De ce imi scartaie franele?!
![]() ![]() ![]() |
De ce imi scartaie franele?!
adevaratul |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 4 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
Manager /2007
-
|
|||
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine se intampla la fel.
daca franez putin...incepe sa scartiaie...daca apas mai ferm pedala nu mai scartaie. Poate are cineva idee despre ce este vorba? |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
Tavi Dragotoiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 277 Joined: 23 June 08 ![]() |
Daca nu sunt prea uzate placutele de frana si scartaie din cauza uzurii, atunci e din cauza materialului din care sunt facute, mai exact a calitatii lor. De obicei incep sa scartaie cand sunt uzate mai mult de 50%, dar nu e obligatoriu. Pot sa scartaie si cand sunt noi, si repet, e din cauza materialului din care sunt facute. Daca franarea e in parametri nu e nici o problema, decat de discomfort fonic. Drum bun!
This post has been edited by Tavi Dragotoiu: 8 Apr 2009, 18:56 |
--------------------
Renault
Megane II 1.9 dci
2004 Tavi
Timisoara(RO) tel. RO +40745.007103 tel. BUL +359888171081 |
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
La mine au scartait de la inceput, si mi s-a zis ca-s ecologice cu nu stiu ce bucati de metal in ele. Acum dupa 30.000 de km incep iar sa scartaie.
|
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
De la praf!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
AcerMate |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 30 October 07 ![]() |
Si la mine scartaie insa doar pe dreapta.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 ver.2.2, 1.6 16v
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine tot de la inceput scartaie, mi-au spus ca scartaie la inceput ca sunt noi.
Dar dupa 3000km inca nu s-au oprit din scartait:) Azi am deschis de curiozitate geamul....afara se aude infernal ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Hi hi hi.
Eu eram sa nu cumpar masina din cauza asta, cand am facut testul de drum cu proprietarul l-am intrebat ce naiba frane sunte astea ![]() ![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
adevaratul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 4 September 07 ![]() |
Am inteles ca scartie si din cauza nisipului!
|
--------------------
Renault
Megane
Manager /2007
-
|
|
shoTgunu |
![]()
|
Nu cred ca e din cauza nisipului...daca prinde nisip se aude altfel...la mine se aude fier pe fier.Mai mult c a sigur e din cauza materialului
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
La vechiul Megane, aveam si eu problema asta. Am vorbit cu un mecanic priceput, si mi-a spus ca scartaitul se datoreaza insertiilor metalice din placute. Sunt mai multe tipuri de placute, cele moi, foarte eficiente, dar care se uzeaza foarte repede, la o extrema, si cele cu insertii metalice, dure, care nu sunt la fel de eficiente, dar se uzeaza mai greu, la cealalta extrema. Problema e ca exista si pericolul ca, utilizand placute dure, sa se uzeze discul de frana mai repede.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
djthem |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 20 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine au inceput sa scartaie dupa approx. 25000 km, dar numai daca franez usurel, daca calc frana mai tare nu se mai aude nimic. Totul se datoareaza insertiilor metalice......nu e problema.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 4 RSLine
2022
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Exista topic cu toate problemele legate de scartaitul placutelor la Megane... sunt trecute acolo si combinatiile de marci castigatoare incercate de alti membrii incepand de la placute pana la discuri. Un scurt exemplu:
Pe locul unu LUCAS TRW Pe locul doi ATE SAU FERODO PREMIER Etc... Pe ultimul loc PAGID(astea din urma fiind si cele mai ieftine) ![]() Oricum stati linistiti ca dupa scartait urmeaza huruitul care este mult mai deranjant ![]() This post has been edited by solidconvert: 9 Apr 2009, 12:19 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Cand am cumparat masina nu scartaia deloc!Apoi m-am hotarat sa schimb discurile si placutele si de atunci scartaie cand pun frane usor!Din masina e ok dar de afara se aude parca ar fi o dacie batrana rau!eu cred nu am facut alegerrea buna un ceeace priveste placutele(ferodo)data viitoare nu o sa mai pun aceasta marca!
3 Mar 2013, 21:51: Cand am cumparat masina nu scartaia deloc!Apoi m-am hotarat sa schimb discurile si placutele si de atunci scartaie cand pun frane usor!Din masina e ok dar de afara se aude parca ar fi o dacie batrana rau!eu cred nu am facut alegerrea buna un ceeace priveste placutele(ferodo)data viitoare nu o sa mai pun aceasta marca! This post has been edited by Cypry Brasov: 3 Mar 2013, 21:51 |
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
Sosocj |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 22 November 12 ![]() |
din cate stiu eu exista un fel de pasta care se da pe placute pentru a nu mai scartai, dar asta presupune demontarea lor.....si eu la fosta masina am fost putin innebunit de acel scartait, dar pana la urma a disparut de la sine, sunasem la ceva serviceuri unde mi-au zis de acea pasta, vreo 30 de lei pasta plus manopera ca si pentru schimbat placutele....
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16v
2003
- CJ-90-SOA
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cypry Brasov @ 3 Mar 2013, 21:51) Cand am cumparat masina nu scartaia deloc!Apoi m-am hotarat sa schimb discurile si placutele si de atunci scartaie cand pun frane usor!Din masina e ok dar de afara se aude parca ar fi o dacie batrana rau!eu cred nu am facut alegerrea buna un ceeace priveste placutele(ferodo)data viitoare nu o sa mai pun aceasta marca! Cred ca ai pus Ferodo SL... daca puneai Ferodo Premier nu mai scartaiau... ![]() This post has been edited by solidconvert: 4 Mar 2013, 17:34 |
--------------------
.
.
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
Se poate!data viitoare nu mai pun FERODO de nici un fel!!!NU le recomand la nimeni!
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
Premier am eu si scartie ca personalu' in gara.
This post has been edited by cristian_nechita: 4 Mar 2013, 19:50 |
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() |
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
solidconvert |
![]()
|
Eu am TRW!... sunt putin mai scumpe dar nu scartaie deloc...
![]() ![]() |
--------------------
.
.
|
Cypry Brasov |
![]()
|
E bine de stiut!ms,acum o sa mai le folosec pe aste amacar 25 de mii ca abea am facu 3 mii cu ele !Acum nu o sa schimb placutele ca apa de parbriz ce naiba!
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 03:49 |