Cutie viteze - schimbare inferioara - ?
![]() ![]() ![]() |
Cutie viteze - schimbare inferioara - ?
kappa_ii |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 24 February 05 ![]() |
|
||
-------------------- Megane 4 1.33 116cp Business 2019-10
|
|||
cristian_nechita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
Nu ai o problema.Asa e normal sa faca.Pur si simplu sincronul are nevoie de timp sa iti egaleze vitezele celor 2 pinioane.
|
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
oare sa fie de la sincron? parca ai povesti despre un Buceag vechi, sau vreun autobuz vechi, caci numai alea erau cu dubla ambreiere.ceva jocuri in schimbator? sau poate te anunta ambreiajul de vreo schimbare, cu toate ca ar fi trebuit sa faca ceva figuri si de la mic la mare
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
rhunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 15 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Apropo de chestia asta, ma bag si eu ca voda, mie la coborarea pantelor in a doua, imi sare din cand in cand din viteza pe la 2300-2400 de ture.
Noroc ca stau cu piciorul pe langa frana si are frane destul de bune ![]() |
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
2001
- b25wzj Clio II 2005 1.5 DCI 65
Megane Prima 1.6 16V - temporar! :) VW Golf V 1.9 tdi |
|
kappa_ii |
![]()
|
si totusi imi agata
|
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kappa_ii @ 20 Sep 2011, 11:18) Am o problema la cutia de viteze , in trepte superioare schimba ok , fara sa agate . daca doresc sa schimb in trepte inferioare maneta ramane aproape blocata , parca se freaca de ceva . acelasi lucru se intampla daca scot din viteza si las motorul la relanti - intra foarte greu in orice treapta . daca se apasa in schimb pedala de frana sau se tureaza motorul intra fara probleme . care ar putea fi motivul ? Motivul este ca incerci sa retrogradezi la viteza prea mare a vehiculului. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Probabil cauza e un pic din toate, la renault intradevar sincroanele cutiilor permit o retrogradare mai lenta, la viteze medii spre mici...
Pentru simptomul asta de agatat poti face 2 interventii relativ simple si ieftine...o verificare/reglare a timoneriei si schimbul uleiului din cutie, da' atentie, cu exact uleiul recomandat de producator in cartea masinii...Elf + specificatia exacta tipului de cutie. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
cristian_nechita |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 22 April 11 ![]() |
La foarte putine masini poti retrograda rapid, de regula la cele sport.La renault, eu nu am gasit nici una care sa permita o retrogradare rapida.
Daca vrei retrogradare rapida, ia un superbike, care are cutie cu dinti drepti, si schimbi instant. |
--------------------
Laguna
3
2012 |
|
whitecollar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 September 11 From: Timisoara ![]() |
@ kappa_ii
Iti face cumva ca aici? http://www.reno.ro/Probleme-cutie-viteze-JH3-t221363.html Sau la rece n-ai incercat (problema ta fiind doar in sarcina/miscare)? This post has been edited by whitecollar: 22 Sep 2011, 17:50 |
--------------------
Renault
Fluence
2010 Privilege 1.6 16v Arkamys usb parasolare
|
|
kappa_ii |
![]()
|
nu , nu se aude nimic ciudat - schimba foarte bine in trepte superioare
dar in cele inferioare daca masina se deplaseaza cu mai mult de 30 40 freaca - si nu incerc sa cobor la turatii mari - spre exemplu din a 4 de la 2000 vreu sa trec in a 3 si nu merge , dar daca apas pedala de frana merge , intra ca unsa . din cite stiu lichidul de frana este acelasi cu cel de la pedala de ambreaj ! poate fi de aici problema ? |
|
|
Testos |
![]() ![]()
|
![]() Gold digger Group: Members Posts: 57 Joined: 9 June 11 From: Bacau ![]() |
QUOTE(kappa_ii @ 22 Sep 2011, 18:40) nu , nu se aude nimic ciudat - schimba foarte bine in trepte superioare dar in cele inferioare daca masina se deplaseaza cu mai mult de 30 40 freaca - si nu incerc sa cobor la turatii mari - spre exemplu din a 4 de la 2000 vreu sa trec in a 3 si nu merge , dar daca apas pedala de frana merge , intra ca unsa . din cite stiu lichidul de frana este acelasi cu cel de la pedala de ambreaj ! poate fi de aici problema ? Lichidul de frana are o compresibilitate redusa, poate de aceea se foloseste si la ambreiaj. Cred ca circuitele de frana cu cel de la ambreiaj sunt diferite. Timoneria de la Megane lasa de dorit. Iti recomand sa verifici si sa reglezi daca e posibil. Am avut probleme cu timoneria, nu mai intra in treptele 1,2,3, asta in conditiile in care ma aflam in aglomeratie prin oras! Agata indiferent daca e noua sau rulata masina. Asa e la Renault... N-am fost atent daca ai motor pe benzina (caz in care schimbarea treptelor de viteza se face prin niste parghii = tije metalice), la motoarele diesel schimbarea treptelor se face cu ajutorul unor cabluri = sufe (presupun). Sper sa nu ma "asasineze" vreun "dinozaur" de pe forum daca am gresit cu vreo informatie. This post has been edited by Testos: 22 Sep 2011, 19:09 |
--------------------
Renault
Mégane 2.1 Sedan
2004 Privilège 1.5 dCi 74kW
- BC ** *** Secured by CB President Harry III ASC + President ML145
|
|
whitecollar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 September 11 From: Timisoara ![]() |
@Testos
Si cum ai rezolvat problema? |
--------------------
Renault
Fluence
2010 Privilege 1.6 16v Arkamys usb parasolare
|
|
andrei1989 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 12 April 11 ![]() |
QUOTE(hellcat @ 22 Sep 2011, 10:35) prin verificarea/reglarea timoneriei pot scapa de jocul din maneta schimbatorului? are un joc mic indiferent daca e scoasa din viteza sau cuplata, jocul e acelasi. nu am probleme cu schimbatul vitezelor. la revizie la cobalcescu dr. taberei saptamana trecuta mi-au spus ca nu se poate face nimic, doar schimbarea timoneriei... p.s. am postat aici ca sa nu mai deschid alt topic doar pentru asta... ![]() |
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1.6 16v
|
|
kappa_ii |
![]()
|
am sa fac o verificare , dar repet , merge perfect in orice treapta daca se face crescator , nu merge descrescator bine decit la viteze de rulare mici - deci practic parca nu face decuplarea cu rotile bine - ceva de genu
|
|
|
Testos |
![]()
|
![]() Gold digger Group: Members Posts: 57 Joined: 9 June 11 From: Bacau ![]() |
QUOTE(whitecollar @ 22 Sep 2011, 19:48) "Adaptare" tipic romaneasca! Am prins cu niste coliere de plastic (similare cu cele cu care se prind capacele de jantele de otel) cablurile respective pentru ca se rasuceau si nu mai permiteau astfel utilizarea treptelor de viteza 1, 2 si 3. Miscarea schimbatorului de viteze (stanga-dreapta) e acel joc pe care il are orice Megane, si cand zic miscare stanga-dreapta nu ma refer la cea de pe pozitia N a schimbatorului de viteze (= scoasa pe liber) , e un joc "din nastere"... Poate fi eliminat doar prin vanzarea masinii, lucru care ma dezamageste, avand in vedere ca masina a costat (in 2004) 18750 Euro! :| P.S.: Jocul e prezent in orice treapta de viteza, indiferent care ar fi aceasta. 23 Sep 2011, 18:51: QUOTE(andrei1989 @ 22 Sep 2011, 20:11) prin verificarea/reglarea timoneriei pot scapa de jocul din maneta schimbatorului? are un joc mic indiferent daca e scoasa din viteza sau cuplata, jocul e acelasi. nu am probleme cu schimbatul vitezelor. la revizie la cobalcescu dr. taberei saptamana trecuta mi-au spus ca nu se poate face nimic, doar schimbarea timoneriei... p.s. am postat aici ca sa nu mai deschid alt topic doar pentru asta... ![]() Timoneria va fi de acelasi tip ca cel care e montat acum pe masina. Dupa ce se va "roda", cred (si e o parere strict personala) ca va aparea din nou jocul respectiv. Sper sa ma insel si sa se rezolve problema! N-am schimbat timoneria, ce-i drept, dar ma bazez pe faptul ca Renault nu e Honda, deci nu face recall pt niste defecte de fabricatie, oricare ar fi ele... Multa bafta! 23 Sep 2011, 19:19: @ kappa_ii Incearca atunci cand retrogradezi, sa apesi putin acceleratia. Ex: Din treapta a 4-a de la 2000 rpm schimbi a 3-a, ceea ce ar rezulta urcarea la aprox 2800-3000 rpm. Da-i un "sprit" cum se facea la batrana si clasica Dacia, dupa care eliberezi pedala de ambreiaj. Turatia volantei va fi apropiata de cea a pinionului corespunzator treptei de viteza selectate, disparand astfel si "efectul" franei de motor. This post has been edited by Testos: 23 Sep 2011, 19:19 |
--------------------
Renault
Mégane 2.1 Sedan
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima þãrii... ![]() |
UEISS... nu-mi vine sa cred... adica voi schimbati din a 4-a in a 3-a sau din a 3-a in a 2-a fara sa accelerati?
Pai eu accelerez de fiecare data cand schimb in treapta inferioara, inainte de a ridica piciorul de pe ambreiaj... Sunt chiar socat... ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
Testos |
![]()
|
QUOTE(supremeon @ 23 Sep 2011, 19:57) UEISS... nu-mi vine sa cred... adica voi schimbati din a 4-a in a 3-a sau din a 3-a in a 2-a fara sa accelerati? Pai eu accelerez de fiecare data cand schimb in treapta inferioara, inainte de a ridica piciorul de pe ambreiaj... Sunt chiar socat... ![]() Accelerezi chiar si cand vrei sa "apelezi" la frana de motor? |
--------------------
Renault
Mégane 2.1 Sedan
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
QUOTE(supremeon @ 23 Sep 2011, 19:57) UEISS... nu-mi vine sa cred... adica voi schimbati din a 4-a in a 3-a sau din a 3-a in a 2-a fara sa accelerati? Pai eu accelerez de fiecare data cand schimb in treapta inferioara, inainte de a ridica piciorul de pe ambreiaj... Sunt chiar socat... ![]() Socat sunt eu...esti primul pe care il aud ca face asta la o masina normala... bine tu si aia de sunt soferi pe camioane de pe vremea lui Nea Nicu care nu pot schimba altfel ![]() Nu vad rostul acceleratiei cand vrei sa schimbi in inferioara, mai ales ca esti cu piciorul pe ambreiaj...o turezi in gol ca sa ce? E clar ca sunt niste probleme la cutie daca nu-ti permite treapta inferioara. This post has been edited by eugenTL: 23 Sep 2011, 22:19 |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
kappa_ii |
![]()
|
asta e masina se pare . eu am mers cu multe alte masini -chiar si dube si nu aveau problema asta ! am vazut si eu ca daca se tureaza motorul intra mai usor .
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 06:25 |