Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Garantie fara factura fiscala (bon fiscal)

bz_26_zzz
post 8 May 2013, 15:04
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Buzau / Bucuresti

Prin luna ianuarie am castigat o tableta si mi-au dat doar certificatul de garantie, fara vreo factura sau bon fiscal.

De cateva zile s-a defectat si am sunat la e-Boda sa vad cum se procedeaza si mi-au spus ca imi trebuie neaparat factura.

Apoi am citit legea nr. 449/2003 si nu scrie nimic de chestia asta.

Imi puteti spune unde anume scrie ca trebuie sa prezint factura la garantie? Multumesc.

--------------------
Audi Q7 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RadulescuRomulus
post 8 May 2013, 15:15
Post #2

Sunt cu ochii pe voi!

From: naufragiat

daca pe certificatul de garantie scrie ca trebe fucktura, atunci trebe fucktura.
Daca nu scrie, atunci nu trebe.

--------------------
VW Passat berlina 2.0 Tdi CR + DSG - B 69 COI 04.2009 - diesel, 140cp
EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
+
bz_26_zzz
post 8 May 2013, 15:36
Post #3

Membru autentic

Se pare ca scrie ca trebuie prezentata si factura de achizitie.

Acum vad ca scrie pe certificatul asta de garantie numarul facturii si seria aparatului. Nu este de ajuns?

Spe exemplu eu la eMag am dus de 2 ori un laptop fara nimic in garantie, nici macar alimentatorul lui. Astia de ce vor toate astea?

--------------------
Audi Q7 2014
+
T.rac3Er
post 8 May 2013, 15:39
Post #4

cr8or

suni la aia de ti-au dat premium sa iti ea si factura pt respectivul produs.

linia 1: se factureaza valoarea integral
linia 2: aplica discount 100%

factura pe zero. sau cum justifica ei ca l-au scos din stoc acel produs?! oricine ar fi cel care l-a dat, prin interpusi sau non-interpusi

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
RadulescuRomulus
post 8 May 2013, 15:40
Post #5

Sunt cu ochii pe voi!

From: naufragiat

daca pe certificat scrie nr facturii, atunci ei pot cauta in sistem [si asa si trebuie] factura cu pricina.

sau... ceri un duplicat intai si a doua zi mergi la garantie.

--------------------
VW Passat berlina 2.0 Tdi CR + DSG - B 69 COI 04.2009 - diesel, 140cp
EX: megane 2.1, 1.5dci, 101 magari - B 314 ZDA
+
bz_26_zzz
post 8 May 2013, 15:46
Post #6

Membru autentic

Le-am dat acum un mail. Astept sa vad cand vor raspunde.

Dar nu mi se pare normal sa ai nevoie de factura pentru a folosi garantia. wacko.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
T.rac3Er
post 8 May 2013, 15:52
Post #7

cr8or

legea zice clar si aia se pot ascunde dupa asta.

e bine sa pastrezi si ambalajul oroginal la orice "jucarie" electronica iti cumperi sa poti returna produsul in caz de ceva.

exceptam cazurile de cartoane/polistirene de la masini de spalat si frigidere si alte asemenea, unde nu ai unde sa le stochezi. dar de la lcd-uri in jos, e cel mai bine sa fie pastratw toate.
bafta

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
bz_26_zzz
post 8 May 2013, 16:06
Post #8

Membru autentic

Ambalajele produselor chiar imi place sa le pastrez. In sufragerie am o adevarata colectie de cutii. smile.gif

Dar tot mi se pare o prostie sa te oblige sa le pastrezi. Cred ca prin asta incearca sa mai trieze din eventualele produse care se defecteaza.

--------------------
Audi Q7 2014
+
T.rac3Er
post 8 May 2013, 16:29
Post #9

cr8or

pai da, logic. cine isi pastreaza cutiile!?
multi le sfasie de zici ca sunt caini turbati la desfacere. aia sunt niste oameni oricum mizerabili si gunoiosi.
altii le desfac si din lipsa de spatiu le arunca. cand au probleme constata ca e acea mica chichita legala care nu ii ajuta. ar trebui sa fim fericiti ca avme si o lege a internetului acum, caci pre-UE, cumparai de pe net, dumnezeu cu mila.

oricum in cazul tau nu ai de ce sa te ingrijesti dar trebuie sa ceri ferm documentul justificativ pe baza caruia ti-a fost inmanat produsul si prezentarea situatiei ca ti se cere la service ceea ce nu ti-au oferit ei.

o situatie relativ asemanatoare am avut la o firma din trecut cand am cumparat un dozator de apa din auchan. nu am avut factura ci doar bonul fiscal. pe garantie scrie documentul fiscal, nicidecum factura. au trebuit sa isi sune de sus pana jos sefi peste sefi si am rezolvat-o. ca nu le permite lor sistemul treaba lor. eu aveam document fiscal cu numar si data, nu e treaba mea ca nu e factura, ci bon. tot al lor este.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
vali1971ro
post 8 May 2013, 20:19
Post #10

---------------------

Nu mai stiu pe unde draci am citit ca produsele care se ofera ca si premii nu beneficiaza de garantie....acu' daca o fi prostie sau nu, am dat-o smile.gif

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
mars
post 8 May 2013, 20:49
Post #11

meow or never

Group: Moderatori

Asta cu pastrarea ambalajului mi se pare o prostie. Sa dea naiba sa imi pice ceva in garantie si sa nu ma primeasca aia...

--------------------
Mercedes-AMG A 35 (2023)
+
T.rac3Er
post 8 May 2013, 21:25
Post #12

cr8or

mail detaliat la opc cu situatia completa (la astia le e lene sa treaca strada daca nu le dai totul mura in gura iti arunca un citat din legea pix fara sa iti explice prea multe si gata) prin care sa te lamureasca ce trebuie sa faca agentul economic si tu clientul.

ai castigat premium in urma unui concurs care a presupus o obligativitate de inscriere fie achizitia unui produs fie altceva. sau mergeai pe strada si a venit un individ la tine felicitandu-te ca "uitati o tableta gratis de la dumnezeu pt dvs"?! icon_mrgreen.gif

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
bz_26_zzz
post 8 May 2013, 22:01
Post #13

Membru autentic

era o nava spatiala intr-un parc si trebuia sa faci programare ca sa te urci in ea. asta s-a intamplat vara trecuta. m-am trecut pe acea lista pentru a 2-a zi si bineinteles ca nu m-am dus ca mi-a fost sila.

prin decembrie sau ianuarie primesc un telefon cum ca am castigat o tableta din partea firmei cu acea nava. firma care mi-a dat-o se numeste greenrevolution.

deci, eu nu m-am inscris la nici un concurs, doar m-am trecut pe o lista de asteptare. smile.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
vallixx
post 9 May 2013, 07:34
Post #14

Membru nesuferit

From: Bucuresti

Daca vine unu in parc si ti-o da asa pur si simplu e una.

Daca esti obligat sa te inscrii la vreun concurs sau sa furnizezi datele personale gen adresa, telefon, CNP, serie CI...(ca sa te foota la icre toti marketerii sau agentii de asigurari sau pinguini d'asta de vor sa-ti vada actiuni).....e alta.

Deci daca doar te-ai trecut pe lista: Gigi Duru...repara-o pe bani sau arunc-o
Daca te-ai trecut: Gigi Duru, CNP 1......., CI seria...nr, telefon 07......, gigi.duru@yahoo.com, atunci cere factura duplicat, care trebuie sa fie pe 0 si du-te la garantie.

This post has been edited by vallixx: 9 May 2013, 07:35

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
CGB
post 9 May 2013, 08:08
Post #15

CGB

From: behind

apropo de pastrat cutia unui produs. cu ceva ani in urma am luat nijte casti d-alea mai mari. de la un magazin din targoviste. am dat pwlii cutia in secunda doi, am bagat castile, astea au mers fro 5 zile si-apoi mormant.
ma duc cu ele la magazin, ala d-acolo :"nu-s in cutie".
zic ok, ma duc acas', iau cutia in care tineau ai mei pozele (o cutie de pahare de cristal), bag castile in cutie si le duc iar la ala.
ala a facut nijte ochi cat pepenii si se uita cand la mine cand la cutie. apoi a banguit ceva, ca trebuia cutia castilor, io i-am zis ceva de scandal si s-a rezolvat. mi-a dat casti noi! si mi-am luat si cutia inapoi.

legat de garantie numa cu bon, am luat un mp3 din cora si un rahat d-ala de tuns paru' din nas din lidl. la ambele am primit doar bon, ambele s-au fwtut, ambele au fost schimbate fara probleme. la rahaturi d-astea marunte mi se pare ok sa-ti dea numa un bon, dar la chestii mai complexe io as insista sa-mi deie ceferticat de garantie in care sa-mi treaca nume, cnp, serii si alte chestii ale aparatului.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Kojak
post 9 May 2013, 10:06
Post #16

Membru autentic

QUOTE(CGB @ 9 May 2013, 09:08)
zic ok, ma duc acas', iau cutia in care tineau ai mei pozele (o cutie de pahare de cristal), bag castile in cutie si le duc iar la ala.
*

radmasa.gif

A vrut cutie, i-ai adus cutie. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
vallixx
post 9 May 2013, 10:06
Post #17

Membru nesuferit

QUOTE(CGB @ 9 May 2013, 08:08)
am luat un mp3 din cora si un rahat d-ala de tuns paru' din nas din lidl. la ambele am primit doar bon, ambele s-au fwtut
*

Da' vad ca nu stai rau cu ghinionu'.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
bz_26_zzz
post 9 May 2013, 14:45
Post #18

Membru autentic

Am primit raspuns de la e-Boda si pot trimite tableta in garantie cu procesul verbal intocmit la ridicarea acesteia de la organizatorul concursului.

Oare dobitocii de la service nu puteau sa imi spuna treaba asta din prima? Mortii lor de prosti.

--------------------
Audi Q7 2014
+
gruita2005
post 10 May 2013, 05:21
Post #19

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

Certificatul de garantie trebuie intotdeauna insotit de documentul fiscal care face dovada achizitionarii produsului, fie bon fiscal sau factura fiscala. La OPC daca mergi primul lucru te intreaba daca ai toate actele pentru a reclama, daca nu, atunci plangerea ta este nefondata.

un citat de pe sitepul ANPC :

''Reclamația/sesizarea dumneavoastră se rezolvă în termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002), cu conditia ca aceasta să fie însoțită de toate documentele probatorii, respectiv factura fiscală, bon fiscal sau chitanța, contract, certificat de garanție sau alte documente, după caz.

Reclamațiile dvs. pentru a putea fi instrumentate de către comisarii din cadrul Comisariatelor Județene trebuie să îndeplineasca condițiile prezentate mai sus. În caz contrar acestea se clasează din lipsa de informații."

sursa:http://www.anpc.gov.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=78&Itemid=54

PS. asa ne place noua romanilor sa strigam ca avem drepturi dar nu cunoastem obligatiile smile.gif

This post has been edited by gruita2005: 10 May 2013, 05:22

--------------------
Ford Mondeo II - MM 05 PMD 1997, 1.6 16V, 90CP
+
bz_26_zzz
post 10 May 2013, 11:40
Post #20

Membru autentic

Dar cei de la eMag de ce nu cer toate prostiile astea? Ei sunt de pe alta planeta?

--------------------
Audi Q7 2014
+
gruita2005
post 11 May 2013, 07:55
Post #21

Membru de la Baia Mare

From: Baia Mare

fiecare cu politica lui. Depinde si de intelegerea lor cu furnizorii. Cand o sa inceapa sa aiba probleme financiare si nu isi permit sa acopere pierderile o sa ceara mai mult ca sigur.

--------------------
Ford Mondeo II - MM 05 PMD 1997, 1.6 16V, 90CP
+
bz_26_zzz
post 11 May 2013, 08:04
Post #22

Membru autentic

pai nu emag repara produsul. garantia e data de producator.

daca tu iti iei un telefon samsung, garantia e data de samsung, emag doar vinde produsul. smile.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 20:21
Dacia