Legaturi pt Amplif!, Nu stiu sa cablez ampliful
![]() ![]() ![]() |
Legaturi pt Amplif!, Nu stiu sa cablez ampliful
egrimisu |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 30 October 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
BasIc |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 144 Joined: 21 November 03 From: BRASOV ![]() |
vrei 6 difuri pe un amplif?
de ce nu pui 4 pe amplif si 2 pe hu(cd ...cass..,mp3..ce ai tu!) daca amplif are 4 canale nu poti lega 6 difuzoare decat pe riscu tau... |
-------------------- "Bas|c Rulzz!"
|
|
egrimisu |
![]()
|
se pot lega mai multe boxe decat 4 chiar daca are doar 4 iesiri asta iti spun eu sigur, dar cum nu stiu
![]() |
-------------------- |
|
mircha69 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 10 May 04 From: Bucuresti ![]() |
normal daca ai 4 iesiri poti pune 4 dif dar ca sa pui 6 e destul de simplu...si nu e nici un risc...poate doar o foarte mica pierdere si in loc sa imparti sunetul stereo la cate un dif o sa il imparta la cate 2 difuzoare
ele se monteaza in paralel adica iei 2 difuzoare si legi + cu + si - cu - si pe urma le legi la iesirea din amp si la fel faci si cu celelate 2 iar celelalte 2 le pui pe cate o iesire fiecare probabil in fata ata ma duc pe mine cunostintele de electronica dara daca nu ai 6 iesiri alta metoda nu vad...doar sa renunti la 2 ![]() |
--------------------
Dacia
1100
- B-04-KUA don't drink and drive ;)
|
|
egrimisu |
![]()
|
am sa fac in urm fel: cele boxe mari care vin in spate le leg la amplif iar cele mici dar tot pe 3 cai le leg tot pe amplif si le pun in usile din fata iar cele din usile din spate le leg pe direct la cd player caci sunt pe 2 cai medii si bass,cred ca o sa sune bine.
mai am o intrebare buteliile alea ca de NOS la ce se folosesc, se leaga la amplif inainte de alimentare.Mersi noroc. |
-------------------- |
|
shaq_rose |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 143 Joined: 16 March 04 From: Bucuresti - Drumul Taberei ![]() |
atentie f mare cum legi boxele... la legare in serie creste rezistenta iar la paralele iti scade, poti pune si 100 de boxe pe amplificatorul tau ! daca vrei detalii da un mesaj !
|
--------------------
DACIA
1300
- B-12-CVD Nobody is perfect, I'm Nobody !
|
|
gcristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 21 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca legi in paralel asa cum e scris mai sus risti sa fortezi finalu si in cele din urma sa il arzi pentru a face o conectare calumea fara riscuri uitate la ce impedanta merge statia ta adica 8 ohmi sau 4 ohmi pe canal si implicit de cati ohmi sunt difuzoarele tale, daca totusi crezi ca nu te descurci atunci cel mai bun mod de a le lega este acela in serie , vei pierde 15-20 % din putere dar nu vei risca sa arzi amplifu. Uite un ex la ceea ce incerc sa explic:
Daca pe canal statia are impedanta 8 ohmi pentru a pune doua difuzoare de 4 ohmi pe canal trebuie sa le legi in serie ca sa ajungi la rezistenta totala de 8 ohmi daca le legi in paralel vei ajunge la rezistenta de 2 ohmi de unde rezulta ca vei arde finalu e ca si cum ai face aproape un scurt , se va incinge pana se va crapa. Mai de parte sper ca te prinzi singur cum se fac calculele.... |
--------------------
Dacia
Super Nova
- b-01-xxx
|
|
lucpes |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 22 October 04 From: Iasi ![]() |
Da-i o citire pe linkurile astea si o sa fii lamurit in domeniu. La modul cel mai serios, treburile de genul asta se rezolva cel mai bine cu o cautare pe google de vreo 2 zile si citit cam tot ce e relevant la topic:
http://www.carstereo.com/help/sp_wiring.cfm http://www.carstereo.com/help/ Ce am cautat pe google: http://www.google.ro/search?hl=ro&q=car+au...impedance&meta= |
--------------------
Dacia
Nova GT (11/97)
- IS-O4-PES
|
|
gcristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 21 September 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(lucpes @ 2 Nov 2004, 10:19) Da-i o citire pe linkurile astea si o sa fii lamurit in domeniu. La modul cel mai serios, treburile de genul asta se rezolva cel mai bine cu o cautare pe google de vreo 2 zile si citit cam tot ce e relevant la topic: Hai ma chiar asa ? cautare de 2 zile ? lucrurile sunt foarte simple, dupa cum am explicat mai sus , daca stiam exact ce impedanta are omu la iesire pe canal si ce impedanta au difuzoarele lui as fi scris direct cum sa le lege . e adevarat exista multe variante dar trebuie sa stii impedantele mai intai. ![]() Apropo poti sa legi si 100 de difuzoare pe un canal daca stii cum toata treaba e sa intelegi cum e cu rezistentele in serie si in paralel. This post has been edited by gcristi: 2 Nov 2004, 09:46 |
--------------------
Dacia
Super Nova
- b-01-xxx
|
|
egrimisu |
![]()
|
pai amplifu meu are 4 iesiri si e PHILIPS DAP6040.Mai multe nu stiu.
|
-------------------- |
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
cred ca se referea la condesatoarelea alea puse inainte de alimentarea amplificatorului ca sa dea un boost de tensiune la alimentare.
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
bano |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 8 April 06 ![]() |
buteli de nos
![]() |
--------------------
dacia
Logan
2008 laureat degeaba ai masina daca nai benzina TDI E LA MODA
|
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
sunt niste subwoofere in forma de butelie de nos daca nu stiai
![]() This post has been edited by tuner: 8 Apr 2006, 23:19 |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
marianrec |
![]()
|
![]() membru drept Group: Members Posts: 330 Joined: 30 March 04 From: Galati ![]() |
In primul rand eu nu am vazut amplificatoare auto pe 8 ohmi, doar pe 4. In al doilea rand, la legarea unor difuzoare in paralel pe amplif, vom avea puterea debitata de amplificator (pe un canal) in ambele difuzoare, dar scade impedanta difuzorului si riscam arderea amplificatorului (pe scurt putere mai mare cu riscul de a ramane fare amplificator). La legarea difuzoarelor in serie, pulerea debitata de amplificator se imparte la cele doua difuzoare , dar nu mai riscam arderea finalelor (creste impedanta difuzorului)
Pe scurt,dupa parerea mea, degeaba legati mai multe boxe pe un amplificator. Daca vrei performanta mai fa rost de un amplif. |
--------------------
Dacia
1310
1990, 1994
- GL03WWT & GL07NAT bau
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:52 |