Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Masina cu daune totale refacuta si vanduta!

teosin
post 12 Aug 2007, 09:22
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna,
Am deschis subiectul acesta sa fac cunoscuta povestea unei masini achizitionata in ROMANIA zilelor noastre.
MI-am dorit o masina Renault Megan, dar din pacate dupa experienta traita incep sa o urasc din toti rarunchii mei.
Am gasit o masina destul de buna dupa cum suna anuntul, am vazut-o totul parea ok la prima vedere. Ca sa ma conving ca totul era bine am dus-o si la un test la reprezentanta Renault in Timisoara. La test a iesit totul bine. IN drumul catre casa au inceput sa apara problemele, bec abs aprins, bec airbeg aprins, bec baterie, servis...., ce sa spun tabloul de bord aprins. Masina este din mai 2006 si are 28000KM. Ce ziceti vi se pare normal??
A doua zi am inceput sa dau telefoane si sa ma interesez de masina. Am aflat ca masina a fost la daune totale refacuta si vanduta.
NU stiu cum este posibil asa ceva ca un astfel de eveniment sa nu se observe la un test intr-o reprezentanta Renault???
Incep sa ma indoiesc de modul cum se fac aceste teste.., sa nu apara absolut nimic si dupa iesirea din service sa apara atate probleme???
Cred ca este o filiera cu aceste masini cu daune totale..., ca in parcarea reprezentantei mai erau cateva masini busite destul de bine si care asteptau sa fie refacute.
Asa ca mare bagare de seama cand va cumparati o masina chiar daca o duceti la un service si va spune ca este buna.
O zi buna!

--------------------
renalut clio 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ViperRS
post 12 Aug 2007, 09:52
Post #2

Membru autentic

From: Cluj Napoca

pai si nu ai nici un act din partea reprezentatei in urma diagnozie pe are au facut-o??
daca ti-au dat un act in care scrie care sisteme sunt in regula si care nu .. cred ca poti sa ii dai in judecata. Nu cred ca o dauna totala nu s-ar vedea la un test la reprezentanta daca se uitau la masina.

This post has been edited by ViperRS: 12 Aug 2007, 09:54

--------------------
Dacia 1310 - cj
Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
+
C a t a l i n
post 12 Aug 2007, 10:01
Post #3

Au ridicat mașina pe elevator să se uite sub ea? E imposibil să nu se observe structura îndreptată sau înlocuită...

Sau mașina a fost "recondiționată" chiar de ei? Că atunci se explică rezultatele "testului"...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
traffictours
post 12 Aug 2007, 11:07
Post #4

Membru autentic

Group: Validating Reno
From: Bucuresti

Este imposibil ca o masina refacuta dupa o dauna totala sa nu fie identificata ca atare la o reprezentanta. Cu siguranta ca vanzatorul avea treaba aranjata acolo la testare(am mai auzit si despre alte cazuri asemanatoare, unde masinile aveau kilometrajele "inapoiate"). Trebuia sa te uiti si tu mai cu atentie inainte de cumparare, acum asta e, mergi inainte si iti urez noroc sau vinde-o mai departe daca ai inima aia sa nu spui nici tu nimic din ceea ce stii viitorului cumparator...Consoleaza-te macar cu faptul ca nu esti un caz singular...

--------------------
BMW - -
+
Razvand
post 12 Aug 2007, 11:42
Post #5

Membru

Este foarte posibil !! Am vazut la un centru de dezmembrari Renault cum din 2 masini fac una si credeti-ma nu se vede diferenta . Aici este vorba de daune totale in care structura habitaclu-lui nu a fost grav afectata . Ultima data aveau un Clio symbol cu 2700 km la bord care a fost lovit serios in spate , au pus spatele de la alt clio si au vopsit-o total . Un tinichigiu de acolo a zis ca in afara de cele facute varza (de la care se iau anumite piese care mai sunt bune ) restul masinilor le reconditioneaza smile.gif

--------------------
Renault Talisman/ Clio 4 2017 1.6 dci/1.5 dci
+
CGB
post 12 Aug 2007, 11:47
Post #6

CGB

From: behind

masina de unde-i cumparata?
ca mai sint masini cu dauna mare pe care proprietarii le dau la buyback la reprezentante, aia le repara in serviceurile lor si apoi le revand ca vehicule de ocazie.

daca serviceul n-are nici un amestec in repararea masinii in cauza, atunci is niste incompetenti ptr ca n-au observat ca masina a fost facuta pilaf candva in trecutul ei.

ca fapt divers, ce model de megane e, ce motorizare si cat ai dat pe masina?

This post has been edited by cristib: 12 Aug 2007, 11:48

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
traffictours
post 12 Aug 2007, 12:05
Post #7

Membru autentic

Group: Validating Reno

Nu e vorba de nici un fel de incompetenta, e tipul de "lucrare clasica", omul a avut incredere in reprezentanta si aia ori au fost mituiti ori aveau un interes oarecare ca acea masina sa se vanda. Si nu mai spuneti ca nu se cunoaste ca a fost dauna totala, nu se cunoaste pentru cine nu se pricepe(si nu putem avea pretentia ca toti sa se priceapa la a aprecia masini, fiecare e cu meseria lui), si o aripa vopsita se cunoaste daca o studiezi temeinic. Se poate spune despre o astfel de masina ca este bine reparata, ca arata bine, dar daca te ocupi un pic sa o studiezi cu atentie(si cei de la reprezentanta asta trebuiau sa faca) este imposibil sa nu observi macar un fir de praf in vopsea care sa-ti dea de banuit ca a avut loc o revopsire si de aici mergi mai departe si mai afli si altele. Si apoi depinde si cat a costat masina, daca pretul a fost bun si masina se foloseste pt. a circula pe langa casa, nici nu e o asa mare drama, e o mare drama ca omul nu a fost informat, asta da, e grav.

--------------------
BMW - -
+
teosin
post 12 Aug 2007, 21:51
Post #8

Membru incepator

Cand am cumarat masina pur si simplu am fost cu ea la verificare in reprezentanta si au supus-o testului care are iesit mai mult decat ok (pe fisa de obs scrie doar atat ca nu functioneaza in parametrii corespunzatori senzorul abs de la roata dreapta spate. (a fost ridicata si pe elevator dar nu mi s-a spus nimic).Nici un cuvant de masina facuta praf candva!!!
Masina este Renault megan sedan varianta Privilege de 85 cp, disel, din mai 2006. Primul propietar a fost din Bucuresti, iar eu am cumparat-o de la cineva din Timisoara.
Din intamplare am aflat ceea ce s-a intamplat de fapt cu masina.
Maine am s-o duc la alt service Renault sa vad ce imi vor spune.
Fiti cu ochii in patru cand va achititionati o masina!!!

--------------------
renalut clio 2004
+
Laurentziu83
post 12 Aug 2007, 22:41
Post #9

Membru autentic

Cred ca poti da in judecata service-ul. Un sef de atelier de tinichigerie e un bou daca nu identifica o masina refacuta, dupa parerea mea nu are calificare decat de ciocanar. Clar a fost treaba aranjata.
Pana si noi, simpli useri de forumuri ajungem sa invatam sa identificam daca o masina a fost accidentata sau nu.

--------------------
. . .
+
DnI
post 13 Aug 2007, 00:33
Post #10

Membru

From: bucuresti DR.TABEREI

daca e facuta calumea cu puncte de sudura in argon ca de fabrica ce sa observi ?? se taie piesa cu totu si se sudeaza alta.

daca plafonul a fost muci se taie si se schimba cu totul.

am vazut megane 2 care a fost taiat pe jumate de catre roata fata in urma impactului. a fost facut si vandut fara nici o problema ca masina tipla.

aveti grija ce cumparati.

--------------------
. . .
Megane 2 1.5 dCi
ex. Opel Astra Bertone TURBO
ex. Clio 2 bicorp 1.5 dCi
ex. Reno 5 GT TURBO
ex. Opel Calibra C20XE
+
laguna_2_interceptor
post 13 Aug 2007, 07:00
Post #11

createur d'automobile

From: I A S I-capitala Moldovei, RO

- si la reprezentanta din Iasi se practica treaba asta... am vazut cu ochii mei cum patronul a cumparat 2 megane II dauna totala de la asigiurari si a facut una din doua bucati, sudata, manarita la airbaguri si centuri etc... si incredibil au dat-o din prima, nu imi venea sa cred cum a cumparat-o unu si in mod cert nu era facuta tipla sa nu se cunoasca, doar ca nataraul de cumparator a zis ca ia o masina de la reprezentanta si s-a uitat foarte superficial la masina... aveti mare grija ce cumparati!!!

--------------------
Renault - Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft - - IS 79 MRS 2003
C32 AMG Sportcoupé
+
Turkish
post 14 Aug 2007, 10:50
Post #12

Membru autentic

Dauna totala nu inseamna neaparat ca masina e tandari si structura central a fost afectata. Ci doar ca nu merita sa cheltui ca sa o repari.

Dauna totala poate sa insemne spre exemplu si cand intra un cretin in tine frontal si te loveste suficient de tare pentru a deteriora blocul motor si cutia dar nu pentru a deteriora celula de rezistenta a masinii. Daca nu ai CASCO si e vina lui, RCA-ul lui trebuie sa acopere reparatiile. Dar RCA are un plafon maxim si de regula o astfel de reparatie depaseste cu mult acel plafon. Pentru ei e dauna totala. Si pentru tine e la fel pentru ca piesele + manopera unei astfel de reparatii depasesc pretul normal de revanzarte second hand al masinii.

Masina este insa reparabila, cel putin teoretic, la un nivel OK. Din cate stiu exista serviceuri care se ocupa cu asa ceva. Cumpara piesele mai importante noi si pe altele sh. Manopera e in curtea lor si pot astfel recupera si revinde o masina in "dauna totala".

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
Lumynos
post 15 Aug 2007, 08:11
Post #13

Membru

From: BH

Salutare teosin!

As fi tare curios sa stiu ce ti-a spus cel de al doilea service.

Iarta-ma ca te intreb, dar ce pret de vanzare a avut masina pe care ai cumparat-o? Ai cunoscut persoana de la care ai luat-o?

Daca o sa te gandesti sa ii dai in judecata, cred ca trebuie sa faci dovada in vre-un fel ca masina a fost avariata grav. Asta poti sa o faci doar cu hartii de la alte service-uri.

Doamne ajuta-ti!

--------------------
renault megane II 1.5 dci 2003
+
teosin
post 15 Aug 2007, 22:29
Post #14

Membru incepator

Scuze ca nu am mai intrat pe forum.
Multe s-au intamplat...
Am fost cu ea la Timisoara si cei de la service au supus-o testului.
Masina a iesit cu probleme la senzorul ABS spate dreapta, frana de mana nu tine la parametri normali si atat.
NIci un cuvant de masina facuta ferfelita candva..., chiar ma intreba sa fie chiar asa de bine refacuta...????? Nu cred!!!
IN drum spre casa am pus o frana brusca si ce credeti cureaua de la alternator s-a rupt. Am fost cu ea am schimbat-o...
Si asta nu a fost de ajuns pana sa ajungem acasa s-a simtit un miros puternic de ars..., si ne dam jos din masina in dreapta fata jos o flacara. Noroc ca am avut cu ce o stinge ca altfel cine stie ce s-ar mai fi intamplat. Ceea ce a ars era compresorul de la clima(sper ca m-am exprimat bine). Acum umblam sa-l schimbam.., dar cel pentru megan e scump. Cei de la atelier ziceau ca sa vada daca se potriveste unul de la Logan poate o fi mai ieftin...
NU CREDEAM CA O SA TREC PRIN ASA CEVA CUMPARAND O MASINA!
E UN COSMAR!!!

--------------------
renalut clio 2004
+
hellcat
post 15 Aug 2007, 22:45
Post #15

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Eu sunt mai sceptic...asta e! Ca sa pot crede povestea asta imi trebuie mai multe detalii...as dori sa vad si eu cateva poze cu masina, daca imi dai VIN-ul masinii (si pe pm...nu-i o problema) as avea posibilitatea sa fac si eu unele cercetari.

teosin, inca un aspect...masina din 2006, pai atunci e inca in garantie, nu?? In aceasta vara, daca ma crezi, s-au inlocuit multe compresoare de clima pe garantie, si nu ma refer numai la Renault, pe motiv ca a iesit fum din ele!

Poze, daca se poate, cu zone, elemente, piese, accesorii, care arata mai mult sau mai putin faptul ca masina a suferit reparatii majore.

Si prieteneste pot sa-ti mai recomand: verificat directie, inclusiv parametrii puntii spate!!, verificat starea celor 6 airbag-uri si a centurilor pretensionate (daca pretensionarea mai este activa si nu sunt pocnite capsele) - in urma acestor verificari poti cere service-ului hartii doveditoare!!
Apoi mai verifica masina intr-o spalatorie...apa sa nu se infiltreze in habitaclu sau portbagaj! Si din experienta iti mai spun ca poti gasi destul de usor pe piata sau sa apelezi la cineva care are asa ceva, tester electronic pentru kit-ul de caroserie...si astfel afli si ce mai e tabla si ce nu...

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Lumynos
post 16 Aug 2007, 06:52
Post #16

Membru

Intrebarea lui hellcat cu privire la garantie este buna. Chiar asa, ce acte ai de la masina? Ma refer la cele primite de la vanzator...
Apoi, nu ne-ai spus daca ai facut o noua verificare la alt service. Du-te in alt oras sau poate in acelasi oras la alt service si vezi ce iti spun.
Si tine-ne la curent...

--------------------
+
teosin
post 16 Aug 2007, 07:32
Post #17

Membru incepator

Am sunat si la vocea clientului pentru am fi acordata garantia.., dar nu am putut sa o obtin. Mi s-a spus ca masina nu a fost la nici o verificare si astfel aceasta s-a pierdut.
Atunci mi-a dat de gandit ca masina a avut probleme.
Am facut rost de numarul de telefon a primului propietar si el mi-a spus ca el a avut accident cu ea cand era la 6ooo km. Masina a fost rasturnata si destul de puternic avariata, imi spunea ca a fost marcat de accident.
NIci eu nu credeam ca o sa am asa bataie de cap cu o masina cumparata!

--------------------
renalut clio 2004
+
Lumynos
post 16 Aug 2007, 08:37
Post #18

Membru

Ciudat! Nu ma pricep prea tare, dar, atunci cand ai facut verificarea masinii, inainte de a o cumpara, cei de la service, ar fi trebuit sa iti spuna ca nu s-au fcut verificarile la timp. Putin te-ai pripit si tu la cumparare, neinteresandu-te de garantie.
Faptul ca cei de la service nu te-au informat e un punct in plus pentru tine, daca ii vei da in judecata.

cat priveste faptuln ca s-a pierdut garantia pentru ca nu s-au facut verificarile la timp, ar trebui sa intrebi pe cei care au cumparat din showroom (nu e cazul meu) daca este vreo clauza contractuala.

--------------------
+
DnI
post 16 Aug 2007, 11:17
Post #19

Membru

de ce nu o vinzi sa scapi de ea ??

--------------------
. . .
Megane 2 1.5 dCi
ex. Reno 5 GT TURBO
ex. Opel Calibra C20XE
+
teosin
post 16 Aug 2007, 22:23
Post #20

Membru incepator

Vreau sa o dau dar in primul rand sa o repar si apoi...., nu as vrea ca cel care o sa o aiba..., sa aibe problemele pe care le-am avut eu.

--------------------
renalut clio 2004
+
DnI
post 16 Aug 2007, 23:41
Post #21

Membru

Te faci frate cu dracu` pana treci puntea... corect ?

aranjeaz-o putin ca sunt multi care nu se uita la masini cand le cumpara.

data viitoare cel putin 1 ora o studiezi cu cineva cunoscator plus teste in fata ta pe bancul de proba, frane, suspensie etc.

vinde-o ca nu ai scapare smile.gif cel putin eu cunosc baietii care le fac si le vand, da masini facute pachet nu putin lovite. si se vand imediat la pret mare sa nu bata la ochi.

bafta si ai grija data viitoare.

--------------------
. . .
Megane 2 1.5 dCi
ex. Reno 5 GT TURBO
ex. Opel Calibra C20XE
+
R19/16v
post 16 Aug 2007, 23:51
Post #22

Oldschool Member

From: Ploiesti

Ce-ar fi sa iti pastrezi astfel de opinii pentru tine?

Omul, spre deosebire de tine, are bunul simt sa nu se spele repede pe maini si sa paseze masina, sa nu ii faca altuia problemele pe care le are el, iar tu continui sa aberezi aici...

Iti urez ca urmatoarea masina sa fie una de la niste "baieti" ca prietenii tai.

Teosin, te rog ignora-l pe deneunu si urmeaza-ti bunul simt si moralitatea.

Am si eu totusi o propunere: du-te la Computest. Vezi ce iti zic aia. Poate nu ai motive intemeiate sa o dai, dupa ce repari problemele pe care le are.

Succes si mai mult noroc/atentie pe viitor wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Lumynos
post 17 Aug 2007, 06:34
Post #23

Membru

Teosin, prietene, ma bucur pentru bunul simt de care dai dovada. Sa te rasplateasca Dumnezeu si sa te ajute sa nu mai ai probleme cu masina, fie ca o repari si o pastrezi pe asta, fie ca iti cumperi una noua! Amin!

--------------------
+
DnI
post 17 Aug 2007, 09:41
Post #24

Membru

acum omul vrei sa munceasca doar pentru fier ??
urmeaza bunul simt si munceste sa tii un fier cu probleme.

suntem in romania , daca eram seriosi nu existau la vanzare asemenea masini.

teosin, ai de gand sa scapi anul asta de ea ?

--------------------
. . .
Megane 2 1.5 dCi
ex. Reno 5 GT TURBO
ex. Opel Calibra C20XE
+
teosin
post 17 Aug 2007, 21:01
Post #25

Membru incepator

Buna seara,
Masina a avut facute 2 teste inainte de a da banii pe ea. Testele au fost facute in reprezentanta Renault din 2 orase diferite. La hartile pe care le-au scos masina a iesit doar cu senzorul abs defect in rest ok.
Acum am scris care este marea problema compresorul de clima care s-a ars. Masina este acum la service. Am cautat la mai multe firme acest compresor care costa destul de mult(daca cunoasteti cumva vreo sursa unde pot luat mai ieftin as fi recunoscator).
In nici un caz nu vreau sa vand masina cu defectele care le are, o sa o repar si apoi o sa mai vedem.
O seara placuta tuturor!!!!

--------------------
renalut clio 2004
+
hellcat
post 17 Aug 2007, 21:23
Post #26

FrontYard Motorsport

From: Dieppe

QUOTE(teosin @ 16 Aug 2007, 07:32)
Am sunat si la vocea clientului pentru am fi acordata garantia.., dar nu am putut sa o obtin. Mi s-a spus ca masina nu a fost la nici o verificare si astfel aceasta s-a pierdut.
Atunci mi-a dat de gandit ca masina a avut probleme.
Am facut rost de numarul de telefon a primului propietar si el mi-a spus ca  el a avut accident cu ea cand era la 6ooo km. Masina a fost rasturnata si destul de puternic avariata, imi spunea ca a fost marcat de accident.
NIci eu nu credeam ca o sa am asa bataie de cap cu o masina cumparata!
*

Mda, de astfel de cazuri mi-e ciuda de mor...am intrat noi in UE, dar tot numai ce vrem facem...In multe tari membre masina declarata dauna totala se caseaza!! Vine frumusel un reprezentant al asigurarilor si taie cu flexul seria de pe caroserie si la revedere. Sau unde sunt posibile reparatiile, masinile respective se dau numai "la export". Bun, aici vine romanul si-o cumpara...dar macar, indiferent la cine ajunge, persoana este informata de la inceput ce-a fost cu respectiva masina.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
teosin
post 17 Aug 2007, 21:26
Post #27

Membru incepator

Buna hellcat,
Am trimis pe PM seria si datele de identificare a masinii a-ti primit?

--------------------
renalut clio 2004
+
sadi
post 31 Aug 2007, 15:37
Post #28

tanti moderatoreasa

am avut esi eu un accident cu un clio III din care a ramas intreg doar motorul... interiorul era ok, dar toata tablaria si sasiul sunt distruse. am vandut epava la un servise oe 3000 euro. de la tipul ala am aflat ca o va repara si o va vinde.
va dati seama ca astfel de lucruri se intampla tot timpul... asta este riscul de a cumpara o masina rulata...

--------------------
VW Passat Confortline - numar de moldova :) 2.0 TDI 140 cp 2009
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
semit
post 31 Aug 2007, 16:14
Post #29

Private Spice

Ai avut un accident soldat cu dauna totala desi esti soferita din iulie si ai mai vopsit bara spate 1 data?? huh.gif ohmy.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
b76bgaarh
post 31 Aug 2007, 17:24
Post #30

Membru autentic

vezi semit...si comentai cand am zis ca e mai bine sa o ghideze un coleg de forum.......... radmasa.gif

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 16:22
Dacia