Inlocuire bec far dreapta Laguna II, dificultate maxima!!!
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire bec far dreapta Laguna II, dificultate maxima!!!
ianachei |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 December 09 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 107cp
- TEXAS :)
2001
|
|||
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(ianachei @ 9 Jan 2010, 14:21) Fratilor a schimbat cineva becul la faza scurta pe partea dreapta fara sa dea bara jos in partea respectiva? CUM a-ti reusit ? ![]() daca dai jos tubul de umplere al bidonului pentru lichid de spalat parbrizul trebuie sa ai exact atita loc cit iti trebuie sa desfaci capacul de protectie la far si sa ai acces la bec!!! sincer daca n-am uitat, este vorba de max. 10 minute!!!! scos becul si pus din nou!!! trebuie putina atentie si ........ |
--------------------
KGM
Korando
- HD 55 BXL
1.5Tgdi Black/2024 /C300 Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
oradeanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 1 September 08 ![]() |
Eu le-am schimbat pe amandoua partile la faza scurta. Rasucesti capacul si il scoti deacolo. Apoi dai sigurantele care tin becul si apoi scoti mufa, care se scoate destul de greu. Pui becul nou si montezi totul la loc. Ai grija numai sa pui capacul bine inapoi. Trebuie sa se insurubeze cativa centimetri. Ii cam greu da nu imposibil.
Specific ca n-am xenon. |
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v
- BH 08 XUH
10.10.2003
|
|
casper_mik |
![]()
|
![]() IMPLIKAT Group: Members Posts: 376 Joined: 1 October 09 ![]() |
si yo le-am schimbat pe ambele.. asa e.. la cel din dreapta trebuie sa scoti tubul de la bidonul de apa pt parbriz.. e simplu tragi de el.. cu forta.. parca.. nu e necesar sa scoti bara.. ar fi culmea.. ce-i drept e foarte incomod sa umbli la ele.. dar nu imposibil..
|
--------------------
CHEVROLET
Cruze LT VCDi 16V 150cp automat
- 3292GTD
2.0 BMW E90 320 CLIO 2003 de ce să bei și să conduci.. când poți să fumezi și să zbori.. •CASPER™• |
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Fata de cele relatate mai sus,sa ai grija mare la siguranta cu care este prins suportul becului,ala mie mi-a dat mult de furca,prin faptul ca intr-o parte a intrat mai mult iar in cealalta a intrat foarte putin.
Cand intra in urechiusele speciale,siguranta trebuie sa fie in egala masura in ambele parti ( stanga/dreapta ) Daca intr-o parte nu e fixat bine,ai sanse mari sa iasa becul din suport ( partial ) si sa te trezesti ca becul bate prea mult in jos/sus/stanga sau dreapta. Si sa insurubezi cat poti capacul de la ansamblul bec,daca ala nu e prins bine ai sansa sa-ti pice capacul sau sa-ti intre praf in far,si de aici alta 'bucurie' Baftalo! |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
- TM 24 GBY
2001 Expression
|
|
ianachei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 December 09 From: Constanta ![]() |
Ok multumesc pentru indicatii!
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 107cp
2001
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Eu nu am reusit sa scot tubul de la rezervorul cu lichid de parbriz nici intr-un fel. E lipit zdravan. Cu toate astea am reusit, cu chin mare e adevarat, sa schimb becul de pe dreapta.... si nu am deloc mana fina de domnisoara.
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
ianachei |
![]()
|
In concluzie as zice ca dintre toate masinile care le-am avut(vreo 50) la aceasta se inlocuieste cel mai greu un ...bec
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dci 107cp
2001
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai... ce sa mai zicem? Sa apuci suta. Sau e putin? Mia, atunci
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
casper_mik |
![]()
|
multa bafta.. grija mare.. daca scapi capacul ala (cum am patit yo;) ) si ai scut.. mare belea sa scoti capacul fara sa scoti scutul.. yo am reusit cu mult chin cu o sarma indoita.. vai de capul meu..
|
--------------------
CHEVROLET
- 3292GTD
2.0 BMW E90 320 CLIO 2003 de ce să bei și să conduci.. când poți să fumezi și să zbori.. •CASPER™• |
|
eugen dinu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 17 December 09 ![]() |
nu stiu ce greutati ati intimpinat voi dar la mine am schimbat in maxim 10 min becurile de faza scurta de pe ambele faruri, recunosc ca lucrez la o fabrica care produce faruri de masini.
nu mai bine. |
--------------------
renault
laguna
- TM25ESA
2001 18 16V
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pt cel de pe stanga e foarte greu sa schimbi becul fara sa departezi cablajul ala.
This post has been edited by Dan73: 22 Mar 2010, 22:12 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
BuNeL_u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 22 April 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2001 Expression Check Length
|
|
casper_mik |
![]()
|
|
--------------------
CHEVROLET
- 3292GTD
|
jon_nxt |
![]() ![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Dan73 @ 11 Jan 2010, 12:46) Eu nu am reusit sa scot tubul de la rezervorul cu lichid de parbriz nici intr-un fel. E lipit zdravan. Cu toate astea am reusit, cu chin mare e adevarat, sa schimb becul de pe dreapta.... si nu am deloc mana fina de domnisoara. ![]() Nu cred ca e lipit. Si eu am crezut asta insa dupa o vreme de studiat ochiometric am vazut ca la mine gitul rezervorului de lichid pt spalare parbriz se scoate f usor daca il rasucesc cam 90 de grade intr-o directie (nu mai retin care anume) dupa rasucire se trage usor in sus. Ramane suficient loc pentru a umbla la becul din exterior insa la cel dinspre interior tot e oarecum dificil, mai ales daca ai crenvursti polonezi in loc de degete ![]() Acum sa va zic o patanie legata de farul dreapta. Cam de-asta iarna am vazut ca in farul dreapta incepe sa apara mizerie pe sticla din fata. Mi-am zis ca o fi mai de proasta calitate sau ca s-a fisurat plasticul ala si intra vapori de apa care au degenerat in mizeria aia... care se vedea ca o dunga de rugina lata de 1-2 mm de-a latul farului, pe la jumatate. M-am culcat pe o ureche toata iarna si acum dupa ce a venit vremea frumoasa, ma bag la el, ma uit atent si ce-mi vad ochii: capacul becului dinspre interior (cred ca e faza mare?) cazut... ![]() Acum - ma intreb daca nu cumva pot sa scot farul si sa il curat pe interior... stie cineva? Toate bune! |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
Dan73 |
![]()
|
E lipit..pt ca se vede lipiciul. Stiam ca tubul ala trebuie sa iasa.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
casper_mik |
![]()
|
nasol.. cineva l-a lipit... banuiesc ca nu esti primul proprietar..
daca esti primul proprietar.. si nu-ti amintesti sa-l fi lipit tu.. atunci.. tot ce e posibil sa fi facut aceasta operatiune vreun jmecher de mecanic.. numai bine |
--------------------
CHEVROLET
- 3292GTD
|
Dan73 |
![]()
|
Daca nu imi aminteam era grav
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
jon_nxt |
![]()
|
![]() Membru declarat anti-bizoni Group: Members Posts: 216 Joined: 15 August 08 From: Bucuresti ![]() |
Mda nasol. Probabil ca i-o fi picurat apa din vas pe langa acel gat cand il umplea la maxim si s-o fi gandit ca e spart?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2, phase 1
1.9 dCi Dynamique, 2001 "Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
|
|
casper_mik |
![]()
|
sau mai bine.. sa nu mai ai de ce sa umbli acolo;).. nu?¿?
![]() numai bine |
--------------------
CHEVROLET
- 3292GTD
|
maruk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 29 December 10 From: ostroveni,dolj ![]() |
ce bec imi trebuie la faza scurta?
|
--------------------
renault
laguna 2
- dj 11 mru
2003 laguna II 1.9 dci, 74 KW, 2003
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
H7.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
bad_x |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 717 Joined: 5 February 08 ![]() |
Tot ziceti voi ca ie greu de schimbat berurile la laguna,parerea mea este floare la ureche,pe partea dreapta se scoate conducta de la bidonul de spalator prin rasucire(are garnitura care este intepenita).
Sa vedeti voi chin la megane 2 sa schimbati becurile,mai ales daca dati peste un bec cu mufa topita si lipita de bec sau nu iasa becu din cauza la cleme ca sunt intinse,sau la clio simbol unde nu ai loc in ambele parti si becu se scoate cu tot cu soclu prin rasucire si nu ii mai gasesti pozitia sa il pui la loc |
--------------------
Renault
laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP
2004
|
|
meltean |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 26 February 11 From: Suceava ![]() |
Nu e chiar floare la ureche , eu zic ca depinde de motorizare
![]() |
--------------------
Renault / BMW
Laguna II 2.2dCi / 320d
2004 Initiale / 2000
|
|
bad_x |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 717 Joined: 5 February 08 ![]() |
Am schimbat si la 2.2 dci si la 1.9 dci,tot una este tot atata loc ai din punctul meu de vedere
|
--------------------
Renault
laguna 2 1.9dci privilege gri perlat 88KW/120 CP
2004
|
|
maruk84 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 29 December 10 From: ostroveni,dolj ![]() |
|
--------------------
renault
laguna 2
- dj 11 mru
2003 laguna II 1.9 dci, 74 KW, 2003
|
|
casper_mik |
![]()
|
@bad_x: si eu sunt de aceeasi parere cu tine
@meltean: cum sa trebuiasca sa dai bara jos?¿? cine a mai auzit de asa ceva?¿? acum serios.. fara nicio suparare.. ca sa schimbi un bec din far.. chiar nu trebuie sa dai bara jos.. un salut |
--------------------
CHEVROLET
- 3292GTD
|
meltean |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 26 February 11 From: Suceava ![]() |
priveste si da-ti cu parerea
Attached thumbnail(s) 23102011035.jpg ( Size: 515.94k ) Number of downloads: 1574 23102011036.jpg ( Size: 336.02k ) Number of downloads: 1676 |
--------------------
Renault / BMW
Laguna II 2.2dCi / 320d
2004 Initiale / 2000
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
frate ce ai tu in poza acolo tubul ala ? eu nu am asa ceva.
|
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
meltean |
![]()
|
Sunt aproape sigur ca e de la sirocou.Oricum nu dadeam bara jos doar pentru becul de pozitie , dar am avut de schimbat si pompa de la spalatoare faruri
|
--------------------
Renault / BMW
Laguna II 2.2dCi / 320d
2004 Initiale / 2000
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 14:23 |