Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

GPL pe Clio Symbol

rttt_gia
post 8 Sep 2005, 07:32
Post #1

ExRenoAR

Group: Members
From: Bucuresti

Nu am mai vazut un topic legat de asta (daca exista imi cer scuze si rog sa fie sters acesta).
Se merita sa pun gaz pe un clio 1.4 16v? ma bate gandul avand in vedere scumpirea benzinei etc... Ce stiti despre instalatiile GPL, afecteaza buna functionare a motorului? Daca se poate sa imi spuneti si unde as putea sa ma interesez, ceva preturi etc.
multumesc anticipat

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
MMihai
post 8 Sep 2005, 12:00
Post #2

Membru autentic

From: PITESTI

decat sa strici bunaciune de motor mai bine ti-l dau pe al meu de 8v + diferenta smile.gif ca tot vroiam eu 16v wink.gif

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
+
Race
post 8 Sep 2005, 15:30
Post #3

Membru

De ce nu ti-ai luat Diesel daca stiai ca te zgarcesti la consum ?!

--------------------
Renault Clio 1.4 16v Extreme 2005
+
rttt_gia
post 8 Sep 2005, 18:39
Post #4

ExRenoAR

nu imi MAI convine sa dau atatia bani pe benzina si d-aia... si nu ma zgarcesc la consum

edit: imi spune careva totusi ceva despre gpl? se poate, nu se poate, creste, nu creste uzura etc

This post has been edited by rttt_gia: 8 Sep 2005, 18:39

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
Alex04
post 8 Sep 2005, 19:53
Post #5

zzzzzzzzz...

From: Tineretului, Bucuresti

In general se spune ca injumatateste durata de viata a motorului. Consumul este relativ egal xxx litri benzina / 100km = xxx litri GPL / 100km .

Intrebare: de unde stii ca nu scumpesc sau mai adauga o acciza maine si pe GPL ?

Offtopic: cumnatul meu a avut un peugeot 605 de 3litri si si-a pus kit de GPL. Dupa ce ca a dat o caruta de bani pe kit nu a functionat ca lumea, a avut numai belele. A vandut-o dupa 3 luni.

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 2004
1.6 16V - 115cp
Confort Privilege
Clima - Gri Boreal
+
un_vizitator
post 8 Sep 2005, 20:38
Post #6

Membru incepator

mai bine i-ati o dacie si pune-o pe gaz iesi mai ieftin wink.gif

--------------------
Clio Symbol 2005
dCi power.... u have no ideea what you're missing ;)
+
MMihai
post 8 Sep 2005, 21:38
Post #7

Membru autentic

From: PITESTI

am pus eu pe safrane 2.2i GPL .. nu vreau sa imi aduc aminte cum a fost...
plus ca atunci cand o vinzi .. nu sastigi la pret.. pierzi ca cine vede ca ai/ ai avut gpl.. stie ca masina asta a mers mult nu gluma ca sa iti scoti banii de pe instalatie la care mai pui uzura motoruli si eventualele erori care iti vor aparea in calculator

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 110cp Noir Nacre
+
rttt_gia
post 8 Sep 2005, 22:30
Post #8

ExRenoAR

un_vizitator sa stii ca m-am gandit la asta. Si eu stiam la fel, ca injumatateste viata motorului, sau ma rog, o reduce. Nu sunt decis 100% sa fac asta - era doar un gand. Multumesc de sugestii si informatii.
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
Racky
post 8 Sep 2005, 22:37
Post #9

Membru autentic

GPL-ul face motorul mai puturos,plus ca ii reduce viata acestuia si GPL-ul scoate un "fum" foarte urat mirositor. mad.gif

A,ican ceva very very important PERICOL DE EXPLOZIE cu GPL sad.gif

This post has been edited by Racky: 8 Sep 2005, 22:39

--------------------
Renault . .
2005 Symbol 1.4 8V Fidji
2008 Laguna III estate 2.0 dCI(150)-Initiale Paris
2002 Clio Bicorp 1.5 dCI 85-Privilege
2009 Laguna coupe GT 3.0 V6 dCI
+
Laurentziu83
post 8 Sep 2005, 22:37
Post #10

Membru autentic

GPL-ul nu e afectat de pretul barilului, deoarece nu se obtine din petrol, ci din sondele de gaze naturale. daca poti sa-ti pui GPL, fa-o, investitia oricum ti-o vei amortiza rapid. Iar GPL-ul e muult mai rentabil decat dieselul. Oricum stiu destui care merg de ani de zile pe GPL fara probleme. Si care-i problema daca va incepe sa-ti consume ulei la peste 150 de mii de km sau mai bine? tu oricum iti vei scoate banii cu varf si indesat. oricum se anunta vremuri grele in domeniul derivatelor din petrol

--------------------
. . .
+
alx
post 9 Sep 2005, 06:58
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

bun, si eu stiu destui care au belele cu gepeleul. risti sa dai 800 de euro pe instalatie? Atata costa la clio/dsn/slz/logan care au evacuare din plastic... Daca merge bine te-ai scos dar daca nu merge bine ce faci?

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 2.0 benzina - varies
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
rttt_gia
post 9 Sep 2005, 07:02
Post #12

ExRenoAR

garantia este de 18 luni de la data montarii

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
alx
post 9 Sep 2005, 07:37
Post #13

Membru autentic

so? toti au asta dar dupa reglaje saptamanale si inutile si scandaluri s-au lasat pagubasi... Daca si-ar face treaba anpc-ul, ar disparea toate firmele de gepeleu'...

--------------------
+
rttt_gia
post 9 Sep 2005, 08:07
Post #14

ExRenoAR

Nu stiu ce sa zic alx... eu doar intrebam si eu sunt in foarte mari dubii in ceea ce priveste GPL-ul. www.ultragaz.ro parea o firma destul de ....
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
alx
post 9 Sep 2005, 08:11
Post #15

Membru autentic

daca mi-ar garanta cineva ca o sa mearga perfect, maine mi-as pune. dar cum procentajul de reusita este ~50% sau mai mic, nu ma mai tenteaza... prefer sa merg mai scump dar bine decat mai ieftin si cu probleme. Daca as fi vrut mers nasol, mi-as fi luat berlina cu jepeleu...

--------------------
+
BWhite
post 8 Oct 2005, 21:24
Post #16

Membru incepator

Parere de utilizator de GPL pe unul din cele 2 Meganuri (am unul pe benz si altul dual).
Am peste 25.000 KM cu GPL, pe un motor de 1,6L, 16 valve, instalatie de injectie de gaz, italiana, montata super bine, NU AM PROBLEME, merg gratis, prin oras nu prea ai unde sa dai 160km/h, e f. economic. Am fost sceptic la inceput, dar acum pot spune ca: nu sesizez reducerea de putere la mers normal oras, nu consuma ulei, merge f. rotund, curat, GPL arde cu mai putine reziduuri de hidrocarburi si nu depune calamina ca la benzina, sunt f. multumit. Depinde unde e montata instalatia, daca stiu ce fac.
Mai mult, daca va uitati cu atentie la indicatoarele luminoase din bordul Meganului, veti vedea ca exista un led in partea din stanga, deasupra ledului de becuri halogen pe care scrie "GPL", deci Renault s-a gandit ca unele modele pot fi alimentate si dual. Motorul nu sufera,sa aiba ulei bun, gaz bun doar de la un distribuitor, fara probleme, merge ieftin, iarna, vara, OK. Nici nu simt cand trece pe gaz!
Pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie fara probleme!

--------------------
RENAULT MEGANE 2001, 1,6 16V
+
rttt_gia
post 8 Oct 2005, 22:55
Post #17

ExRenoAR

Se pare ca esti un caz fericit.. asta spun eu pentru ca la ce am auzit din partea reno-istilor

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
eddie33
post 9 Oct 2005, 10:37
Post #18

Membru autentic

QUOTE(BWhite @ Oct 8 2005, 10:24 PM)
Am peste 25.000 KM cu GPL, pe un motor de 1,6L, 16 valve, instalatie de injectie de gaz, italiana, montata super bine, NU AM PROBLEME, merg gratis, prin oras nu prea ai unde sa dai 160km/h,  e f. economic.

Hai ca am auzit-o pe asta.....hai sa nu exageram,ca nu are rost !

--------------------
Renault Clio Extreme 2004-DCI 80C.P.
+
andreib
post 9 Oct 2005, 13:48
Post #19

Membru

From: Iasi

QUOTE(alx @ Sep 9 2005, 07:58 AM)
Atata costa la clio/dsn/slz/logan care au evacuare din plastic...

Poate ai fi avand tu evacuare din plastic, ca la masini nu cred ca exista asa ceva blink.gif ph34r.gif . La masinile Euro 3/4 sau cu galeria de admisie din plastic trebuie instalatii cu injectie secventiala pe gaz care costa cca 800eur.Uitati-va aici . Gazul NU injumatateste viata motorului, NU da noxe mai nocive (dar mai urat mirositoare tongue.gif ), butelia NU explodeaza, este testata la impacturi care ar face o masina acordeon. Problemele legate de GPL tin de colmatarea injectoarelor daca se merge numai pe gaz, scaderea puterii (si a cuplului) cu (zic ei) 10%, probleme de montaj datorita firmelor romanesti neserioase. Consumul pe gaz este mai mare decat pe benzina cu cca 10-20% dar pretul gazului este in jur de 1.7-1.8 RON.

--------------------
Reno Kangoo 1.2 16v GPL 2005
Reno Kangoo 1.2 16v GPL
+
Laurentziu83
post 9 Oct 2005, 14:22
Post #20

Membru autentic

QUOTE(andreib @ Oct 9 2005, 01:48 PM)
colmatarea injectoarelor daca se merge numai pe gaz

de la asta au fost probleme la Bicaz la Leganza, Andrei? Ca eu n-am fost atent.

.

--------------------
. . .
+
bumsound
post 9 Nov 2005, 13:50
Post #21

Membru

Eu mi-am luat un Safrane 2,2 acum 3 luni si am facut cu ea 6000km fara nici o problema legata de GPL. Mereu alimentez de la LUKOIL si sunt multumit de calitatea gazului. Diferenta intre GPL si benzina nu s-a facut simtita decat la viteza. Pe GPL nu reusesc sa depasesc 170km/h, pe cand pe benzina am mers cu 180si cred ca as putea ajunge la 200 daca ar fi portiunea de drum mai lunga(intotdeauna pe aceeasi portiune de drum). Instalatia e montata in BUCURESTI la Olgun Star Gaz SRL si are 50000km, cu revizii la fiecare 15000. La consum e alta treaba. E cu 30% mai mare decat arata computerul de bord. La benzina e aprox exact cat arata compul. Merg numai pe GPL si consuma cam 12-15%, depinde cum o alerg.

--------------------
Renault Safrane '93 2,2RXE
+
atlas
post 2 Apr 2006, 12:20
Post #22

Membru incepator

in primul rand salut la toata lumea... asta e primul meu post

dupa parerea mea, multi de pe forum aveti prejudecati nejustificate fata de GPL. acel led despre care vorbeati nu a fost pus in bord intamplator, ci pentru ca in tot occidentul instalatia de GPL este o optiune uzuala atunci cand cumperi o masina (si deoarece emisiile sunt mai mici ca cele pe benzina si motorina, pretul masinii este usor subventionat de ministerele de mediu wink.gif ) era un link pe masini.ro in care erau prezentate 2 variante de clio 2006, una benzina+GPL si una motorina+GPL. instalatiile GPL pentru motoare diesel, din cate stiu, nu sunt inca omologate la noi.

din punct de vedere al banilor avantajul gaz-ului este evident. facusem acum ceva timp un calcul pentru a vedea in cat timp amortizezi o instalatie GPL stil vechi (cu reglaje manuale )si la o masina cu un consum de 9-10 ieseau mai putin de 10.000 km. insa, instalatiile noi care au toate reglajele din computer si rampa separata de injectoare special pt GPL, scot un consum litru-pe-litru. adica procentual consuma la fel de mult gaz cat benzina. diferenta o face doar pretul.

iar din punct de vedere al sigurantei, stati linistiti ca nu va exploda nici o butelie montata bine... butelia de gaz e mai sigura decat rezervorul pe benzina datorita supapelor de siguranta si a materialului din care este facuta

inca ceva.. sper ca nu v-am plictisit prea tare. Evident, v-ati dat seama, conduc o masina pe GPL. pot sa va zic ca am observat urmatoarele probleme: cele mai dese sunt la amestec GPL+aer si la aprindere, lucruri deloc costisitoare si pe care un baiat bine pregatit ti le rezolva in 15 min maxim. in rest nu am avut probleme serioase si am mers peste 100.000 de km in 2 masini, ambele cu instalatii GPL

ps: nu sariti in capul meu ca e primul post smile.gif

--------------------
Daewoo Nubira II 2003
Daewoo Nubira II, 1.6 16V 105cp, 2003
+
bluecat
post 2 Apr 2006, 23:23
Post #23

bluecat

am o intrebare. cum se face diferenta intre firmele care pun GPL la coltul strazii si firme mai de soi ? adica nu tot aceleasi accesorii le monteaza ?

cum se face setarea la ECU ? cine o face ? cine face reglajele ? ma indoiesc ca aia de la firma stiu sa regleze fiecare marca de masini in parte (doar nu vin numai clio la montaj gpl)...

mersic anticipat de lamuriri.

--------------------
Renault clio II symbol 2005
In GOD we trust !
+
atlas
post 3 Apr 2006, 06:20
Post #24

Membru incepator

nu e vorba de firma, ci e vorba de omul care face treaba... si in iasi este numai unul bun dupa pareea mea smile.gif

--------------------
Daewoo Nubira II 2003
Daewoo Nubira II, 1.6 16V 105cp, 2003
+
orlandell
post 5 Dec 2007, 12:01
Post #25

Membru incepator

From: Slobozia-Ialomita

In primul rand va salut. As vrea sa-mi exprim si eu parea in legatura cu GPL. Inainte de a schimba veche Dacie cu un Symbol nou, prin 2003-2004, am montat pe dacie GPL, o instalatie care era virful la acea ora. Pot sa spun ca inainte de a face reglajele optime la care doream sa ajunga instalatia, singurul lucru pe care nu l-am schimbat la motor a fost blocul. In prima faza aveam un consum de 13,5 %, dupa primul reglaj pe asa zisul aparat am ajuns la 12%. Binenteles ca vina nu era a celor care au montat si reglat instalatia ci a componentelor motorului si am inceput sa schimb, platina-capac-fise----------set motor. Dupa doua luni m-am dus cu masina la cineva particular , a desfacut si a curatat membrana si inca ceva, a astupat pe1/2 gura de la filtrul de aer, a reglat debitul de gaz dupa ,,ureche,, si motorul a inceput sa toarca rotund. Am facut consumul si pot sa spun ca mi-a reglat-o intr-un final de am ajuns la 6% extraurban.
Acum as monta pe noua masina GPL, dar dupa cite am tras cu Dacia , avind in vedere ca masina este in garantie si nu stiu daca cei care monteaza instalati s-au mai perfectionat intre timp,mai ma gindesc.
Parerea mea este ca se renteaza, singurul inconvenient cred ca este doar ,,zvic,, , dar nu cred ca poti sa ai si consum mic si putere si cost redus.

--------------------
Renault Clio 5 2024/Sce65
+
Laurentziu83
post 5 Dec 2007, 12:15
Post #26

Membru autentic

Eu zic ca renteaza, de cand fac 100 de km extraurban cu 14 ron...fara sa mearga prost masina, fara sa-mi fie frica sa ma bag in depasire, pur si simplu uiti ca ai un sistem alternativ de carburant.
E diferenta de la cer la pamant de la instalatiile de pe dacii (destul de rudimentare) cu componente simple, la care singurele parti electrice erau comutatorul si releul de inchidere/deschidere al furtunelor de benzina/gaz, la care trecerea o faceai manual si era destul de dificila, ca ti se oprea motorul daca nu o faceai corect, comparativ cu instalatiile secventiale de acum, care se leaga inclusiv la sonda lambda a masinii, la ECM si preiau timpii de injectie ai acesteia.
Reglarea instalatiilor se face aproximativ la fel, nu sunt multi parametri de reglat, daca va montati instalatii cu electronica STAG 200, va spun eu ce parametri sa cereti la service cand vi le regleaza si bateti-i la cap pana vi le pun pe alea.

Si orice s-ar spune, nu m-as mai intoarce sa merg pe benzina cu Clio-ul...

This post has been edited by Laurentziu83: 5 Dec 2007, 12:16

--------------------
. . .
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd June 2025 - 06:36
Dacia