohmy.gif . ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Personal am ochii lipiti de oglinzi tot timpul dar ....am inghetat pt ca nu am stiut de unde a aparut,si daca nu frinam cred ca-l striveam intre masini.....
Groaznic sentiment ....

This post has been edited by apostol_emil: 19 Jan 2007, 17:48

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
A l e x
post 20 Jan 2007, 14:45
Post #129

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Cu motociclistii ma impac bine. Cu motociclistii tampiti am o mare problema.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
rttt_gia
post 20 Jan 2007, 15:25
Post #130

ExRenoAR

QUOTE(A l e x @ 20 Jan 2007, 14:45)
Cu motociclistii ma impac bine. Cu motociclistii tampiti am o mare problema.
*

Subscriu. Sunt motoristi si motoristi

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
CGB
post 21 Jan 2007, 18:53
Post #131

CGB

From: behind

veneam de la buc spre tgv (prin sept 2006 cred ca era). drum destul de aglomerat. masini multe pe ambele sensuri. aveam cam 70-80 la ora. mergeam in coloana ptr ca nu prea puteai sa depasesti. aproape de Mircea-Voda cine credeti ca depaseste cu peste 100 la ora toata coloana? un kamikaze pe-o moto verde cu negru. pana aici nimic deosebit. doar ca dementu' a depasit pe dreapta. printre masini si sant. nu l-am vazut cand a venit din spate, ptr ca era alta masina in spatele meu. doar m-am trezit cu el in dreapta.
mi se 'muiasera picioarele dupa ce-a trecut. ma gandeam ce se intampla daca as fi facut oleaca dreapta de volan ca sa ocolesc vreo groapa.

in rest ii feresc cat pot. si ar trebui sa se fereasca si ei, ptr ca o masina are totusi de vreo 4 ori mai multe kilograme decat o motocicleta.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
DRD
post 21 Jan 2007, 20:37
Post #132

Membru autentic

From: Brasov

Pana acum nici eu nu am avut probleme cu motocilistii si nici nu vreau sa am,parerea mea este ca trebuie protejati deoarece sunt foarte vulnerabilila accidente.Majoritatea accidentelor sunt cauzate de motocilisti prea grabiti care considera ca strada e numai a lor si cum a zis si cristib depasirile pe partea dr sunt foarte foarte periculoase pentru ca soferii sunt obisnuiti sa se asigura in oglinda din stanga.

Ca sfat pentru motociclisti: recomand mai multa rabdare si intelegere pentru ceilalti participanti la trafic care nu se pot deplasa cu aceeasi viteza ca ei si mare atentie unde merg cu viteza.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
ramm
post 21 Jan 2007, 21:20
Post #133

Membru autentic

Tot respectul ptr motociclistii cu creier, multa 'stima' celorlalti asa cum erau cei din seara asta care au trecut cu viteza pe magheru printre masini de parca faceau jaloane in poligon 251.gif aia nu erau zdraveni. Totusi as vrea si eu un motor..

--------------------
Honda Civic 2007
Honda Del Sol Vti
+
motanul
post 21 Jan 2007, 22:54
Post #134

Membru incepator

Eram asta vara in Constanta intr-un lung sir de masini la un semafor.

In fata mea erau doi motociclisti din Germania cu niste dihanii de BMW-uri.

Desi aveau loc sa ocoleasca masinile si sa ajunga primii la stop,au preferat sa astepte pina cind a venit in final dupa trei reprize si verdele pe care puteam trece.

Este singurul caz de acest gen pe care l-am vazut,si asta spune multe !

--------------------
renault laguna 2002,1.9dci
Laguna 2 Estate 1.9dCi 110 CP
+
Sher
post 23 Jan 2007, 15:19
Post #135

QUOTE(Bliss @ 19 Jan 2007, 13:57)
Mergeti pe mijlocul benzii sa va vedem in retrovizoare, nu mai depasiti pe linia dintre benzi, dati-le talpa doar in afara pe sosele libere nu in aglomeratii de oras unde nu avem timp sa va vedem daca mergeti cu 120km/h.
*

De acord cu celelalte, dar mersul pe mijlocul benzii implica niste riscuri foarte mari: nu vezi ce este in fata masinii pe care o urmezi, acolo este uleiul scurs din rable, poti sa intri intr-un canal descoperit sau sa nu ai timp sa eviti un impact la o franare brusca / stopurile de frana ale celui din fata nu functioneaza.
Cea mai buna pozitionare este in oglinda retrovizoare din stanga soferului.

Vad ca pe acest forum(din cele cateva raspunsuri), este o atitudine foarte permisiva fata de motociclisti si fenomenul moto in general aplauze.gif

This post has been edited by Sher: 23 Jan 2007, 15:24

--------------------
Dacia 1310 1983
+
ssilviu
post 23 Jan 2007, 16:04
Post #136

F1 Man

From: Nicaieri

Dn1 duminica pe dn1, o haita de motociclisti. Zgomot enorm, slalom prin benzi fara nici macar un far de semnalizare aprins. Cand ieseam pe afara, stateau exact pe linia dintre benzi, sa nu-i poti depasi pe nicaieri. Daca ii claxonai mai faceau si urat. Plus ca mergeau tare. Peste 90 prin localitati si 120 pe afara.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
pretender`
post 23 Jan 2007, 17:26
Post #137

Membru incepator

QUOTE(Sher @ 23 Jan 2007, 16:19)
Vad ca pe acest forum(din cele cateva raspunsuri), este o atitudine foarte permisiva fata de motociclisti si fenomenul moto in general aplauze.gif
*

de acord! si ma bucur si eu sa constat asta cu atat mai mult cu cat in curand voi renunta la mashinutza in favoarea monstruletului meu.
vis-a-vis de pozitionarea corecta in coloana. conform codului rutier motociclistii trebuie sa circule cat mai aproape de marginea din dreapta a benzii de rulare (parca asa scrie). mai rau de atat nici ca se poate, practic si efectiv smile.gif nu ti se lasa spatiu pentru a degaja in situatii de urgenta.
subscriu si eu opiniei tale conform careia pozitia optima de rulare in coloana este in partea stanga unde esti cu siguranta vazut de soferul din fata, nu risti sa dai in gropile pe care cel cu auto din fata ta le ia printre rotzi si nu risti sa calci in tot ceea ce se scurge de la rable.
se pare totusi ca mai avem de lucrat la capitolul temperament. admit criticile celorlalti legate de viteza excesiva totodata vreau sa spun ca o motocicleta tinuta in limita de viteza legala din afara localitatilor nu poate sa aibe decat un motor chinuit. pur si simplu ruleaza subturat la 90km/h.

--------------------
Renault Twingo 2002
+
Bliss
post 23 Jan 2007, 17:49
Post #138

-

QUOTE(Sher @ 23 Jan 2007, 16:19)
De acord cu celelalte, dar mersul pe mijlocul benzii implica niste riscuri foarte mari: nu vezi ce este in fata masinii pe care o urmezi, acolo este uleiul scurs din  rable, poti sa intri intr-un canal descoperit sau sa nu ai timp sa eviti un impact la o franare brusca / stopurile de frana ale celui din fata nu functioneaza.

Mea culpa pentru "recomandare", sunt lucruri logice ce ai spus dar ascunse pentru profani. blush.gif

--------------------
- - -
+
ssilviu
post 23 Jan 2007, 19:37
Post #139

F1 Man

QUOTE(pretender` @ 23 Jan 2007, 17:26)
d pur si simplu ruleaza subturat la 90km/h.
*

sa fim totusi seriosi... rolleyes.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
pretender`
post 24 Jan 2007, 10:10
Post #140

Membru incepator

QUOTE(ssilviu @ 23 Jan 2007, 20:37)
sa fim totusi seriosi... rolleyes.gif
*

eu am o motocicleta ce dispune de 150 de cai putere, o simt cum se chinuie atunci cand merg cu ea subturata pentru a respecta limita de viteza. motorul nu mai merge rotund, ritmul de lucru devine inconstant. desigur am optiunea de a rula intr-o treapta de viteza inferioara si... suntem offtopic emotionat.gif

--------------------
Renault Twingo 2002
+
ssilviu
post 24 Jan 2007, 10:15
Post #141

F1 Man

Na, ce sa zic rolleyes.gif rolleyes.gif . Trebuie sa mergi in ultima treapta de viteza?!?!?! Motocicletele pe care eu le-am vazut erau enduro si in nici un caz nu aveau cum sa stea subturate. Nici a ta nu sta. Daca stii sa schimbi vitezele

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
ktmbull
post 24 Jan 2007, 13:11
Post #142

Membru autentic

Eu cu motoristii ma impac bine, cu cretinii am probleme, indiferent de ce conduc.

This post has been edited by ktmbull: 24 Jan 2007, 13:14

--------------------
Renault Megane Sedan(2.1), 1.6 16v, Confort Expression+Clima, 2005.
+2 roti.
+
rttt_gia
post 24 Jan 2007, 14:34
Post #143

ExRenoAR

QUOTE(ktmbull @ 24 Jan 2007, 13:11)
Eu cu motoristii ma impac bine, cu cretinii am probleme, indiferent de ce conduc.
*

Cel mai bine ai zis. Si eu la fel. Indiferent ca sunt soferi de autobuz/tir/moto/roaba/lift/altele

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
CGB
post 24 Jan 2007, 16:55
Post #144

CGB

pretender...cin' te-a pus tata sa-ti iei moto de 150 cp??? pe unde vrei sa mergi tu cu monstrul ala??? smile.gif aaaaa.....pe minunatele noastre autostrazi probabil.da' ptr asta mai ai de asteptat fro 20 de ani.
e ca si cum mi-as lua io un lamborghini de 600 CP si apoi incep sa ma vait ca drumurile noastre nu-mi permit sa trec de viteza a II-a radmasa.gif

pai...sa fim seriosi. iti iei masina,motocicleta,bicicleta,caruta sau ce ti-oi lua si in functie de necesitate. si mie mi-ar placea un porsche turbo de cateva sute de cai. dar, sincer il gasesc inutil in peisajul auto romanesc.

--------------------
pretender`
post 25 Jan 2007, 16:39
Post #145

Membru incepator

QUOTE(cristib @ 24 Jan 2007, 17:55)
pretender...cin' te-a pus tata sa-ti iei moto de 150 cp???
*

problema sta asa:
eu nu mi-am cumparat motocicleta pentru herghelia de cai pe care o are. optiunea mea a fost guvernata de alte criterii precum renumele fabricantului, categoria motocicletei, istoria modelului si alte caracteristici care m-au facut sa indragesc foarte mult motocicleta asta.
sigur ca am tinut cont si de puterea ei insa nu sunt genul de motociclist care cauta puterea si viteza duse la extrem. oricum motocicleta asta nu intra in categoria sport sau supersport, este mai degraba o membra a clasei touring prin caracteristicile constructive. singurele elemente care o fac putin disproportionata pentru aceasta clasa este numarul de cai si cuplul mare.

--------------------
Renault Twingo 2002
+
CGB
post 25 Jan 2007, 20:04
Post #146

CGB

ce e mai exact?

--------------------
Toto - BOD
post 26 Jan 2007, 09:13
Post #147

Membru autentic

From: Craiova

Romania nu este pregatita sa primeasca in trafic motociclete! Modul de conducere al romanilor este bezmetic si daca intr-o masina mai ai o "cochilie" care sa te apere de micii si desii retardati, pe o motocicleta esti expus 100%. (nu sustin ca motociclistii sunt toti intregi la minte. nici pe departe)

Acum, parerea mea despre ei este ca sunt curajosi, dar de multe ori prea curajosi! Nu stiu ce inseamna 80% din cazuri, dar din cate am vazut eu, si motociclistii se baga de foarte multe ori aiurea! E exact aceeasi mentalitate pe care o au si soferii, adica daca e dreptul LUI se baga ca doar e dreptul LUI, chiar daca risca sa faca un accident. Cel putin pe motocicleta ar trebui sa fie altfel, mai ales in Bucuresti... ar trebui sa se anticipeze si sa se evite RISCUL accidentului. (de fapt asta ar trebui sa faca si conducatoii auto).

Am vazut si campania aia cu "un far nu stiu ce". Ce sa zic!? Pe mine unul m-a lasat rece acea campanie! Trebuia sa se faca o campanie pentru prevenirea accidentelor, adica campanie care sa se adreseze in mod direct conducatorilor de motociclete... Ca degeaba vine unu` la mine si-mi spune ca ala, ala si ala au dreptul la viata, ca EU STIU ASTA, si aproape toti soferii stiu asta! Oricum nu cred ca a avut vre`un succes campania aia si nici nu ma mira! In schimb, initiativa este de aplaudat!

This post has been edited by Toto - BOD: 26 Jan 2007, 09:14

--------------------
Renault Clio 2003 - BOD
+
pretender`
post 26 Jan 2007, 10:16
Post #148

Membru incepator

QUOTE(cristib @ 25 Jan 2007, 21:04)
ce e mai exact?
*

YAMAHA V-max 1200 cmc
v_max.jpg ( Size: 255.84k ) Number of downloads: 108

--------------------
Renault Twingo 2002
+
CGB
post 26 Jan 2007, 11:27
Post #149

CGB

mijto smile.gif s-o stapanesti sanatos si fara evenimente.

in general am observat ca cei cu moto sport is cei mai indisciplinati. ailalti parca-s mai linistiti (mai ales cei cu moto gen harley- d-astea mai mari).
da' aia cu moto sport parca-s bezmetici.

--------------------
pretender`
post 29 Jan 2007, 14:35
Post #150

Membru incepator

nu cred ca este fair sa ii etichetam in felul asta, sunt oameni intre oameni si nu face bine daca generalizam pripit. cei cu vitezane sunt si ei oameni si se impart in mai multe categorii. am prieteni care calaresc motoare de viteza si nu as putea spune ca sunt sariti.
cred ca afirmi asta in urma unei intalniri cu un grup de motociclisti inflacaratzi. acolo exista riscul ca toti sa coipeze stilul de pilotaj al conducatorului de pluton, iar in acest caz iresponsabil este doar cel ce deschide drumul pentru ceilalti.

eu am vazut niste curieri pe scutere care m-au ingrozit, te asigur ca aia au la fel de multe sanse sa crape pe cat are unul cu vitezana la 300 km/h pe autostrada.

This post has been edited by pretender`: 29 Jan 2007, 14:38

--------------------
Renault Twingo 2002
+
9 Pages « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 06:48
Dacia