Insonorizare Megane Classic, Insonorizare Megane Classic
![]() ![]() ![]() |
Insonorizare Megane Classic, Insonorizare Megane Classic
teal_c |
![]()
|
||
Ceva ani vechime in ale sofatului. Group: Members Posts: 252 Joined: 18 August 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
NISSAN
QASHQAI
- B-Nr-XXX
1.3L HP M/T 2WD PACK N-CONNECTA 2019 Daca muncesti ca sa traiesti de ce te mai omori muncind?
|
|||
mitzunator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 25 December 07 From: Craiova ![]() |
mersi xjc0c0
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
2008 [B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(Mircea_C20 @ 28 Apr 2010, 08:48) oho,vad ca am pierdut cam multe ![]() ![]() O intrebare putin in afara problemei. la demontarea bordului cred k am pus un bec de la displayul stok de la casetofon, stramb si nu mai imi lumineaza ora si temperatura. In caz ca s-a ars, gasesc la fel in comert? e compatibil cu unul de la logan sa zicem? Trebuie o data sa ne intalnim toti, si sa facem niste probe sa vedem si care metoda este cea mai eficienta si sa ne mai consultam. O zi placuta ! Daca ne referim la acelasi produs, am gasit si utlilizat pasla fonomin de peste 2 cm grosime de pe forum, sectiunea anunturi permanente de la userul MihaiSan. Pentru usi nu este recomandat pentru toti stim ca in usa se scurge apa si ca urmare nu vrem sa se imbibe materialul de apa si sa tina umezeala. Cheder caut si eu, in momentul asta fac experimente pe profiluri (sectiuni) si cel mai greu este de gasit la culoare. |
--------------------
Renault
Megane
- PH 07 KKA
2000 1,6 16 v rxe bicorp
|
|
Mircea_C20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 15 January 07 From: Bucuresti ![]() |
vroiam sa pun fonomin si la fetele de usi in ideea ca am izolat total usa de fata de usa cu Silent Coat si am observat ca fata de usa din plastic uneori cam zornaie si vroiam sa o ajut cu niste fonomin/burete etc
|
--------------------
Renault
Megane Clasic
- B 70 MRC
1.9dTi (88kw / 250Nm CHIP) 2001
|
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Ok, am inteles acum. Pentru anularea zgomotelor de tip zornaiala e necesar sa refaci sau sa completezi daca e posibil cordonul de mastic de pe conturul inferior al usii. La demontarea panoului stiu ca a avut de suferit dar l-am recuperat pe tot si l-am intins uniform pe locul unde a fost aplicat. In felul asta cordonul de mastic sta ca un tampon intre panou si usa.
|
--------------------
Renault
Megane
- PH 07 KKA
2000 1,6 16 v rxe bicorp
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
http://www.power-play.ro/gpage10.html
Asa ceva trebuie sa cautati in legatura cu chederele. Problema e ca nu am vazut la vanzare si negru. Eu am cumparat dintr-un hipermarchet la pachet de 10m cu trei fasii pe rola, carte se pot desparti si se fac 30 m. This post has been edited by ionutt daniel: 29 Apr 2010, 22:24 |
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
Vallybz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.475 Joined: 26 October 08 From: Buzau/Bucuresti ![]() |
cum si unde le atasezi? adik pe usa? ca nu imi dau seama?
|
--------------------
Renault
Megane 1 Facelift, 1.6, 16v
- BZ 87 BVM
Coupe 1999 K4M-A7-00
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Mircea_C20 @ 28 Apr 2010, 09:48) unde cumpar fonomin adevarat? Fonominul la sul este foarte prost absorbant. Tie iti trebuie pasla, mai pe romaneste materialul ala de culoare verde si cat mai gros ...QUOTE(ionutt daniel @ 13 Apr 2010, 22:22) Nu uita sa izolezi si plafonul, atat fonic, cat si termic! Plafonul se izoleaza mai mult termic. De la el nu vin zgomote decat de vibratie a tablei. Cateva fasii de material bituminos sunt de ajuns. Cei mai multi producatori il izoleaza cu carton gofrat lipit cu banda dubluadeziva. Se mai foloseste un sandwich din pasla intre doua materiale textile, sau burete intre doua folii de carton simplu.QUOTE(aurelul8 @ 28 Apr 2010, 16:32) Pentru usi nu este recomandat pentru toti stim ca in usa se scurge apa si ca urmare nu vrem sa se imbibe materialul de apa si sa tina umezeala Gresit, pasla se lipeste de fetele de usi pe toata suprafata. Dar, ca umezeala sa nu ajunga la pasla se lipeste folie anticondes pe usa. Adica se inchid golurile alea din tabla cu celofan (materialul ala de se imbraca serele).QUOTE(aurelul8 @ 29 Apr 2010, 19:40) cordonul de mastic de pe conturul inferior al usii Ala de pe usa se curata si se foloseste mastic auto la tub de culoare neagra care ramane moale. Atentie insa, exista si mastic de etanseizare pentru tabla si ala se intareste, crapa si se dezlipeste.QUOTE(aurelul8 @ 29 Apr 2010, 19:40) cordonul de mastic sta ca un tampon intre panou si usa Cordonul de mastic trebuie refacut pe toata lungimea lui, altfel o sa iti patrunda zgomote unde el lipseste.QUOTE(aurelul8 @ 28 Apr 2010, 16:32) Cheder caut si eu, in momentul asta fac experimente pe profiluri (sectiuni) si cel mai greu este de gasit la culoare Cauta purfix negru cu profil D si latura de 10mm.QUOTE(xjc0c0 @ 27 Apr 2010, 19:28) Ce ar fi daca as baga spuma In afara de faptul ca atrage umezeala ...QUOTE(mitzunator @ 14 Apr 2010, 15:18) Efectul maxim este mirosul neplacut care o sa iti ramana in habitaclu.QUOTE(mitzunator @ 14 Apr 2010, 15:18) Asta doar in vise.Exista trei tipuri de materiale folosite la insonorizare. Izolatoare, reflexive si absorbante. Ele se combina in functie de modurile de transmitere a zgomotelor in habitaclu. Folosirea lor in functie de miturile urbane, nu duce decat la rezultate mediocre. This post has been edited by IRONICK: 30 Apr 2010, 02:13 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
mitzunator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 400 Joined: 25 December 07 From: Craiova ![]() |
vad ca esti precum nick-ul......
|
--------------------
Renault
Megane 2
2008 [B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
|
|
aurelul8 |
![]()
|
@ IRONICK
Multumesc mult de completari, le apreciez pentru ca nu si-a mai batut nimeni capul pana acum sa explice lucrurile in detaliu. Totusi te rog sa avansezi un pic mai mult si sa explici unde si cu ce tip de materiale folosite se face insonorizarea. Ca zone pe mine m-ar interesa: panoul ignifug/material recomandat?, interior capota motor/?, podea interior /?, fete usi/?, podea portbagaj/? oale roti spate/?. Pana acum am folosit teroson pentru usi, pasla de 2 cm pentru podea, silent coat pentru panoul ignifug. Am investit timp si munca si as vrea ca rezultatele sa nu fie mediocre. A nu se intelege gresit, sunt multumit de ce am facut pana acum dar recunosc ca la alegerea metarialelor m-am orientat cam dupa ureche si daca as fi stiut de la inceput ce ar trebui facut... era altceva. Nu imi permit sa izolez masina total cu Dynamat, asta e destul de clar si nici nu vreau insonorizare decenta fara sa am habar de ce si unde trebuie pus. Pentru mine interventia ta inseamna o motivatie in plus. |
--------------------
Renault
Megane
- PH 07 KKA
2000 1,6 16 v rxe bicorp
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Am facut experiment. Am luat o bucata de spuma intarita , am introduso intr-un pahar cu apa,si a stat acolo timp de 48 de ore.
CONCLUZII : 1) A retinut apa (putina,nu ca un burete,sau ca o carpa,dar era) 2) Era foarte fragila |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.771 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
In compartimentul motor este nevoie doar de materiale absorbante. Daca tablierul nu are cute sau capota motor nu are traverse de rigidizare se utilizeaza folie bituminoasa sau o vopsea cauciucata rezistenta la temperatura (cazul tau). Absortie se face cu pasla, dar din experienta personala pe langa pe langa aia de fabrica este necesar adaugarea inca a unui strat de pasla normala de 2cm pentru efecte mai bune. Materialul abosorbant trebuie pus pe capota si pe tot peretele antifoc. Daca nu le ai deja, le folosesti pe cele de la echiparea diesel. Eventual daca cel de pe tablier nu este pe toata suprafata, folosesti unu de la alta masina. Eu am luat unu de la Clio2, pentru ca imi acopera si pompa de frana. Atentie insa, insonoriantul de suprafata din compartimentul motor trebuie sa fie cel de "fabrica", datorita stratului de suprafata rezistent la diversi factori. Abia dupa el dublezi cu pasla (dar ignifugata).
Cel mai important este sa se inteleaga ca sunt necesare foarte multe modificari pentru un rezultat decent. Cei mai multi se asteapta sa dispara zgomotul dintr-o data cand au pus undeva un material. Usile ... folosirea materialul bituminos pe tabla ajuta la imbunatatirea sunetului redat de difuzoare si zgomote mai infundate la inchiderea usilor. Nu este necesara folosirea lui in exces lipit pe tabla (am vazut ca ai pus diverse bucatele), nu aduce nimic in plus. Nici lipirea lui pe cutele de pe tabla nu ajuta, ca nu vibreaza. Pentru zgomotul de rulare si cele exterioare este necesar sa se inchida golurile din usa cu folie anticondens (nici ce ai folosit tu nu este rau), si pasla pe interiorul fetelor de usa. This post has been edited by IRONICK: 5 May 2010, 13:07 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
aurelul8 |
![]()
|
Da, am gasit completarea informatiilor la adresa:
http://www.daciaclub.ro/Antifonare-capota-...0329-s1920.html Am citit tot si e mult mai clar, multumesc IRONICK! |
--------------------
Renault
Megane
- PH 07 KKA
2000 1,6 16 v rxe bicorp
|
|
Mircea_C20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 15 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cine este interesat, mi-au mai ramas ~1,7mp de insonorizant, suficient sa faci 2 usi bine
Vand un kit insonorizant auto Stinger Roadkill format din 4 coli (30 x 90) ~1mp si inca 5 coli (30 x 40) Silent coat. Nu mai sunt in ambalajul original. pretul pentru setul de ~1,7mp este 150lei si este suficient pentru 2 usi facute ca la carte. delatii pe privat! Multumesc! |
--------------------
Renault
Megane Clasic
- B 70 MRC
|
|
Mircea_C20 |
![]()
|
L-am vandut !
|
--------------------
Renault
Megane Clasic
- B 70 MRC
|
|
ronnix |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 20 August 12 From: Craiova ![]() |
imi poti zice o parere ceva despre imbunatatirile aduse, dupa insonorizarea portierelor, in domeniul audio?
|
--------------------
Laguna 1 ph 1
2.0 8v 113cp
1994 Tuning is not a crime!
|
|
cnada |
![]()
|
![]() membru subiectiv Group: Members Posts: 409 Joined: 18 May 11 From: Vâlcea ![]() |
Am o intrebare pentru cine ma poate ajuta!
Doresc sa aplic cu acest produs pe anumite portiuni (lonjeroane, praguri, cavitati aripi, usi). Vreun sfat pentru modul de aplicare a unui astfel de produs? In plus vreau sa dau cu acest produs pe balamale, conductele de frana etc! Sper ca nu am gresit postand aici! Nu vreau sa se considere reclama link-urile de mai sus! This post has been edited by cnada: 19 Oct 2015, 10:10 |
--------------------
renault
megane 1 1.4 16v RXE + GPL
2000 "Nu te lasa biruit de rau,
ci biruieste raul prin bine" Rom. 12.21 |
|
Horatiu Mihai |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 132 Joined: 31 March 12 ![]() |
QUOTE(cnada @ 19 Oct 2015, 10:09) Am o intrebare pentru cine ma poate ajuta! Doresc sa aplic cu acest produs pe anumite portiuni (lonjeroane, praguri, cavitati aripi, usi). Vreun sfat pentru modul de aplicare a unui astfel de produs? In plus vreau sa dau cu acest produs pe balamale, conductele de frana etc! Sper ca nu am gresit postand aici! Nu vreau sa se considere reclama link-urile de mai sus! @cnada: Inainte sa aplici Teroson trebuie sa cureti zona respectiva destul de bine, cu apa cu sapun apoi cu niste lavete cu alcool. Pentru lonjeroane iti va trebui sigur inca un tub. In plus, trebuie si ele curatate, poate nu chiar la nivelul ala dar totusi, sa fie curate nu cu noroi intarit pe ele ![]() Al doilea produs e similar, din ce am citit, cu WD-40. E foarte bun pentru balamale, mai ales daca scartaie, pentru suruburi- mai ales daca vrei sa le desfaci. Nu e nevoie sa dai pe conducte cu spray-ul. |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
cnada |
![]()
|
![]() membru subiectiv Group: Members Posts: 409 Joined: 18 May 11 From: Vâlcea ![]() |
QUOTE(Horatiu Mihai @ 23 Oct 2015, 14:26) @cnada: Inainte sa aplici Teroson trebuie sa cureti zona respectiva destul de bine, cu apa cu sapun apoi cu niste lavete cu alcool. Pentru lonjeroane iti va trebui sigur inca un tub. In plus, trebuie si ele curatate, poate nu chiar la nivelul ala dar totusi, sa fie curate nu cu noroi intarit pe ele ![]() Al doilea produs e similar, din ce am citit, cu WD-40. E foarte bun pentru balamale, mai ales daca scartaie, pentru suruburi- mai ales daca vrei sa le desfaci. Nu e nevoie sa dai pe conducte cu spray-ul. In primul rand multumesc pentru sfaturi ![]() Saptamna viitoare ma apuc de lucru la ea...nedumerirea pe care o mai am se refera la temperatura la care trebuie aplicata ceara. Pe site-ul producatorului scrie ca minim trebuie sa fie pe la 15 grade. Daca o aplic pe la 7-10 grade (cat am citit ca o sa fie in wekeend-ul urmator) are ceva? This post has been edited by cnada: 24 Oct 2015, 17:50 |
--------------------
renault
megane 1 1.4 16v RXE + GPL
2000 "Nu te lasa biruit de rau,
ci biruieste raul prin bine" Rom. 12.21 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 01:21 |