Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

178 Pages « < 176 177 178 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

IT&C intrebari si raspunsuri, calculatoare, retele, internet

vallixx
post 8 Jan 2024, 13:14
Post #5311

Membru nesuferit

Group: Members
From: Bucuresti

Daca la un mini PC exista doar display port si vreau sa-l conectez la un TV, unde am doar HDMI, imi trebuie doar cablu DP => HDMI?

Tehnologiile sunt compatibile sau trebuie si adaptor din ala tip cutiuta, care cere si alimentare si care (unele) mai induce si un mic delay?

This post has been edited by vallixx: 8 Jan 2024, 13:16

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea_aq
post 8 Jan 2024, 16:13
Post #5312

Membru autentic

1. Varianta ieftina, unii ii vor zice carpeala:

https://www.emag.ro/adaptor-displayport-dp-...9/pd/D63ZF9BBM/

2. Docking cu iesire hdmi:

https://www.emag.ro/adaptor-usb-c-multiport...m/pd/DC8S1BMBM/

3. Si un segment de nisa, daca vrei un plus de performanta la un pret indecent:

https://rog.asus.com/ro/external-graphic-do...ile-2022-model/

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
User is offlineGalerie FotoPM
+
Bibanu
post 8 Jan 2024, 17:33
Post #5313

Membru autentic

Doar cablu DP=>HDMI, intucat semnalul de iesire DP contine tot ce are nevoie o intrare HDMI.Daca era invers iti trebuia "cutia" de care spui.

--------------------
exRenault, Toyota Camry 2020, Hybrid 2.5/218cp - B11xxx
+
cj98czh
post 8 Jan 2024, 22:18
Post #5314

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

eu zic sa nu iei cablu, ia adaptor DP to HDMI, cu cablurile sunt patit ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
vallixx
post 9 Jan 2024, 15:57
Post #5315

Membru nesuferit

Multumesc.

Ezit pentru ca am un adaptor vechi tip cutiuta, de la mufa VGA la HDMI, o foloseam cu un laptop vechi. Exclusiv adaptorul asta mergea ok, dar am incercat vreo 4 pana sa dau de asta, pentru ca restul, toate aveau delay. Asta e singurul care mergea.

Asa ca ma feream de adaptoare .....tocmai pentru acest motiv. Ma enerveaza ca mini PC-ul asta pe care il am e un Lenovo cu 2 porturi DP si fara HDMI. Cred ca mai degraba il schimb cu un Dell Optiplex care are un DP dar si port HDMI nativ si nu ma mai complic cu adaptoare.

Singura retinere e ca Dell-ul e refurbished, dar imi dau garantie 2 ani....ar trebui sa fie ok.

--------------------
+
cj98czh
post 9 Jan 2024, 16:17
Post #5316

Membru de la Cluj ...

de la VGA la HDMI este analog la digital, alta mancare de peste .. aici esti pe digital cu ambele

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
traffictours
post 9 Jan 2024, 16:17
Post #5317

Membru autentic

Group: Validating Reno

Ideea e foarte buna. Elimini multa bataie de cap prin miscarea asta. De-a lungul anilor aceleasi probleme le-am avut si eu cu tot felul de adaptoare. Calculatoarele de marca refurbished in general sunt rezistente, eu in decursul anilor am aruncat o gramada la mine la firma deoarece nu mai faceau fata fiind depasite la un moment dat, dar pe toate le-am aruncat functionand.

This post has been edited by traffictours: 9 Jan 2024, 16:19

--------------------
BMW - -
+
GBX
post 9 Jan 2024, 19:16
Post #5318

Membru autentic

From: aproape de Cluj

Cablu adaptor DP - HDMI, din PC în monitor folosesc de multă vreme și nu am obiecții, merge bine.

--------------------
ex. Renault 19 Europa 1997
+
Bwwlan
post 25 May 2024, 23:42
Post #5319

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

Mi-am luat un router nou, un Fritz!Box 7590AX si cand am primit cutia, la 10 zile de la comanda, era reambalata de DHL. Cand am desfacut cutia de DHL, am observat ca sigiliile cutiei routerului erau rupte si eticheta asta era primul lucru pe care l-am vazut:

1716673074486.jpg ( Size: 555.07k ) Number of downloads: 348

Ce fac?
Schimb setarile sau trimit pachetul inapoi vanzatorului?

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
vallixx
post 22 Jan 2025, 13:47
Post #5320

Membru nesuferit

La tata la tara tot cade netul....asa ca atunci cand el e acasa si nu la tara....pierde tot ce inseamna device-uri smart, gen camerele de supraveghere, termostatul de la centrala, becurile si prizele smart.....etc etc.

Si vreau sa-i fac un backup cu un router 4G in care sa bag un SIM DIGI sau YOXO care sa aiba acelasi SSID si parola, astfel incat daca mai cade netul fix, toate astea sa se conecteze automat la routerul 4G.

Singura treaba e ca sistemul de camere necesita conexiune pe cablu RJ45, nu merge pe wifi. Exista routere in care sa bag SIM direct (nu stick de date pe USB), si care in afara de hotspotul pe care-l creaza, sa dea net si pe cablu, pe care sa-l bag in unitatea centala a sistemului de camere?

--------------------
+
cj98czh
post 22 Jan 2025, 14:37
Post #5321

Membru de la Cluj ...

QUOTE(vallixx @ 22 Jan 2025, 13:47)
sa-i fac un backup cu un router 4G in care sa bag un SIM DIGI sau YOXO care sa aiba acelasi SSID si parola, astfel incat daca mai cade netul fix, toate astea sa se conecteze automat la routerul 4G.
Exista routere in care sa bag SIM direct (nu stick de date pe USB), si care in afara de hotspotul pe care-l creaza, sa dea net si pe cablu, pe care sa-l bag in unitatea centala a sistemului de camere?
*

o sa faci un drac .. o sa emita amandoua cu acelasi SSID .. de nu o sa stie jucariile care este iesirea ..

Exista routere la preturi decente care stiu de sim direct inauntru ..

Uite asta este chiar bun: https://www.emag.ro/router-wireless-tp-link...rch-Action=view

da acuma intreb .. esti sigur ca pica netul? si te intreb pt. ca la casa de la tara aveam tot asa o problema .. routerul si wifi-ul era jucaria de la digi si periodic pierdeam conexiunea cu ele .. rezolvarea la mine a fost sa pun in spatele lui un alt router .. iar cel de la digi este folosit doar pt. a trece pachetele la cel pus de mine .. de atunci nu mai am treaba ..

This post has been edited by cj98czh: 22 Jan 2025, 14:40

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
einstein1984
post 22 Jan 2025, 16:09
Post #5322

fan Dacia

QUOTE(cj98czh @ 8 Jan 2024, 22:18)
eu zic sa nu iei cablu, ia adaptor DP to HDMI, cu cablurile sunt patit ..
*

eu am luat cablu, dupa ce adaptorul a venit DOA..... Si merge, e mai ieftin decat adaptor+cablu+un contact prost eliminat.

valixx, ieie router cu clot de sim cum a dat exemplu si cj mai sus si pui jucaria lu digi in passthrough, asa am si eu acasa (fara 4g ca am fibra si nu pica).

This post has been edited by einstein1984: 22 Jan 2025, 16:12

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
vallixx
post 23 Jan 2025, 14:25
Post #5323

Membru nesuferit

Deci treaba e asa, acolo are net Orange pe litza, fostul Telekom si da....cade, din router cel mai frecvent, probabil desincronizare, cu un restart la router o ia... numai ca restart nu poate da de acasa.

Chiar a fost amuzant ieri...vine tata victorios la mine....bah, m-am gandit, daca punem routerul intr-o priza din aia desteapta, ii dau restart de acasa. radmasa.gif Zic...super...si pe aia prin ce net o contolezi? radmasa.gif L-a luat rasul....l-am dezamagit profund. laugh.gif

Cautand solutii am aflat insa, ca mai nou, Digi are fibra in zona, deci.....sunat la Digi si maine se trage fibra.
O sa trec toate ce am IOT pe Digi pe fibra, vad cat de stabila este si daca este nevoie atunci ma gandesc si la backup. Ori pastrez si Orange-ul ca la 20 lei pe luna nu e o avere....ori il inchid si ma gandesc eu la un hotspot ceva....ori cu un router 4G...ori cu cu vreun telefon vechi lasat in priza si sa faca hotspot...insa poate Digi e stabil pe fibra si nu va mai fi nevoie de backup.

Faza cu 2 SSID-uri pare sa nu fie o problema, accesoriile vad cele 2 retele si random par sa aleaga una dintre ele....care le place mai mult. icon_mrgreen.gif Astfel ca daca una cade....se vor conecta pe cealalta. E testata, merge. NU stiu pe ce criteriu se conecteaza....ori semnalul mai puternic, ori prioritar pe device-ul pe care s-a facut pairingul initial.....cert e ca daca ala dispare si ramane un singur SSID....par sa se conecteze la el cand isi fac refresh.....

This post has been edited by vallixx: 23 Jan 2025, 14:40

--------------------
+
cj98czh
post 23 Jan 2025, 15:57
Post #5324

Membru de la Cluj ...

nu este chiar asa cu SSId-ul ...

din ce spui tu eu vad o problama la routerul ala nu la net .. adica ala prob. ca se blocheza .. si is revine dupa ce il coti din priza si il bagi iar ...

Cu digi nu am pb. la tara sa vada doar ca nu stiu de ce pana au fost jucariile pe routerul lor imi bloca periodic iesirea lor la net .. pana nu am facut ce am scris .. nu am scapat ..

This post has been edited by cj98czh: 23 Jan 2025, 15:57

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
GBX
post 23 Jan 2025, 18:45
Post #5325

Membru autentic

From: aproape de Cluj

Dacă ai două routere ce furnizează acelasi SSID/parolă, nu e problemă, se conectează, cum spui, pe unul din ele. Dar, dacă cel pe care e conectat pierde WAN-ul, adica nu mai primește net, el continuă să furnizeze acces la LAN. Așa că mă îndoiesc că IoT-ul va încerca să sară pe celălat SSID, odată ce cel pe care e conectat îi oferă acces în rețea. Nu știe că celălalt merge OK, ca are inca acces la net.
E doar presupunere, multe măgării am testat, dar asta mi-a scăpat...😁

This post has been edited by GBX: 23 Jan 2025, 22:20

--------------------
ex. Renault 19 Europa 1997
+
vallixx
post 28 Jan 2025, 09:10
Post #5326

Membru nesuferit

Da, uite asta chiar mi-a scapat. Eu am testat sa vad daca merge, am facut hotspot cu telefonul si acelasi SSID ca si routerul....insa ca sa testez....am oprit cate unul.....ori routerul ori hotspot-ul ....si a mers.

Dar ai dreptate, nu mi-a trecut prin cap ca atunci cand la tara cade netul, de fapt routerul nu se opreste.....doar netul se desincronizeaza....si IOT-urile raman conectate cu el pe wifi.....asa ca nu au de ce sa caute sa se reconecteze....

A venit insa Digi, a pus fibra, acum trebuie sa-mi fac timp sa dau o fuga sa reconectez toate alea pe netul de la Digi....tata se pricepe sa se joace cu ele....dar reset si reconfigurare nu stie sa le faca. Poate cu netul de la Digi nu mai sunt probleme.

Asa workaround am gasit...dupa ce am citit postarea ta. Ma gandeam sa fac un hotspot cu un router 4G....sau cu un telefon vechi lasat in priza si la el conectam doar o priza smart in care bagam routerul cu probleme....astfel incat sa il pot restarta remote.

Dar repet.....poate cu fibra Digi nu mai e nevoie de scarpinaturi cu mana stanga la urechea dreapta. smile.gif

This post has been edited by vallixx: 28 Jan 2025, 09:15

--------------------
+
cj98czh
post 28 Jan 2025, 09:25
Post #5327

Membru de la Cluj ...

vezi ce am scris mai sus .. utilizand routerul Digi .. imi bloca periodic accesul catre jucarii pana nu am pus altul main dupa cel de digi si nu am rezolvat .. poate la tine sa nu fie cazul de asa ceva

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
vallixx
post 28 Jan 2025, 14:07
Post #5328

Membru nesuferit

Da, da, o sa vad. Ideea e ca routerul e sus in casa la etaj, iar tata are cateva IOT-uri prin casa si cateva prin curte....unde routerul nu prea bate. Asa ca am pus chiar la intrare in casa un range extender care acopera tot...si cam toate alea sunt conectate la el, nu direct la router. Poate am sanse sa nu mai fie nevoie de alt router in cascada dupa ala de Digi.

This post has been edited by vallixx: 29 Jan 2025, 13:40

--------------------
+
mircea_aq
post 28 Jan 2025, 23:51
Post #5329

Membru autentic

Nu iti recomand sa te legi la cap cu range extender ca in epoca de piatra.
Cea mai simpla / sigura varianta e asa cum te-a sfatuit colegul de la CJ:

1. Configurezi conserva digi in mod bridge.
2. Cumperi un sistem de 2-3 routere tip mesh, ceva ieftin, de tipul:
https://altex.ro/sistem-wireless-mesh-tp-li...OUDECOX15003PK/
3. Cumperi un switch ieftin cu toate porturile gigabit, cum ar fi:
https://altex.ro/switch-tp-link-ls1005g-5-p...cpd/SWHLS1005G/
4. Te duci cu cablul utp din zte-ul celor de la digi in router-ul tau si il bagi in portul de WAN.
5. Alt cablu il tragi din oricare din porturile routerului tau pe care tocmai l-ai legat catre WAN-ul switch-ului.
6. Din switch mai pleci cu 2 cabluri catre celelalte 2 unitati ale sistemului mesh.
7. Cu aplicatia pe care ti-o da producatorul sistemului mesh, iti configurezi reteaua wireless.

Pasii 5-6 sunt optionali in cazul in care folosesti internet-ul doar pentru surfing si iot.
Daca ai camere 4k, faci steaming pe 4 televizoare in acelasi timp, ai playstation, calculator de gaming, iti recomand sa nu sari pasii 5, respectiv 6.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
vallixx
post 29 Jan 2025, 13:55
Post #5330

Membru nesuferit

Multumesc, dar sunt deja legt la cap, extenderul deja e acolo cu toate conectate la el. E la intrarea in casa, deci prinde semnalul de la routerul de la etaj si -l da mai departe si in curte. E folosit exclusiv pentru iot-uri.

Si ma ajuta ca nici nu ma complic sa resez fiecare bec, priza, termostat....resetez doar extenderul, il conectez cu SSID-ul si parola de la Digi, ii dau mai departe sa dea hotspot cu SSID-ul si parola pe care deja o stiu toate smart-urile.....ca sa nu le iau pe fiecare in parte.

Taie ce-i drept din banda....dar pentru cat mananca cateva becuri si prize de prin curte....nu deranjeaza.

Sistemul de camere oricum merge prin cablu, intra RJ45 din router in unitatea centrala a sistemului, deci e ok. Streaming pe TV nu fac, doar inregistreaza pe un card si se mai uita tata pe tableta ce-i prin curte atunci cand el e acasa in Bucuresti.

Asa ca ....da, epoca de piatra e adevarat, dar am rezolvat la momentul ala cu 80 lei cat a fost extenderul, fara 2 routere, mesh-uri si cabluri trease peste tot......
N-am performanta maxima, intr-adevar, dar pentru casa de la tara si necesitatile de acolo e absolut suficient.

This post has been edited by vallixx: 29 Jan 2025, 14:14

--------------------
+
178 Pages « < 176 177 178
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 13:22
Dacia