Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bosch Xenon Silver, Tehnologie "xenon" in becuri "halogen"

Fratzica
post 18 Oct 2009, 20:36
Post #61

Zen

Group: Moderatori

adica in imaginea asta: http://www.fuers-auto.de/showroom/xenon_silver/boxs_tag.jpg , farul este cel original cu instalatie xenon din fabrica, nu halogen.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vulpe
post 19 Oct 2009, 21:10
Post #62

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Am facut niste poze inainte si dupa la o Toyota Yaris.

Attached thumbnail(s)
DSC00990.JPG ( Size: 335.17k ) Number of downloads: 2333
DSC01009.JPG ( Size: 340.41k ) Number of downloads: 2456

--------------------
Dacia 1310 1990 MLS
+
MadHawk1
post 20 Oct 2009, 20:01
Post #63

Clona lu' Sony

From: localhost

QUOTE(Fratzica @ 18 Oct 2009, 21:36)
adica in imaginea asta: http://www.fuers-auto.de/showroom/xenon_silver/boxs_tag.jpg , farul este cel original cu instalatie xenon din fabrica, nu halogen.
*

Ce inseamna sa ai spirit de observatie! Eu nu vazusem! blush.gif

QUOTE(vulpe @ 19 Oct 2009, 22:10)
Am facut niste poze inainte si dupa la o Toyota Yaris.
*

Exact ceea ce ziceam: inainte - lumanare, dupa - alb natural! cool.gif

--------------------
. . .
+
Diana
post 23 Oct 2009, 13:43
Post #64

Membru incepator

Group: Banned

QUOTE(einstein1984 @ 27 Sep 2009, 18:56)
Astea ofera 50% in plus la lumonozitate, iar Osram Nightbreaker si Philips Xtreme Power ofera 90%. Nu e nici o afacere
*

Pe cutia Philipsurilor pe care mi le-a montat prietenul meu scrie +80% luminozitate, nicidecum 90. In linkul din primul post scrie ca distanta luminata creste cu 50% si nu intensitatea luminoasa. Ah ce imi place cand se pronunta cate un mesterica din asta de coltul blocului stergandu-si fruntea asudata cu basca dupa ce a surubarit pe le vreun cotet vechi de 20-30 ani. radmasa.gif

Insa prezentarea Osramurilor nu mi se pare credibila. Priviti pozele articolului! Veti observa ca sunt lucrate diferit in Photoshop. In cea cu becuri normale se vede mai prost pana si tabla masinii din spatele farurilor. radmasa.gif Cand recurgi la astfel de manipulari pentru a-ti crea un avantaj, marketingul tau devine vrajeala de doi bani.

23 Oct 2009, 14:55:
La asta ma refeream:

7111_Becuri_Bosch-vizibilitate_faruri.jpg

This post has been edited by Diana: 23 Oct 2009, 13:55

--------------------
Dacia Solenza 2004 - B-€€-€€€
Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE
+
Iulikk
post 23 Oct 2009, 20:45
Post #65

Fost Membru Solenzar

From: Litoral

Sa se arda Xtreme Power-ele pe care le am acum si o sa iau niste d-astea.... Deocamdata Xtreme power este best buy, parerea mea...

--------------------
Autoturism visiniu cu roti - CT ?? XXX
Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
+
einstein1984
post 24 Oct 2009, 10:27
Post #66

fan Dacia

Diana, vorbeste frumos, ca nu ne-am frecat coatele pe bancile scolii profesionale.

Uite aici becuri high performance pentru faruri. Da, Xtreme Power are doar 80% in plus fata de un halogen standard, dar tot e mai mult decat 50%. Iar Nightbreaker se lauda ca fiind "brightest halogen bulb in the world"cu aia 90% in plus.
Ia uita-te dumneata, propietara mandra de cazan nou aici de un test comparativ de becuri si ne mai auzim (sau cand o sa fii in stare sa-ti pui singura becurile).
Philips si Osram fac becuri pentru toate domeniile si de muult timp. Nu prea cred ca vine Bosch sa puna brusc coada la pruna. Eu tare cred ca e doar un produs branduit bosch si produs de altcineva.

This post has been edited by einstein1984: 24 Oct 2009, 10:32

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
User is online!Galerie FotoPM
+
Diana
post 24 Oct 2009, 15:02
Post #67

Membru incepator

Dragalasule, normal ca nu ne-am frecat impreuna coatele de bancile scolii profesionale. Daca as fi facut acea scoala eram in stare si eu acum sa-mi dau basca pe spate si sa imi schimb becurile singura asa cum pretinzi tu ca poti.
Probabil daca ai fi avut niste scoli ceva mai inalte (a se citi macar liceu) nu ai mai fi facut comparatii intre unitati de masura diferite. La Philips se spune ca au +80% luminozitate, iar la Bosch ca au +50% distanta mai mare luminata. Nu v-au invatat la scoala profesionala ca % nu sunt o unitate de masura? Eu imi amintesc de la fizica din liceu, desi a trecut foarte mult timp de atunci, ca intensitatea luminoasa creste invers proportional cu patratul distantei. Mai multe nu prea erau un manualul ala de fizica iar la ASE nu prea se face fizica.

In concluzie am avut dreptate ca mestereii de coltul blocului compara procente si emit pareri docte ca nu se mai fac masini cum se faceau odata.

24 Oct 2009, 16:05:
Cat priveste Bosch si coada de pruna, daca ai fi reusit sa intelegi cele scrise de mine mai sus, ai fi descoperit ca nici eu nu cred ca un astfel de marketing de rahat promoveaza niste produse cu tehnologie aerospatiala. Eu doar am combatut modul "ingineresc" in care tu comparai cartofii cu carbunii si ajun geai la concluzia ca-s mai buni carbunii pentru ca-s mai negri.

This post has been edited by Diana: 24 Oct 2009, 15:05

--------------------
Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE
+
sinaxis
post 24 Oct 2009, 16:23
Post #68

Membru autentic

Eu am schimbat becurile dupa ce s-a ars unul de origine. Am ales tot Osram dar Night Breaker. Am gasit pe net un pret decent si am comandat. Le-am montat apoi le-am reglat (bateau mult mai jos desi m-am chinuit sa le montez cat mai bine) iar concluzia e urmatoarea: Loganelul stock are becuri bune, m-au tinut peste 2 ani, fac fata cu brio daca farurile sunt reglate corect. Au un pret rezonabil si nu te prea doare capul cand tre sa iei unul daca s-a ars. Restul mi se pare a fi un moft. Daca vrei xenon iti pui xenon si gata. Nu zic ca Night Breaker-urile astea nu vad mai bine. Vad, categoric. Dar nu sta nimeni sa vada daca e cu 90% mai multa lumina sau cu 35 de metri mai lunga raza de lumina sau ca e o lumina cu nu stiu cat la suta mai alba. Sincer nu cred. Dar ma cam gandesc acum cu groaza, cat or sa ma tina astea si, daca se duce unul, o sa mai iau altul identic sau revin la cele de origine?! Ca oricum sa dai tot la fiecare an cate 40-50 de roni pe un bec... Poate daca ai lucra numa in schimbul de noapte smile.gif

--------------------
tohan stas 2012 full
"as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
+
george_slz
post 24 Oct 2009, 17:35
Post #69

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Procentele alea sunt praf in ochi . Sunt convins ca sunt realizate intr-un anumit tip de far, luat ca refererinta ca sa nu se ia careva de ei. Intr-un far normal abea de se ajunge la 10-20% din lumina.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
dr_mKe
post 24 Oct 2009, 17:38
Post #70

Membru cu stetoscop

From: Deva

Stimate consatean, permite-mi sa te contrazic.
Setul de Osram Nighbreaker costa 60-65 de lei, au o durata de viata intre 40-50 k km, eu circul mai mult la drum intins cu faza scurta aprinsa mereu.
Cat despre vizibilitate, cu farurile reglate corect pe luxmetru faza lunga are mai bine de 50% castig in lungime, de faza lunga nu mai vorbim. Sa nu observi asta pe un far reglat bine trebuie sa fii chior.
Este prevazut ca la fiecare schimbare de bec sa fie reglate farurile excl.gif Chiar daca ai fi pus bec de origine in locul celui ars, farul respectiv ar fi batut putin mai sus sau mai jos. Drept urmare mergi intai in service si regleaza farurile corect sa bata bine dupa care poti judeca drept becurile NightBreaker tongue.gif
Cand vine vorba de siguranta ti se pare mare suma de 60 de lei o data la 2 ani, sau fie anual ? Si-n plus, becurile se ard de regula la intervale mici unul dupa altul, deci daca ti-a picat unul e de buna credinta sa le schimbi pereche tongue.gif
Becurile sunt legale, nu orbesti pe nimeni si-n plus becurile de genul asta au fost testate de cateva reviste auto mari, in laboratorul de lumini.
Eu circul mult pe intuneric si diferenta este enorma intre un bec standar si becurile astea, fie NightBreaker fie ExtremePower, ca le-am incercat pe ambele (si nu numai).
Daca totusi doresti sa faci economii din pretul becurilor de far, poti sa-ti cumperi Osram Light & Day care au o durata de viata de 3 ori mai mare.

PS > de multe ori am vazut MCV-ul cu pricina si cu proxima ocazie cand se afla si stapanul langa am sa dau buna ziua wink.gif ca un nepot de preot ce sunt.

This post has been edited by dr_mKe: 24 Oct 2009, 17:41

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
papa_mulo
post 24 Oct 2009, 17:43
Post #71

Membru autentic

QUOTE(Diana @ 23 Oct 2009, 14:43)
Insa prezentarea Osramurilor nu mi se pare credibila. Priviti pozele articolului! Veti observa ca sunt lucrate diferit in Photoshop. In cea cu becuri normale se vede mai prost pana si tabla masinii din spatele farurilor.  radmasa.gif Cand recurgi la astfel de manipulari pentru a-ti crea un avantaj, marketingul tau devine vrajeala de doi bani.

Chiar ca cea cu becuri normale zici ca are becuri din alea galbene de ceata cum avea tata pe dacie in anii 80! smile.gif

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Diana
post 24 Oct 2009, 17:44
Post #72

Membru incepator

QUOTE(dr_mKe @ 24 Oct 2009, 18:38)
Setul de Osram Nighbreaker costa 60-65 de lei, au o durata de viata intre 40-50 k km, eu circul mai mult la drum intins cu faza scurta aprinsa mereu.
*

Aoleu, doctore, eu stiam ca durata de viata a becurilor este data in ore de functionare, iar kilometrii parcursi in aceste ore variaza al dracului de mult. Mai ales daca farul stang merge pe autostrada, iar cel drept numai prin oras. wink.gif

In ceea ce priveste costurile pentru un set de becuri suntem de acord. Mi se pare zgarcenie dusa la extrem sa economisesti 20 de lei la becuri, cand acei 20 de lei pot face diferenta intre un cal luat in parbriz si unul evitat.

24 Oct 2009, 18:46:
QUOTE(papa_mulo @ 24 Oct 2009, 18:43)
Chiar ca cea cu becuri normale zici ca are becuri din alea galbene de ceata cum avea tata pe dacie in anii 80!  smile.gif
*

La poza aia se vede mai prost pana si cerul. De unde trag concluzia ca becurile Osram sunt folosite foarte bine de catre fortele antiaeriene, precum si de catre cei care incearca sa comunice cu extraterestrii.

This post has been edited by Diana: 24 Oct 2009, 17:46

--------------------
Friedrich NIETZSCHE
+
dr_mKe
post 24 Oct 2009, 17:50
Post #73

Membru cu stetoscop

From: Deva

Pofteste de calculeaza numarul de ore, media orara minima la drum intins este de 80 kmh intrucat circul dimineata la ore indecente ori noaptea, oar kilometrajul mediu anual pe la 40 k km. Pe mine atat ma tin in mod constant becurile de factura asta, al nu stiu catelea set. Acum 2 saptamani am schimbat Philipsurile XP care inca functionau bine mersi, dupa 1 an si circa 40 k km cu Osram NightBreaker pentru ca n-am chef sa schimb becuri la 4 dimineata pe ploaie, vant, ceata, ninsoare si asa mai departe. Au placerea sadica sa se arda cand afara e vreme mizerabila laugh.gif

Q.E.D. tongue.gif

PS > la modul cel mai obiectiv lumina este alba, intensa iar castigul in lungime pe faza scurta nu poate fi trecut cu vederea. Cea mai mare diferenta este noaptea pe ploaie wub.gif

This post has been edited by dr_mKe: 24 Oct 2009, 17:52

--------------------
RENAULT LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE 2010 / 2022
+
Iulikk
post 24 Oct 2009, 17:53
Post #74

Fost Membru Solenzar

Si este diferenta intre nightbreaker si xtreme power?

--------------------
+
Diana
post 24 Oct 2009, 17:53
Post #75

Membru incepator

Multumesc, RtBK! dry.gif

Doctore, banuiam ca ai facut un calcul aproximativ. Becurile mele au peste un an si inca nu au cedat, iar daca s-ar arde nu mi se pare mult sa dau 100 lei pe niste becuri care ma ajuta sa vad mai bine fara a rupe ochii celorlalti, asa cum fac xenoanele montate de baietii cu basca.

--------------------
Friedrich NIETZSCHE
+
Iulikk
post 24 Oct 2009, 17:54
Post #76

Fost Membru Solenzar

QUOTE(dr_mKe @ 24 Oct 2009, 18:50)

PS > la modul cel mai obiectiv lumina este alba, intensa iar castigul in lungime pe faza scurta nu poate fi trecut cu vederea. Cea mai mare diferenta este noaptea pe ploaie  wub.gif
*

Este vorba despre XP sau nightbreaker?

--------------------
+
rtBK
post 24 Oct 2009, 17:55
Post #77

Unique like everyone else

Xtreem-power sunt departe de a fi albe.

diana: nu eram sarcastic, nu stiu de ce ai pus emoticonul suparat tongue.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
3 Pages < 1 2 3
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd May 2025 - 07:45
Dacia