Eroare vitezometru
![]() ![]() ![]() |
Eroare vitezometru
ess1902 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
|
||
-------------------- clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
|
|||
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine la fel. 7-8 km /h diferenta.
Am testat si pe un BMW 318, diferenta era de numai 1-2 km/h. |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.340 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am testat chestia pe Megane, iar diferenta a fost de 2-3 km /ora, deci acceptabil.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
Da, am aceeasi "eroare" pe GPS, variaza intre 5 si 8 km. Nu am vazut abateri mai mari, dar nici nu sunt sigur ca GPS-ul calculeaza foarte precis atata timp cat eu sunt oprit 10 secunde si imi arata uneori ca am 3 km/h...
|
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
ess1902 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 6 September 04 From: Iasi ![]() |
Chestia cu statul pe loc si afisarea de o anumita viteza apare atit timp cit semnalul GPS este slab. Testul l-am cam facut in orice conditii. Ceea ce ma preocupa pe mine (pee langa aceasta eroare) este si faptul ca si nr de km totali ai masinii in consecinta sunt inregistrati gresit.Si dupa parerea mea se aduna! Eu am 57000 km pe kilometraj. Oare citi sunt in realitate?
![]() |
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
asa e si la mine eroarea. dar NU are nici o influenta asupra kilometrajului, este pur si simplu o eroare de "afisare", daca vrei s-o iei asa.
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Mașinile europene și cele făcute pentru piața europeană (cel puțin) au o "eroare" de afișare a vitezei de aproximativ 10%. Din câte știu este o normă europeană care specifică acest "advance factor" și care este realizată pentru a asigura o siguranță ceva mai mare pe drumuri prin păcălirea șoferului care crede că merge mai repede decât în realitate.
Din cauza acestui "advance factor" cei care solicită mașina la maxim vor "obține" viteze mai mari decât cele maxime declarate de producător, având cu ce să se laude, de aici și "rachetele" de care forumurile sunt pline... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
@ess1902
Nu cred ca are legatura. Vitezometrul e analogic, kilometrajul e digital. |
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Are legătură. Ambele primesc informația de la un senzor de viteză (știu, pentru că al meu e defect și nu-mi mai arată nici viteza și nici kilometrii
![]() Nu știu cum e la Clio, că n-am verificat, dar la Scorpio eroarea de viteză este programată în ceas. Are un meniu de diagnoză în care poți vedea viteza reală returnată de senzor, iar aia este corectă. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Uite ce scrie in manualul de raparatie (pag 83-21)
QUOTE SPEED INFORMATION The instrument panel (speedo, mileometers and ADAC*) receive vehicle speed information via an electronic sensor. This information is also used by certain computers (injection). Cum spuneam si mai sus, stai linistit ca este doar o eroare de afisare, poate chiar intentionata. Daca te uiti prin OBD, o sa vezi viteza reala si exacta pe care o trimite senzorul. Mai citeste si aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Speedometer si gandeste-te si la faptul ca nu se poate sa iti indice exact, si din motivul ca fiecare masina poate fi echipata cu diverse marimi de roti, intre care exista o diferenta mica de diametru; nu ti-ar conveni cand schimbi rotile de vara cu cele de iarna sa te duci sa recalibrezi vitezometrul |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Si mie imi da aceasi eroare fata de GPS. Am testat si este de 4-5%=> la viteze mai mici eroare mai mica la 160-165km/h cam 8km/h, pe ceasuri arata 168-173km/h.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
ess1902 |
![]()
|
Deci pe mine m=ar interesa sa imi calibreze cineva vitezometrul ca sa imi arate viteza reala.Oare se poate? Si cam cit ar costa?.
|
|
|
fisman |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 5 August 05 ![]() |
Salutare natiune!
A avut cineva, vreodata, ideea sa calculeze viteza reala a masinii (calculata dupa cronometru si borne kilometrice) in raport cu viteza indicata la bord? Pe mine m-a palit o idee d-asta geniala, neavand ceva mai bun de facut pe A2 de la Buc la Cta si retur (destul de des). Asa ca am purces la masuratori cu un cronometru intre doua borne kilometrice. Si am obtinut niste viteze calculate mai mici cu 5 km/h la 120km.h indicati la bord pana la 10 km/h la viteza indicata de 150 km/h. Asa ca am tras eu concluzia ca vitezometrul meu e putintel "inainte". Voi ce ziceti? La voi e la fel? |
--------------------
Renault
Clio Symbol, 1,5 dCI, 80 CP,
2005, ver.Fidji, Rouge Vif 109.000 km pana acum!
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
mai e scris prin cateva locuri pe aici ca indica un pic mai mult ... probabil cu cat e viteza de deplasare mai mare cu atat creste si diferenta ... dar la 50-60 km/h nu cred sa fie diferenta mai mare de 2-3 km/h ...
daca tot vreti sa verificat, mers constant si gps |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Cam asa este
![]() ![]() ![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
asta daca si bornele sunt "asezate" la fix 1 km
|
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
recomand calcularea vitezei cu gps sau pe baza de timp si km intermediar nu pe baza bornelor ... p-alea le-a batut vantul si le-a mai miscat
|
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
randunel |
![]()
|
impotriva sistemului Group: Members Posts: 71 Joined: 4 March 08 From: Sectorul Agricol Ilfov ![]() |
Daca vitezometrul este analog, eroarea la viteze mari este mai mica decat eroarea la viteze mici
![]() Daca este un vitezometru digital cu afisaj analog, atunci e programabila treaba. |
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
Vedeti voi, poate la motoarele pe benzina chestia asta nu e prea mare lucru, dar la cele pe motorina insa, treaba se schimba radical.
Asa cum stim prea bine (cei care avem clio dci) corelarea intre motor si cutie in vitezele 3 si 4 este execrabila. Astfel incat, daca incerci sa schimbi la 2500 de ture din a 3-a in a 4-a incercand sa te limitezi la 60kmph pe ceas, o sa observi cum masina tremura si clar mersul este subturat incat acul turometrului scade sub 2000 de ture. Ca atare, am inceput sa merg cu "70km/h" aratati pe ceas (in realitate 60 km/h), in oras, doar ca sa nu mai merg subturat. De ce spun ca e o mare magarie, pentru ca stim bine ca mersul subturat la acest tip de motoare (poate si la altele nu stiu) dauneaza grav.. ![]() |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
crisolro |
![]()
|
nu e valabil pt. toate dci-urile ... din fericire pt. unii, din nefericire pt. altii ...
un dci 85 cp se comporta altfel ... daca inteleg eu exact unde bati cu 60 si 70 ... probabil e vorba de respectarea vitezei legale in localitate ... un dci 85cp merge uns cu a treia intre 50-60, eu o tin cam la 55 (o scap in 60 uneori) si nu am de ce sa plang ... si nici de turatii prea mari si consum mare nu poate fi vorba: cf. CB, la 50 km/h (in bord) consumul e pe la 4% (de fapt cred ca e chiar sub 4) ... sa zicem c-o turam sa avem 60 km/h in bord .... consumul va fi mai mare dar tot ridicol de mic totodata, nu cred ca daca tu ai in bord 70, radarul o sa te inregistreze cu 60 ... ci cred ca va trebui sa bagi mana dupa portofel pentru ca diferenta nu e asa mare (sau este doar la tine) ... daca pana acum nu ai bagat mana in buzunar mergand asa, atunci sunt 2 explicatii: noroc sau diferenta exagerat de mare in bordul tau This post has been edited by crisolro: 28 Mar 2008, 13:59 |
--------------------
Renault
|
|
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
Tot ce se poate, motoru' meu e de 65CP si se comporta asa cum am spus. Legat de consum chiar si asa mai turat mers nu ma pot plange. In oras cu A/C-ul vara nu am sarit de 7%. Dar asta e offtopic...
Revenind, da, abaterea e f. mare pana la 110km/h unde scade de la o abatere de 10km/h la una de 5km/h. Nu-mi pot explica nici acum de ce e asta. Am facut aceste observatii impruna cu GPS_ul Mio 520c pe care-l am. Si mai e o chestie legata de viteza: din cate-mi amintesc eu, in oras e acceptata o abatere de 10km/h peste viteza legala. Nu stiu daca mai e valabila chestia insa... |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
crisolro |
![]()
|
pai "chestia asta" e valabila si in localitate si in afara ... legea nu prevede ce pateste soferache daca depaseste viteza legala cu 0-10 km/h (deci nu are baza legala caralilul ca sa-ti frece ridichea) si incepe "amenintarile" cu primul aliniat: pt. depasirea vitezei legale cu 10 km/h pana la 20km/h, conducatorului auto i se ia o spaga intre 50 si 100 ron; ... intre 21-30 km/h - aici aplicati regula de 3 simpla;
depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h te scapa de amenda!!!!!!!!!!!!! .... si de permis deci abaterea de 10 nu e acceptata ci cred ca e lasata ca marja de eroare pt. ca nu poti sta cu ochii in poale sa nu cumva sa sari 1 km/h peste viteza legala ... sa mai ziceti voi ca garcea nu-i uman This post has been edited by crisolro: 28 Mar 2008, 18:48 |
--------------------
Renault
|
|
bdiac |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 11 August 07 ![]() |
eu am alta problema. cadranul de bord ptr benzina arata ceva , iar CB altceva. diferenta de 5 litri
|
--------------------
..........
...........
................ fidji, 1,5dci, 85cp, phase 4
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
Fratilor!!!...totul e relativ in lumea asta!....
Si apoi ceasul de la mana,...chiar merge cu secunda definita ca "intervalul de timp egal cu 9 192 631 770 perioade de oscilatie ale microundelor emise de atomul de cesiu 133" ?...si totusi iei masa la 1X.00 dupa ceas... Si apoi cum metrul este "egal cu distanta parcursa de lumina in vid in 1/299 792 458 secunde"...cred ca ar trebui un tablou de bord facut de NASA!!!!...si daca ar fi si la pret echivalent cu un ceas desteptator ar fi si mai bine!!... De asta sunt "tolerante" la marimi si aparate....ca sa tii cont de ele eventual functie de utilizare. Ori mie mi-a prins bine atunci cand eram oprit de politie... ![]() ![]() This post has been edited by TRANCA: 28 Mar 2008, 22:15 |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Relativ sau nu ramaneti la subiect va rog frumos.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
sobolan |
![]() ![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
raspunsul CONCRET e dat de DFA,cel putin asa stiam si eu....
QUOTE(DFA @ 3 Aug 2006, 10:06) Mașinile europene și cele făcute pentru piața europeană (cel puțin) au o "eroare" de afișare a vitezei de aproximativ 10%. Din câte știu este o normă europeană care specifică acest "advance factor" și care este realizată pentru a asigura o siguranță ceva mai mare pe drumuri prin păcălirea șoferului care crede că merge mai repede decât în realitate. |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
La Micutza mea, la 145 km/h pe ceas, real are 137 km/h. Stiu asta exact (masurat cu GPS-ul, evident), fiindca asta e viteza de croaziera pt. autostrada.
Mentionez ca un rol important in stabilirea vitezei il au anvelopele: daca sunt uzate sau nu, respectiv daca au circumferinta mai mare sau mai mica, fapt dat si de dimensiunea standard (pt Clio: 175/65/14 ori 185/55/15 sau 205/50/15, etc.). |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
@tranca - interesant reply
![]() on topic: am ocazia de a trece in mod regulat pe langa statii de informare a vitezei in trafic, si nu mica mi-a fost mirarea de a vedea aceeasi diferenta, de 7-8 km in minus fata de ce imi indica mie bordul. Sincer, nu prea stiu daca statiile in sine au o mica marja, pentru a iti arata indulgenta, sau ceea ce mi se arata la bord e eronat. Dupa cum am citit mai sus, banuiesc ca bordul. |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
ess1902 |
![]()
|
Vis a vis de GPS.Eu nu mai am incredere in el (cel putin in astea de " mana").Am 2 masini: cea din semnatura si hyundai accent. Am mers cu amandoua cu GPS. Reno arata o eroare de 5- 10 km/h (cam la toate vitezele..pana in 120), Hyundai in aceleasi conditii arata o eroare de 2-3 km/h maxim! Si surpriza cea mai mare am avut--o zilele trecute cind am avut ocazia sa merg cu renaultul in spatele accentului si am observat ca la 60 -80 -100 arata amandoua exact aceeasi cifra pe km-etraj si se deplaseaza perfect sincronizat!
|
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eh, dacă ai studia puțin cum este determinată viteza pe ORICE GPS, ți-ai da seama că eroarea e în altă parte...
Iar referitor la acele radare de informare, indica'ia lor variaz[ cu temperatura... ![]() This post has been edited by MAERSK: 4 Apr 2008, 14:59 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd May 2025 - 07:17 |