Curea alternator rupta!
![]() ![]() ![]() |
Curea alternator rupta!
NicKlaus |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 29 March 15 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Inainte de montajul curelei noi verifica bine daca toate rolele cu care intra cureaua in contact se invart fara zgomot/joc......si apoi urmareste daca cablajele aflate prin zona nu sunt atinse/afectate/rupte de fragmentele desprinse.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
NicKlaus |
![]()
|
Am sa verific dimineata rolele, sper sa fie ok.
Postez dupa ce reusesc sa o montez. |
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
O ai pe langa tine? Posteaza o poza cu ruptura.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
NicKlaus |
![]()
|
Din pacate nu o am caci sunt la lucru, ca sa explic in cuvinte cureaua sa rupt pe latime nu s-au desprins fragmente din ea...sincer sa fiu era coapta toata. Aveam in plan schimbul ei odata cu distributia dar vad ca I-a sosit vremea mai repede.
8 Jul 2015, 23:45: Am reusit sa ii fac niste poze...am verificat si rolele care merg foarte usor si nu produc nici un fel de zgomot...mai putin fulia de la motor care e fixa ma gandesc ca e normal din motiv ca ea e cea care antreneaza cureaua? This post has been edited by NicKlaus: 8 Jul 2015, 23:45 Attached thumbnail(s) 20150709_002449.jpg ( Size: 2.58mb ) Number of downloads: 192 20150709_002507.jpg ( Size: 3.18mb ) Number of downloads: 188 |
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Tare imbatranita pare a fi...
Tu stii ca curelele astea se mai schimba si ele din cand in cand, nu? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Important e sa elimini cauzele care au dus la ruptura. Daca e foarte veche, inainte de a se rupe, de obicei scartaie, scoate sunete ciudate, mai ales la rece. Sa nu pui una noua si s-o rupa si pe aia. Fulia de obicei e de vina dar poate fi si alta rola. Cat km ai cu ea?
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
NicKlaus |
![]()
|
Masina e luata sh de vreo 3 luni iar dupa cum am spus schimbul urma odata cu distributia cat despre km pe bord are 135.000 , dar masina cred ca are mult mai mult de atat dat fiind faptul ca atunci cand am luat-o captorul de viteza era bulit. Sunete nu scotea cat despre role am verificat si nici una nu are pic de joc si nici nu huruie daca invart de ele...
This post has been edited by NicKlaus: 9 Jul 2015, 09:14 |
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|
R19/16v |
![]()
|
Probabil ca si cureaua de distributie urmeaza sa se rupa...
|
--------------------
DS
5H
|
ccoto |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 331 Joined: 22 April 09 From: Navodari ![]() |
Ar fi bine ca odata cu cureaua sa schimbi si rola intinzatoare iar inainte de a te apuca de montaj sa te asiguri ca alternatorul si fulia de la compresorul de AC se invart usor la mana. Ai avut mare noroc ca nu ti-a intrat cureaua rupta peste distributie ca faceai varza masina.
|
--------------------
Renault
Kangoo
- CT07KZM
1.9D 2003, 1.5 dCI 2006
|
|
NicKlaus |
![]()
|
Ti se mai spune glumetul? Credeam ca rolul forumului e sa ne ajutam intre noi cum putem nu sa aruncam cu arogante. Distributia a fost inspectata cAnd am luat masina si nu prezinta urme de uzura.
Ccoto: mersi am verificat si merg foarte usor. Revin cu impresii dupa schimb! This post has been edited by NicKlaus: 9 Jul 2015, 10:04 |
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu se poate inspecta kitul de distributie, valabil si in cazul kitului de accesorii. Probabil ca asa a fost "inspectata" si cureaua de accesorii de mai sus si nici ea nu prezenta "urme de uzura".
Se pot inspecta cu mare usurinta pagubele. Te zgarcesti pe-o parte, platesti pe cealalta. Iar daca pe mine ma faceai glumet erai departe de adevar. This post has been edited by R19/16v: 9 Jul 2015, 10:10 |
--------------------
DS
5H
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(NicKlaus @ 9 Jul 2015, 10:02) Distributia a fost inspectata cAnd am luat masina si nu prezinta urme de uzura. Cum s-a facut inspectia distributiei......doar vizual/demontare/vorbe/acte? Sau cineva s-a uitat pe piese dupa data fabricatiei (exista asa ceva).....si a conclus ca e OK? |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.382 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(NicKlaus @ 9 Jul 2015, 11:02) Sa nu te superi ... dar cand vad ca faci afirmatii de genul asta ... mi se pare ca tu esti glumetul ![]() Este o regula de aur pentru orice second luat ... se face rezizia completa ... Schimb ulei si toate filtrele Schimb kit distributie si kit accesorii + pompa de apa si antigel Verifcare/schimbare lichid de frana Asta daca vrei sa stai linistit ... daca tu te increzi in verificarea facuta ochiometric ... problema ta - banii tai ... dar nu venii aici cu afirmatii de genul - "Ti se mai spune glumetul?" ca nu o sa faci multi pui .. Spor! |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
NicKlaus |
![]()
|
Asa zisa inspectie a fost vizuala, iar mecanicul a zis ca arata foarte bine cureaua dar dat fiind faptul ca nu stiu cand a fost schimbata ultima data va urma sa o schimb pe luna viitoare cand finantele vor permite mai multe.
ONTOPIC: am reusit sa schimb cureaua de accesorii astazi fara prea mari batai de cap. Am inspectat si rolele curatat totul de praf si mizerie montat cureaua noua. Si totul e ok parca si putin mai silentioasa. |
--------------------
Renault
Kangoo
2003 1.5DCI
|
|
Dangal |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 June 16 ![]() |
QUOTE(ccoto @ 9 Jul 2015, 09:50) Ar fi bine ca odata cu cureaua sa schimbi si rola intinzatoare iar inainte de a te apuca de montaj sa te asiguri ca alternatorul si fulia de la compresorul de AC se invart usor la mana. Ai avut mare noroc ca nu ti-a intrat cureaua rupta peste distributie ca faceai varza masina. Salut! Asa am patit eu ,s-a rupt cureaua de accesorii si nu stiu cum a ajuns si la distributie de mi-a spart supape , a facut prapad pe acolo . Mare grija la renault kangoo cu aceasta curea de accesorii. |
--------------------
Renault
Kangoo
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 19:31 |