Eliminare greierasi trapa
![]() ![]() ![]() |
Eliminare greierasi trapa
panavision |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 18 May 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen
E-Golf
2018 / 136CP
- B-30-SXT
|
|||
slash28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 2 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc pentru serie.
Am incercuit suruburile in poza. Sunt in Bucuresti, daca vrei sa vezi masina ne putem intalni zilele astea sau in week-end. Nu am facut poze cu ea inca, dar a iesit destul de bine. suruburi_trapa.JPG ( Size: 61.48k ) Number of downloads: 1311 |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
shyck |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 620 Joined: 24 August 05 ![]() |
QUOTE(panavision @ 16 Apr 2011, 22:48) ... Asa ca am trecut la modificarea diametrului axului pe care stau papuceii de la 6 la 5 mm cu ajutorul unei pietre de ascutit cutite atasata la o bormasina si a iesit ce se vede mai jos....... poti sa imi zici latimea papucilor originali, sau a canalului am gasit rulmenti 10x6x12 |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
2018 GT 205 Ex: Renault Megane II Sedan 1,6 16V 2003 Privilege + Cruise
|
|
panavision |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 18 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu sa-ti spun ce dimensiune aveau papuceii originali, dar 12 mm mi se pare cam mult. Oricum am impresia ca rulmentii D10xd6x12 sunt unisen, asa ca nu sunt prea ok. Vezi pe pagina anterioara a pus colegul George Paul un link cu rulmenti D10xd6x3. Poti sa incerci cu aia si pui eventual cate 2.
|
--------------------
Volkswagen
E-Golf
2018 / 136CP
- B-30-SXT
|
|
shyck |
![]()
|
mda, asa e
am omis ca sunt unisens dap, merge si cu cate 2 si nici nu sunt scumpi oricum nu ma aouc momentan deoarece inca merge bine mecanismul pus acum 2 ani si vine iarna, asa ca trapa mai putin, adica zero ms oricum |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
|
|
VladV |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 9 May 09 From: Iasi ![]() |
Pentru rulmentii D10xd6x3, eu zic e chiar recomandat sa fie cate 2. Papucii originali sunt lati cat tot acel pin de prindere.
IMG_0648.JPG ( Size: 252.95k ) Number of downloads: 1457 Pentru cei cu hachback, surubul de prindere a canalelor este in spate, aproape de hayon, sub a 3-a masca de bandou/plastic neagra. Acea parte e prinsa intr-un clips exact langa hayon, si se scot in acceasi maniera, tragand de ele inspre hayon. |
--------------------
Renault
Megane II
2003
|
|
slash28 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 2 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Am gasit si sistemul original mai ieftin aici cam 220 ron, se aduce la comanda in 4, 5 zile.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
shyck |
![]()
|
asta inseamna ca se gasesc si mai ieftini
aveti codul la indemana? sa aflu si eu un pret? ziceam ca nu am greierasi am facut toata partea fata si acum am herghelie de greieri, inclusiv de la trapa, trancane in proasta panavision cum stai acum ca a venit si frigul? |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
|
|
slash28 |
![]()
|
Am cerut dupa codul lui panavision 77 01 209 744, pretul primit a fost 227 cu tva disponibil in 4, 5 zile.
De la perdeluta nu aveti nici un greieras ? |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
panavision |
![]()
|
Eu in continuare stau bine la capitolul greierasi la trapa, in sensul ca nu am, dar am mai facut o operatiune pe care nu am apucat sa o impartasesc pe aici. Poate asta este motivul pentru care nu am greierasi. La momentul respectiv nu mi s-a parut ceva necesar, dar am zis sa fac si asta. Dar sa vorbim la concret.
Am observat ca in partea din fata a canalului de culisare, mai exact in zona unde traseul este curbat (zona unde trapa este inchisa), canalul este putin mai larg. Banuiesc ca motivul ar fi suprafata mai mare de contact a vechilor papucei, care aveau nevoie de un canal mai larg pentru a putea "lua curba". In aceasta zona mai larga, am aplicat pe partea superioara a canalului o bucata de banda textila, lipita cu banda dublu adeziv Tesa Extra Strong, pentru a aduce canalul aproximativ la dimensiunea de 1cm, cat au rulmentii. Banuiesc ca dimensiunea usor marita a canalului, combinata cu frigul de afara naste greierasi, greierasi care la mine nu au avut unde sa se dezvolte. |
--------------------
Volkswagen
E-Golf
2018 / 136CP
- B-30-SXT
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
Am crezut ca doar la Clio asta al meu, cu ghidajele trapei metalice, e distanta intre glisiera de sus si cea de jos mai mare la partea din fatza (zona curbata in "S").
Acolo are joc si asta a mea. Neavand posibilitatea sa lucrez nestingherit (in strada), n-am reusit sa-i fac mai nimic. La Clio 3 nu pot scoate glisiera decat dand jos masca laterala (sticla lipita cu adeziv). Ma gandisem chiar sa strang cu ceva cele 2 parti ale glisierei, am cumparat tot felul de clestisori ingusti.. Poate alta data. I-am pus dupa cateva zile al 2-lea rand de rulmenti, adica are cate 2 rulmenti pe fiecare ax, dar n-are de-a face cu jocul in glisiera, care ramane. |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
slash28 |
![]()
|
Salut,
Am comandat rulmentii si in week-end planuiam sa-i montez numai ca nu am reusit sa mai deschid trapa. Se aude un pacanit ca si cum motorasul ar incerca sa faca ceva dar nimic. Am incercat sa o si ajut impingand de ea in spate ... fara nici un rezultat. Poate aveti vreo solutie in afara de comanda manuala care e sub tapiterie ? |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
panavision |
![]()
|
Incearca sa ridici de ea, din interior, de partea din spate, cand incerci sa o deschizi.
|
--------------------
Volkswagen
E-Golf
2018 / 136CP
- B-30-SXT
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
motorasul trapei mele e la reparat... de cateva luni, nu gasesc releul de comanda al motorasului.
Intr-o prea-frumoasa zi de august am vrut sa deschid trapa si am constatat ca in afara de unclantanit in zona motorasului nu facea nimic altceva.Am incercat reinitializarea trapei de catva ori dra degeaba, in afara de clic-clac nu facea nimic altceva.Am facut drum la electrician si raspunsul a fost clar..alt releu...dar de unde sa-l iau ca nu scrai nimic pe el!!! Motorasul ( de fapt tot ansamblul) este facut de Webasto, am sunta la ei si pot sa-mi aduca motor complet cu placa electronica la 300 de euro +TVA!!!! Astept un releu, trece iarna si vreau sa ma dau iar ctrapa deschisa! |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
slash28 |
![]()
|
Cred ca si eu am aceeasi problema ca tine, ai rezolvat ceva ?
QUOTE(meganus_bicorpus @ 26 Dec 2011, 21:51) motorasul trapei mele e la reparat... de cateva luni, nu gasesc releul de comanda al motorasului. Intr-o prea-frumoasa zi de august am vrut sa deschid trapa si am constatat ca in afara de unclantanit in zona motorasului nu facea nimic altceva.Am incercat reinitializarea trapei de catva ori dra degeaba, in afara de clic-clac nu facea nimic altceva.Am facut drum la electrician si raspunsul a fost clar..alt releu...dar de unde sa-l iau ca nu scrai nimic pe el!!! Motorasul ( de fapt tot ansamblul) este facut de Webasto, am sunta la ei si pot sa-mi aduca motor complet cu placa electronica la 300 de euro +TVA!!!! Astept un releu, trece iarna si vreau sa ma dau iar ctrapa deschisa! |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
|
--------------------
R
M
8
- B
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
De ce nu incercati sa cumparati motorase de la dezmembrari ? Sunt mult mai ieftine si pot fi verificati.
Pe de alta parte, acum am descoperit topicul. De vreo 3 ani ma bate gandul sa-mi montez si eu o trapa de la o "donatoare". Problemele ar fi: 1. Nu gasesc o "donatoare" break, am nevoie si de plafon. La break plafonul continua dupa stalpul B mai drept spre portbagaj, nu curbat ca la sedan/ hatchback'. Sa refac plafonul din 2 bucati, mi-e frica de rezultat, sa nu iasa vreo tiganie, sa arate oribil din interior. 2. Nu stiu daca trapele sunt identice pt. toate modelele sau alte prinderi si alte unghiuri ale bratelor; Am gasit de 2 ori "donatoare" (in ambele situatii la aprox. 400 lei, cu motoras, cablaje incluse, dar sa demontez eu), dar erau hatchback si nu erau in TM, implicau probleme cu transportul (320 respectiv 200 km.), pt. ca eu as dori sa decupez toata tabla de pe plafon, sa nu am probleme cu decupajul, canalul pe care se monteaza garnitura, etc. I-am convins pana si pe cei de la repr. Renault sa-mi faca lucrarea, fara sa-mi dea garantie, doar test de functionare si test cu jet de apa. Le-am spus ca pun si cheder nou. Cred ca e mai scumpa manopera decat piesele... Alternativa ar fi 2 trape cu deschdere in V , inspre spate, avand ca "donatoare" o masina Scenic Kaleido. Dar nu stiu daca nu cumva Scenic-ul nu e mai lat, implicit prinderile trebuie modificate. In plus, un Kaleido e aproape imposibil de gasit in schrott... Astept pareri. Merci. This post has been edited by Dodone: 13 Jan 2012, 15:20 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
intr-un uch vechi am gasit un releu asemanator, electricianul zice ca e ok si poate fi montat...astept rezultatul!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
slash28 |
![]()
|
Salut,
Ai noutati? Ai reusit sa rezolvi motorasul ? |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
shyck |
![]()
|
salutare
cum se mai comporta rulmentii? a inceput si a mea sa faca galagie rau de tot |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
|
|
panavision |
![]()
|
Sunt in continuare foarte multumit de rulmenti, comparativ cu papuceii de origine. Pe langa rulmenti mai trebuie tinut cont de faptul ca in partea din fata a traseului, acesta este putin mai larg si in functie de uzura canalului poate exista un mic joc. Aici se poate folosi putin silicon, plastic alb, etc., de aveti la indemana pentru ajustarea canalului.
|
--------------------
Volkswagen
E-Golf
2018 / 136CP
- B-30-SXT
|
|
shake |
![]()
|
![]() Crap Group: Members Posts: 1.589 Joined: 11 August 06 From: Bucuresti , Militari Squad ![]() |
imi puteti spune si mie ce ar trebui sa faca acel buton de la trapa ? eu apas pe el si nu se intampla nimic, si in plus cateodata merg cu ea deschisa si cand ajung acasa dau sa inchid si ba ramane blocata ba nu se inchide de tot...,incepe sa ma sperie
|
--------------------
D
S
2003 Montez kit Xenon (Bucuresti).
|
|
shyck |
![]()
|
La cererea lui panavision postez cum am schimbat carcasa butonului de trapa
Dupa ani buni carcasa butonului a cedat de tot. Cineva destept a incercat sa traga de ea si sa facut bucatele. Bucatele deoarce carcasa fusese lipita de vechiul propietar dupa ce rupsese piciorusele din spate, si nici butonul nu mai statea bine in carcasa. Zilele acestea am cautat pe forum daca are cineva o carcasa cu buton de megane. Am gasit ceva, nu mi-a convenit pretul, si apoi m-a contactat espacern ca are un buton complet de laguna. Ii multumesc pe aceasta cale inca odata lui espacern si lui panavision. Pana sa il iau am cerut sfatul lui panavision daca sunt compatibile, i sa parut si lui ok, si am dat comanda. Butonul a sosit azi. Am scos carcasa de pe el, si am pus butonul meu de megane. Aici a aparut si problema, carcasa este identica 99,99%. Numai ca laguna are 8 pozitii pentru trapa si cea mai mare bomba, la laguna este pus invers fata de megane. Acum nu mai ramane decat sa fac un autocolant sa il lipesc acolo. Daca ma puteti ajuta cu un autocolant sau ma indrumati catre cineva va rog sa imi ziceti. Ceva poze: Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 1.21mb ) Number of downloads: 968 2.jpg ( Size: 1.05mb ) Number of downloads: 848 3.jpg ( Size: 1011.25k ) Number of downloads: 806 4.jpg ( Size: 1.23mb ) Number of downloads: 204 5.jpg ( Size: 1.19mb ) Number of downloads: 225 6.jpg ( Size: 1.26mb ) Number of downloads: 199 7.jpg ( Size: 1.41mb ) Number of downloads: 215 |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
|
|
shyck |
![]()
|
rulmenti 10x6x4 swk4134
se gasesc pe ebay |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
am trecut si eu la rulmenti in seara asta , ms de ajutor @panavision
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
QUOTE(George Paul @ 23 Jul 2011, 20:31) de acolo am luat si eu 20 buc (sunt lafel ca cei care mi i-a pus @panavision), intra perfect 2 pe axa, adica 4 pe o parte, am dat jos sapt asta papuceii sa dau rugina jos de pe ei, sa-i vopsesc si sa ung si santul masinii iar... |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
nad76 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 4 July 07 From: Ploiesti ![]() |
Buna ziua , am si eu urmatoarea intrebare , la ce foloseste butonul din mijlocul butonului de deschidere a trapei , mentionez ca trapa se deschide normal in cele 3 pozitii , dar butonul din mijloc nu actioneaza nimic , sau nu am sesizat eu ce actioneaza si cum . Multumesc.
|
--------------------
Renault
Megane II
2008 / Break / 1.5 Dci 76 kW FAP
|
|
djcristi |
![]()
|
QUOTE(nad76 @ 29 Jul 2014, 13:23) Buna ziua , am si eu urmatoarea intrebare , la ce foloseste butonul din mijlocul butonului de deschidere a trapei , mentionez ca trapa se deschide normal in cele 3 pozitii , dar butonul din mijloc nu actioneaza nimic , sau nu am sesizat eu ce actioneaza si cum . Multumesc. este pentru calibrare, tine apasat pe el (vreo 3 sec) cand e inchisa si o sa auzi ceva ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
shyck |
![]()
|
Si nu numai.
Poti lasa pe pozitia 3 butonul. Inchizi trapa si geamurile din telecomanda. Apoi cand te urci iar decat apesi butonul din centru si revine la ultima pozitie setata. |
--------------------
Renault
Megane IV Estate
|
|
djcristi |
![]()
|
QUOTE(shyck @ 29 Jul 2014, 15:39) Si nu numai. Poti lasa pe pozitia 3 butonul. Inchizi trapa si geamurile din telecomanda. Apoi cand te urci iar decat apesi butonul din centru si revine la ultima pozitie setata. interesant , eu de obicei cand ma urcam iar in masina, comutam o pozitie de rotita ca sa se duca iar unde a fost. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 18:09 |