Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Curatare Instalatie de Racire, cu ce curatam?calgon e bun?

ionut_87
post 14 Dec 2010, 20:23
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: TULCEA

am schimbat de curand antigelul si am observat ca pe toate furtunele de la instalatie este depus o "mazga" de culoare galbena ruginie,am golit instalatia,am umplut inapoi,am lasat sa se ridice apa si apoi am golit iar,am facut de vreo4-5 ori operatiunea asta si tot mai are mizerie,am bagat antigel cu apa distilata si am lasat asa dar am auzit ca se poate baga in vasul de expansiune 2 L de apa cu 200-300g de calgon,se lasa 15 min se goleste si se clateste de vreo 4-5 ori cu apa,ultima clatire inainte de a baga antigel se face cu apa distilata. e buna treaba asta?am auzit ca a dat randament,a facut cineva acum 3 ani si este curata si acum, a mai incercat cineva?

This post has been edited by ionut_87: 14 Dec 2010, 20:29

--------------------
renault laguna - TL 03 DLW 1994,2000cm3 RT,83 kw,motor- f3r 722
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
espacern
post 15 Dec 2010, 09:32
Post #2

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

La sistemul de racire de la Renault pompa de apa se "unge"cu ajutorul ingredientelor din antigel.
Daca pui in sistemul de racire solutii tip Calgon risti sa distrugi pompa de apa si chiar si furtunele.
Pentru operatia de curatire exista solutie speciala ca cea pe care ti-am trimis-o in poza(dar cu siguranta mai exista si alte solutii speciale de spalat instalatia).
Cod-ul original este 77 01 421 050.
Numai bine!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
yojoe
post 16 Dec 2010, 18:27
Post #3

Membru incepator

Group: Members

cu MS Muscolo, se curata foarte bine, dar cand o cureti sa folosesti tot apa distilata, daca pui apa de la robinet peste cateva luni o sa ai instalatia la fel

This post has been edited by yojoe: 16 Dec 2010, 18:29

--------------------
renault laguna 1 1994 1.8 v8
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 01:55
Dacia