Mari nelamuriri cu niste facturi fiscale, de la RCI LEASING
![]() ![]() ![]() |
Mari nelamuriri cu niste facturi fiscale, de la RCI LEASING
Hack |
![]()
|
||
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|||
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Am cerut situatie de la Unicredit Leasing in ceea ce priveste facturile multiple pe care le tot primeam acasa.
Raspunsul lor: 'Au fost emise si achitate facturile reprezentand dobanda de prefinantare , dobanda de prefinntare DDP , diferenta de prêt la furnizor, taxa speciala de prima inmatriculare,prima rata de leasing si decontul de asigurare RCA pentru 1 an, asigurarea casco pentru 1 an'. Am fost asigurat ca de acum voi mai plati doar rata lunara! |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
amsterdam |
![]()
|
![]() no member Group: Members Posts: 181 Joined: 25 July 07 From: sb ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 17 Aug 2007, 12:48) fratilor mai putin de un an nu e leasing....conform legiiiiiiii romanesti....e o prevedere in legea leasingului din perioada cand se plateau taxe vamele de 30% si accize...pt a nu aparea evaziune fiscala....(atunci daca luai masina in leasing se plateau la valorea reziduala)....dupa un an se poate face recalculare si plata in avans.......si mai aveti o clauza in contract referitor la cursul de facturare ( la mine este cursul lui volsbank la data de factura la una....si la alta este la cursul bnr la data de facturare. daca va deranjeaza ca platiti rcaul la persoana juridica...de ce nu ati luat masina cu credit ?????? Numerele alea de leasing......sunt pt inmatriculari provizorii (adica ai voie sa circuli cu masina pana se termina perioada de leasing fara a avea taxele vamale si accizele platite) exemplu la bicorpul meu desi il am in leasing din 2004....am numere normale deoarece nu trebuiesc platite nici accize nici taxe vamale..... Si nu nu lucrez la firma de leasing....dar am avut posibilitatea sa aflu mai multe informatii de la diversi prieteni..... si daca astea vi se par naspa.......sa vedeti cum era inainte cand erau taxe vamale.....la inceput ti se facea un scadentar.....in care taxele nu apareau.....tu luai masina..mercedes sau bmw.....fabricate in sua..deci cu taxe.....si nu stiai ca sunt facute acolo..delerul tacea malc......firma de leasing tacea malc.....iar la sfarsit te trezeai cu factura de taxe vamale...de vreo cateva mii de euro......carte nu aparea nicaieri......dar trebuia sa o platesti ca sa ramana masina ta......ca legea zice ca nestiinta nu te absolva de obligatiiiiiii hai sa auzim de bine... ca ei tot fac bani pe spinarea nopastra...si nu stiu cum sa ne goleasca buzunarele..... atunci cum iti explici ca in data de 10.07.07 cursul bnr pt euro era 3.1934 si la mine pe factura 3.3834 ce curs e asta? cursul rci probabil pt fraierii care i-au inhatat! |
--------------------
renault
megane
2007 expression
- 58-TRZ It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
|
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
Pe lîngă cursul RCI și comisioanele lor mai apare și 1% comisionul băncii unde au deschis ei contul de plăți.
|
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
dominic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 5 June 04 From: Ramnicu Valcea ![]() |
da explicati-mi si mie de ce la taxa de prima inmatriculare se adauga si TVA? eu nu gasesc nicio explicatie!!!
|
--------------------
renault megane
manager 1.5 dci 85 cp RNA bleu extreme
2007
|
|
șoferistul |
![]()
|
![]() excesul de combustibil dăunează grav sănătății Group: Members Posts: 370 Joined: 19 June 06 From: București ![]() |
De ce la toate taxele și accizele conținute în benzină se adaugă TVA?
|
--------------------
Dacia
Logan
Prestige
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Taxele si accizele intra in baza de calcul a TVA. Asa e legea.
Pe factura apar doua cursuri, cel istoric (in situatia asta cel mare, ca euro scade) si cel de la data emiterii. E si o pozitie de diferenta de curs valutar pe factura, se face asa din motive de inregistrare in contabilitatea firmei de leasing, e tot de prin lege. Taxa de prima inmatriculare e cu TVA pentru ca probabil ei sunt platitori de TVA si nu pot emite facturi fara. Aici ma mai interesez dar asa pateam cu Raiffeisen Leasing, imi baga TVA la Casco, pana au externalizat facturarea printr-un broker, care nu mai factura cu TVA. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
dominic |
![]()
|
si atunci de ce la RCA nu am platit TVA? Daca imi cumparam masina ca persoana fizica plateam TVA la taxa de prima inmatriculare? Dupa ce termin de platit toate taxele am sa revin cu cheltuielile umflate - care de fapt sunt DAE - sa va spun cum sta si cat iese dobanda aia 0% cu care am luat eu masina
This post has been edited by dominic: 19 Aug 2007, 08:37 |
--------------------
renault megane
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
amsterdam...de ce nu citesti in contract cursul de facturare.......poate sa fie la cursul rci.......tiam zis la una am cursul BNR la bicorp prin Tiriac leasing la una am cursul volsabank prin volsbank leasing.
In general leasingul este pentru persoane juridice...si acestea pot deduce tvaul.......asa ca pe o firma nu o deranjeaza atat de mult tvaul..... dac anu ati citit inainte contractul....... rcaul si casco se factureaza fara tva...... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
dominic |
![]()
|
toti o dati inainte cu "daca nu ati citit inainte contractul..." eu l-am citit foarte bine, aici discutam. Nu ma deranjeaza ca la masina am platit TVA, plateam oricum insa nu mi se pare normal sa platesc TVA la o taxa catre stat pe care daca o plateam ca persoana fizica direct la ghiseu nu plateam TVA! Adica ei imi vind mie taxa statului roman? cam asa inteleg eu...
|
--------------------
renault megane
2007
|
|
amsterdam |
![]()
|
rci-stilor o intrebare
mai trebuie aprobarea firmei de leasing pt iesirea din tara in ue? |
--------------------
renault
megane
2007 expression
|
|
dominic |
![]()
|
in contract scrie ca trebuie, cred ca trebuie si tradusa si legalizata procura. Poate a fost cineva si stie.. Am sunat ieri la RCI si am intrebat de ce platesc TVA la taxa de prima inmatriculare raspuns a la Gaga "pentru ca firma RCI este platitoare de tva"! Asta o stiam si eu! Insa in contract nu scrie nicaieri de taxa asta de prima inmatriculare nimic!
This post has been edited by dominic: 21 Aug 2007, 13:27 |
--------------------
renault megane
2007
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
QUOTE(dominic @ 20 Aug 2007, 08:26) toti o dati inainte cu "daca nu ati citit inainte contractul..." eu l-am citit foarte bine, aici discutam. Nu ma deranjeaza ca la masina am platit TVA, plateam oricum insa nu mi se pare normal sa platesc TVA la o taxa catre stat pe care daca o plateam ca persoana fizica direct la ghiseu nu plateam TVA! Adica ei imi vind mie taxa statului roman? cam asa inteleg eu... aici dominic are dreptate. taxele statului nu sunt purtatoare de TVA! e ca si cum am spune caam aplicat TVA la TVA. se numeste dubla impozitare. acelasi lucru se intampla in urma cu un an si cu CASCO + RCA incheiate prin RCI - lucru care iarasi nu e tocmai corect. @ amsterdam: teoretic mai trebuie aceasta aprobare. vei putea insa trece frontiera si fara - eu am trecut cu masina in leasing si nu mi-a cerut nimeni nici un act (aveam hartiuta facuta, dar nu am aratat-o). dar daca ai un accident de circulatie, si nu ai incuviintarea, atunci, CASCO nu te mai despagubeste. @ soferistul: taxele cuprinse in pretul alcoolului, tutunului si carburantilor au alt regim decat celelalte taxe, avand un alt fel de colectare. cine vrea mai multe informatii poate consulta codul fiscal legea 571/2003 cu modificarile ulteriore. ciao! This post has been edited by TAW: 21 Aug 2007, 13:45 |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
amsterdam |
![]()
|
pai nu mai suntem acuma un judet din europa?
tot asa au amestecat astia sacii si cu vanzarea branzei in ue daca merg in ue nu ar trebui sa am nevoie de toate astea parca nu mai trebuie nici carte verde multumesc de sfaturi ![]() |
--------------------
renault
megane
2007 expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:22 |