Frigul - chedere inghetate, rezolvari?problema cunoscuta?
![]() ![]() ![]() |
Frigul - chedere inghetate, rezolvari?problema cunoscuta?
vepman_ro |
![]()
|
||
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|||
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Problema apare la orice masina. Iti recomand sa ungi chederele (de la usi si portbagaj) cu vaselina siliconica, este mai durabila decat orice alta vaslina, sau decat spray-ul siliconic care se usuca repede.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
DnI |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 22 November 03 From: bucuresti DR.TABEREI ![]() |
sincer daca incerci metodele tale cu silicon de bord, wd40 sau vaselina... zici ca vorbim de dacia 1300 cand ma suiam in masina si ma dadeam jos plin de ulei sau vaselina de la praguri .
si mie mi s-au lipit usile foarte rau dupa ce am spalat masina, a doua zi dimineata. dar dupa asta nu s-a mai intamplat. in concluzie eu cel putin nu-ti recomand nimic din ce ai spus tu mai sus. |
--------------------
.
.
. Megane 2 1.5 dCi
ex. Opel Astra Bertone TURBO ex. Clio 2 bicorp 1.5 dCi ex. Reno 5 GT TURBO ex. Opel Calibra C20XE |
|
amg_0001 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 19 November 07 ![]() |
Noi in nordul europei obisnuim sa ungem kederele cu glicol --------antigel pur in rominia am avut si eu inainte problema aceasta pina cind un mecanic mia dat informatia
ATENTIE: cititi regulamentul ... limbajul irc este interzis |
--------------------
Renault
renault19
- CMD628
1992
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.380 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
OFF Topic - se scrie ROMANIA nu Rominia |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Asta se intampla cand chederele prind umezeala (ori de la spalatorie ori de la ploaie, inainte de inghet). Un WD-40 pufait intens pe o carpa in prealabil (pentru a evita riscul de a-l imprastia peste tot prin jur) si intins pe chedere cu acea carpa, te salveaza o lunga perioada de vreme...
Multa bafta! |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
exista un spray special de la Wurth pentru chedere, nu stiu ce contine da e bun
|
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
renault19tse |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.318 Joined: 8 April 07 ![]() |
depinde cat de uzat este cheder-ul.
Eu am dat cu spray cu silicon, silicon, etc niciun rezultat ...pana cand le-am pus noi. 120 RON/buc orig Renault. siliconul nu e bun ptr cauciuc. il imbatraneste. |
--------------------
Renault
19&21
19TXE,1916V,19Cabrio16V,21Baccara Colectionar si restaurator de Renault19 si Renault21
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ceea ce ingheata si intepeneste usile este apa, nu chederul.
In primul rand trebuie evitata apa, provenita din spalarea masinii la temperaturi scazute sau din orice alte surse. > Nu spalati masina cu jet sau, daca o faceti, uscati bine, desi din mecanismul broastelor nu veti reusi sa scoateti apa si daca ingheata fera protectie cu vaselina ... ![]() > De cate ori aveti ocazia, dupa "dezghetarea" masinii inlaturati apa din chedere (in special jos, la portiere, se scutura zapada de pe incaltari, se topeste si apoi reingheata) Compusi siliconici exista si in cauciucurile de iarna asa ca nu cred sa imbatraneasca chederul pulverizarea cu silicon-spray, va fi mai flexibil la temperaturi scazute dar pelicula nu este durabila. Orice pelicula de vaselina siliconica, farmaceutica (!! este neutra chimic - foarte important), glicol etc, va forma un strat care permite desprinderea chederului, desi gheata se formeaza. Important este ca respectivul produs sa-l testati vara pe cheder pentru a nu avea surpriza ca-l ataca chimic (se verifica stergand dupa cateva ore cu o carpa alba - daca "se ia vopseaua" nu-i bun!). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Pentru ca joi seara a nins, apoi s-a topit partial zapada, iar peste noapte a inghetat, vineri dimineata aveam toate usile inghetate (nu am uns inca chederele), abia am reusit sa le deschid si nu spalasem masina de doua saptamani (acum e foarte murdara), deci sunt situatii inevitabile... Nu e nevoie sa puneti atata vaselina pe chedere cat sa va murdariti dupa aia pe maini sau pe haine, le ungeti cu o carpa imbibata si apoi le stergeti. Mai bine dacat sa rupeti manerele de la usi, cunosc cazuri.
renault19tse: nu cred ca la o masina din '89, au imbatranit chederele din cauza siliconului ![]() This post has been edited by 19vik: 18 Dec 2007, 12:34 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
Asa e spray-ul de care ziceam http://www.wurth.com.au/catalogueview.asp?pdf=A06_0075.pdf
|
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
vepman_ro |
![]()
|
![]() VEPman Group: Members Posts: 1.026 Joined: 25 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Mers frumos de raspunsuri ..intrebarea me a? unde agsesc acest spray si la c epret ?
prefer sa dau 30ROn pe 4 chedere decat sa caut o saptamana cheder nou sau sa caut maner de usa . Thks :0 |
--------------------
Renault
CAPTUR 1.5DCI 90CP EDC/ R19 GTS 1721-F3N740
- IF-80-VEP
2015 Dinamique / 1988 GTS Intreaba de 3 ori inainte de a te apuca de executie ;)
|
|
alin75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 16 April 06 ![]() |
Ștergeți fraților toate chederele cu o cârpă îmbibată în antigel...........
![]() Nu mai apar probleme, până treceți pe la spălătorie și dau băieții cu cârpele lor ude peste chedere! |
--------------------
Renault
X
- Gj-xx-XXX
X
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
Eu am dat vreo 40 RON acu vreo 4 ani si am tot dat cu el, cred e jumate acu
l-am luat dintr-un service unde asteptam sa mi se schimbe uleiul la masina si aveau un stand cu produse Wurth (de intretinere si cuartenie) |
--------------------
Toyota
AURIS
- IF-94-URS
Touring Sport 2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 11:33 |