Far aburit, Un sfat vă rog!
![]() ![]() ![]() |
Far aburit, Un sfat vă rog!
axandrel |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 31 October 09 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2008 , hatchback
|
|||
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Uite un sfat: NU MAI SPALA MOTORUL
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Alt sfat: NU MAI FOLOSI XENON AFTERMARKET!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Nu se usuca de la sine . Eu am geamul stanga aburit de vreo luna ; mi`ai intrat si noroi mult acolo din cauza ca nu aveam un capac prins corect . Macar e bine ca e aburit pe partea cu faza lunga
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Doar daca dai si spoilerul jos.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Mersi
![]() ![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
si daca dai farul jos cum il stergi? bagi un mop inauntru? il usuci cu aeroterma? intreb...
sarea absoarbe foarte bine umiditatea. daca iti confectionezi un saculet din panza , de forma cilindrica si de diametru mai mic decat orificiul din spatele farului, pe care sa il umpli cu sare naturala, l-ai putea baga in far si lasa cateva ore acolo, dupa ce in prealabil l-ai legat cu o sfoara iar un capat l-ai lasat afara. cred ca e mai simplu decat sa demontezi bara, sa mesteresti prin far si apoi sa il pui la loc. nu am procedat asa, este doar o idee. daca o pui in practica si merge scrie pe forum. |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
UTU2005 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 727 Joined: 14 September 07 From: Deva ![]() |
Am patit-o si eu nu demult cu farul din dreapta aburit rau de tot chiar si la semnalizare
![]() ![]() Daca nu, cum s-a dezaburit, asa se dezabureste doar sa-i dai capacul jos din spate. |
--------------------
Renault
LagunaIII 1.5dci
2008
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
scoate unul din capacele farului, se dezabureste singur... eventual aprinde pozitia si faza lunga sa se faca putina caldura inauntru.
cat de tare e faza aia cu saculetul de sare ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Pe vremuri asa imi uscam ceasul (daca nu era subacvatic
![]() ![]() Prin analogie, as proceda la masina in felul urmator: dat jos capacul din spatele farului, si parcata masina intr-o zi insorita cu botul catre soare... astfel incat sa permita evaporarea apei si indepartarea ei din carcasa farului... practic as folosi acelasi fenomen care face ca in zilele reci si umede sa gasesti geamurile aburite exact pe partea opusa celei orientate spre soare... |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
cristache03 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 3 May 08 ![]() |
1 te duci cu masina la o sursa de caldura....chiar si solara, dak nu aprinzi luminile....ridici capota si astepti pana ce se dezabureste singur....
2 nu mai spala motorul....sau dak il speli nu mai spala si xenoanele.... 3 exista ca un por sa se faca prezent la nivelul garniturilor, sau pe la imbinarea dintre geam si far, asa ca fenomenul se va repeta, chiar si la diferente de temperatura.... |
--------------------
Renault
Megane
2004 Sedan
- b 50 mpg
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.192 Joined: 4 August 07 ![]() |
am patito si eu azi , farul din dreapta e aburit , si chiar are umezeala pe interior, acum nu stiu de unde i buba , de la capacul care se insurubeaza sau pur si simplu a transpirat faru:) ...initial am crezut ca am pierdut capacu de la roata dar e ok... numai de dat bara jos si scos far nu stateam ... a inca ceva?.. am xenon aftermarket pe faza scurta , poate sa pateasca ceva? mentionez ca farurile sunt cele cu lupa si umeazeala este la faza lunga ....
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
chitsro |
![]()
|
nimeni?!
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 15 February 10 ![]() |
referitor la aceasta problema:
mie mi se abureste de curand o tripla. cineva mi-a spus ca ar rezelva problema pe garantie. inca mai am garantie. o sa pun problema aceasta la urmatoarea revizie. face obiectul garantiei acest lucru? |
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Lampile optice de pe spate am vazut la mai multe masini ca sunt aburite...cauza,un bidon de apa/lichid de parbriz in portbagaj,la schimbarile de temparetura,firg,cald etc. face pe bidon broboane de apa,care la caldura se evapora si vaporii de apa unde sa se duca?in lampa,se imbiba in mocheta,din mocheta in lampa si tot asa,de aceea se aburesc lampile spate.
Nu am auzit pe nimeni sa zica ca si le-a schimbat pe garantie,si cele noi la fel o sa faca condens ![]() This post has been edited by rcosmin: 18 Feb 2010, 15:45 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
19vik, mirificul initiator al acestui topic a spus-o de la inceput - si-a pus csenon sa moara dusmanii si a spalat motorul.
Ce a zis bietu' francez in manual a devenit inutil... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
chitsro |
![]()
|
eu nu am spalat motorul si faru e aburit si are condens pe dinauntru, daca era o problema de la vreme cred ca faceau condens aman2 .... in fine am incercat acum sa scot capacul de la bec si am tinut farurile pe faza lunga aprinse vreo 15 minute , s a aburit si mai rau.... tin sa cred ca problema este de la xenoanele after market si ma gandea sa ma duc la cei care le au pus...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
R19/16v |
![]()
|
1. Becul cu incandescenta ar fi facut mai multa caldura si farul s-ar fi uscat mai repede.
2. Etansarea francezului este, fara indoiala, mult mai buna decat a deosebitilor care va vand voua csenuane ca sa aveti cu ce ne orbi mai bine... |
--------------------
DS
5H
|
chitsro |
![]()
|
1. stiu ,xenonul este rece, de aceea am aprins faza lunga
2. La acest capitol nu a fost facuta mare modificare , adica capacul care se insurubeaza de la faza scurta a fost gaurit si i s a pus un manson de cauciuc pentru etansare,....de un an de zile nu am avut probleme dar la respectivul far am schimbat becul acum cam 2 luni si posibil sa nu l fi pus inapoi corect...prin alta parte nu vad unde ar mai putea sa intre umezeala ... |
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
daca e in regula aburirea, nu cred ca ar trebui sa imi mai fac griji
doar daca am apa atunci nu e normal |
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
chitsro |
![]()
|
am rezolvat cam pe jumatate am scos capacu de la faza lunga si am incalzit faru cu un feon in timp ce era si faza lunga aprinsa , s a uscat dar partea paroasta este ca au cam ramas pete pe interior ....i love reno...ce sa mai zic..
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
eu am pete pe interior de ani de zile. S-au aburit farurile pe interior, nu am intervenit cu nimic, apoi aburul a disparut, dar au ramas niste pete transparente, care acolo sunt si azi.
Nu stiu cum as putea sa scap de ele, mentionez ca nu am incercat cu feonul, iar la simpla aprindere a farurilor nu dispar. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
ai uscat cu feonul? mare curaj ai avut!
acum cativa ani, am varsat lichid pe tastatura si am avut inspiratia ca o usuc cu uscatorul. si stii care a fost rezultatul? s-au deformat butoanele de am schimbat-o cu totul. |
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
R19/16v |
![]()
|
QUOTE(chitsro @ 21 Feb 2010, 19:45) am rezolvat cam pe jumatate am scos capacu de la faza lunga si am incalzit faru cu un feon in timp ce era si faza lunga aprinsa , s a uscat dar partea paroasta este ca au cam ramas pete pe interior ....i love reno...ce sa mai zic.. Te-a impins reno de la spate sa iti pui csenoane?! |
--------------------
DS
5H
|
chitsro |
![]()
|
nu stiu cat e de la xenoane ,am verificat capacul de la faza scurta care are un manson de cauciuc prin care intra cablul de la xenon si era ok , ma mai gandeam ca e posibil sa se infundat o aerisire ceva , scurgere....nu am mai spalat masina cam de o luna jumate ...cu vremea asta...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu pe vremuri am demontat farurile la un Fuego si le-am(prin interior desigur) spalat in casa cu dusul si cu lichid pentru spalat vasele ''pur'' parca.
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Vad ca tot aruncati cu pietre in cei care au xenon after-market.
Si eu am xenon A-M, dar am si lupa. Nu mi-a dat nimeni flash-uri, decat atunci cand trec peste denivelari si bat mai sus(cele originale se regleaza automat). In schimb, ii detest pe cei care au XE si nu au lupa. Se aburse si la mine farul dreapta. Mai nou si stopurile au condens. O sa ma uit pe la ele cand se face frumos afara. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
2007
- B-08-BBM Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
EmiSeven58 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 16 December 14 ![]() |
aveti idee de unde as putea face rost de un capacel de far (pe faza scurta) am schimbat becu si mia cazut pe acolo, nu stiu daca o mai fi sau nu prin motor ...
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:34 |