Cum se schimba becul la bricheta, Schimbare bec iluminare bricheta
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimba becul la bricheta, Schimbare bec iluminare bricheta
espacern |
![]()
|
||
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Si pentru cei care vor sa puna led in locul becului clasic, am explicat eu mai demult cum se face in topicul urmator:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=940...dpost&p=2328066 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
01zack |
![]()
|
![]() mi-au furat sigla, las' ca am la avatar Group: Members Posts: 158 Joined: 16 April 10 ![]() |
Imi poate spune cineva la megane 2 cum se scoate soclul brichetei din consola ?
Atasez 2 poze, axista doua picioruse care tin partea cu becul si nu dau voie sa iasa, gaura este prea mica ca ele sa treaca Attached thumbnail(s) IMG_2922.JPG ( Size: 990.2k ) Number of downloads: 4279 IMG_2923.JPG ( Size: 920.11k ) Number of downloads: 4310 |
--------------------
Renault
Megane sedan 2.1
2005 1.6 16v Expresion
- B 46 si ceva . . .
|
|
George Paul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 431 Joined: 6 May 07 ![]() |
Trage/impinge mai tare, vor iesi urechiusele prin gaura. Eu am putut, era exact la fel.
Am incercat si eu, la Clio 3, sa pun bec la priza de bricheta. Surpriza a fost ca are bec, dar nu are si al 3-lea fir de alimentare (cel comun cu luminile de pozitie). Nestiind cum sa-i aduc un astfel de fir, i-am facut alimentare directa a becului din firele prizei de bricheta. Acum merge in continuu, cat am cheia in contact, pana s-o arde. FOARTE URAT, Renault! |
--------------------
Renault
Clio III
08.2007/Dynamique/1.4/3 usi Iudelor '89-azi:
Cine-au îndragit strainii Mânca-i-ar inima cânii, Mânca-i-ar casa pustia Si neamul nemernicia. Cititi ''Doina'' - Eminescu. |
|
boditza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 8 September 09 ![]() |
dar cum ajung sa imping bricheta spre exterior?? trebuie demontatat consola centrala??
|
--------------------
Renault
Megane
Sedane 2.2 1,6 16v 82kw
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Ca sa ajung la suportul brichetei trebuie sa scot consola pe care este fixat schimbatorul de viteze.
Asta nu stiu cum sa fac. CUM SCOT CONSOLA DE PLASTIC FRATILOR CA SA POT IMPINGE SOCLUL BRICHETEI PE DEDESUPT ? ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
desfaci capacul cotierei, cel de sub frana de mana, desfaci inelul de la schimbatorul de viteze pe care este cusut mansonul acestuia dupa care tragi de capacul consolei centrale, cel pe care este fixata bricheta si se va ridica de pe pozitie. Apoi vei avea acces la mufa brichetei si la soclul in care este becul.
|
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
QUOTE(skorpio_bog @ 29 Dec 2011, 22:00) desfaci capacul cotierei, cel de sub frana de mana, desfaci inelul de la schimbatorul de viteze pe care este cusut mansonul acestuia dupa care tragi de capacul consolei centrale, cel pe care este fixata bricheta si se va ridica de pe pozitie. Apoi vei avea acces la mufa brichetei si la soclul in care este becul. Multumesc frumos Skorpio. A iesit usor inelul de la schimbator si am vazut cam ce pasi trebuie sa fac mai departe, dar fiindca este foarte frig si nu am putut sta nici in masina am sa las operatiunea pt. cand va fi mai cald. Totodata fiind frig m-am gandit ca plasticul este mai casant si poate crapa repede acum. |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
Eu4yas |
![]()
|
![]() Euforisticul Group: Members Posts: 101 Joined: 14 December 10 ![]() |
Eu ma duc acu jos sa-l schimb!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.5 105
2007
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 29 Dec 2011, 22:00) desfaci capacul cotierei, cel de sub frana de mana, desfaci inelul de la schimbatorul de viteze pe care este cusut mansonul acestuia dupa care tragi de capacul consolei centrale, cel pe care este fixata bricheta si se va ridica de pe pozitie. Apoi vei avea acces la mufa brichetei si la soclul in care este becul. Apropo la ce ai zis in alt tutorial referitor la becul de la bricheta. Am fost la magazin si cand i-am zis vanzatorului de T5 s-a uitat lung la mine. becul nu l-am scos ca sa merg cu el. ![]() Voiam sa stiu daca ai facut si ceva modificari pentru ledul piranha sau merge doar inlocuit ? |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
pai bec din ala se gaseste cam greu. Oricum este chior, nu prea lumineaza cine stie ce. Nu a fost nevoie de nici o modificare. Pur si simplu am indoit maxim picioarele ledului piranha ca sa incapa in acel locas. I-am lipit rezistenta pe unul din picioarele de + si apoi am lipit 2 fire pe cele 2 lamele care alimentau becul clasic si cam atat.
|
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
LA MULTI ANI FRATI RENAULTISTI !
![]() ![]() ![]() In final am schimbat si eu becul de la bricheta. cu toate ca am urmat cu mare atentie pasii scrisi de voi, tot am crapat o urechiusa pana cand in final a cedat(incercat cu picatura ![]() dar merge si fara acel piciorus, fara sa aibe joc. de fapt nu inteleg rostul acelor 2 urechiuse atata timp cat exista canturi(sine) pe care intra soclul inapoi cu bec cu tot. 4 Jan 2012, 22:27: Si am iarasi lumina la bricheta. ![]() This post has been edited by cosmin_69: 4 Jan 2012, 22:27 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() Mai baieti spuneti-mi si mie cum se desface si cum se inlocuie becul de la ceasul care indica viteza fiindca astazi m-am trezit cu doar jumatate de ecran lumina si restul bezna. Este greu ? |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
need4spd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 14 July 11 ![]() |
Pentru cei care nu au rabdare sa urmareasca un tutorial cu poze am gasit unul video.
https://www.youtube.com/watch?v=OmaWrc-mXMc |
--------------------
renault
megane 2
1.5dci 2005 60kw
|
|
MOhawk864 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 1 August 13 ![]() |
@ Espacern, scuze ca te deranjez pe alt topic dar, in legatura cu chestia cu recilcularea aerului, daca scot doar mufa sa nu mai sune cand dau contact la masina si nu o repar, afecteaza ceva in afara doar de functia de recilculare a aerului ?
|
--------------------
renault
Megane
2000 1.4 16v
|
|
doru_tata3 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 May 14 ![]() |
am schimbat si eu becul de la bricheta si totul a fost ok pana in momentul cand am montat totul inapoi.nu a vrut sa se mai aprinda.stie cineva de ce?
|
--------------------
renault
megane 2
2005,1.5dci
- bv.......
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Becul schimbat defect/montaj defectuos/alimentare iluminare(siguranta)?.....de verificat!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
Razvanrjp |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 July 20 ![]() |
O mica nota pentri versiunea de bricheta a modelului 2.2 / Phase 2
Codul pentru piesa este: 2533 167 54R Vine cu acel inel exterior alb pentru difuzarea luminii. Totusi pentru schimbarea acelui bec T5 12v/1.2w, mi s-a parut cam imposibila scoaterea soclului prin procedeul de la Megane 2.1/Phase 1. Soclul becului se blocheaza in gaura de acces a brichetei prin consola. Practic este loc numai pentru bricheta in sine. Astfel, pentru 2.2 / Phase 2 am declipsat soclul pe sub elementul protector al consolei fara a avea prea multa libertate de miscare a brichetei. @doru_tata3 este posibil ca dupa anexarea soclului, clema superioara (cea mica positionata imediat sub soclu) sa nu faca contact cu lamela brichetei in sine. In cazul meu am apasat delicat acea lamela cu o surubelnita pana a intrat sub corpul acelui inel al brichetei. Practic lamela superioara a soclului actioneaza si precum o piedica pentru a ramane anexat fix de bricheta. Cu respect, Razvan-Cristian |
--------------------
Renault
Megane
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 18:14 |