Modificare esapament, Tobe sport care sa nu afecteze garantia!
![]() ![]() ![]() |
Modificare esapament, Tobe sport care sa nu afecteze garantia!
MeganeCC |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2005 Dynamique Renault Megane CC 1.6 16v VVT 115cp, Dynamique 07/2005
|
|||
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
Mi-am adus aminte ca la Mach1 ai putea gasi ceva. (la parcarea subterana de la Sofitel) ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
la mine nu s-a legat nimeni de toba dupa ce am schimbat`o! acum depinde de la un dealer la altul! cel mai bine da-i o fuga pana la reprezentanta de la care ai luat tu masina si intreaba`i daca iese din garantie!
Altfel poti sa faci foarte simplu... comanzi toba... si te duci la reprezentanta sa ti-o monteze acolo, pentru ca de fapt problema este la montaj ca altceva nu are ce sa se intample la masina! later edit: acum am realizat! eu nu mai am garantie de un an! ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio
2003
- BOD
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
hai ca asta-i buna ! astia-s suficient de nebuni incat sa va anuleze garantia din cauza schimbarii tobei finale ? sau e vorba de tot traseul ? si totusi ...
![]() |
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
MeganeCC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 234 Joined: 8 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Am dat un mail la vocea clientului si dupa 2 saptamani m-a sunat unu' si mi-a zis ca, atentie, orice modificarea a traseului esapamentului, iar atentie, "risc" sa pierd garantia, mai exact garantia motorului, si a altor defecte aparute ca urmare a modificarii esapamentului!
In schimb persoana respectiva mi-a sugerat sa consult un catalog care il au service-urile lor referitoare la articole de tuning care sunt agreate de Reno. O sa trec pe la Mach1 sa ma interesez si poate daca gasesc ceva la un pret "piperat decent" ![]() Intrebarea mea este chiar un esapament poate sa afecteze cumva motorul???? Sau e doar o strategie de-a lor sa-si promoveze si sa-si vanda ei produsele? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Face |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 6 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic vorbind, chiar si schimbarea tobei finale duce la o modificare a contrapresiunii pe traseul de evacuare deci la o schimbare a parametrilor de lucru ai motorului.
Practic, oamenii de la service-urile concesionarilor, pentru ca nu e vorba numai de Renault, in marea lor majoritate nici nu au idee ce s-ar putea intampla la aceasta schimbare. Ei se leaga de propozitia aia din cartea de garantie care zice: "orice modificare constructiva poate duce la pierderea garantiei" dar daca te iei dupa asta si un set de pleoape de faruri ar trebui sa duca la pierderea garantiei. conteaza doar modul in care reusesti tu sa te intelegi cu ei. La mine toba finala a fost schimbata la 2 luni dupa ce am luat masina si am beneficiat de toata perioada de garantie fara nici o problema |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2003 - 1,4l 16v Clio Bicorp 1.4 16v (2003)
un "pic" modificat .. |
|
MeganeCC |
![]()
|
Eu ma gandeam si la alta smecherie... sa-mi modific traseul si cand ma duc la revizie, sau la garantie sa le inlocuiesc cu cele originale, dar nu se poate
![]() Si ca s-o scot din catalizator fara s-o tai , trebuie sa dau puntea jos ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
sau sa astepti iesirea din garantie. tragi de masina atat cat vrei pana atunci iar apoi incepi cu modificarile, daca vrei putere mai mare.
|
--------------------
Reno
Megane
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Mare diferenta intre traseul actual al masinii si traseul pe care vrei tu sa-l montezi nu este.Traseul din asa zisul inox nu o sa-ti ofere decat un pic mai multa galagie.Am zis asa zisul inox pentru ca tobele nu sunt din inox ci dintr-un derivat al acestuia V2A parca ii zice.Personal eu unul iti recomand daca iti doresti un sound sportiv sa iti montezi o singura toba finala.Indiferent de solutia adopata de tine fara sudura nu vei putea facem motificari asupra esapamentului.Iar cu garantia e loterie esti la mana lor.
|
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
E corect ce a zis Bogdan..daca vrei o finala ca lumea ia-ti o Borla XS
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Sa astept ca masina sa iasa din garantie inseamna inca 1an jumate...mult
Daca schimb doar finala nu cred ca o sa fie diferenta mare de "sound", sau o sa fie, sincer nu stiu... mentionez ca puterea nu ma intereseaza absolut deloc, adica modificarea aceasta o vreau numai si numai pt zgomotul acela baritonal superb... daca s-or mai naste 1,2,3,4 cai (fara numar ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
bogdan20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 1 August 04 From: Iasi ![]() |
Zgomot o sa ai sigur si cu o singura toba finala asta e garantat.te-ai gandit ce faci la un drum lung cu zgomotul. Chiar si la o viteza modesta de croaziera de 110km/h s-ar putea sa-ti treaca cheful de sportivitate.
Asa pentru oras si pentru impresii merge. |
--------------------
Honda Accord
ES
2007
- IS 01 DOR
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Cu zgomotul sunt obisnuit chiar dependent!
Am avut esapament sportiv si pe masina mea de dinainte si m-am obisnuit si la drum lung! Cu politia n-am avut niciodata probleme! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
Face |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 6 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Doar cu toba finala schimbata, zgomotul atinge nivelul maxim undeva la 3.500 rpm asa ca nu e foarte greu sa eviti aceasta turatie la drum lung daca te deranjaza
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2003 - 1,4l 16v Clio Bicorp 1.4 16v (2003)
un "pic" modificat .. |
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
@bogdan20
permite-mi sa te contrazic! la mine in masina zgomotul la o turatie mare nu e deloc deranjant! Am facut foarte multe drumuri exterioare cu masina si crede`ma ca nu am simtit deloc nevoia sa reduc turatia si am fost si cu oameni mai invarsta in masina si nu s-a plans niciunul! Masina e foarte bine izolata fonic! De precizat e ca am instalat toba sport exact in locul in care era vechia toba (se observa pe acolo mai multe elemente de izolare fonica spre interior). Chestia ca nu mi se auzea toba din masina chiar m-a stresat la inceput!!!! sincer vorbesc, mergeam cu geamul deschis numai ca sa aud toba! In schimb in afara masinii se aude destul de tare... dar nu s-a luat nimeni de mine pana acum!! later edit: la mine zgomotul maxim e undeva pe la 2800-3000 rpm This post has been edited by cmandrei: 9 Mar 2006, 20:08 |
--------------------
Renault
Clio
2003
- BOD
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Nu se pierde nici o garantie! Ala de la vc iti baga textul pe care-l stie pe de rost: "nu se poate dom'le, decat tobele din catalogul Renault si care costa cat greutatea lor in aur".
Meganecc, fa o plimbarica pana la dealer-ul de unde ti-ai luat masina, vorbeste cu seful de service (am o toba finala de inox si vreau s-o inlocuiesc aici la dvs...) si iti spun eu ca nu vor fi probleme. Platesti la ei manopera, ca asa-i fair play si la revedere pana la revizie. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Aaa... pai daca nu prea se aude din masina inseamna ca vreau sa-mi schimb si intermediara pana la catalizator.... ca vreau sa aud eu toba, nu altii
![]() |
--------------------
Renault
Megane
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Oricum mai mult ca sigur luni o sa ma duc la service si o sa discut cu baietii, o sa vad ce solutii imi propun ce modificari ce alternative, ce pierd, ce nu pierd, vad daca au si ei asemenea elemente de tuning si daca-mi dau si-o oferta v-o aduc si voua!!!!
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
eminescu0 |
![]()
|
nu cred ca gasesti la ei elemente de tuning atat de 'agresive'. tot la firmele specializate ar trebui sa apelezi.
|
--------------------
Reno
Megane
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Am gasit si o finala Remus cu doar 340 euro fara transport pe site la ei!
Cautand pe net tot felul de solutii pt. tobe am gasit ceva interesant: http://www.remus.at/remus.php?ln=2 Click pe sounds in stanga jos, alegeti o masina si ascultati esapamentul de serie si cel Remus. Acum intrebarea... diferenta de sound este doar din toba finala sau o mai fi avand traseul complet modificat??? P.S. Mi se pare cam ciudat dar toate masinile de serie de acolo dau rateuri parca, deci nu-mi vine sa cred ca sunt chiar stock d.p.d.v. al esapamentului! Voi ce ziceti? |
--------------------
Renault
Megane
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
MeganeCC vroia sa spuna "doar" 340 euro..dar fiind incepator nu are optiunea de edit
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
@semit daca vrei calitate....trebuie scos banu'
![]() ![]() Oricum, pretul nu difera mult fata de ce ofera Renault, iar eu as merge pe Remus. E adevarat ca si pretul de pe o finala remus ajunge cat 70% din traseul facut la Borla, dar ar fi pacat de filtrul ala ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Intr-adevar Remus e Remus dar si 340 de euro sunt 340 de euro!!! (plus ca banuiesc ca mai dureaza si transportul in tara cateva saptamani!!!
340 de euro nu as da sub nici o forma!!! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
EL_BGD |
![]()
|
=> borla
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
Toto - BOD |
![]()
|
QUOTE(MeganeCC @ Feb 13 2006, 12:37 AM) Am gasit si o finala Remus cu doar 340 euro fara transport pe site la ei! Cautand pe net tot felul de solutii pt. tobe am gasit ceva interesant: cu 340 de euro la borla iti faci toba + tot traseul de 50mm si catalizator sport de inox cu montaj cu tot! Si-ti mai raman bani si de un mic si-o bere! ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio
2003
- BOD
|
|
EL_BGD |
![]()
|
tot traseul de la catalizator in jos, inclusiv catalizator; dar nu cred ca mai ramane nici un ban
![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Am fost azi la Mach1 sa vad ce au prin catalog!!!
Singurul accesoriu legat de tobe era o teava cromata care iesea sub spoilerul din spate... si se leaga de toba finala!!!! Adica e doar de design (nici nu m-a interesat pretul)! Pana la urma m-am lamurit cum e cu garantia... adica pierd garantia doar la esapament (catalizator sau intermediara etc) deci... e bine! Saptamana asta cred ca o sa-mi fac modificarea pe care o doresc de cand am luat masina!! P.S. Am vazut acolo niste jenti interesante pe 16' de megane, scenic etc care costa 350 de roni/buc (daca gresesc ma poate corecta semit ca a fost cu mine) care erau ff frumoase si pretul mi se pare bun! Aparatori de noroi de megane bicorp 120 roni setul fata+spate mi se pare. Mai aveau acolo tot felul de covorase, eleroane pt. bicorp, maciuca de remorcare, bodykituri etc. !!! |
--------------------
Renault
Megane
|
|
eminescu0 |
![]()
|
care mach 1 ? cel de la sofitel ? ai ochit cumva si componente de megane 1 din intamplare ?
|
--------------------
Reno
Megane
|
|
MeganeCC |
![]()
|
Da, ala de la Sofitel! De Megane 1 parca nu mai tin minte... dar oricum au un catalog acolo cu toate Reno-urile si itzi arata fiecare accesoriu care il au pt. modelul respectiv, adica banuiesc ca trebuie sa fie ceva si pt. Megane 1!!
Revenind la topic... am gasit importatorul Remus in Romania (Premium Brands) si le-am trimis un mail sa vad cat costa o toba speciala pt Meganul meu. www.premiumbrands.ro |
--------------------
Renault
Megane
|
|
MeganeCC |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th May 2025 - 06:51 |