Cum sa scapi de matuirea farurilor, Eu m-am saturat, voi nu?
![]() ![]() ![]() |
Cum sa scapi de matuirea farurilor, Eu m-am saturat, voi nu?
comy |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 3 October 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 1
01/07/1999 1.9 dti
|
|||
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
de pe la o tinichigerie...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
comy |
![]()
|
ms fain de sfaturi
![]() |
--------------------
renault
laguna 1
01/07/1999 1.9 dti
|
|
comy |
![]()
|
in sfarsit miam facut farurile !! cumparati o perie de polishat si niste crema de polish , peria o puneti la flex sau bormasina si dati cu crema pe faruri , dupa aceea dai cu peria de polishat si in 5 minute terminati amandoua faruri !!... succes
![]() |
--------------------
renault
laguna 1
01/07/1999 1.9 dti
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Multumim...
Ebine de stiut... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
hittch |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 17 September 08 From: Petrosani ![]() |
Daca pui peria la flex nu este turatia cam mare?
|
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Nu, e ok
dara daca preferi poti sa cauti o masina speciala de dat cu polish. are turatia mai mica, dar rezultatul e tot ala. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
hittch |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 17 September 08 From: Petrosani ![]() |
Ok atunci, am sa incerc si eu sa leaduc pe linia de plutire pe ala mele...sper
|
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
hmmm , la flex daca ai manuta grea risti sa topesti plasticul (asta in cazul in care nu ai flex cu regulator de turatie) deci...mare grija . si apropos , cea mai ieftina "masina" ptr polish este cam 50 ron , nu e ea profi dar pentru home user nu este rea
|
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
Johnny78 |
![]()
|
exact. Am si eu aceeasi jucarie, Einhell. De la Praktiker.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
hittch |
![]()
|
ce pasta de lustruit ain folosit sau este bun orice fel
|
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
mi-a dat si mie cineva o pereche de faruri de faza doi matuite bine(el si-a luat altele noi)si le-am luat la frecat cu smirghel de 2000 si apa dupa care le-am dat cu wd-40.
pot sa zic ca sint super incintat de rezultat adica chiar au iesit acu am dat comanda si de xerapol sa le mai tratez odata si sint ca noi. deci metoda chiar merge!!! |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
tie la ce iti trebuie faruri de phase 2 ca vad ca ai de sticla...care sunt net mai bune, dupa parerea mea...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 899 Joined: 13 October 07 From: Ploiesti ![]() |
pai in primul rind ale mele aveau oglinda varza si noaptea daca stingeam proiectoarele mergeam pe bijbiite
si in al doilea rind masina arata mult mai bine cu astea de faza 2 parerea mea... |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
e adevarat ca farurile nu sunt punctul forte al Lagunelor
dar mi se pare ca afarurirle de phase 2 sunt mai dificil de intretinut decat astea pe sticla Ai facut probele functionale? se potrivesc sa maiai de schimbat la ea? imi par un pic mai inguste decat cele de Phase 1 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
dorin85 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
Am si eu o intrebare de "10puncte", a fost nevoie sa dati farurile jos?, si se dau greu jos?, am si eu aceeasi problema si vreau sa ma "apuc"de ele
|
--------------------
renault
laguna 1
- SB-02-DOR
1998 1.6i 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
e mai usor de lucrat daca dai farul jos.
si nu risti sa "polizezi" akte componente ale caroseriei... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
hittch |
![]()
|
unde ati gasit mai fratilor smirghel de 2000, eu am ametit cautand.
|
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
2X1000 ?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Johnny78 |
![]()
|
@adi_ ar:
![]() @hittch vorbeste si tu la o tinichigerie... This post has been edited by Johnny78: 6 Nov 2008, 21:46 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
farurile de faza 2 s-au potrivit perfect numai un "timburus"din ala de ghidaj e mai lung un pic la faza 2 dar fiind de plastic l-am taiat si gata.
in rest s-au potrivit perfect si la dimensiuni si la mufa de la becuri si sistemul de reglaj. doar becurile sint diferite-la faza 1 sint H1 si la faza 2 sint H7 de lustruit le-am facut direct pe masina iar smirghel de 2000 se gaseste la magazinele care vind vopseluri auto eu de acolo am luat-2 ron coala |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
hittch |
![]()
|
Cand am spus ca am cautat peste tot, chiar am fost peste tot.
Ma gandeam sa rog pe cineva care a gasit sa-mi trimita si mie o coala doua acolo(contra cost evident) |
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
pai daca vrei te ajut eu
cumpar citeva coli,ti le pun intr-un plic ca sint subtiri si le pun la posta doar sa-mi dai adresa |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Le-ai facut si tu un test de drum?
cum se vede? |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
diferenta e substantiala si fata de cele vechi si fata de cum erau astea inainte
se vede foarte bine. |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
hittch |
![]()
|
ph 25 BET merci de oferta, ti-as fi recunoscator daca ma ajuti
Un id de messenger sa putem vorbi? |
--------------------
Renault
Laguna1
- HD07GJO
1999/brek/1600.16v
|
|
ph 25 BET |
![]()
|
uite ID-ul
baciu.florin@yahoo.com |
--------------------
renault
Laguna 3
- ph 78 DDI
1,5 Dci
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Mai fratilor, smirghel de 2000 pe coal de hartie gasesti in orice magazin care comercializeaza hartie abraziva si ale scule de mana o.O
|
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
andipreda |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 29 October 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Mrija @ 19 Aug 2008, 00:10) Se ia asa 1 coala smirghel de 2000 4 L de apa spray WD-40 Multa rabdare si vointa. Asa, cu farurile stinse, se freaca cu smirghelul pe farul umed cam vreo 15 minute. ATENTIE ! trebue sa udati farul in permanenta, cat si smirghelul. Bun, dupa aceste 15 minute, se da drumul la faruri faza scurta + faza lunga dupa care se continua operatiunea inca 15 minute. Dupa ce ati terminat,limpeziti farurile, lasati farurile aprinse, pt ca caldura lor sa usuce sticla farului. Dupa ce s-au uscat, luati wd-40 si o carpa moale, preferabil bumbac. Dati cu wd-40 pe far si cu carpa moale stergeti bine, apasati daca e nevoie, pana se intinde pe tot farul. Apoi, lasati sa se usuce la caldura farului. Farurile primesc un aspect umed si totodata, aspectul lor original. Eu am aplicat metoda asta de aproape 2 saptamani, am trecut prin ploaie cu masina, soare puternic si farurile au ramas la fel de clare, ca si in prima zi de tratament. Daca se simte cineva sa ma contrazica cu wd-40, el elimina apa, practic creeaza un strat intre far si apa ploii. Eu m-am saturat sa am faruri chioare si am apelat la aceasta metoda. Daca nu sunteti multumiti de rezultat, exista intotdeauna varianta inlocuirii lor cu altele ![]() Daca cineva imi urmeaza metoda, il rog sa-si impartaseasca parerile in acest topic. Multumesc. Salut Da, pot sa confirm ceea ce spui. Atita doar ca nu am aplicat apa. In rest metoda este ok Un polisat asa zis profi in Tm costa cam 100 de ron. Costurile pentru a va face singuri farurile sunt urmatoarele: Masina de slefuit einhel =59 lei 2 foi smirgluP400=2 lei buc 2 foi smirgluP600=2,5 lei buc Pasta de polisat=20 tub (150gr) Faceti un calcul si veti vedea ca iesiti mai ieftin si mai bine Durata operatiei aprox 1 ora per far. trebuie sa aveti rabdare si sa nu va grabiti. Slefuirea se face mai intii cu p400 un pic mai dur iar aporr se da cu P600 dupa care se curata farul cu apa de impuritati si se aplica pasta . toate se fac cu masina pe care daca nu o aveti fie o cumparati (nu sota mult) fie o imprumutati de la cineva care are. Eu astazi (09.11) am facut un far. Miine o sa va pun niste poze cfu beforesi after. Numai bine |
--------------------
renault/laguna
renault/laguna
2000/break
|
|
cosmin-daniel |
![]()
|
![]() CRIVAT Group: Members Posts: 103 Joined: 3 January 08 From: jilava ![]() |
salut;am vazut ca se tot vorbeste de w-40 sau xerapol;eu am incercat cu xerapol si nu sa intamplat nimic;asta dupa ce am frecat vreo 20 min pe fiecare far de am inebunit;si dupa ce le-am spalat nimic la fel ca inainte.o sa incerc cu masina de polishat,da cred ca merge doar la cei care au doar zgarieturi nu si plexiglasul matuit de la sarea de pe soselele romanesti.Iar de smirghel de 2000 se gaseste pe la toate magazinele care tin solutii de polishat si vanzator cunoscator,eu am gasit pe Zetari colt cu str.luica(este un magazin la vreo 100m spre zetari galben)si au produse de polish.Cred ca treaba cu xerapol si w-40 este cam incerta.Mai vb dupa.BAFTA
|
--------------------
RENAULT
Renault Laguna 1 16.16v
- IF-81-TEO
1999 hatchback [B][COLOR=red]CRIVAT DIN SUD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 10:10 |