JANTE TABLA LOGAN PE MEGANE?
![]() ![]() ![]() |
JANTE TABLA LOGAN PE MEGANE?
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 December 07 ![]() |
Pe unele site-uri am gasit de vanzare jante de otel fix pe dimensiunea Megane II, adica 6,5 J15 ET45 4 x 100, 60. Pretul bate spre 230 RON/BUC. Daca iau si caucioace de la ei mai reduc 5% din pret. N-au in oferta montaj, prezoane, echilibrat.
La reprezentanta mi-a spus ca-s mai scumpe 280 RON, dar ce-i drept sunt de Logan. ![]() Va rog, spuneti-mi daca stiti ceva magazine sau zone din Bucuresti unde pot sa le iau mai ieftin, eventual cu montaj complet inclus in pret, fiindca ar fi si mai simplu decat sa ma plimb cu ele prin masina dintr-o parte-n alta. In cazul celor cu ET 43, apar ceva dezavantaje fata de ET 45 ? Multumesc. This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 30 Oct 2010, 00:40 |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
mai poti incerca pe la dezmembrari, desi pana acum cred ca s-au cam vandut toate care erau pentru ca lumea si-a luat din timp roti pt iarna. Sunt bune si cele cu ET 43, nu e nici o problema.
|
--------------------
Renault
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
O intrebare pentru cunoscatori:
Daca pun de tabla 6j cu Et 43 si 185 65 15 oare are ceva probleme? |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
nu este nici o problema. Jantele cu ET43 si J6 erau si pe megane 1 si se potrivesc bine si la megane 2 orice motorizare. Deci le poti pune cu incredere.
|
--------------------
Renault
|
cosmin_b |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 25 June 07 ![]() |
@Vesnic_nemultumitu', am eu 2 jante noi-noute de logan cu ET 43, cumparate din nepricepere , ca sa fiu indulgent. renunt la ele in favoarea unora cu ET 50; cat depre pretul mentionat de tine, 280 ron , mi se pare enorm...o janta de logan, de origine, o poti gasi cu 150 ron
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
Laureate 2006
- B-99-XXX
|
|
Adal |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 23 September 07 From: Craiova ![]() |
Eu am acum pe masina din semnatura 6jx15. Merg bine. Singura diferenta este data de latimea jentii (6) care se cunoaste prin faptul ca anvelopa iese mai mult in afara fata de janta. Deci intr-un fel, chiar putin, se cunoaste ca janta de 6 este mai ingusta. Cit influenteaza asta profilul pe care ruleaza anvelopa ... nu stiu!? Cred ca pe 6j sunt mai nimerite 185. Deci daca ai de unde, eu iti recomand tot 6.5j pentru 195. Oricum, "biblia" ( cauta "rim-width calculator" in http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg4.html ), spune ca 195/65/15 merg de la 5.5 la 7.
Numai bine! This post has been edited by Adal: 30 Oct 2010, 23:13 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007/Manager/1.5 dCi
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Aveti grija cu versiunile neomologate. Daca nu sunt trecute pe talon riscati sa va faceti degeaba CASCO. Din ce-am citit pe forum, utilizarea unor piese neautorizate oficial pentru masina respectiva e motiv de refuz la despagubire.
Mai ales imaginati-va ca-l loviti pe unul cu masina scumpa, ii dati RCA-ul si la final platiti dvs. totul deoarece RCA-ul refuza pentru ca masina avea nu stiu ce jante/anvelope ce au favorizat accidentul. Anvelopele 185 nu sunt omologate pentru Megane 2. Oare sunt functionale ? Eu am pe talon doar dimensiunile anvelopelor nu si ale jantelor. In manual se specifica doar 6,5 J15 si 6,5 J16, 6,5 J17. Nimic de ET. Cauciucuri: 195/65 R15 T, 205/55/R16 H, 205/55/R16 V, 205/50/R17 V. In talon totusi nu apare 205/55/R16 V desi cu astea a venit incaltata masina si n-am avut probleme la asigurari. La motorul de 2.0 dci si 2.0 16V nici nu apar cele de 195. Poate chiar au treaba cu siguranta in rulare. Cosmin_b : din ce-am citit pe aici nici et 50 nu merge. Cel putin la dimensiunea 15. Esti sigur ? This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 31 Oct 2010, 00:33 |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
Adal |
![]()
|
Sustin postul anterior. Nu montati decit dimensiunile de talon! In privinta ET-ului, cei care monteaza 50 isi asuma un risc mare pentru puntea fata (exceptie 1.4). Eu ii sfatuiesc sa probeze luind cu imprumut roata de rezerva de la cei care au Logan. Se vor convinge imediat, singuri.
This post has been edited by Adal: 31 Oct 2010, 00:16 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007/Manager/1.5 dCi
|
|
cosmin_b |
![]()
|
@ Vesnic_nemultumitu': eu am logan ph1 ; mi-am luat 4 jante noi pt iarna, dar 2 sunt cu et 43; pe mine ma interesaza sa le am pe toate cu et 50 pt ca asa sunt si cele de pe masina +rezerva; din postul tau intelesesem ca tu ai fi interesat de et 43, dar pretul pe care ti l-a dat reprezentanta te-a descurajat; 280 ron e ff mult...
eu le-as da pe-ale mele ca sa-mi iau in loc altele cu et 50...mai am varianta incerc sa le schimb la magazin;. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
Laureate 2006
- B-99-XXX
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Multumesc. Eu nu cumpar decat din magazine si oricum voi cauta exact din manual, adica cu 6,5 J15 ET 45. ET-ul nu e din manual ci de aici multumita celor care mi-au raspuns. Si ei cred ca au aflat mai mult de la roata de rezerva din dotarea initiala a masinii.
N-am observat masina din semnatura...scuze...totusi mai bine sa zic deoarece s-ar putea sa citeasca si altii si sa nu le scape cum mi-a scapat si mie. This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 31 Oct 2010, 00:46 |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
cosmin_b |
![]()
|
no problem.. eu ti-am zis in idee ca si reprezentatnta iti oferea ceva de logan...foarte bine ca te-ai uitat in manual; eu pe mana vanzatorului am luat jante de logan, dar nu mi-a trecut prin cap ca ph1 si ph2 au et diferite.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 MPI
Laureate 2006
- B-99-XXX
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
depinde si de talon. Pe taloanele noi spre exemplu nu mai trec astia dimensiunile anvelopelor autorizate pt tipul de masina, deci la norocosii cu taloane noi pot pune orice dimensiune doresc.
|
--------------------
Renault
|
ianni |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 6 May 06 ![]() |
Jantele de tabla de la Clio III de 15'' se potrivesc la megane 2.2 dci?
Vreau sa iau cauciucuri pe 195.65.15 de iarna ca astea de 16 sunt prea scumpe.... ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007/privile Je/mp3 si multe altele...
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
clio 3 parca are tot ET 43 la roti. Deci da, se potrivesc.
|
--------------------
Renault
|
dorin_ir |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 11 May 10 ![]() |
QUOTE(Vesnic_nemultumitu' @ 30 Oct 2010, 01:36) Pe unele site-uri am gasit de vanzare jante de otel fix pe dimensiunea Megane II, adica 6,5 J15 ET45 4 x 100, 60. Pretul bate spre 230 RON/BUC. Daca iau si caucioace de la ei mai reduc 5% din pret. N-au in oferta montaj, prezoane, echilibrat. Un exemplu de astfel de site-uri ? Desigur daca nu se considera a fi reclama. |
--------------------
Megane
Intens Energy dCi 110 CP
2017
- RE-NA-ULT
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
http://www.jante-otel.ro/jante-otel-renault.html
Le-am mai gasit si pe la altii...tot pe la 230 RON, dar nu-mi mai amintesc unde. Aveti grija ca pe unele site-uri sunt date ca bune jante de 6J15 fara sa pomeneasca ET-ul. Cam asta e pretul. Din ce-am inteles mai conteaza si unde sunt facute. Unele mai ieftine s-ar putea sa aiba imbinarea facuta grosolan chiar pe calea de rulare unde vine cauciucul, asa ca o cuta transversala, nu tocmai ideala daca anvelopa si masina vor resimti un hop de cate ori se invarte janta (turcisme, chinezarii). Janta mea de rezerva e din turcia si are o astfel de cuta. Acu' am dat de alta belea...jante am gasit, caucioace gasit...cu ce le prindem....aaa...prezoane....n-avem....sau avem...dar nu stim...poate se potrivesc... Nu mai pierd vremea sa povestesc cat de bine informati sunt cei din magazine... Intrebarea mea este: cum aflu ce prezoane imi trebuie ? Mentionez ca cele de la jantele de aliaj nu merg pe cele de tabla. Am un set de prezoane pentru tabla de la roata de rezerva si pot cumpara cate trebuie de la reprezentanta unde evident n-au si antifurturi pentru tabla. Janta de rezerva e pe dimensiunea 16 iar astea de iarna sunt pe dimensiunea 15. Conteaza sau nu dimensiunea jantei atunci cand alegem prezoanele ? Conteaza modelul de janta sau la orice janta de megane II se potrivesc aceleasi prezoane de tabla ? Daca da, atunci de ce draq nu vin jantele cu prezoane cu tot, ca la unele modele de jante din aliaj ? Multumesc anticipat tuturor celor care sunt dispusi sa ma informeze, in speranta ca n-o sa ajung ca altii pe care-i vad prin magazine venind inapoi cu jantele-n brate la casa si spunand...aaaa...nu se potrivesc....aaaa...dati-mi banii inapoi. This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 1 Nov 2010, 18:40 |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
De problema asta m-am lovit si eu acum ceva timp cand am cumparat rotile pt iarna. Prezoanele de la janta de rezerva pe 16 din tabla se potrivesc si la cele pe 15. Se potrivesc si prezoanele de la logan, au aceleasi dimensiuni. La reprezentanta e in jur de 130 de mii un prezon, iar pe net nu am gasit mai ieftin de 8 lei unul. Asa ca am fost intr-o duminica in targ in vitan si mi-am luat cu 50 de ron 20 de prezoane de bmw, care s-au potrivit la fix. Deci cel mai simplu iei un prezon de la roata de rezerva cu tine si te duci prin targ si cauti sa se potriveasca cu cel de la rezerva. Prezonul are 50 lungime si pasul filetului de 1,5. Trebuie sa fie conic si se potriveste pe aceeasi cheie ca prezonul de la jantele de aliaj care au saiba sferica (tocmai de aceea nu se potrivesc de la aliaj la tabla).
This post has been edited by skorpio_bog: 1 Nov 2010, 18:58 |
--------------------
Renault
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Multumesc. La reprezentanta este intr-adevar 15 ron/buc.
Mai ramane sa gasesc antifurturi...si sper sa am tot ce trebuie sa incalt in sfarsit masina. In ultimele zile sarcina asta a devenit serviciu fulltime. Daca mai dureaza putin cred ca se numeste deja facultate. |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
va salut.m-am hotarat si eu intr-un tarziu ce e drept sa imi iau jante de tabla pe 15 pentru iarna dar nu stiu ce dimensiuni sunt recomandate pentru cauciucurile de 15(vreau sa le cumpar de noi).am inteles ca ET trebuie sa fie de 43-45pentre jante.mentionez ca masina a venit cu jante aliaj de 16,si niste cauciucuri de iarna pe 16 mi-ar lasa o mare gaura in buget.orice pareri sunt binevenite.va multumesc
|
--------------------
Renault
Megane II
2006 privilege 1.5 dci 74kw
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
pentru megane 2, in talon sunt trecute 195/65-R15 91T. Daca ai jante de 15 cu 6J si ET43 poti pune 185/65-R15. Daca insa ai jante de tabla originale de megane (adica 6.5J si ET45 pune dimensiunile recomandate de 195/65-R15.
|
--------------------
Renault
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
multumesc skorpio_bog pentru lamuriri. acum stiu ce sa caut
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2006 privilege 1.5 dci 74kw
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
Am fost in targul Vitan sa caut antifurturi. Lasandu-le la o parte pe cele care se dau la punga, 35-40 ron si care nu stiu de ce, dar nu-mi inspira incredere, am mai vazut unele ambalate ceva mai frumos si pe ambalaj sunt scrise si modelele de masini la care se potrivesc. Printre altele erau trecute si Megane, Laguna, Laguna II.
S-or potrivi si la Megane II ? Logica imi spune ca daca au detaliat modelele de Laguna ar fi trebuit sa fie la fel si cu modelele Megane. Totusi, la Norauto, in codificarea lor interna, sunt trecute aceleasi prezoane antifurt pentru toate modelele de Megane si Laguna indiferent de tipul de janta, otel sau aliaj. Oricum n-au pe stoc. La reprezentanta, dupa ce mi-au spus ca trebuie sa vina pe comanda in 2-3 saptamani, si ca tocmai ce-au avut vreo 50 si le-au dat...le-am cerut sa-mi spuna cat costa si ...surpriza...in sistemul lor nu exista asa ceva nici macar teoretic...doar pentru aliaj. Au concluzionat ca cele de aliaj se potrivesc si pe tabla, desi parerile lor erau impartite si se citea nesiguranta in privirea lor. Din ce-am inteles de la altii patiti, prezoanele de aliaj au o piulita suplimentara si daca sunt folosite la jante de tabla acestea se strang in mers tot mai tare pana cand exista riscul ruperii lor la urmatoarea incercare de desurubare. Evident ca toti vanzatorii incercau sa-mi vanda prezoane antifurt, care mai de care mai diferite (ca dimensiuni), poate, poate, pun botul. Ce ma deranjeaza este ca nu stiu care spune adevarul si care incearca sa-mi vanda orice. Una mi-a oferit niste prezoane asa de mari de parca erau de camion. Cand i-am aratat prezonul de la roata de rezerva, comparat cu maciuca de mi-a oferit-o, mi-a raspuns natural...las'ca merge, care-i problema ? La antifurturi nu conteaza dimensiunea... Acele inele de centrare a rotii pe butuc...se folosesc si pentru jantele de tabla ? La NORAUTO mi-au zis ca se folosesc doar la jantele de aliaj nu si la jante de otel/tabla. Sa-i cred ? Parca sa zic ca centrarea rotii pe butuc n-are treaba cu materialul din care e facuta janta ci cu diferentele dintre diametrul gaurii jantei (mai mare) si diametrul butucului. Ma insel ? Multumesc. PS: conform unui site, prezoanele antifurt de dacia sunt mai scurte cu 4,5 mm decat cele de renault. Dacia Thread size: M12x1,5 Shaft length/total length: 24,0 mm Renault Thread size: M14x1,5 Shaft length/total length: 28,5 mm Nu prea stiu eu ce inseamna astea, poate ma lamureste cineva, dar le-am gasit pe site-ul unui producator de antifurturi. http://wheellockkeys.com/mcgard/e-suche_fahrzeug.php Daca intradevar, prezoanele de dacia sunt mai scurte, inseamna ca folosirea lor pe megane rezulta intr-o prindere mai scurta de butuc deci mai putin ferma. Daca ma insel, va rog sa ma corectati. This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 3 Nov 2010, 01:45 |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
ianni |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 29 Oct 2010, 20:28) Dupa cum am mai spus, ET la jantele pe 15 inch de megane 2 originale este 45. Scrie pe ele ET-ul. La megane se potrivesc doar cele de logan facelift sau sandero care au ET 43, cele de logan primul model nu se potrivesc, au ET 50. PS: aia de la reprezentanta sunt niste robotei inapti. QUOTE(skorpio_bog @ 30 Oct 2010, 21:22) nu este nici o problema. Jantele cu ET43 si J6 erau si pe megane 1 si se potrivesc bine si la megane 2 orice motorizare. Deci le poti pune cu incredere. La mine jantele de logan facelift ating in etrieri (cel putin in fata). |
--------------------
Renault
Megane
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
esti tu sigur ca sunt de facelift? te-ai uitat pe ele si scrie ET43?
|
--------------------
Renault
|
Adal |
![]()
|
confirm ce sustine skorpio_bog: eu am pe masina din semnatura jante cu ET 43 dar 6Jx15. Deci sunt putin mai inguste dar sunt mai departate de etrieri.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007/Manager/1.5 dCi
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Pai asa sunt si cele de logan facelift/sandero/megane 1, cu J6. Doar cele originale de megane 2 cu ET45 sunt putin mai late si au J6,5
|
--------------------
Renault
|
ianni |
![]()
|
Foarte sigur. Finul meu are logan facelift cu et de 43. Am crezut ca m-am scos...
![]() Dar la vulcanizare am vazut ca nu merg. Nici sa faca o jumatate de rotatie nu merg. M-am gandit la alta chestie : daca cei care au varianta de 105 cp si versiuni de echipare superioare au etrierii mai mari ? Intreb nu dau cu paru. |
--------------------
Renault
Megane
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Curios ca nu ti-au mers. Pai nu prea vad ce diferenta de marime la etrieri sa fie. Eu la 105 am etrieri ATE pe fata si TRW pe spate si jantele de tabla pt rotile de iarna cu ET45 merg la fix deci merg si cu ET43. Cele de logan cu ET 50 intr-adevar le-am probat si nu merg.
This post has been edited by skorpio_bog: 11 Nov 2010, 18:56 |
--------------------
Renault
|
ianni |
![]()
|
Este curios intr-adevar..dar am vazut cu ochii mei.
Stie cineva daca se potrivesc jantele de aluminiu de la logan. Primul model parca Sinaia se numeste. Ca am o oferta ieftina ![]() Azi am vazut un megane 2 cu jante de tabla.Si am vazut ca avea pe spate et 49 si pe fata et 43 (albe ![]() This post has been edited by ianni: 12 Nov 2010, 16:53 |
--------------------
Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 13:05 |