Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inlocuire motoras reglare faruri, cine ma ajuta ?

biciu
post 30 Sep 2008, 14:41
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut !

Am tot cautat de ceva vreme pe forum despre cum se inlocuieste motorasul ala de reglare a farurilor la Clio. Nu am gasit si acum am nevoie de cineva care probabil s-a confruntat cu aceeasi problema.
Ideea e ca mi s-a " busit " motorasul ala. Nu mai regleaza nimic si l-am scos sa ma uit la el si cat am putut am reusit sa il pun la loc, dar nu cum ar trebui. Am fost la un "ageamiu" intr-un service sa mi-l puna el, ca se dadea foarte important ca stie sigur cum se pune si fara sa scoata faru. De cum a pus mana pe el mi-am dat seama ca habar n-are ce sa ii faca. Bineinteles ca l-a stricat si nu a stiut sa il mai puna la loc (nici macar cat l-am pus eu), decat daca dadea farul jos , lucru pt care nu aveam timp atunci.
M-am decis sa imi iau alt motoras si sa imi ocup o parte dintr-o zi si sa imi scot eu farul si toate cele si sa ma uit la ce trebuie facut. In acest sens as aprecia cateva sfaturi de la cei care stiu despre ce e vb. Mai mult, vreau sa imi spuna si mie cineva daca bara din fata mai este prinsa in alte suruburi decat in cele de la roata, de la imbinarea barii cu aripa. Si, de asemenea, daca se poate da jos fara masca, pt ca si masca are niste "fluturasi" de plastic care nu par sa iasa foarte usor.

Multumesc frumos !

This post has been edited by biciu: 30 Sep 2008, 14:49

--------------------
Renault Clio 2005 / Bicorp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petruM
post 30 Sep 2008, 19:34
Post #2

Membru incepator

ca sa schimbi motorasul nu se da farul jos ..se pune relativ usor da trebuie sa stii pozitia lui ...din ce oras esti??

--------------------
renault clio 2 bicorp 2001 - 87 MIG
+
biciu
post 30 Sep 2008, 21:09
Post #3

Membru incepator

Salut @petruM. Sunt din Bucuresti.
Initial l-am fixat pe lamela din interiorul farului pe care trebuie sa intre plasticul ala alb (daca stii despre ce e vorba), insa nu prindea bine si aluneca astfel ca atunci cand reglam manual, nu tragea farul decat putin si apoi mergea in gol. Partea electrica a motorasului (cel vechi) nu mai functioneaza numai ca voiam sa reglez manual pozitia farului pana ce voi face rost de alt motor.
Acum am facut rost de alt motoras si vreau sa mi-l pun singur, dar cum m-am chinuit ultima oara aproape 2 ore sa il fixez si sa prind ca lumea pozitia, si tot in van, asa imi imaginez ca voi face si acum, daca incerc sa il pun cu farul pe masina.
Problema este la farul din dreapta la care accesul este ingreunat de o conducta (de la instalatia de A/C , presupun) care trece fix prin dreptul lui impiedicandu-ma sa umblu usor la el. Cel din stanga este mult mai usor de "manevrat".
Daca ai mai facut asta si ti-a reusit da putin mai multe detalii, te rog. Merci pt reply

This post has been edited by biciu: 30 Sep 2008, 21:14

--------------------
+
petruM
post 1 Oct 2008, 14:47
Post #4

Membru incepator

pai ....cel mai important e sa fixezi tija aia de la motoras in locasul ei ....ca sa iti vina mai usor ...dai jos capacelul de la becul pt faza lunga si tragi putin de soclu de la bec ca sa vina farul mai aproape de motoras ..ca sa zic asa ...si atunci bagi tija de la motoras pe ghidajul ala kre il are farul...fixezi motorasu la locu lui si gata..eu asa am facut de mai multe ori

--------------------
renault clio 2 bicorp 2001 - 87 MIG
+
hellcat
post 3 Oct 2008, 20:51
Post #5

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Fixarea e conditionata de 2 aspecte: modelul de pe marginea gaurii si cuplarea pe santuletul piesei de culoare alba.

[attachmentid=1627474850]

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
biciu
post 22 Oct 2008, 14:04
Post #6

Membru incepator

Multumesc, pt raspunsuri. Pana la urma am rezolvat tot la un service, dar de data asta reprezentanta Renault, ca sa fiu sigur ca baietii stiu despre ce e vorba. Mi-au si reglat farurile cu ocazia asta cu un aparat destinat si sunt multumit. Merge perfect acum biggrin.gif Scuzati de intarziere pt reply.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 00:51
Dacia