Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Feriti-va de criblura!

FireChief
post 15 Sep 2006, 19:09
Post #1

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Group: Members
From: Bucuresti

AM LUAT MASINA IN IULIE ,un lux privilege 1,5dci 100 cp cool.gif super incintat am plecat sa fac rodajul in nordul moldovei manastiri etc.SUPER peisaje drum ul bun ,masina noua,un vis.Undeva dupa botosani,sau inainte am intilnit 2 portiuni de drum national pe care meseriasii au pus un strat de 10-15 cm criblura cu maclavais biggrin.gif .se mergea cu 5 la ora.Dupa ceva timp au inceput sa se auda niste zgomote infioratoarescrisnete scirtiituri,groaznice de o intensitate oribila.Am oprit am dat roata jos dar n-am rezolvat nimic,au intrat pietre intre protectia de tabla la disc si apoi in interiorul discului,cert e ca in momentul in care aleatoriu intra o piatra intre tabla si disc intorcea lumea capul dupa mine radmasa.gif ,FACEA CA ULTIMA CARUTA.Am ajuns la service si am scos citeva kg de pietre din scut,lipite pe tot dedesubtul masinii,din discuri 7-8.Paguba vizibila ar fi zgiriierea tablei,discul nu parea afectat dar SURPRIZA roata cu problema e deformata rau-de la o groapa zic ei,n-am luat nici una zic eu sau ma rog nici una care sa strimbe aliajul.AM rezolvat-o singur geanta la autosoft intre timp.
A MAI PATIT CINEVA!!!!!!?????
Eu nu pot uita zgomotul ala ingrozitor......brrrrrrrrrrrr.....teribil

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CristiX
post 15 Sep 2006, 19:18
Post #2

Membru incepator

Ce naspa.. criblura asta e nasoala rau, dar asta e, n-ai ce-i face !

--------------------
Renault Megane 1 2001
+
sylvester
post 15 Sep 2006, 19:22
Post #3

Membru autentic

m-am distrat si eu cu criblura la ultimul drum in afara sad.gif Mi-a facut vreo 3 julituri pe capota de toata frumuseatea (pana la tabla). Nici nu stiu ce sa-i fac.

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
Danezu
post 15 Sep 2006, 19:47
Post #4

un fost proprietar de megan.....

Si eu am auzit tot felul de zgomote prin Bucuresti,zonele unde se lucreaza "intens",dar nu le-am dat prea multa importanta,pietrele sar la orice masina. La astea ale noastre e problema mare cu inaltarea din arcuri si amortizoare ca nu au nici un pic de stabilitate in curbe stranse,iar pe drum denivelat se balanseaza din greu....
Oricum dupa ce te obisnuiesti cu ea,nu o sa-ti mai dai seama. radmasa.gif
Roata sigur ai strambat-o intr-o groapa,nu aveai cum prin pietris!

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
dil
post 15 Sep 2006, 19:57
Post #5

Membru verde

Group: Moderatori
From: Corbeanca, Ilfov

Eu am doar o julitura pana la tabla.

--------------------
- - - - -
Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015)
ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011)
+
ccezar2004
post 15 Sep 2006, 21:55
Post #6

Membru autentic

From: .sk

eu tocmai am schimbat parbrizul!

--------------------
Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
+
cristirenault
post 15 Sep 2006, 22:05
Post #7

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

Ce sa ma mai feresc de criblura , am vopsit spoilerul fata de 2 ori si capota o data , acum iar trebuie sa le vopsesc , asta e Romania , tara criblurii si a pietricelelor... cea mai tare , mergeam singur pe drum cat vezi cu ochii , aveam cam 180 km/h si din senin o piatra in parbriz, fisura , cred ca era semn de la Dumnezeu smile.gif nu am schimbat nici acum parbrizul ca am zis ca daca tot e semn de la EL mai bine sa il las asa ca poate imi poarta noroc smile.gif

--------------------
Renault Megane Coupe - RO 007 EUM 1998 2.0 16v
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
modulsys
post 15 Sep 2006, 22:44
Post #8

Sofer cuminte

From: Brasov

cristirenault, a aruncat Dumnezeu cu o pietricica in tine sa nu mai gonesti ca nebunul cu 180 km/h... pesemne ii esti simpatic, da' nu in asa hal incat sa aiba nevoie de tine acolo sus ... popa.gif

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
cj666
post 16 Sep 2006, 11:24
Post #9

Membru autentic

From: Cluj

Am patit-o si eu. Dragul si micutul nostru nostru primar s-a trezit sa puna criblura la iesirea din cluj spre dej luni pe la 1-2 dupamasa, cind circulatia e cam ca in bucuresti la iesirea spre ploiesti vinerea dupamiaza. Eu aveam un drum pina la baia-mare (le-as zice citeva la toti mistrii transporturilor postdecembristi si i-as pune sa umble numai pe cluj-baia-mare sau bistrita cu jipanele lor wacko.gif ) si am luat in plin tot ce se putea lua. Efect: pietricele pe la roti, zornait si alte alea, dar a disparut dupa cite a zeci bune de km. Parbriz facut ca plafonul planetariului. E cumplit de enervant sa vezi masini serioase tirindu-se pe criblura cu 30-40 si nemernici cu dacii care abia mai stau inchegate trecind cu 80-90. Io pe astia i-as impusca, cind ma gindesc ca numa parbrizu meu e de 2-3 ori mai scump ca masina lor. Le inteleg ura de clasa, da eu zic ca-i si nesimtire.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
TinCup
post 16 Sep 2006, 14:34
Post #10

Membru

QUOTE(cj666 @ 16 Sep 2006, 13:24)
E cumplit de enervant sa vezi masini serioase tirindu-se pe criblura cu 30-40 si nemernici cu dacii care abia mai stau inchegate trecind cu 80-90. Io pe astia i-as impusca, cind ma gindesc ca numa parbrizu meu e de 2-3 ori mai scump ca masina lor. Le inteleg ura de clasa, da eu zic ca-i si nesimtire.
*

Eu nu las pe nimeni sa ma depaseasca pe criblura.. ies pur si simplu pe contrasens si dupa ce se apropie nesimtitul putin de mine si vede si el cum e sa inghiti pietricele toti iau piciorul de pe acceleratie si merg cuminti in spatele meu, pastrand distanta.

--------------------
Renault Megane II bicorp, 2004
Megane II Bicorp Confort Dynamique 1,5 dCi 80 CP 2004
+
CristiX
post 17 Sep 2006, 15:11
Post #11

Membru incepator

Am mers si eu prin criblura chiar recent (azi) dar nu am patit nimic din ce ati zis voi. Mi-au sarit o gramada de pietricele pe masina sau sub masina, dar nu a intrat nici una la roti... am mers chiar si cu 100/h de ma flesuiau aia de pe contrasens ca ii dau prea tare biggrin.gif.
Eu am jenti d-alea de tabla, sa fie asta un motiv ca nu a luat pietre pe la roti pe unde va plangeati voi?

--------------------
Renault Megane 1 2001
+
Laurentziu83
post 17 Sep 2006, 23:10
Post #12

Membru autentic

QUOTE(Danezu @ 15 Sep 2006, 20:47)
Roata sigur ai strambat-o intr-o groapa,nu aveai cum prin pietris!
*

Exact, janta nu se deformeaza decat la socuri.

Trebuie mers usurel, asta e. Si tine-ti putin apasat parbrizul cand vine vreun destept cu viteza de pe contrasens.

@CristiX: las-o mai moale cu viteza pe criblura, daca nu esti singur pe sosea. Nu vrei sa stii cum e sa primesti o pietricica dintr-asta de la vreun dement care merge pe contrasens, ca sa nu mai zic ce carne-n frigider ii bagi dupa asta.

--------------------
. . .
+
FireChief
post 18 Sep 2006, 16:38
Post #13

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

Probabil e o problema doar la facelift.Cind au dat jos discurile la rotile din spate protectia de tabla a discului are pe margini o bordura de circa 2-3 cm(guler)si pe spate nu au intrat,dar pe fata e doar tabla fara guler astfel ca intre ea si disc e un spatiu de 1-2 cm pe unde banuiesc ca au intrat acele pietricele .Dupa cum am spus la service in disc pe inelul interior am gasit 7-8 pietricele dar au fost mult mai multe ,cred, initial !!!!!Ce nu inteleg e ca....bun..au intrat dar de ce nu au mai avut loc sa iasa radmasa.gif Ideea e ca daca vi se intimpla o sa va ingroziti datorita scrisniturilor infioratoare produse de frecarea pietrelor intre disc si tabla de protectie ,iar daca ajung in disc la denivelari inchipuiti-va o oala in care agiti pietre ....asa se aude...Ce m-a durut e ca se uitau locuitorii moldovei cool.gif dupa mine ca la ....urs!

This post has been edited by apostol_emil: 18 Sep 2006, 16:39

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
CristiX
post 18 Sep 2006, 19:01
Post #14

Membru incepator

Iti imaginezi ca nu am mers cu viteza decat cand eram singur sau la distante mari unul de altul. Ma refeream la faptul ca nu am patit nimic pe la roti cum zicea cineva mai sus.
Ok?

--------------------
Renault Megane 1 2001
+
Laurentziu83
post 18 Sep 2006, 21:20
Post #15

Membru autentic

Parca ziceai ca te fleshuiau cei de pe contrasens...in fine, ai prins ideea. smile.gif

--------------------
. . .
+
Meganer
post 18 Sep 2006, 21:27
Post #16

Membru autentic

Cu 100km/h pe criblura nu prea ai ce pati la roti, poate pe la ce e pe langa ele...
Apropo, ai trecut pe langa vreun biciclist, caruta, pieton? Cam ce crezi ca s-ar fi intamplat, ca astia stau prost la capitolul parbriz, vopsea, tabla.
Cum zicea si Laurentiu... poate ai prins ideea.

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
RoVal1972
post 18 Sep 2006, 23:22
Post #17

Membru autentic

Stati bre ca il flash-uiau sa-si arate respectu' smile.gif)

Am si eu o mica gaurica de la o mica pietricica care s-a nimerit fix in parbrizul meu pe DN1.

--------------------
Renault Megane Sedane 2005 1.6. 16V
+
Laurentziu83
post 19 Sep 2006, 20:35
Post #18

Membru autentic

Eu in 80 si ceva de mii de kilometri de cand am permis n-am avut nici o crapatura in parbriz, am avut o singura ciupitura la matiz, dar nesemnificativa, trei varfuri de ac adunate.
Ce e dubios acum la Clio e ca parbrizul arata de parca as fi prins nu criblura, ci nisip, la stergatoare nu se ia.

--------------------
. . .
+
JULLYEN
post 24 Sep 2006, 20:43
Post #19

Membru incepator

Nu se intampla doar la Reno sa auzi zgomote ciudate la roti dupa ce ai mers pe criblura!Am mers zilele trecute pe un drum cu criblura cu masina de serviciu(Skoda Octavia) si dupa 20 km masina facea ca o caruta; am scos de la amortizoare 2 pumni de pietris; nu sunt vinovate masinile, ci noi, ca platim rovignete!

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 1.5dCi
+
ghetau dan
post 25 Sep 2006, 07:38
Post #20

D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban

Group: Banned

Subscriu la ce a spus Jullyen...acum o luna a plecat sotia spre Galati...m-a sunat ca face masina ca toate alea...ba ca se aude la roata dr.fata,ba pe centru,nici ea nu stia sa-mi explice cum si ce sa aude...
A doua zi am fost in service sa vad ce avea...un pumn de criblura era adunat sub scut si pe unde se mai putea...bine ca nu mi-a mai sarit pe parbriz ca oricum e "impuscat".

--------------------
Subaru Legacy 3.0R 2007
+
compteam
post 4 Jan 2007, 22:57
Post #21

Membru incepator

Pentru protectie impotriva criblurii/zgarieturilor, se poate monta pe masina (capota, spoiler) un fel de autocolant meserias de la 3M, transparent. Si dupa 1 an il dai jos, si ai masina ca noua. Sau cand o vinzi.

Nu stiu cat o costa, dar tare bine mi-ar fi prins mie inainte sa-mi foloseasca pasarile alea nenorocite masina pe post de buda.... laugh.gif sad.gif

This post has been edited by compteam: 4 Jan 2007, 22:58

--------------------
RENAULT MEGANE 2.1 2005
Sedan 1.6 Privilege, ESP, xenon
+
lille
post 24 Jan 2007, 21:15
Post #22

Membru incepator

salut
am un renault megane sedan 2.2, 2006 dec

fix dupa o luna, mi s-a intimplat sa patesc o chestie ciudata
am simtit la un moment dat un zgomot asurzitor, un fel de 'tzuitz'...ca si cum ar agatza ceva

am sunat la renault asistance, am descris problema si mi s-a spus de la telefon ca ei banuiesc ca ar fi intrat o pietricica intre discurile de frana de la o roata, si aparatoarea de tabla. au venit in 10 minute (biggrin.gif)unde eram eu cu masina, si intradevar asta era problema.
au dat jos roata
au scos pietricica
au pus roata la loc
total: 57.5 RON (575mii) pt ca cica nu e o problema legata de garantzie, nu conteaza ca masina e noua, in garantzie..si ca tre sa platesc (de fapt mi-au pus de la telefon cat ma va costa, daca e vorba de ceea ce banuiau ei)

eu stau intr-un cartier de case. si urc in fiec zi un deal pietruit, de vreo 30m.
f incet..cu I-a.eu banuiesc ca aici mi-a intrat pietricica aia nenoricita

problema e ca azi, la 3 zile dupa ce am patit-o prima oara, s-a intimplat din nou!
de data asta, fiindca tocmai ajunsesem acasa, m-am descurcat singur.dat jos roata, scos pietricica, pus roata la loc. totul oki.
evident..era alta roata.prima oara a fost dr fata, acum a fost st fata

am sunat la ei si le-am descris problema. mi-au zis ca nu au ce face, ca aparatorile alea sunt standard ( e vorva de tabla care protejeaza discurile de frana)
dar ca daca vreau, pot face programare la service la ei, sa verifice..masina (sa sun maine la dealer..si sa aflu daca ma costa ceva sau nu, dar probabil sigur costa)

intrebarea mea e..vi s-a mai intimplat asa ceva?
cum pot evita asta? in afara de a nu mai urca acel deal, care e circulat de atatea masini..de cei care locuiesc in acest cartier.

precizez ca e vorba de un lux privilege, cu jantele care vin standard (alea cu multe spite...curacao parca). sa fie tipul de janta de vina? banuiesc ca peitrecel sunt aruncate print janta...
nu circul cu viteza, si repet..e un drum pe care urca atatea alte masini...

Multumesc.

--------------------
Renault Renault 2006 Lux Privilege
+
cri123
post 24 Jan 2007, 23:00
Post #23

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Si eu am remarcat de cateva zile un loc pe botul maret al masinii, chiar unde se termina stema renault si incepe acea nervura centrala - loc in care a sarit vopseaua (sau lacul, ce o fi, ca e tot negru dedesubt). Noroc cu masina ca e neagra mad.gif

Oare cu ce sa dau pe acolo?

Am observat de asemenea ca daca mergi cu soarele in fata, parbrizul luceste ca cerul instelat noaptea. Acelasi fenomen si la Megane. Ma intreb de unde naiba?

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0T dopat cu 30 ponei
Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001
+
collinro2
post 8 Feb 2007, 11:21
Post #24

Membru autentic

From: Iasi

Si unde se gaseste folie din aia 3M?

--------------------
renault megane 2.2 - IS-05-GP? 2006 1,5dCi 80CP
We are what we repeatedly do; al naibii de adevarat...
+
DMP
post 21 Feb 2007, 09:49
Post #25

Mumu' padurii

si eu am mers prin criblura prin diverse locuri minunate ale patriei noastre dragi si mi-a afectat vopseaua in diverse locuri (in special pe capota dar si pe laterale) in unele locuri cred ca a ajuns la tabla.
am vazut la plaza romania un renault (laguna parca) care scartaia ingrozitor de la pietre la discuri. toata lumea intorcea capul dupa el. smile.gif
intrebarea este: cum se pot rezolva aceste mici gauri in vopsea? se pot face pe casco? cu ce as putea sa le acopar ca sa nu apara rugina?

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
cmandrei
post 21 Feb 2007, 09:51
Post #26

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Eu le-am acoperit cu o pensula "fina" si cu vopsea (logic) facuta pe culoarea masinii. Daca te uiti atent se vede ca ceva s-a facut pe alocuri, dar nu ma deranjeaza.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 12:50
Dacia