Bosch Xenon Silver, Tehnologie "xenon" in becuri "halogen"
![]() ![]() ![]() |
Bosch Xenon Silver, Tehnologie "xenon" in becuri "halogen"
Fratzica |
![]()
|
||
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|||
vulpe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 30 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Am facut niste poze inainte si dupa la o Toyota Yaris.
Attached thumbnail(s) DSC00990.JPG ( Size: 335.17k ) Number of downloads: 2333 DSC01009.JPG ( Size: 340.41k ) Number of downloads: 2456 |
--------------------
Dacia
1310
1990 MLS
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(Fratzica @ 18 Oct 2009, 21:36) adica in imaginea asta: http://www.fuers-auto.de/showroom/xenon_silver/boxs_tag.jpg , farul este cel original cu instalatie xenon din fabrica, nu halogen. Ce inseamna sa ai spirit de observatie! Eu nu vazusem! ![]() QUOTE(vulpe @ 19 Oct 2009, 22:10) Exact ceea ce ziceam: inainte - lumanare, dupa - alb natural! ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 Sep 2009, 18:56) Astea ofera 50% in plus la lumonozitate, iar Osram Nightbreaker si Philips Xtreme Power ofera 90%. Nu e nici o afacere Pe cutia Philipsurilor pe care mi le-a montat prietenul meu scrie +80% luminozitate, nicidecum 90. In linkul din primul post scrie ca distanta luminata creste cu 50% si nu intensitatea luminoasa. Ah ce imi place cand se pronunta cate un mesterica din asta de coltul blocului stergandu-si fruntea asudata cu basca dupa ce a surubarit pe le vreun cotet vechi de 20-30 ani. ![]() Insa prezentarea Osramurilor nu mi se pare credibila. Priviti pozele articolului! Veti observa ca sunt lucrate diferit in Photoshop. In cea cu becuri normale se vede mai prost pana si tabla masinii din spatele farurilor. ![]() 23 Oct 2009, 14:55: La asta ma refeream: 7111_Becuri_Bosch-vizibilitate_faruri.jpg This post has been edited by Diana: 23 Oct 2009, 13:55 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Sa se arda Xtreme Power-ele pe care le am acum si o sa iau niste d-astea.... Deocamdata Xtreme power este best buy, parerea mea...
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.406 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Diana, vorbeste frumos, ca nu ne-am frecat coatele pe bancile scolii profesionale.
Uite aici becuri high performance pentru faruri. Da, Xtreme Power are doar 80% in plus fata de un halogen standard, dar tot e mai mult decat 50%. Iar Nightbreaker se lauda ca fiind "brightest halogen bulb in the world"cu aia 90% in plus. Ia uita-te dumneata, propietara mandra de cazan nou aici de un test comparativ de becuri si ne mai auzim (sau cand o sa fii in stare sa-ti pui singura becurile). Philips si Osram fac becuri pentru toate domeniile si de muult timp. Nu prea cred ca vine Bosch sa puna brusc coada la pruna. Eu tare cred ca e doar un produs branduit bosch si produs de altcineva. This post has been edited by einstein1984: 24 Oct 2009, 10:32 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Diana |
![]()
|
Dragalasule, normal ca nu ne-am frecat impreuna coatele de bancile scolii profesionale. Daca as fi facut acea scoala eram in stare si eu acum sa-mi dau basca pe spate si sa imi schimb becurile singura asa cum pretinzi tu ca poti.
Probabil daca ai fi avut niste scoli ceva mai inalte (a se citi macar liceu) nu ai mai fi facut comparatii intre unitati de masura diferite. La Philips se spune ca au +80% luminozitate, iar la Bosch ca au +50% distanta mai mare luminata. Nu v-au invatat la scoala profesionala ca % nu sunt o unitate de masura? Eu imi amintesc de la fizica din liceu, desi a trecut foarte mult timp de atunci, ca intensitatea luminoasa creste invers proportional cu patratul distantei. Mai multe nu prea erau un manualul ala de fizica iar la ASE nu prea se face fizica. In concluzie am avut dreptate ca mestereii de coltul blocului compara procente si emit pareri docte ca nu se mai fac masini cum se faceau odata. 24 Oct 2009, 16:05: Cat priveste Bosch si coada de pruna, daca ai fi reusit sa intelegi cele scrise de mine mai sus, ai fi descoperit ca nici eu nu cred ca un astfel de marketing de rahat promoveaza niste produse cu tehnologie aerospatiala. Eu doar am combatut modul "ingineresc" in care tu comparai cartofii cu carbunii si ajun geai la concluzia ca-s mai buni carbunii pentru ca-s mai negri. This post has been edited by Diana: 24 Oct 2009, 15:05 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Eu am schimbat becurile dupa ce s-a ars unul de origine. Am ales tot Osram dar Night Breaker. Am gasit pe net un pret decent si am comandat. Le-am montat apoi le-am reglat (bateau mult mai jos desi m-am chinuit sa le montez cat mai bine) iar concluzia e urmatoarea: Loganelul stock are becuri bune, m-au tinut peste 2 ani, fac fata cu brio daca farurile sunt reglate corect. Au un pret rezonabil si nu te prea doare capul cand tre sa iei unul daca s-a ars. Restul mi se pare a fi un moft. Daca vrei xenon iti pui xenon si gata. Nu zic ca Night Breaker-urile astea nu vad mai bine. Vad, categoric. Dar nu sta nimeni sa vada daca e cu 90% mai multa lumina sau cu 35 de metri mai lunga raza de lumina sau ca e o lumina cu nu stiu cat la suta mai alba. Sincer nu cred. Dar ma cam gandesc acum cu groaza, cat or sa ma tina astea si, daca se duce unul, o sa mai iau altul identic sau revin la cele de origine?! Ca oricum sa dai tot la fiecare an cate 40-50 de roni pe un bec... Poate daca ai lucra numa in schimbul de noapte
![]() |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Procentele alea sunt praf in ochi . Sunt convins ca sunt realizate intr-un anumit tip de far, luat ca refererinta ca sa nu se ia careva de ei. Intr-un far normal abea de se ajunge la 10-20% din lumina.
|
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
2008
- b xx sef
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Stimate consatean, permite-mi sa te contrazic.
Setul de Osram Nighbreaker costa 60-65 de lei, au o durata de viata intre 40-50 k km, eu circul mai mult la drum intins cu faza scurta aprinsa mereu. Cat despre vizibilitate, cu farurile reglate corect pe luxmetru faza lunga are mai bine de 50% castig in lungime, de faza lunga nu mai vorbim. Sa nu observi asta pe un far reglat bine trebuie sa fii chior. Este prevazut ca la fiecare schimbare de bec sa fie reglate farurile ![]() ![]() Cand vine vorba de siguranta ti se pare mare suma de 60 de lei o data la 2 ani, sau fie anual ? Si-n plus, becurile se ard de regula la intervale mici unul dupa altul, deci daca ti-a picat unul e de buna credinta sa le schimbi pereche ![]() Becurile sunt legale, nu orbesti pe nimeni si-n plus becurile de genul asta au fost testate de cateva reviste auto mari, in laboratorul de lumini. Eu circul mult pe intuneric si diferenta este enorma intre un bec standar si becurile astea, fie NightBreaker fie ExtremePower, ca le-am incercat pe ambele (si nu numai). Daca totusi doresti sa faci economii din pretul becurilor de far, poti sa-ti cumperi Osram Light & Day care au o durata de viata de 3 ori mai mare. PS > de multe ori am vazut MCV-ul cu pricina si cu proxima ocazie cand se afla si stapanul langa am sa dau buna ziua ![]() This post has been edited by dr_mKe: 24 Oct 2009, 17:41 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Diana @ 23 Oct 2009, 14:43) Insa prezentarea Osramurilor nu mi se pare credibila. Priviti pozele articolului! Veti observa ca sunt lucrate diferit in Photoshop. In cea cu becuri normale se vede mai prost pana si tabla masinii din spatele farurilor. ![]() Chiar ca cea cu becuri normale zici ca are becuri din alea galbene de ceata cum avea tata pe dacie in anii 80! ![]() |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Diana |
![]()
|
QUOTE(dr_mKe @ 24 Oct 2009, 18:38) Setul de Osram Nighbreaker costa 60-65 de lei, au o durata de viata intre 40-50 k km, eu circul mai mult la drum intins cu faza scurta aprinsa mereu. Aoleu, doctore, eu stiam ca durata de viata a becurilor este data in ore de functionare, iar kilometrii parcursi in aceste ore variaza al dracului de mult. Mai ales daca farul stang merge pe autostrada, iar cel drept numai prin oras. ![]() In ceea ce priveste costurile pentru un set de becuri suntem de acord. Mi se pare zgarcenie dusa la extrem sa economisesti 20 de lei la becuri, cand acei 20 de lei pot face diferenta intre un cal luat in parbriz si unul evitat. 24 Oct 2009, 18:46: QUOTE(papa_mulo @ 24 Oct 2009, 18:43) Chiar ca cea cu becuri normale zici ca are becuri din alea galbene de ceata cum avea tata pe dacie in anii 80! ![]() La poza aia se vede mai prost pana si cerul. De unde trag concluzia ca becurile Osram sunt folosite foarte bine de catre fortele antiaeriene, precum si de catre cei care incearca sa comunice cu extraterestrii. This post has been edited by Diana: 24 Oct 2009, 17:46 |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
Friedrich NIETZSCHE |
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Pofteste de calculeaza numarul de ore, media orara minima la drum intins este de 80 kmh intrucat circul dimineata la ore indecente ori noaptea, oar kilometrajul mediu anual pe la 40 k km. Pe mine atat ma tin in mod constant becurile de factura asta, al nu stiu catelea set. Acum 2 saptamani am schimbat Philipsurile XP care inca functionau bine mersi, dupa 1 an si circa 40 k km cu Osram NightBreaker pentru ca n-am chef sa schimb becuri la 4 dimineata pe ploaie, vant, ceata, ninsoare si asa mai departe. Au placerea sadica sa se arda cand afara e vreme mizerabila
![]() Q.E.D. ![]() PS > la modul cel mai obiectiv lumina este alba, intensa iar castigul in lungime pe faza scurta nu poate fi trecut cu vederea. Cea mai mare diferenta este noaptea pe ploaie ![]() This post has been edited by dr_mKe: 24 Oct 2009, 17:52 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Si este diferenta intre nightbreaker si xtreme power?
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Diana |
![]()
|
Multumesc, RtBK!
![]() Doctore, banuiam ca ai facut un calcul aproximativ. Becurile mele au peste un an si inca nu au cedat, iar daca s-ar arde nu mi se pare mult sa dau 100 lei pe niste becuri care ma ajuta sa vad mai bine fara a rupe ochii celorlalti, asa cum fac xenoanele montate de baietii cu basca. |
--------------------
Dacia
Solenza
2004
Friedrich NIETZSCHE |
|
Iulikk |
![]()
|
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Xtreem-power sunt departe de a fi albe.
diana: nu eram sarcastic, nu stiu de ce ai pus emoticonul suparat ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 07:45 |