Check-Engine intermitent dupa schimb distributie
![]() ![]() ![]() |
Check-Engine intermitent dupa schimb distributie
alinionut.popa |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 May 21 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
2008 - Modelul Clio III
|
|||
clau166 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 29 May 10 From: Arges ![]() |
Daca era check engine aparut din alte cauze puteam sa-ti zic sa mergi fara probleme cu masina pe roti dar in situatia actuala am retineri sa te sfatuiesc sa faci asta. Totusi ... pot sa-ti zic o parere strict personala : din moment ce initial a mers bine masina si n-ai avut probleme pot crede ca distributia chiar daca e gresit montata nu e atat de rau decalata incat sa nu poata merge masina pe roti inapoi la service. Daca ar fi masina mea as risca sa merg cu ea pe roti pe motivul asta.
Daca distributia a fost schimbata la un service mare ma astept sa ai vreo alta problema si sa nu fie distributia instalata gresit. Presupun ca ai motor pe benzina. In cazul asta cel mai usor e sa dai vina pe bujii (si tot ce tine de ele inclusiv fixarea pe bujii ) , pe motorasul pas cu pas sau pe calitatea benzinei. |
--------------------
Renault
Megane III PH2 1.5 dci K9K 636
2012
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Mda, ”....sau pe calitatea benzinei....”
![]() |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
Mda, o sonda lambda care nu funcționează cum trebuie
Senzor pozitie ax came defect Distribuție decalata cu 1 dinte |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
Gil26 |
![]()
|
Si\sau recitim macar prima parte a postului #1 (pana la prima intrebare)...
![]() |
--------------------
Dacia
2017
|
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
QUOTE(alinionut.popa @ 15 May 2021, 09:55) in schimb cand m-am intors mi-a aparut senzorul CHECK-ENGINE pe intermitent si parea sa mearga cu usoare intreruperi si cumva sa traga putin mai greu. Nu stiu ce motorizare are pe masina insa eu dupa ce a scris aici am dedus ca este benzinar iar "CHECK-ENGINE" apare intermitent numai de la "miss fire." pe unul sau mai multi cilindri. Colegul Gil26 sa prins primul. ![]() ![]() This post has been edited by xmisterx: 16 May 2021, 14:39 |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Privilege 1.9 dci 120 hp Clio life evo 2019 0.9 75 HP
|
|
pistritu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
colegul Gil26 are dreptate
![]() Toata stima si respectul pentru el ![]() |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
alinionut.popa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 15 May 21 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri! Intr-adevar este pe benzina, Renault Clio III, an fabricatie 2008, eu fiind al 2-lea proprietar. Kilometrii parcursi sunt undeva la 115,000.
Bujiile si bobina de aprindere au fost schimbate in 2019. Nu ma pricep deloc la mecanica, dar incerc sa acord acord multe atentie masinii. Merg pentru operatiuni de mentenanta doar la MivalClass Bucuresti, service autorizat Renault, si sunt destul de multumit de serviciile oferite, desi usor cam scumpe. Benzina folosesc doar de la Petrom / OMV / Rompetrol, deci n-as atribui asta pe calitatea benzinei. Daca sunt intr-adevar cauzele mentionate de voi, ar fi ceva grav ce necesita interventie majora la service? Este usor / greu de reparat / ireparabil? Si ultima intrebare, recomandati sa o duc cu platforma sau sa incerc sa o duc pe propriile roti? Va multumesc inca o data pentru discutie! This post has been edited by alinionut.popa: 16 May 2021, 16:20 |
--------------------
Renault
Clio
2008 - Modelul Clio III
|
|
xmisterx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.662 Joined: 12 October 17 From: Brasov ![]() |
In cazul tau investigatia ar trebui inceputa de la bujii, fise, bobina de inductie. Nu are legatura cu inlocuirea distributiei.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 Privilege 1.9 dci 120 hp Clio life evo 2019 0.9 75 HP
|
|
Gil26 |
![]()
|
Acum si eu regret ca nu am butonul "like", asa ca
![]() ![]() PS: despre Check Engine intermitent poate sa fie o lunga "discutie", uneori chiar si cei din reprezentante\service-uri pot sa isi "prinda urechile" cu asta, egal de marca\model\motorizare. (iar daca as avea problema initiatorului as verifica\rezolva, orice problema este "reparabila", sau as merge (depinde si de distanta) cu masina in service, dar deh: masina\decizia\"barba" mea...) This post has been edited by Gil26: 16 May 2021, 19:22 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 05:29 |