Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mari nelamuriri cu niste facturi fiscale, de la RCI LEASING

Hack
post 17 Aug 2007, 12:03
Post #31

Megan' ti-ai luat?!

Group: Members
From: The Moon

b76bgaarh: Probabil ca multi dintre noi, cei care si-au luat masina in leasing, regreta ca nu au optat pentru credit si asta pentru ca nu am cunoscut toate datele problemei(ce-i drept nici nu ne-am interesat mai mult), la dealer mi s-a spus ca mai nou nu mai este nici o diferenta intre leasing si credit, ba ca e mai avantajos sa iei masina in leasing decat cu credit, iti garantez ca nimanui nu i s-a spus ca va plati RCA mai mare si alte balarii si surprize pe care le-am avut dupa. Adevarul este ca se bazeaza pe "prostia" noastra si uite asa vine un biban ca mine si o musca, ca mai apoi sa traga pielea de pe mine. Sa nu-ti vina sa te duci si sa le spui vreo doua? Mincinosii!!!

This post has been edited by HACKMIKEY: 17 Aug 2007, 12:06

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Christu
post 17 Aug 2007, 15:36
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Am cerut situatie de la Unicredit Leasing in ceea ce priveste facturile multiple pe care le tot primeam acasa.

Raspunsul lor:
'Au fost emise si achitate facturile reprezentand dobanda de prefinantare , dobanda de prefinntare DDP , diferenta de pr&ecirc;t la furnizor, taxa speciala de prima inmatriculare,prima rata de leasing si decontul de asigurare RCA pentru 1 an, asigurarea casco pentru 1 an'.

Am fost asigurat ca de acum voi mai plati doar rata lunara!

--------------------
Alfa Romeo 159
ex: Renault Megane Sedan 2007
+
amsterdam
post 18 Aug 2007, 10:05
Post #33

no member

From: sb

QUOTE(b76bgaarh @ 17 Aug 2007, 12:48)
fratilor mai putin de un an nu e leasing....conform legiiiiiiii romanesti....e o prevedere in legea leasingului din perioada cand se plateau taxe vamele de 30% si accize...pt a nu aparea evaziune fiscala....(atunci daca luai masina in leasing se plateau la valorea reziduala)....dupa un an se poate face recalculare si plata in avans.......si mai aveti o clauza in contract referitor la cursul de facturare ( la mine este cursul lui volsbank la data de factura la una....si la alta este la cursul bnr la data de facturare.

daca va deranjeaza ca platiti rcaul la persoana juridica...de ce nu ati luat masina cu credit ??????

Numerele alea de leasing......sunt pt inmatriculari provizorii (adica ai voie sa circuli cu masina pana se termina perioada de leasing fara a avea taxele vamale si accizele platite) exemplu la bicorpul meu desi il am in leasing din 2004....am numere normale deoarece nu trebuiesc platite nici accize nici taxe vamale.....

Si nu nu lucrez la firma de leasing....dar am avut posibilitatea sa aflu mai multe informatii de la diversi prieteni.....

si daca astea vi se par naspa.......sa vedeti cum era inainte cand erau taxe vamale.....la inceput ti se facea un scadentar.....in care taxele nu apareau.....tu luai masina..mercedes sau bmw.....fabricate in sua..deci cu taxe.....si nu stiai ca sunt facute acolo..delerul tacea malc......firma de leasing tacea malc.....iar la sfarsit te trezeai cu factura de taxe vamale...de vreo cateva mii de euro......carte nu aparea nicaieri......dar trebuia sa o platesti ca sa ramana masina ta......ca legea zice ca nestiinta nu te absolva de obligatiiiiiii

hai sa auzim de bine... ca ei tot fac bani pe spinarea nopastra...si nu stiu cum sa ne goleasca buzunarele.....
*

atunci cum iti explici ca in data de 10.07.07 cursul bnr pt euro era 3.1934 si la mine pe factura 3.3834 ce curs e asta?
cursul rci probabil pt fraierii care i-au inhatat!

--------------------
renault megane 2007 expression - 58-TRZ
It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
+
șoferistul
post 18 Aug 2007, 18:51
Post #34

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

Pe lîngă cursul RCI și comisioanele lor mai apare și 1% comisionul băncii unde au deschis ei contul de plăți.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
dominic
post 18 Aug 2007, 19:10
Post #35

Membru

From: Ramnicu Valcea

da explicati-mi si mie de ce la taxa de prima inmatriculare se adauga si TVA? eu nu gasesc nicio explicatie!!!

--------------------
renault megane manager 1.5 dci 85 cp RNA bleu extreme 2007
+
șoferistul
post 19 Aug 2007, 05:33
Post #36

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

De ce la toate taxele și accizele conținute în benzină se adaugă TVA?

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
mars
post 19 Aug 2007, 07:26
Post #37

meow or never

Group: Moderatori

Taxele si accizele intra in baza de calcul a TVA. Asa e legea.
Pe factura apar doua cursuri, cel istoric (in situatia asta cel mare, ca euro scade) si cel de la data emiterii. E si o pozitie de diferenta de curs valutar pe factura, se face asa din motive de inregistrare in contabilitatea firmei de leasing, e tot de prin lege.
Taxa de prima inmatriculare e cu TVA pentru ca probabil ei sunt platitori de TVA si nu pot emite facturi fara. Aici ma mai interesez dar asa pateam cu Raiffeisen Leasing, imi baga TVA la Casco, pana au externalizat facturarea printr-un broker, care nu mai factura cu TVA.

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
dominic
post 19 Aug 2007, 07:27
Post #38

Membru

si atunci de ce la RCA nu am platit TVA? Daca imi cumparam masina ca persoana fizica plateam TVA la taxa de prima inmatriculare? Dupa ce termin de platit toate taxele am sa revin cu cheltuielile umflate - care de fapt sunt DAE - sa va spun cum sta si cat iese dobanda aia 0% cu care am luat eu masina

This post has been edited by dominic: 19 Aug 2007, 08:37

--------------------
+
b76bgaarh
post 20 Aug 2007, 07:52
Post #39

Membru autentic

From: Bucuresti

amsterdam...de ce nu citesti in contract cursul de facturare.......poate sa fie la cursul rci.......tiam zis la una am cursul BNR la bicorp prin Tiriac leasing la una am cursul volsabank prin volsbank leasing.
In general leasingul este pentru persoane juridice...si acestea pot deduce tvaul.......asa ca pe o firma nu o deranjeaza atat de mult tvaul.....
dac anu ati citit inainte contractul.......
rcaul si casco se factureaza fara tva......

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
dominic
post 20 Aug 2007, 08:26
Post #40

Membru

toti o dati inainte cu "daca nu ati citit inainte contractul..." eu l-am citit foarte bine, aici discutam. Nu ma deranjeaza ca la masina am platit TVA, plateam oricum insa nu mi se pare normal sa platesc TVA la o taxa catre stat pe care daca o plateam ca persoana fizica direct la ghiseu nu plateam TVA! Adica ei imi vind mie taxa statului roman? cam asa inteleg eu...

--------------------
+
amsterdam
post 21 Aug 2007, 12:13
Post #41

no member

rci-stilor o intrebare

mai trebuie aprobarea firmei de leasing pt iesirea din tara in ue?

--------------------
+
dominic
post 21 Aug 2007, 13:23
Post #42

Membru

in contract scrie ca trebuie, cred ca trebuie si tradusa si legalizata procura. Poate a fost cineva si stie.. Am sunat ieri la RCI si am intrebat de ce platesc TVA la taxa de prima inmatriculare raspuns a la Gaga "pentru ca firma RCI este platitoare de tva"! Asta o stiam si eu! Insa in contract nu scrie nicaieri de taxa asta de prima inmatriculare nimic!

This post has been edited by dominic: 21 Aug 2007, 13:27

--------------------
+
TAW
post 21 Aug 2007, 13:38
Post #43

membru asociatiarenault

From: Bacau

QUOTE(dominic @ 20 Aug 2007, 08:26)
toti o dati inainte cu "daca nu ati citit inainte contractul..." eu l-am citit foarte bine, aici discutam. Nu ma deranjeaza ca la masina am platit TVA, plateam oricum insa nu mi se pare normal sa platesc TVA la o taxa catre stat pe care daca o plateam ca persoana fizica direct la ghiseu nu plateam TVA! Adica ei imi vind mie taxa statului roman? cam asa inteleg eu...
*

aici dominic are dreptate. taxele statului nu sunt purtatoare de TVA! e ca si cum am spune caam aplicat TVA la TVA. se numeste dubla impozitare. acelasi lucru se intampla in urma cu un an si cu CASCO + RCA incheiate prin RCI - lucru care iarasi nu e tocmai corect.

@ amsterdam: teoretic mai trebuie aceasta aprobare. vei putea insa trece frontiera si fara - eu am trecut cu masina in leasing si nu mi-a cerut nimeni nici un act (aveam hartiuta facuta, dar nu am aratat-o). dar daca ai un accident de circulatie, si nu ai incuviintarea, atunci, CASCO nu te mai despagubeste.
@ soferistul: taxele cuprinse in pretul alcoolului, tutunului si carburantilor au alt regim decat celelalte taxe, avand un alt fel de colectare. cine vrea mai multe informatii poate consulta codul fiscal legea 571/2003 cu modificarile ulteriore.

ciao!

This post has been edited by TAW: 21 Aug 2007, 13:45

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
amsterdam
post 21 Aug 2007, 13:48
Post #44

no member

pai nu mai suntem acuma un judet din europa?

tot asa au amestecat astia sacii si cu vanzarea branzei in ue

daca merg in ue nu ar trebui sa am nevoie de toate astea

parca nu mai trebuie nici carte verde

multumesc de sfaturi worship.gif

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 02:22
Dacia