Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Etrier spate infranat, Etrier stanga spate blocat/infranat

catalin.pojar
post 21 Oct 2014, 19:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara,

Vin cu o intrebare dupa ce mecanicul, din pacate pana acum nu a reusit sa ii dea de cap. Am schimbat discurile de frana si placutele de frana, puntea spate (ATE) si m-a lovesc de problema urmatoare : etrierul stanga spate este infranat. Discurile ATE au venit acoperite cu o vopsea de protectie care cica se curata automat dupa primele franari, lucru care s-a si intamplat dar mecanicul a spus ca surplusul de vopsea pe discuri s-a lipit de placute si de aici problema mea. A curatat la smilgher vopseaua dupa ambele placute, pe moment roata se invartea fara probleme, am plecat ca sa descopar cand am ajuns acasa (dupa 5 km) ca am aceeasi problema (ridicat masina pe cric si observat ca roata stanga spate se invarte greu la mana; infranata). A doua zi am ajuns la mecanic, cica ar fi nu stiu ce pistonas de la ertier de vina. Curatat spalat etc, dupa operatie roata se invartea usor , ajuns iar acasa , problema persista.

Ma cam irita treaba asta avand in vedere ca pe langa disc risc sa distrug si rulmentul care a venit cu discul.

Pana sa schimb aceste doua discuri, am observat ca discul stanga spate era mai tocit decat cel din dreapta spate dar atunci nu i-am dat importanta si din pacate nici nu am verificat daca merge infranat dar nici nu avea acea culoare specifica supraincalzirii.

De aceasta data am verificat acest lucru, pentru ca dupa ce am schimbat discurile/placutele la 2 zile am schimbat si cauciucurile si am observat o culoare diferita pe jumatatea superioara a discului stanga spate. La o inspectie mai de aproape mi-am dat seama ca frige si culoarea era de la faptul ca discul se supraincalzise.

Dupa ce m-am mai interesat pe n site-uri am vazut ca ar putea fi o problema si de la cum este reglata frana de mana, am zis sa verific acest lucru, cel putin de unde pot eu sa verific. Am scos capacul de la frana de mana si am observat ca unul din cablurile de la frana de mana este mai scurt decat celalalt.

intrebarea cu care ar fi trebuit sa incep postul este : Poate fi diferenta de lungime a cablurilor de la frana de mana o cauza pentru problema mea? Poza este atasata topicului.

Multumesc anticipat.

Attached thumbnail(s)
October_21__2014_72100_PM_EEST.jpg ( Size: 1.42mb ) Number of downloads: 1554

--------------------
Renault Megane 2 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iDoctor
post 21 Oct 2014, 19:52
Post #2

Membru autentic

schimba etrierul , dupa aceea reglezi frana de mana sa fie cablurile egale .

--------------------
Renault Megane 2011 / 150 hp - B-02-TYM
Nu mai am rabdare pentru prosti , ca este prea multi . dar multi .
+
catalin.pojar
post 24 Oct 2014, 13:43
Post #3

Membru incepator

Salut,

Problema se pare ca a fost cu cablul de la frana de mana care era gripat pe partea stanga spate. A fost degripat cu o solutie pentru asa ceva iar acum totul functioneaza cum trebuie. Cei drept pozitia cablului din poza atasata nu este normala dar nu o sa ma apuc acum sa schimb cablul daca totul merge ok mai departe.

Poate va fi un post de ajutor pentru alte persoane care se vor lovi de aceasta problema pe viitor.

Acest post poate fi inchis.

Va multumesc.

Cu stima,
Catalin

--------------------
Renault Megane 2 2004
+
cj98czh
post 24 Oct 2014, 13:54
Post #4

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Schimba cablul de urgenta! Ala o data ce s-a blocat o sa se blocheze in scurt timp din nou.

Nu este de joaca cu sistemul de franare.

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
mariuswk
post 27 Jan 2015, 17:30
Post #5

Membru

From: Azuga

In cazul asta se poate remedia.Problema este de la parghia de actionare a franei de mana.Rezolvarea consta in tragerea inapoi a parghiei de mai multe ori si tragerea franei de mana.Pentru preintimpinarea problemei eu am montat arcuri pe etrier care trag parghia mentionata inapoi.Eu nu am mai avut probleme de atunci.

--------------------
renault CAPTUR 2015
+
solidconvert
post 28 Jan 2015, 14:59
Post #6

Donator

From: Bucuresti

Adevarul este ca s a zgarcit francezul sa mai monteze arcurile la etrier... parghia aia de la frana de mana are lacasurile pentru prinderea arcurilor dar arcurile nu le au mai pus. In schimb am abservat la alte marci ca au arcurile alea montate.

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
ovy_megane_1982
post 2 Mar 2015, 06:37
Post #7

Membru autentic

Salut. Stie cineva ce sistem de franare are pe spate renault megane 2.1, 1.5 dci, 60 kw din 2004? Am pistonul de la etrierul de pe dreapta spate blocat si as vrea sa schimb etrierul dar nu pot sa-mi dau seama ce scrie pe el.

--------------------
Renault Laguna 3, Megane 2.1 2008 2.0 dci 110kw,2004 1.5 dci 60kw - DB 14 VLO, DB 14 COL
+
ovy_megane_1982
post 3 Mar 2015, 22:48
Post #8

Membru autentic

Chiar nu stie nimeni?

--------------------
Renault Laguna 3, Megane 2.1 2008 2.0 dci 110kw,2004 1.5 dci 60kw - DB 14 VLO, DB 14 COL
+
Dumitru_Stelian
post 27 Aug 2015, 15:44
Post #9

Membru incepator

Salut,

Am si eu problema cu frana spate.De unde ai cumparat acele arcuri ca nu le gasesc sau au vreun cod ceva?
Multumesc!

--------------------
Renault Megane IV 2020/1.3 Tce 140CP/Intens
+
costy001
post 27 Aug 2015, 21:52
Post #10

Membru incepator

Etrierul nu are arcuri. Distantare placutelor de pe disc se face prin depresiunea creata de pompa de frana, care trage un pic pistonasul etrierului inapoi. Placutele spate de pe Megane 2.2 sunt prevazute cu arcuri din fabrica pentru a le tine presate in suport si a preveni vibrarea lor. Problema cu roata blocata ar putea avea urmatoarele explicatii: - ruginirea capatului cablului franei de mina, cel care vine la roata; - ruperea garnirurii de cauciuc dintre etrier si pistonas, facilitand intrarea apei si prafului la cel din urma, blocandu-l; - ruginirea bolturilor de culisare, tot din cauza unor garniture. Cel mai fregvent se intilneste ultima varianta.

--------------------
Renault Megane 2.2 1.6 16V 2005
+
cristi2004
post 28 Aug 2015, 19:19
Post #11

Membru incepator

From: bistrita

Si eu am avut probleme cu arcurile respective,nu le gasesti la reprezentanta.Eu le-am facut dintr-un arc de la accelerate de dacia 1300 ,se gaseste la orice auto-moto.Problema s-a rezolvat.

--------------------
renault megane II 2006 Pack
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 05:31
Dacia