Mecanism inchidere portbagaj - probleme, cablu intrerupt / forfecat
![]() ![]() ![]() |
Mecanism inchidere portbagaj - probleme, cablu intrerupt / forfecat
LUCCI LUCIANO |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 17 November 12 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio/Symbol
2002 1.4 16v,98CP Fatalitatea este acel ceva care conduce pe cel ce i se supune si taraste pe cel ce i se impotriveste!
|
|||
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Astazi am intampinat si eu o problema la inchiderea portbagajului...deschid masina din alarma iar cand sa deschid portbagajul am apasat butonul,portbagajul nu s-a deschis si butonul a ramas blocat...merge apasat pana la capat dar degeaba,portbagajul reusind sa-l deschid doar rabatand bancheta. Sistemul lucreaza,se si aude,dar nu actioneaza parghia care deschide portbagajul.
|
--------------------
Seat
Leon FR 184
2015
|
|
hitachi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 21 May 13 ![]() |
a scapat tija .
This post has been edited by hitachi: 28 May 2013, 09:48 |
--------------------
renault
megane
2007
- b59aha
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.150 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma am rezolvat-o dupa o ora de chinuri din cauza spatiului limitat de lucru...problema a fost la mecanismul butucului care ramasese blocat si care a trebuit dat jos. Am apasat pe buton de mai multe ori din interior si s-a revenit...distractia mai mare a fost la montat.
![]() |
--------------------
Seat
Leon FR 184
2015
|
|
tititvr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 29 May 13 ![]() |
Reparatie inchidere electrica porbagaj: 1 - posibil fire rupte la manson cuciuc , la trecerea spre capota spate. Reparatie : se taie fir cu fi si se prelungesc , mai apoi se izoleaza. 2 - posibil mecanism de plastic inchidere capota defect. Reparatie ; se scoate o parte din mocheta , de desfac 3 clipsuri , se desurubeaza 3 piulite stea de 4 mm care tine ansamblul mecanic din rombul capotei. se scoate cuplala de alimentare , se scoate tija actionare cu grija. Se poate repara mecanismul desprinzand PA66GF30 (ansamblu motoras anclasare). Ansamblul este lipit, dar se poate deschide cu atentie. se scot clemele ce intra in mototoras . Cu ajutorul unui cleste se pot zimta putin. Se introduc inapoi si se asambleaza pe rand totul inpapoi. Deci cauza este : contact imperfect la cleme motoras din mecanism. BAFTA
|
--------------------
Reno
symbol
2008 , 1,5 DCI , 80 CP
- TM06FRF
|
|
gyszilard |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 June 13 ![]() |
Salutare,
CLiO 1.4 16V din 2000 cu 4 usi: broasca spate dreapta s-a blocat, asa am cumparat masina. Am dat jos balamalele de la usa si cu chiu si cu vai (injuraturile de rigoare) am reusit sa scot broasca . Cred ca am si fortat-o, are mai multe chestii rupte. Simptomele initiale: functionau toate manerele, butonul de la inchidere centralizata, numai ca mergeau in gol. Acum caut alta broasca, ma poate ajuta cineva? De pe ce modele se mai potrivesc? O alta intrebare: vanzatorul zicea ca e 1.4 din 2000 cu 75 CP. Pe bandoul de la usa pasagerului scrie 1.4 16V, poate fi 75 CP, e cam nervoasa pt numai 75 CP. (Am un Mondeo de 115 CP si va spun ca nu e diferenta prea mare la demaraj) Sorry daca sunt off topic, rog administratorii sa mute postul daca trebuie, eu nu am gasit locul potrivit (primul meu post aici). |
--------------------
Renault Clio
1.4 16v
2000
|
|
jflaci |
![]()
|
![]() fiz. Group: Members Posts: 60 Joined: 17 February 09 ![]() |
QUOTE(gyszilard @ 10 Jun 2013, 09:15) Salutare, CLiO 1.4 16V din 2000 cu 4 usi: broasca spate dreapta s-a blocat, asa am cumparat masina. Am dat jos balamalele de la usa si cu chiu si cu vai (injuraturile de rigoare) am reusit sa scot broasca . Cred ca am si fortat-o, are mai multe chestii rupte. Simptomele initiale: functionau toate manerele, butonul de la inchidere centralizata, numai ca mergeau in gol. Acum caut alta broasca, ma poate ajuta cineva? De pe ce modele se mai potrivesc? O alta intrebare: vanzatorul zicea ca e 1.4 din 2000 cu 75 CP. Pe bandoul de la usa pasagerului scrie 1.4 16V, poate fi 75 CP, e cam nervoasa pt numai 75 CP. (Am un Mondeo de 115 CP si va spun ca nu e diferenta prea mare la demaraj) Sorry daca sunt off topic, rog administratorii sa mute postul daca trebuie, eu nu am gasit locul potrivit (primul meu post aici). Sal, pune o poza cu motorul, se poate afla usor, ce tip de motor e. Laci |
--------------------
Renault
Clio Symbol RNA 1.4 8V
2001
- MS-06-JIE Ansmann MadRat 1/10
Tamtech Gear Brushless Hornet 1/18 Tamiya TL-01 alias Bonzer 1/10 |
|
iceweed |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 September 08 ![]() |
Am avut si eu o problema similara. In seara asta nu se mai incuiau usile desi luminile de semnalizare se activau si alarma urla daca deschideam. Portbagajul inchis. Am schimbat siguranta si am incercat, siguranta s-a ars. Am intrat pe forum si m-am gandit ca tre sa fie un scurt undeva. Am intrat in portbagaj prin masina, am dezizolat cablul la balamaua portbagaj si izolatia de pe fire se taiase. Am izolat, am incercat si merge. Multumesc pt ajutor. Stefan; Symbol 1.5 DCI 2008.
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 DCI
2008
|
|
gyszilard |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 4 June 13 ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
1.4 16v
2000
|
|
mihai leu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 17 March 06 ![]() |
![]() Reparatie provizorie: am dezizolat firul rupt cu o bricheta de 1.5 lei, am legat cuprul, izolat temporar cuscotch( nu aveam altceva in masina), probat si merge afara erau - 4 grade cam frig pentru reparatii definitive |
--------------------
Dacia 1999
1310
- B 19 EIF mai este timp pana la fericire
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
cel mai simplu, adaugi inca o bucata de fir de 10-20 cm si gata.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
rs09 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 22 November 09 ![]() |
Dupa un an de la reparatia firelor de la portbagaj acestea au cedat din nou. Sa le cer celor de la service sa prelungeasca firele sau sa le inlocuiasca cu fire mai groase ?
|
--------------------
renault
symbol 1.4 8v
2008
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Mie mi le-au prelungit, fara probleme de atunci...sa tot fie vreo doi ani.
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
svclio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 5 July 12 ![]() |
M-am trezit ieri cu portbagajul blocat inchis, m-am caznit si l-am deblocat prin interior, am demontat tot si pana la urma am gasit problema: s-a spart o piesa din plastic, am incercat sa o lipesc cu super-glue si nu merge, a incercat un prieten sa o lipeasca cu poxipol, tot nu tine. Am sunat la dezmembrari si vor 150 de lei, mi se pare exagerat. Are cineva alte idei cu ce as putea lipi sa tina? Am incercuit cu rosu partea care s-a spart.23012010_003_.jpg ( Size: 61.96k )
Number of downloads: 528
|
--------------------
renault
clio 2 bicorp
2004 / dci 65 cai
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
eu cand vreau sa lipesc ceva si sa tina folosesc, nu m-a dezamagit.
5000203.jpg ( Size: 130.54k ) Number of downloads: 532 A NU SE CONSIDERA RECLAMA! Mai este si cel de metal dar cred ca e mai ok asta pentru plastic ala de metal se intareste foarte tare. Trebuie curatata putin suprafata care vrei sa o lipesti niste smirghel de granulatie mai mare dat de vreo 3 ori dupa curatat de praf bine. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
RazvanF |
![]()
|
![]() Tech Group: Members Posts: 2.284 Joined: 25 March 14 ![]() |
Poti incerca cu ce a zis andutu....dar daca nu a tinut cu poxipol inseamna ca acel plastic este exact ca plasticul din care este facuta tavita pe care amesteci poxipolul, si ala nu ai sa il poti lipi.
Sa fii sigur ca ai indepartat toata vaselina de pe piesa inainte de a o lipi, daca face parte din mecanismul de inchidere al portbagajului are vaselina pe ea din fabrica, si mai poti incerca sa dai cu smirgelul pe suprafetele care vrei sa le lipesti, nu mult, doar cat sa deschizi porii plasticului. |
--------------------
Dacia
Logan MCV Stepway X52
2017 1.5dCi 90 cp VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan. |
|
svclio |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 267 Joined: 5 July 12 ![]() |
Gata, am rezolvat, am cumparat un mecanism de la un coleg de forum binevoitor, l-am montat si s-a rezolvat, nu mi-am mai batut capul cu lipitul.
|
--------------------
renault
clio 2 bicorp
2004 / dci 65 cai
|
|
grimarius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 12 February 15 ![]() |
Si la mine s-a rupt acea piesa din plastic. Am lipit-o cu superglue si nu a tinut
![]() |
--------------------
Renault
Clio
2003, 1.5dCi, 68CP, B/BB07
|
|
grimarius |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 12 February 15 ![]() |
Am găsit cu 50lei. Am sa ma mai uit poate il repar si pe cel vechi.
|
--------------------
Renault
Clio
2003, 1.5dCi, 68CP, B/BB07
|
|
ida01ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 March 07 From: Bacau ![]() |
Am citit toate paginile thread-ului dar tot nu m-am lamurit.
![]() ![]() Un mecanic imi spunea ca era mult mai bine daca francezii se limitau la moda si chestii culinare...si nu l-am crezut !! ![]() This post has been edited by ida01ro: 5 Mar 2017, 00:23 |
--------------------
Renault
Clio 2 bicorp 1,4 16v / Megane 2 break 1,6 / 16v
2003
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pe piesa fixata pe hayon este o fanta care trebuie actionata cu o surubelnita subtire....si se deschide hayonul!
This post has been edited by espacern: 5 Mar 2017, 00:28 Attached thumbnail(s) hayon.jpg ( Size: 115.34k ) Number of downloads: 360 |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ida01ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 37 Joined: 12 March 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(espacern @ 5 Mar 2017, 01:25) Pe piesa fixata pe hayon este o fanta care trebuie actionata cu o surubelnita subtire....si se deschide hayonul! Am desfacut dupa ce am gasit pe net un filmulet: https://www.youtube.com/watch?v=vwUA1C8LU3I Am verificat firele, sunt bune ! ![]() @ espacern : Multumesc oricum. This post has been edited by ida01ro: 5 Mar 2017, 17:41 |
--------------------
Renault
Clio 2 bicorp 1,4 16v / Megane 2 break 1,6 / 16v
2003
|
|
ghost77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 11 December 17 ![]() |
Buna la toti,
Am achizitionat si eu un renault clio 1.5 dci, 65 de caluti, 2004, 2 usi. Asta seara m-am lovit de aceasi problema. Am vrut sa deschid portbagajul si butonul e blocat. In postul #201 am gasit -datorita pozei -cum se deschide si am reusit. Aud Un clic cand il deschid de la telecomanda, dar butonul tot blocat e. Dupa ce l-am deschis partea de jos -se misca. Am incercat sa caut firele cu pricina dar nu am gasit decat 2 mansoane negre. Nu am timp acuma de ele. Dar care dintre ele poate fi?? Pana aseara mergea perfect. Lucrez in strainatate si folosesc masina zilnic pt a merge la munca. Nu ar fi o problema presanta dar imi vine familia si am de pus si scos bagaje. Multumesc |
--------------------
RENAULT
Clio
2004 authentic
- 1.5 dci
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Incearca sa lubrefiezi bine tot mecanismul interior....pentru inceput.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ghost77 |
![]()
|
Am lubrifiat dar ...degeaba. O sa desfac plasticul de pe usa si sa vad
care e baiul. |
--------------------
RENAULT
Clio
2004 authentic
- 1.5 dci
|
|
ghost77 |
![]()
|
Nu am avut timp sa ma ocup serios de el. Am dat jos doar
Protectia de plastic si m-am uitat la mecanism. Parghia aia mica alba nu mai facea nmk. Am pus protectia inapoi dar dupa cateva zile se aude un zgomot ciudat cand inchid si deschid usile. Ca un carait. Oare ce ar putea sa fie ?? Merci si La Multi Ani tuturor cu km cat mai multi fara ... reparatii |
--------------------
RENAULT
Clio
2004 authentic
- 1.5 dci
|
|
marius buya |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 10 November 16 ![]() |
Salut baieti!!am o problema cu usa fata stanga...nu se mai inchide...ramane blocata pe deschis!!cand am deblocat.o nu se mai incuie din inchidere si nici din cheie!!daca o schimb ce credeti o mai citeste cipul de la cheie??o sa am probleme cu ea??
|
--------------------
renault
Megane
2014 1.5 110
|
|
dandrackul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 29 June 12 ![]() |
schimba acuatorul si curata butucul. E mai ieftin si daca esti atent nu strici nimic. Baga degripant in butuc lasa 2-5min apoi incearca cheia.repeta de 2-3 ori poate merge
|
--------------------
renault
clio II
2003 1.4 1.4 8v + gpl clio(thalia) dacă merge nu umbla la ea!
|
|
Moio |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 9 December 21 ![]() |
Am patit si eu treaba cu incuietoarea centralizata de la portbagaj,AM VERIFICAT cu testerul si cand apas pe telecomanda vine curent dar nu se misca motorasul .Am fost la un magazin de piese UNIX si costa 788lei
![]() Attached thumbnail(s) 20220131_142625.jpg ( Size: 4.53mb ) Number of downloads: 87 |
--------------------
Renault
Symbol
Clio 2010
|
|
espacern |
![]()
|
Motorasul este piesa dreptunghiulara din dreapta....nu costa mai mult de 100.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:51 |