Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Intercooler defect - presiune turbina, Schimbat intercooler defect după care sufla turbina presiune pe unde a

morodac
post 26 Nov 2012, 22:14
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Arad

Salutare tuturor,
Recent mi-am cumpărat o Laguna II 1.9 dCi 120cp din 2003. Am descoperit ca e spart intercooler-ul și sufla. Am crezut ca a fost lovit de vreo bordura sau ceva și când l-am schimbat, surpriza: datorita presiunii s-au deformat câteva circuite orizontale (in partea superioara și inferioara) și s-a spart. După ce l-am schimbat a început să "sufle" presiune pe la o garnitura (banuiesc) undeva în partea de sus din zona EGR-ului (nu știu exact sa explic, dacă găsesc persoane amabile sa-mi dea un sfat am sa postez poze). Am făcut un test la masina în mers și presiunea în turbina era 2.2-2.3. Nu am găsit niciunde presiunea optima/recomandata. Credeți că e buna presiunea, din ce motiv s-ar putea "umfla" circuitele din intercooler și sparge acesta? Va Mulțumesc și Îmi cer scuze Dacă mai este acest topic, am căutat dar nu am găsit vre-un răspuns cât de cât.

--------------------
RENAULT LAGUNA II 2003-1.9dCi-120cp - AR 01 ALY
RENAULT LAGUNA II 1.9dCi 120cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
laguna 19600
post 26 Nov 2012, 22:58
Post #2

Membru incepator

Group: Members

salut morodac sa stii ca unul din punctele slabe ale motorului dci este turbina si tot amalgamul care o urmeaza ptr intercooler daca ai cumparat altul nou este f bine monteazal in stinga si dreapta ai 2 furtunuri unul care coboara din valva egr si unul de la turbo te pui si le desfaci o data cu aceste furnturi desfaci si galeria de aer cu valva egr cu tot de ce toate astea ptr ca intrecoolerul nu se sparge intr-un trotuar poti sa ai mizerie in tot circuitul de supraalimentare .Dupa ce ai desfacut tot te pui si arzi galeria de aer dar mai inainte dai jos electrovana situata in spatele galeriei.Atentiune toate operatiunile le faci cu bateria data jos asa eviti sa treci la tester.Dupa ce ai curatat totul te pui si le montezi atentiune intre galeria de aer si cea de gaze exista o pacoste te teva din tabla care este leagata de galerii cu 2 coliere din tabla mai speciale pe care le gasesti la renault le cumperi ptr ca cele vechi nu le mai poti monta.

--------------------
Renault Laguna 2003 1.9dci expresion - AN-688-EZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th May 2025 - 10:05
Dacia